hot! Εθνικός Τελικός Eurovision - 2025 Η Ψηφοφορία Των Μελών Μας

Ψηφίστε το τραγούδι που επιθυμείτε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Εurovision - 2025

• Lost My Way- Andy Nicolas

Ψήφοι: 1 2.1%
  • Sirens- BARBZ, Hans Zimmer

Ψήφοι: 10 20.8%
  • Vále- Evangelia

Ψήφοι: 4 8.3%
  • Unhurt Me- Ναυσικά Γαβριλάκη

Ψήφοι: 2 4.2%
  • Odyssey- Ελένη & Μαρία Ντίνα (Dinamiss)

• Free Love- Θάνος Λάμπρου

Ψήφοι: 8 16.7%
  • Elevator (Up and Down)-RIKKI

Ψήφοι: 3 6.3%
  • Παράδεισος- Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Κώστας Καραφώτης

Ψήφοι: 2 4.2%
  • Ηigh Road- Georgina Kalais, John Vlaseros

• Play It!- Xannova Xan

• Αστερομάτα- Klavdia

Ψήφοι: 14 29.2%
  • Γη μου- Κώστας Αγέρης

• Σύνολο ψηφοφόρων
    48
Για όποιον ενδιαφέρεται

GRETSCH G2210 Streamliner Junior Jet Club Laurel Vintage White

gretsch-g2210-streamliner-junior-jet-club-laurel-vintage-white-ilektriki-kithara-normal.jpg

«Είναι η μεγάλη νικήτρια. Η Κλαυδία κέρδισε, ήταν προσωπική της νίκη. Έφερε αυτό το ανέλπιστο αποτέλεσμα, που δεν το περίμενε κανένας. Όποιος τώρα πει, ότι εγώ περίμενε ότι θα βγει έκτη, θα πει ψέματα. Κανείς δεν περίμενε την 6η θέση. Ήταν μία νίκη και ίσως εάν είχε 1-2 βδομάδες ακόμα αυτό το κορίτσι, με τη φόρα που είχε πάρει, τη δύναμη που έβγαζε η φωνή της, τη δύναμη που έβγαζε η παρουσία της και την καλοσύνη και την ταπεινότητα, μην σας πω ότι θα ερχόταν πρώτη - και θα ξοδευόμασταν του χρόνου εμείς για να κάνουμε εμείς εδώ τον διαγωνισμό στην Ελλάδα. Έτσι την πάτησα και εγώ, δεν το εκτίμησα σωστά από την αρχή», είπε ο Γιώργος Λιάγκας.

Μπογδάνος: Θα βγει 6η με 7η

Μπράβο στον Κωνσταντίνο. Ο κωλοτούμπας ο Λιάγκας δεν έβαλε μυαλό και πάλι μιλάει με απολυτότητα. Κρίνει πάντα εξ ιδίων τα αλλότρια

ανασκεύασε όμως, ανασκεύασε.

Εδω εχει διαλυθει το καθε αυτου μουσικο περιεχομενο του διαγωνισμου, και εχει γινει παρελαση δικαιωματισμου, bodyposivitισμου και οποιου αλλου -ισμου ειναι της μοδας καθε φορα, αλλα οι ψηφοι στο Ισραηλ μας μαρανανε.

Μα φέτος το πανηγυράκι απαγόρευσε τα ΛΟΑΤΚΙ+ χρωματα και σημαίες και προχώρησε σε αστυνομική καταστολή οποιουδήποτε αντιτέθηκε στην σιωνιστική γενοκτονια στην Παλαιστινη.

Μα φέτος το πανηγυράκι απαγόρευσε τα ΛΟΑΤΚΙ+ χρωματα και σημαίες και προχώρησε σε αστυνομική καταστολή οποιουδήποτε αντιτέθηκε στην σιωνιστική γενοκτονια στην Παλαιστινη.

Moroccanoil is an Israeli cosmetics company headquartered in New York City, specializing in hair care products containing argan oil. The company was founded in 2008 in Montreal by Chilean-Canadian Carmen Tal and her Israeli then-husband Ofer Tal.

