hot! Εθνικός Τελικός Eurovision - 2025 Η Ψηφοφορία Των Μελών Μας

Ψηφίστε το τραγούδι που επιθυμείτε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στη Εurovision - 2025

• Lost My Way- Andy Nicolas

Ψήφοι: 1 2.8%
  • Sirens- BARBZ, Hans Zimmer

Ψήφοι: 9 25.0%
  • Vále- Evangelia

Ψήφοι: 4 11.1%
  • Unhurt Me- Ναυσικά Γαβριλάκη

• Odyssey- Ελένη & Μαρία Ντίνα (Dinamiss)

Ψήφοι: 0 0.0%
  • Free Love- Θάνος Λάμπρου

Ψήφοι: 7 19.4%
  • Elevator (Up and Down)-RIKKI

Ψήφοι: 3 8.3%
  • Παράδεισος- Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, Κώστας Καραφώτης

• Ηigh Road- Georgina Kalais, John Vlaseros

Ψήφοι: 0 0.0%
  • Play It!- Xannova Xan

• Αστερομάτα- Klavdia

Ψήφοι: 8 22.2%
  • Γη μου- Κώστας Αγέρης

• Σύνολο ψηφοφόρων
    36
Της BARBZ ήταν πιο δύσκολο κομμάτι από τα άλλα τα χορευτικά, ήθελε πιο χαλαρό χορό και όχι να χοροπηδάει γιατί έτσι δεν το είπε καλά το κομμάτι. Επίσης ύποπτα καλές εκτελέσει σε ορισμένα κομμάτια αλλά αν ήταν playback αυτά θα έπρεπε να είναι όλα φαντάζομαι... και δεν ήταν ολα, κάποια όπως της BARBZ ήταν live, μπορεί και να τους αδικώ και απλά να τα είπαν πολύ κάλα, γιατί όχι

Έριξα τώρα μια ματιά στο περσινό νικητήριο κομμάτι- το the code- στον τελικό, για να κάνω ένα "crash test" σε σχέση με αυτά που είδαμε εδώ σήμερα.
Ασχέτως αν άρεσε ή δεν άρεσε το κομμάτι, η αισθητική του, ο καλλιτέχνης κλπ, η εικόνα (γιατί θα επαναλάβω ότι αυτός ο διαγωνισμός είναι εικόνα) ήταν... "εξωγήινη".
Μια ευρηματικότατη παρουσίαση που σάρωσε. Πιστεύω δε, ότι φέτος (μετά τα περσινά) θα δούμε άλλα πιο ευφάνταστα.
Στα καθ ημάς: Πέρα απ' τον ελληνικό στοίχο, πέρα απ΄το κομμάτι που εκτός από την καλή τραγουδίστρια δεν έχει να πει πολλά, υπάρχει (μάλλον δεν υπάρχει) το αισθητικό μέρος. Η εικόνα, που εκ προοιμίου θα είναι στατική και αδιάφορη, καθότι το κομμάτι δεν μπορεί να αβαντάρει κάτι άλλο.

Μια τραγουδίστρια στη μέση, ένα "μπαλέτο" στα πέριξ να κάνει κάτι και... καλώς ήρθατε στα '90s.
Δεν θέλω φυσικά να γίνω μάντης κακών, αλλά η συνέχεια λίγο - πολύ θα είναι αναμενόμενη.

Εγω θσ γίνω. Το κομμάτι για τομ διαγωνισμό τουλάχιστο είναι φόλα 😀και θ φάει φόλα 😃και θύμωσα τοσο πολυ με το βυσμα😆 που φέτος δε θα παρακολουθήσω τον διαγωνισμό. Αποχωρώ 😡😡 Αντίο 😄

Το κλάμα στο ύφος της επαρκούς κατά τα άλλα, ερμηνεύτριας, με τα φρύδια σαν θλιμμένο emoticon μπορεί να μας χαρίσει πανάξια την τελευταία ή προτελευταία θέση!
Γυαλιά Νανας Μούσχουρη, μοιρολόι Μαριζας Κωχ, κοστούμι κορίνας του bowling, μπαλετάκι από κρεματόριο, αστραπόβροντα και κεραυνοί, τι μπορεί να πάει άσχημα; χαααχ

Καλό είναι,απλά έπρεπε να μπεί και λίγο το μπασάκι απο M1 και λίγο η ακουστική και ένα μικρό build up με το απαραίτητο drop απο 90s με ένα αιθέριο πιανο που πετάει νότες εδώ και εκεί,να ζωντανέψει λίγο.
Δέν χρειάζοταν οι κεραυνοί,αν δεν το έχεις σαν εφέ μέσα στο κομμάτι.

