EuroBasket 2025 - τίρ νί νί! (The Final Countdown)

Περίμενε και εσύ μέχρι την Κυριακή... Ναι, έχει ένα κατεβατό τίτλους, αλλά προσωπικά ξενερώνω απίστευτα με αυτού του είδους τα άτομα.
Οι πρωταθλητές και οι αθλητές κορυφαίου επιπέδου είναι ξεχωριστοί. Ο τρόπος που λειτουργεί το μυαλό τους διαφέρει από τον δικό μας. Ακόμη και εγώ στην πυγμαχία, παρόλο που δεν έφτασα σε υψηλό επίπεδο, είχα αυτή τη νοοτροπία. Έκανα τα πάντα με υπεροψία, γιατί έτσι έρχονται οι νίκες. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τον γιο μου, ο οποίος καυχιέται για τις επιδόσεις του. Το πιο δύσκολο κομμάτι, όμως, και αυτό που τελικά κάνει τη διαφορά, είναι η πειθαρχία. Ένας αθλητής ή προπονητής κορυφαίου επιπέδου πρέπει να έχει την ανάλογη πειθαρχία για να μπορεί να τελειοποιηθεί και να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία. Αυτοί που διαθέτουν αυτά τα στοιχεία είναι οι κορυφαίοι προπονητές και πρωταθλητές.

Και εγώ, ήμουν φτιαγμένος από την πάστα του πρωταθλητή, αλλά η καλοπέραση με έκανε πάστα φλώρα. 🤣

Υπερόπτης ξευπεροπτης δυστυχώς ή ευτυχώς αυτό που είπε ισχύει....και παρότι δεν τον θεωρώ διάνοια της προπονητικής,είναι ο πιο επιτυχημενος προπονητής της 10ετιας

Ο Σπανούλης έχει πορεία μπροστά του, και όπως ανέφερα νωρίτερα, πρέπει να λάβει πίστωση χρόνου.
Ας ξεκινούσε από πιο χαμηλά, όχι? Νόμιζα ότι η Εθνική Ομάδα θέλουμε να κερδίζει , εκτός απο το να "χτίζει". Και επίσης, τον εθνικό προπονητή τον πληρώνουμε με κρατικό χρημα, δεν είναι κάτι σαν ασκούμενος ας πούμε σε ιδιωτική εταιρία, να μαθαίνει στην πλάτη μας και να περιμένουμε να φτάσει σε ένα επίπεδο. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε κάποιον καλύτερο στην εθνική ομάδα;

Having said that, μεγαλύτερη έπαρση από το να θεωρεί ο (όποιος) Σπανούλης και όσοι τον φύτεψαν στο τιμόνι της εθνικής μας, ότι μπορεί να κουτσάρει την (όποια) εθνική ομάδα απέναντι σε Ισπανούς , Τούρκους Γερμανούς κλπ, δεν υπάρχει.

Last edited:
Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του χάνω και του ξεφτιλίζομαι ως αθλητής και ως άνθρωπος

Κακά τα ψέμματα οι Τούρκοι δε μας ξεφτίλισαν μόνο σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ψυχής και θέλησης.

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ του χάνω και του ξεφτιλίζομαι ως αθλητής και ως άνθρωπος

Κακά τα ψέμματα οι Τούρκοι δε μας ξεφτίλισαν μόνο σε αθλητικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο ψυχής και θέλησης.
"εξευτελισμός ως αθλητής και ως άνθρωπος"? Μήπως υπερβάλλεις λίγο;
It's just a game όπως λένε και στο ΝΒΑ.

Eγω πάντως δεν νιώθω έτσι. Και πάω στοίχημα πως ούτε οι παίκτες ή η πλειοψηφία του κόσμου που στηρίζει με φίλαθλο πνεύμα την εθνική.

Και κάτι αστείο, από το κουλούρι!

It's just a game όπως λένε και στο ΝΒΑ
Δε θεωρώ κάτι που έχει revenues μεγαλύτερα από πολλές χώρες, just a game.
η πλειοψηφία του κόσμου που στηρίζει με φίλαθλο πνεύμα την εθνική
Το δικό μου φίλαθλο πνεύμα στηρίζει τον αθλητή και τον προπονητή που φτάνει αξιοκρατικά να φορά το εθνόσημο και προσπαθεί όσο μπορεί. Σε αντίθεση με αυτόν που δε θα έπρεπε να βρίσκεται καν μέσα στο γήπεδο.