Καλησπέρα παιδιά!
Σας διαβάζω εδώ και καιρό, απλά δεν έχω γράψει κάτι.
Λοιπόν, κάθισα και είδα eurovision φέτος μετά από πολλά χρόνια (μπορεί και 15, Αλκαιο θυμάμαι να είδα τελευταία φορά το 2010)
Όσον αφορά το δικό μας τραγούδι, έχω να πω τα εξης: Πολύ καλή φωνή η Κλαυδια, καλό τραγούδι μεν, δεν μ'ενθουσιασε ωστόσο δε, επειδή ήταν μοιρολόι (κάτι που είπε και η ίδια η Κλαυδια σε συνέντευξη της λίγο μετά τη eurovision). Ίσως προσωπικά να είχα την ανάγκη ν' ακούσω οχι κατι τοσο πενθιμο αλλα λιγο πιο εύθυμο.
Γενικότερα βέβαια, επειδή έχω ασχοληθεί σε κάποιον "α" βαθμό με τη μουσική αλλά κι επειδή πιστευω πως εχω ακούσει αρκετη στο πέρασμα των χρόνων δύσκολα θα ενθουσιάστω πλέον ώστε να πω "φωνάρα, τραγούδαρα, μουσικαρα κ.λ.π."

Αρχικά όταν το άκουσα από τη studio version, είπα "μα καλά, κάτι τόσο πένθιμο θέλουμε ν'ακουμε πλεον"; Και δεν ήξερα πως θα πάει, θεωρούσα το ίδιο πιθανό να πάει είτε καλά, είτε μετρια, είτε χάλια. Επίσης κάτι άλλο, η Κλαυδια είναι 22-23 ετών ακόμα. Σε μια τέτοια ηλικία η οποιαδήποτε φωνή (ή και ο καθε μουσικος) συνήθως ψάχνει ακόμα το δρόμο της (και είναι λογικό να συμβαινει). Αναγνώρισα μεν ότι από τεχνικής πλευράς είχε δουλέψει τη φωνή της αλλά μου έλειπε λίγο το χρώμα.

Μέχρι και την περασμένη Πέμπτη του ημιτελικού, που έβαλα για λίγα λεπτά την ΕΡΤ ν' ακούσω μόνο την Κλαυδια. Και ναι, εκεί είχε βρει το χρώμα στη φωνή της η οποία πλέον ακουγόταν πιο δυναμική. Είχε βρει αυτό το κάτι που έλειπε. Προφανώς μέσα στους μήνες που περάσανε, έριξε τρομερή δουλειά και όπως είπε και κάποιο μέλος εδώ μέσα "ότι μπορούσε να το διορθώσει το διορθωσε".
Πλεον είχαμε φτάσει στο σημείο να μιλάμε για μια πολύ καλή φωνή (είπαμε το φωνάρα δύσκολα το λέω γενικα), μ' ένα καλό τραγούδι (και το τραγούδαρα το λέω δυσκολα), και γενικότερα είχε μια αξιοπρεπεστατη παρουσία χωρις φούμαρα και φανφάρες και χωρίς διαφορά "αχαρακτηριστα" που είχα δει σε άλλα τραγούδια αλλων τραγουδιστων στο παρελθόν (εντός κι έκτος eurovision).
Κάπου εκεί κατάλαβα, ότι ίσως την αδίκησα λίγο και θα ήθελα να της πω μια συγγνώμη. Είχε γίνει μια καλή δουλειά και προσπαθεια. Και πάλι βέβαια το τραγούδι και η όλη φάση δεν μ'ενθουσιασε ποτε τρελά (σε αντίθεση με της Γαλλίας, όπου δακρυσα κυριολεκτικως) αλλά όταν την είδα στον τελικό, μόλις τελείωσε το τραγούδι είπα έστω και κάπως συγκρατημένα "Μπράβο βρε Κλαυδια" ! Μόνο και μόνο για την όλη αξιοπρέπεια, άξιζε τον κόπο!

Τώρα από σκηνική παρουσία, δεν σκαμπάζω και πολλά, όμως θεωρώ πως ο Φωκάς ήταν απολυτως λογικό να το πάει τελείως απλα. Η φύση του τραγουδιού ήταν στατική εντελώς από μόνη της, οποτε δεν θα μπορούσε να βάλει πολλά πράγματα και είναι λογικο μιας και αν έβαζε παραπάνω κινηση θα ήταν υπερβολή και θα το χάλαγε. Γενικα από σκηνική παρουσία και σκηνοθεσία μου φάνηκε μια χαρά και δεν χρειαζόταν κάτι παραπάνω δηλαδή.