Εγω θσ γίνω. Το κομμάτι για τομ διαγωνισμό τουλάχιστο είναι φόλα 😀και θ φάει φόλα 😃και θύμωσα τοσο πολυ με το βυσμα😆 που φέτος δε θα παρακολουθήσω τον διαγωνισμό. Αποχωρώ 😡😡 Αντίο 😄
Υπάρχουν άλλες χώρες να υποστηρίζουμε... ως συνήθως. Τα λέμε το Μάιο

Άσχετα με το τι θα γίνει στο τέλος, τουλάχιστον θα μείνει ιστορικά ότι πήγαμε με μια αξιοπρεπή συμμετοχή που δεν προσπαθεί να βρει την συνταγή της επιτυχίας για το γιουροτρόπαιο.

Και ένα συμπληρωματικό σχόλιο, θεωρώντας ότι το κομμάτι έχει "στοιχεία Σάττι": Μπράβο στην Μαρίνα που κατάφερε και έφτιαξε ένα ας-πούμε δικό της ύφος. Δεν είναι και ό,τι πιο απλό να μπορέσεις να αφήσεις ένα στίγμα στον τομέα σου, ειδικά στην (χαοτική) εποχή που ζούμε.

θα μείνει ιστορικά ότι πήγαμε με μια αξιοπρεπή συμμετοχή που δεν προσπαθεί να βρει την συνταγή της επιτυχίας για το γιουροτρόπαιο.
Χμμμ... αλλά αν δεν περάσει στον τελικό, καταλαβαίνεις Γιάννη μου, ότι η αξιοπρέπεια δεν θα βαρύνει και πολύ στη... ζυγαριά και κυρίως στο... shitstorm που θα προκύψει.
Και θέλω να προσθέσω ότι για την ώρα έχουν παρουσιαστεί τέσσερα κομμάτια για την Βέρνη: Ελλάδα, Αλβανία, Μαυροβούνιο και Λουξεμβούργο. Τα τρία πρώτα είναι στη γλώσσα τους, με μια σχετική "συνάφεια" στο ύφος και σε γενικές γραμμές "αξιοπρεπείς συμμετοχές". Χμμμ...

Φυσικά εύχομαι τα καλύτερα στην "τεμέτερη" Κλαυδία, αλλά παρότι ποντιακής καταγωγής και περήφανος γι' αυτή, δεν θεωρώ ότι το consept της γενοκτονίας έχει θέση στον διαγωνισμό.
Και αντιπαρέρχομαι ότι θα περάσει και δεν θα... ακουμπήσει, διότι άμα θες να το επικοινωνήσεις πανευρωπαϊκά, ας το κάνεις σε μια γλώσσα κατανοητή σε πολλούς (αγγλικά).

ΥΓ: Φυσικά είναι απλά η Eurovision και όχι κάνα... συντελιακό ζήτημα. Τώρα, η συνέχεια στα "πρωινάδικα" (που έχουν πάρει "φωτιά") και στις λοιπές εκπομπές "κοινωνικού προβληματισμού" 😄

Ε, δε νομίζω το έθνικ στοιχείο να είναι επηρεασμένο από τη Σάττι. Κάθε χρόνο είτε βαλκανικές χώρες, είτε άλλες "ανατολικές" συμμετέχουν με έθνικ κομμάτια που εννοείται ότι έχουν μια μοντέρνα ενορχήστρωση,
"Στοιχεία Σάττι" είχε το τραγούδι που βγήκε δεύτερο και αυτό γιατί ηταν η ίδια ομάδα δημιουργών που έφτιαξαν το "Ζαρι".

Γυαλιά Νανας Μούσχουρη
Παλιότερα dance remix της είχε πάει καλά στους γερμανόφωνους στην mainstream σκηνή.
Το είχα προμοτάρει και εγώ σε εκδηλωσεις τύπου,φράκο - φόρεμα.
Ας ευχηθούμε στην μικρή "Μούσχουρη"να έχει ανάλογη επιτυχία.
Και ένα συμπληρωματικό σχόλιο, θεωρώντας ότι το κομμάτι έχει "στοιχεία Σάττι": Μπράβο στην Μαρίνα που κατάφερε και έφτιαξε ένα ας-πούμε δικό της ύφος. Δεν είναι και ό,τι πιο απλό να μπορέσεις να αφήσεις ένα στίγμα στον τομέα σου, ειδικά στην (χαοτική) εποχή που ζούμε.
....σάν κεραυνό εν αιθρία θα ήθελα να προσθέσω.
Τέτοιο δρόμο,ούτε η ΑΚΤΩΡ δέν έχει ανοίξει στην Ελλάδα.
Αυτό ρε παιδιά δέν είναι κορίτσι,αυτό είναι κατασκευαστική.

Η κοπέλα που βγήκε πρώτη αν μη τι άλλο τραγουδάει κανονικά όπως θα έπρεπε, δεν ψιθυρίζει στα κουπλέ λες και θα ρίξει κάνα γκόμενο ή στην παρτιτούρα γράφει..... "ultra pianissimo", δεν φαλτσάρει χωρίς λόγο, δεν έχει απλά μια μέτρια αδιάφορη φωνή που αναρωτιέσαι αν μπορεί να πει σωστά live ένα μόνο τραγούδι, υποβοηθούμενη κιόλας από μέρη που θα είναι προηχογραφημένα και από δεύτερες φωνές.

