Kλασσική περίπτωση διαιωνίζουσας ακαμψίας. ;D (για τη Φέντερ τα λέω αυτά, που επιμένει να κάνει πλούσιους mastery και staytrem)
http://intl.fender.com/en-GR/series/artist/troy-van-leeuwen-jazzmaster-bound-rosewood-fingerboard-oxblood/
Ακόμα και στο επίσημο site, η Ε καντίνι δείχνει να μην 'παίζεται" ;D
Κλασσική περίπτωση προβληματικού σχεδιασμού (γέφυρες jg και jz) όπου και το ύψος και το εύρος (56mm) καθιστούν το "βαρύ" πάιξιμο και δεξιού και αριστερού χεριού δύσκολο (ή και ακατόρθωτο για κάποιους). Σε συνδυασμό με τη μεγάλη καμπύλη, το να πεταχτείς ή να γλιστρήσεις εκτός ταστιέρας είναι, ούτε μισού ημιτονίου δρόμος.
Το shimming δεν είναι ντροπή και το συνιστώ ανεπιφύλακτα (θα βελτιώσει αλλά δεν θα εξαλείψει το πρόβλημα).
Πιο ανεπιφύλακτα, συνιστώ την επένδυση σε staytrem όπου με ένα απλό upgrade λύνεις ταυτόχρονα δύο θέματα. Το φλερτ με το frexit ( >

και τη μόνιμη απορία "τι διάολο κουδουνίζει".
Η αλλαγή μανικιού δεν έχει κανένα απολύτως νόημα, εκτός αν δεν μπορείς να συμβιβαστέις με το 7,25" και τη συνθήκη συμβιβασμού στο action που, λόγω γεωμετρίας, έχει. (Θα μπορούσε να βελτιωθεί πολύ με ένα στοχευμένο fret levelling ή σε ένα μελλοντικό refret). Όλα αυτά υπό την προϋπόθεση ότι θα παίξεις με σηκώματα άνω του τόνου από το 10-12 τάστο και πάνω ( προς το 21ο). Αν όχι, ούτως ή άλλως μπορείς να σετάρεις και πιο χαμηλά. Επίσης παίζουν ρόλο και τα τάστα. Είναι μικρά/ψηλά/ φαρδιά/κοντά; Ένα κοντό τάστο "παίζει" πιο δύσκολα σε βιμπράτο και σηκώματα όσο χαμηλώνουμε action.
To buzz stop βελτιώνει το θέμα με τα "πηδήματα" και τα κροταλίσματα, αλλά αλλάζει το χαρακτήρα του οργάνου τα μάλλα (αφαιρεί overtones και συμπαθητικό resonance). Να φανταστείς, περισσότερο κι απ' το να είχε maple ταστιέρα... >

>
Προσωπικά, ομιλώντας, δεν μπορώ να παίξω με vintage strat γέφυρες και με jazz/jag που έχουν spacing 56mm. Nιώθω να ακροβατώ μεταξύ τάστου και αταστίας. Έχω βαρύ και δεξί και αριστερό. Επίσης το βιμπράτο μου το κάνω με όλο μου το σώμα, οπότε θέλω "ψωμί" στα άκρα. Kαι δεν μου αρέσει να νιώθω ότι με περιορίζει το όργανο, ακόμη κι αν η τεχνική μου είναι λάθος.
Με άλλα λόγια, ο γιαλός είναι μεν στραβός, αλλά στην περιπτωσή σου ισιώνει.