Τώρα μέχρι το Σάββατο το βράδυ, δεν είχα δει καθόλου τα άλλα τραγούδια ώστε να έχω μετρο σύγκρισης. Τ' άκουσα όλα με αρκετή προσοχή στον τελικό. Από τις 20 ψήφους που δικαιουμουνα τηλεφωνικά, χρησιμοποίησα τις 19 (!!! - δεν περίμενα ότι θα ξανάβλεπα eurovision και θα ψήφιζα κιολας, μ' έπιασαν οι καλές μου). Υπ' όψιν ότι για καποιο λόγο μπηκα σε mood να ψηφίσω με τη λογική της ώραιας μουσικής, τραγουδιού η και φωνής, αγνοώντας εντελώς τα οποία τυχον πολιτικοκοινωνικα η τυχον συμπαθειες σε χωρες. Δεν ξέρω σε κάποια άλλη στιγμή αν θα έκανα το ίδιο, εκείνη τη στιγμή λειτούργησα με αυτό το mood και ψήφισα καθαρά μουσικα και ότι άξιζε κατ' εμέ.

Λοιπόν το δικό μου top 15 (από το πρώτο που μου άρεσε πιο πολύ έως το 15ο) είναι το εξης (γραφω και τις ψηφους που δοθηκαν απο μενα):

1. Γαλλία - 3 ψηφοι (κομματάρα κατ ' εμέ, μου άρεσε όλο το πακέτο, το έχω ακούσει πανω από 10 φορές χθες και σήμερα, και συγκινήθηκα - δακρυσα κανονικα)
2. Ιταλια - 3 ψηφοι (απλοϊκό μεν, ευαίσθητο τραγούδι δε που ειχε κάτι να πει - βασικά αρκετά είχε να μου πει)
3. Σουηδία - 1 ψήφος (ωραίοι τύποι, ωραίο ρυθμικό τραγούδι
4. Εσθονία - 1 ψήφος (ωραίο τραγούδι, αν και είχε λίγο show το macciatoν το κράταγε κατ εμέ σε λογικό βαθμό, χωρίς να επισκιάζει τη μουσικη)
5. Ελβετία - 2 ψηφοι (άξιζε δύο ψήφους το κοριτσάκι, είπε το τραγούδι τελείως απλά και ομορφα)
6. Ελλάδα (το ξέρουμε όλοι, και τα είπα και παραπάνω για μένα. Δεν το ψήφισα φυσικά μιας και δεν μπορούσα, αν υποθετικά όμως ήμουν στο εξωτερικό και είχα τη δυνατότητα να το ψηφισω, θα έδινα 2 ψηφους).
7. Ισραήλ - 1 ψήφος (ωραία μπαλαντα)
8. Αλβανία - 1 ψήφος (μου άρεσε το background ο ρυθμος του δηλαδή και η ωραία αρμονια με τα βιολιά στο refren και λίγο φυσικά το ανατολικό στοιχείο στην εισαγωγή με το έγχορδο - αληθεια τι οργανο ήταν αυτό, σαζι, ούτι η κάτι αλλο;)
9. Ολλανδία - 1 ψήφος (αξιοπρεπης τύπος, τίμιος φωνητικα και μουσικα)
10. Ηνωμένο Βασιλειο - 1 ψήφος (αν κι ετσι κι ετσι, παρολα αυτα καλη προσπάθεια από τις τρεις Αγγλιδουλες, άξιζαν καλύτερη θέση κατ' εμε)
11. Πορτογαλία - 1 ψήφος (αν και δεν μου λέγε τίποτα το όλο τραγούδι, στα τελευταία 20 - 30 δευτερολεπτα όπως εκλεινε με κέρδισε, πολύ λίγο μεν αλλά τα καταφερε.
12. Ισπανία - 1 ψήφος (δεν μου άρεσε καθόλου το τραγούδι και η όλη φαση την ψήφισα μόνο και μόνο επειδή μου άρεσε η φωνη της.
13 Ουκρανία - 1 ψήφος (το ίδιο ακριβως με την Ισπανία, δεν μου άρεσε καθόλου το τραγούδι και η όλη φαση τον ψήφισα μόνο και μόνο επειδή μου άρεσε η φωνη του και το πάλεψε.
14. Λουξεμβούργο - 1 ψήφος (δεν μου έλεγε πολλα (ελάχιστα μου ελεγε) πολυ συνηθισμενο θα ελεγα αλλα μου εμεινε η μελωδια στο μυαλο, πολύ οριακά το ψήφισα (χαριστικη ψηφος), ίσως να μου άρεσαν ψήγματα και επειδη μου εμεινε στη μνημη η μελωδια)
15. Δανία - 1 ψήφος (γενικα δεν, κι αυτό πολύ οριακά το ψήφισα (χαριστική ψηφος), ίσως να μου άρεσαν ψήγματα μονο)