Ωωωωχ , αυτό με τον ημιτελικό το είχα ξεχάσει. Εντάξει, θα μας μείνει η αξιοπρέπεια.

Παντελώς τώρα άσχετο με Γιουροβίζιον αλλά όπως άκουσα κάπου το πρωί, οι αρχικοί στίχοι είναι μία (μάλλον τυχαία πλην όμως σοκαριστική) αναφορά στα Τέμπη:

Γλυκιά μου μάνα μην μου κλαις
Μαύρα και αν σου φορούνε
Το ξέθωρο το σώμα μου
Φλόγες δεν το νικούνε

Τι να πεις...

Να πω την αμαρτία μου... Έχω αρχίσει να ανησυχώ για τον @cos_dr. 😄 Το είπε και το έκανε... Κώστα, γύρισε... εντάξει πήγες κουβά, αλλά δεν είναι κάτι τρομερό.

ΥΓ: Πάντως αυτά που βλέπω απ' το πρωί στις... τηλεοράσεις, κάνουν focus στο δίδυμο των παρουσιαστών (και την κριτική που δέχθηκαν), παρά στο τραγούδι.

Γλυκιά μου μάνα μην μου κλαις
Μαύρα και αν σου φορούνε
Το ξέθωρο το σώμα μου
Φλόγες δεν το νικούνε
Μη λησμονιές τη λυτρωσή
Σαν τη ζωή προχώρα
Και προσευχήσου στον Θεό
Και ξέχασέ τα όλα.
Να πω την αμαρτία μου... Έχω αρχίσει να ανησυχώ για τον @cos_dr. 😄 Το είπε και το έκανε... Κώστα, γύρισε... εντάξει πήγες κουβά, αλλά δεν είναι κάτι τρομερό.

ΥΓ: Πάντως αυτά που βλέπω απ' το πρωί στις... τηλεοράσεις, κάνουν focus στο δίδυμο των παρουσιαστών (και την κριτική που δέχθηκαν), παρά στο τραγούδι.
Η επιλογή μου δεν ήταν θέμα τυχαίας επιλογής. Δεν έπαιζα tzoker. :D Άκουσα τα κομμάτια, έγραψα μια επιστημονική θα έλεγα ανάλυση της προτίμησης μου σχολιάζοντας το καθένα ξεχωριστά και τώρα τι διαπιστώνουμε? Πως βγαίνει ένα κομμάτι που αν μη τι άλλο ξενίζει στην συντριπτική πλειοψηφία, τουλάχιστο για τις ανάγκες του διαγωνισμού.

Η στάση των επιτροπών, του κοινού είναι αδιανόητη και με προβληματίζει τελικά το αν το αποτέλεσμα που βλέπουμε είναι αντικειμενικό.

Πραγματικά είμαι έτοιμος να σκίσω το Πτυχίο Γιουροβιζιονολογίας μου:D:mad:
Ακόμα και σαν απλό ακροατή, το αποτέλεσμα με προκαλεί, σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό.

Αμφισβητώ λοιπόν το αποτέλεσμα και ζητώ άμεσα να δοθούν στοιχεία μιας και είναι χρήματα των φορολογουμένων πολιτών, για το τί ψήφισαν οι επιτροπές. Να δημοσιευτούν τα πρακτικά για να δούμε το σκεπτικό. Δεν μπορεί κύριε :D ως επιτροπή χωρίς συζήτηση, χωρίς πρακτικό να βγάζετε αποτέλεσμα και να μην ξέρουμε τι ψήφισε ο καθένας. Να αναρτηθεί στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο ΚΗΜΔΗΣ. Να γνωρίζουμε τι συμβαίνει για να ξέρουμε και ποιον να κατηγορήσουμε για την πιθανή όπως φαίνεται αποτυχία και δυσμενή έκθεση για άλλη μια φορά της χώρας, πόσο μάλλον εφόσον υπάρχουν πιο δημοφιλή, πιο κατάλληλα κομμάτια.

Θα κινήσω διαδικασίες, θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.
Να κινηθούν και οι συμμετέχοντες. :mad:
Δεν με ενδιαφέρει τι καταχρηστικούς όρους πιθανώς να έχουν αποδεχθεί, είναι νέα παιδιά, δεν ξέρουν. :ROFLMAO:

Πραγματικα, δεν ξέρω τι θα γίνει. Γι αυτό προτιμώ να απέχω και να μην εξοργιστώ πραγματικά. Δε θέλω πια. Κουράστηκα.🤪

Αν διαβάζει η πυροσβεστική υπηρεσία,τελικά τον πολιορκητικό κριό δέν θα τον χρειαστούμε,ευχαριστώ.
Κώστα αν δεν τους πρόλαβα και χτυπήσει κουδούνι,ανοιξε με την μία,αν δέν θες να αλλάζεις πόρτες και κασελίκια.
Πήγε το μυαλό μου στο κακό.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back