τον αθλητή και τον προπονητή που φτάνει αξιοκρατικά να φορά το εθνόσημο και προσπαθεί όσο μπορεί
Το σκέφτομαι αυτό από προχθές. Δεν ήταν ότι απλά ήταν οι άλλοι ήταν καλύτεροι. Σα να μη προσπαθούσαν. Και ο Σπανούλης

Το σκέφτομαι αυτό από προχθές.
Ρωτάω όντως με καλή πίστη.
Σε έχει επηρεάσει τόσο αυτό το γεγονός, μια ήττα σε εναν αγώνα μπάσκετ, που το σκέφτεσαι 2 μέρες;

Το παιχνίδι με την Τουρκία θα το λιβανίζουν φίλαθλοι, δημοσιογράφοι και παράγοντες για χρόνια, το είπαμε πριν ξεκινήσει ότι είναι ένα ιστορικό παιχνίδι

Ας ξεκινούσε από πιο χαμηλά, όχι?
Ξεκίνησε... Απ' το Περιστερι, αλλά ταχύτατα τον άρπαξε η Μονακό. Και αυτό από μόνο του κάτι λέει. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έπεσε «σπρώξιμο». Αν δεν έβλεπε κάτι η Μονακό σε αυτόν, πολύ απλά δεν θα βρισκόταν εκεί.

Ξεκίνησε... Απ' το Περιστερι, αλλά ταχύτατα τον άρπαξε η Μονακό. Και αυτό από μόνο του κάτι λέει. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι έπεσε «σπρώξιμο». Αν δεν έβλεπε κάτι η Μονακό σε αυτόν, πολύ απλά δεν θα βρισκόταν εκεί.
ΟΚ... εννούσα να ξεκινούσε ας πούμε από τον ΑΟ Γλυκών Νερών ή κάτι αντίστοιχο. :D (βγάζω γκρίνια σόρι)
Τεσπα, μετά την ήττα και μάλιστα βαριά, θα ακουστούν πολλές γκρίνιες.

Σε έχει επηρεάσει τόσο αυτό το γεγονός, μια ήττα σε εναν αγώνα μπάσκετ, που το σκέφτεσαι 2 μέρες;

Ξέρεις πως το γεγονός ότι έχεις τόσο μεγάλη αυτοσυγκράτηση σε πολλά και έχεις ιεραρχήσει τα πράγματα στη ζωή,σε κάνει εξαίρεση.
Ο περισσότερος κόσμος επηρεάζεται με πράγματα όπως το χθεσινό και αν και δεν το είδα καν, έχω άλλα αντίστοιχα πράγματα ήσσονος σημασίας να τρώγομαι με τα ρούχα μου..

Για μένα όσο αφορά τις ομάδες, η μόνη αποδεκτή ιδιότητα είναι αυτή του φιλάθλου και αυτό το κατάλαβα έχοντας περάσει πολλά χρόνια από το μετερίζι του οπαδού=χρήσιμου ηλίθιου,όπως είναι και όλοι οι οπαδοί του οποιουδήποτε/οτιδήποτε..

Ξέρεις πως το γεγονός ότι έχεις τόσο μεγάλη αυτοσυγκράτηση σε πολλά και έχεις ιεραρχήσει τα πράγματα στη ζωή,σε κάνει εξαίρεση.
Ο περισσότερος κόσμος επηρεάζεται με πράγματα όπως το χθεσινό και αν και δεν το είδα καν, έχω άλλα αντίστοιχα πράγματα ήσσονος σημασίας να τρώγομαι με τα ρούχα μου..

Για μένα όσο αφορά τις ομάδες, η μόνη αποδεκτή ιδιότητα είναι αυτή του φιλάθλου και αυτό το κατάλαβα έχοντας περάσει πολλά χρόνια από το μετερίζι του οπαδού=χρήσιμου ηλίθιου,όπως είναι και όλοι οι οπαδοί του οποιουδήποτε/οτιδήποτε..
Με τα ρούχα μου, κυριολεκτικά, μπορεί να φαγωθω και εγώ.. π.χ τι να φορέσω 😜.