Γενικα, όπως καταλάβατε ήμουν στις πολύ καλές μου, ίσως τώρα να ψήφιζα από το 1 ως το 10 (Ηνωμένο Βασιλειο) και τα τελευταία 5 να μην τα ψήφιζα καν... Ίσως να φταίει και η πίτσα special που παρήγγειλα εκείνο το βράδυ (χιούμορ κανω)

Όπως είδατε δεν ψήφισα καθόλου το νικητήριο τραγούδι της Αυστρίας. Προσωπική άποψη, δεν μου έλεγε τίποτα και μόλις το άκουσα είπα "όχι, δεν θέλω ν'ακουσω όπερα στη eurovision, πάμε παρακατω". Με χάλασε το refren που οι νότες ήταν στο Θεό και ουσιαστικά ήταν 3 φορές η ίδια φράση (η κάτι τετοιο, δεν θυμάμαι ακριβως). Το δυναμικό μέρος στο τέλος ήταν το μόνο που μου έλεγε κάτι καλο ωστόσο δεν κατάφερε να το σώσει.

Δηλαδή της Κλαυδιας οπως ειπα και πριν το βρήκα μοιρολόι και δεν μ' ενθουσίασε, ωστόσο το έβρισκα καλό με πολύ καλή φωνή. Εδώ ακόμα και αν αξιζε το τραγουδι (που μαλλον αξιζε) και ακομα αν ηταν καλό η άρτια δουλεμένο (φωνητικα και μουσικα), προσωπικά δεν μου έλεγε κάτι. Υποκειμενική άποψη λοιπόν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν άξιζε το τραγούδι.

Στιγμαια μου πέρασε η σκέψη να ρίξω την 20η ψήφο στο Σαν Μαρίνο η στη Μάλτα, αλλά τελικά δεν μου έβγαινε με τίποτα. Ειδικά για τη Μάλτα, μόλις είδα στο replay (με τα τηλέφωνα ψηφοφοριας) τη Μαλτεζα να χοροπηδάει πάνω στη μπάλα, λέω "άστο κοπελια".

Για τα υπόλοιπα τραγούδια που δεν ψήφισα δεν θέλω να πω κάτι. Όσα ανέφερα μέχρι τώρα, ίσως να είχαν μια βαθμολογία για μενα από 1 - 20 ή και 0. Ε, ίσως κάποια από αυτά που δεν ψήφισα να μην ήταν απλά στο 0 αλλά στο "μειον". Οποτε ας μην πω κάτι καλύτερα.

Αυτά λοιπόν από μένα, συγνώμη για το " σεντονι" . Διαβάζω το θέμα και ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας!
Να είστε όλοι καλά, σας ευχαριστώ πολύ!!!

Υ.Γ. : Τώρα που τη σκέφτομαι, άνετα θα μπορούσα να είχα δώσει 4 ψηφους στη Γαλλίδα τραγουδιστρια!

Ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν θα έλεγα ότι εχω τέτοιες βλεψεις! Μάλλον ο cos Dr την αξίζει με το παραπάνω!!
Άσε που δεν μπόρεσα να προβλέψω ακριβή θέση με τίποτα. Πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία, μιλάω με την κοπέλα μου στο τηλέφωνο και της λέω (κρίνοντας από τα παραπανω) ότι θα πέσει κάπου μεταξύ 4 και 12 το ελληνικό άσμα. Πιο συγκεκριμένα όμως δεν μπορούσα να καταλήξω με τίποτα!
Βέβαια θεωρούσα μέσα μου ότι αν πηγαίναμε σε θέσεις κάτω από τη 10αδα (11 και 12 δηλαδη) θα ήταν αδικία, αλλά λέω βάλε μέχρι το 12 γιατί δεν ήξερα πως θα σκεφτούν και θα ψηφίσουν οι Ευρωπαίοι.

Μα φέτος το πανηγυράκι απαγόρευσε τα ΛΟΑΤΚΙ+ χρωματα
Ε, δεν τηρήθηκε και με θρησκευτική... ευλάβεια ο κανόνας (στο κοινό ανέμισαν σημαίες), αλλά δεν πάθαμε και τίποτα.

Αυτά λοιπόν από μένα, συγνώμη για το " σεντονι"
Δίνω ένα λάηκ σε σένα που έκατσες και έγραψες όλο αυτό το σεντόνι και δίνω και ένα λάηκ σε εμένα που έκατσα και το διάβασα όλο.

@Trolley , καλώς, δεν το ήξερα ότι διεκδικειται έτσι η έδρα, είχα διαβάσει μόνο ότι μπορεί να την κερδίσει οποίος βρει την ακριβή θέση της Κλαυδιας το περασμένο Σάββατο.
Και πάλι βέβαια θεωρώ ότι την αξίζει ο @cos_dr καθότι
1) Δεν βρήκα τη ακριβή θέση ( το top-15 μου ήρθε στο μυαλό την Κυριακη) ,
2) Εχω να δω eurovision από το 2010 (ωραίος ο Αλκαιος κατ' εμέ, πήγα στη συναυλία του στο Θέατρο Πέτρας το 2022, κατέβηκα στο καμαρίνι και γνωριστήκαμε, ωραίος και τίμιος θα ελεγα)
3) Με τον @cos_dr , δεν θυμαμαι αν τα εχουμε πει εδω αλλα διαβαζοντας τις αναλυσεις του, απλα δεν τον φτανω με τιποτα!! 😊
Ευχαριστώ πάντως για τα καλά λόγια! Να' σαι καλά!
@Σπινθηροβόλος γάιδαρος , ορίστε κι ένα like από μένα!! Απλά ότι πίστευα έγραψα και ήθελα να τα μοιραστώ! Ευχαριστώ, να 'σαι καλά!

Ερευνα για το televoting θα ζητήσει λέει η ισπανική τηλεόραση?
Βρε κατακτητές με τις χτένες,τα καθρεπτάκια και το νερό της φωτιάς,η βαλένθια με μία εκτός εδρα νίκη σε όλο το πρωτάθλημα,πήγε πριν λιγες αγωνιστικές και έφερε διπλό μέσα στην Ρεάλ Μαδρίτης και θα πάτε να μιλήσετε για στημένα αποτελέσματα?
Σοβαρά τώρα?
Αυτό και αν θέλει cojones.

δεν το ήξερα ότι διεκδικειται έτσι η έδρα,

Νο problem, δεν υπάρχει πραγματικά Έδρα... ήταν ένα αυτοσχέδιο εσωτερικό αστείο.

Η αλήθεια είναι ότι σχεδόν όλοι παρασυρθήκαμε να κάνουμε εκτιμήσεις με κριτήριο την προσωπική μας αρέσκεια/απαρέσκεια για το τραγούδι. Το ίδιο έπαθε και σχεδόν το σύνολο της κοινής γνώμης. Ελπίζω να είμαστε καλά και να κάνουμε ακριβέστερες εκτιμήσεις του χρόνου.

Όσο για τον cos_dr, μόνο αν στείλουμε τον ίδιο θα γλυτώσουμε, θα τον αρπάξει καμιά Βόρεια και θα τον κάμει άντρα της.

Αν μπορουσαμε να μαντεψουμε τη θεση των κομματιων, θα ειμασταν ολοι με steinway D και Les Paul 59 απο το στοιχημα.

Η εδρα ομως παιζεται ακομα: Ποσες ψηφους εριξες εσυ το Σαββατο cos;

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back