Αλλά να κάτσω να σκάσω γιατί έχασε ο Σπανούλης που βγάζει εκατομμύρια πετώντας μια μπάλα σε ένα δίχτυ. ....δεν μου το επιτρέπω 😜

γιατί έχασε ο Σπανούλης που βγάζει εκατομμύρια προπονώντας κάποιους που πετάνε μια μπάλα σε ένα δίχτυ
Να τα λέτε σωστά κ. συνήγορε (μακάρι να έπαιζε ο Σπανούλης) 😄

Δε μου ανεβοκατεβαζει την ψυχολογία. Το σκέφτομαι για το ότι παραδοθηκαμε αμαχητί. Αλλά είναι ειδικό το βάρος του αγώνα. Και στο ποδόσφαιρο η Δανία μας έριξε τρία αντί για εφτά αλλά δεν ενόχλησε τόσο

Ωστόσο αν δεν το θεωρήσω ένα σχόλιο του Λάκη με καλή πίστη και το ονομάσω πχ η φωνή της λογικής, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ υπάρχουν απείρως σημαντικότερα πράγματα τα οποία έπρεπε να με απασχολούν περισσότερο. Πχ πήρα 5 κιλά το καλοκαίρι και μου κάνει πλέον το 20% της ντουλάπας μου. Καθώς ντύνομαι για τη δουλειά έχω πολύ περιορισμένες επιλογές πλέον. Αυτό θα έπρεπε να με απασχολεί περισσότερο από το μάπα σουτ του Μήτογλου και την ανύπαρκτη άμυνα του Ντόρσεϊ ή τον άδικο χρόνο συμμετοχής του Θανάση

Η έκβαση των αθλημάτων όπως και της eurovision δεν επηρεάζουν τη ζωή μας!... Ε και; Στην αρχαία Ελλάδα επιβράβευαν τους νικητές με μεγάλες τιμές και ήταν τόσο σημαντικές οι διακρίσεις στα αθλήματα που καταγράφονταν τα κατορθώματα στην πέτρα και στην ελληνική γραμματεία... Ξέρουμε ακόμα και πόσο περίπου πήδηξε ένας αθλητής του μήκους πριν 2.5Κ χρόνια...

Τα αγωνιστικά θεάματα είναι κομμάτι του δυτικού πολιτισμού, της κουλτούρας μας, αν και όχι κληροδοτημένη από πρώτο χέρι (δεν έχει σημασία αυτό, πέρασε και ένας μεσαίωνας από πάνω μας). Είναι λοιπόν συνεπές πολιτισμικά να παθιαζόμαστε με αυτά τα θεάματα και να μας νοιάζει, μπορεί αν μην είναι πρακτική ανάγκη όπως το τι θα φάμε σήμερα αλλά ο πολιτισμός ξεκινάει αφού έχουν καλυφθεί αυτά τα βασικά. Είναι υγιές να αγαπάμε τις ομάδες μας και να μην αδιαφορούμε για ότι δεν αφορά άμεσα την κοσμάρα μας

@LK άστα γέλια και πες μας τι να (μην) τρώμε 😅
Πρεπει να κόψω βραδινό, γλυκά και τηγανητά για αρχή και πιστεύω θα ξαναπάω εκεί που ήμουν γρήγορα

@LK άστα γέλια και πες μας τι να (μην) τρώμε 😅
Πρεπει να κόψω βραδινό, γλυκά και τηγανητά για αρχή και πιστεύω θα ξαναπάω εκεί που ήμουν γρήγορα
Φάε ό,τι θες , αλλά μην στεναχωριέσαι με το μπάσκετ.
Για να χάσουμε κιλά, πρέπει πρώτα να ρυθμίσουμε την κορτιζολη.
Όχι ανούσιο άγχος.
Μέτα κοιμήσου 8 ώρες γεμάτες.
Μετά πιες πολύ νερό
Το να μην φας....είναι το εύκολο, και έρχεται μετά.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back