NAIΠαιδιά άσχετο με αυτό που λέει ο john αλλά σχετικό με το topic.
Octave adjustment=Intonation adjustment;;
κοίταξε, εγώ όταν άρχισα να σετάρω την κιθάρα μόνος μου, είδα οτι είχε κάτσει μεν και είχε κάνει σωστή δουλειά στο μπράτσο (χρειαζόταν ανύψωση κάτω απο το σημείο που βιδώνει το μπράτσο με το σώμα, και όντως ο τζίμμης είχε βάλει κάτι ξυλάκια, όταν τα βγαλα τα ξανάβαλαπροσωπικα πηγαινω στον jimmy στην χαρ.τρικουπη..ειναι πολυ καλος αλλα ψιλοκαθυστερει..
και αυτό γιατι το βαγονέτο της στο floyd έπρεπε τελικά να είναι βιδωμένο στην πίσω θεση και ρυθμισμένο γύρω απο εκεί' date=' σε οποιοδήποτε σημείο της μπροστά θέσης οι αρμονικές ήταν λάθος, και αυτό 6 χρόνια δεν το άλλαξε ποτέ...[/quote']
Λύνεται κάπως αυτό;Είχα και εγώ τέτοιο πρόβλημα αλλά δεν το εξάληψα τελείως το περιόρισα κάπως
Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς... Εμένα το βαγονέτο κρατιέται σε κάποια θέση όσον αφορά το μπρός-πίσω απο μία κάθετη σε αυτό βίδα. Το floyd έχει δύο τρύπες σε κάθε θέση (χορδή) για τη βίδα αυτή, και απο κει και πέρα όπως ξέρεις το βαγονέτο έχει ένα περιθώριο μπρος-πίσω κίνησης με κέντρο τη θέση της βίδας. Εμένα, απλώς η θέση που πρέπει να έχει το βαγονέτο είναι τόσο πίσω, που η βίδα πρέπει να είναι και αυτή στην πίσω απο τις δύο τρύπες, σε καμία θέση απο αυτές που μου επιτρέπει η μπροστά τρύπα δεν πετυχαίνω σωστές αρμονικές. Αν εννοείς πως τις ρύθμισα, έβλεπα αν χρειαζόταν το βαγονέτο να πάει πίσω (στην περίπτωση που η νότα πατημένη ήταν ψηλότερη απο την αρμονική), ξεβίδωνα λίγο τη βίδα κρατώντας το βαγονέτο με μια πένσα, το τράβαγα λίγο πίσω, και μετά βίδωνα-κούρδιζα-ξαναδοκίμαζα... Εξαρτάται τώρα πως είναι το floyd σου... (Οι Τέλε είναι θεικές σε αυτό παρεπιπτόντως, απο πίσω έχουν απλώς βιδες που βιδώνεις-ξεβιδώνεις και ρυθμίζεις κατευθείαν το saddle άμα έχεις δει... αυτά είναι... κολο-φλόυντ...)Λύνεται κάπως αυτό;Είχα και εγώ τέτοιο πρόβλημα αλλά δεν το εξάληψα τελείως το περιόρισα κάπως
πρεπει να ειναι και λιγο στραβα περιστροφικα προς τα κατω γιατι καποιες χορδες σε ταστο οπου δεν τασταρουν μολις κανεις σηκωμα τασταρει και σβηνει η νοτα!!! (χαλια' date=' πως παιζω μονο εγω το ξερω)
[/quote']
αυτο μπορει να εχει σχεση και με φαγωμενα ταστα? μπορει να μην ισχυει αυτο που ειπα παραπανω αλλα το συμπτωμα που ανεφερα υφισταται.
Για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς... Εμένα το βαγονέτο κρατιέται σε κάποια θέση όσον αφορά το μπρός-πίσω απο μία κάθετη σε αυτό βίδα. Το floyd έχει δύο τρύπες σε κάθε θέση (χορδή) για τη βίδα αυτή' date=' και απο κει και πέρα όπως ξέρεις το βαγονέτο έχει ένα περιθώριο μπρος-πίσω κίνησης με κέντρο τη θέση της βίδας. Εμένα, απλώς η θέση που πρέπει να έχει το βαγονέτο είναι τόσο πίσω, που η βίδα πρέπει να είναι και αυτή στην πίσω απο τις δύο τρύπες, σε καμία θέση απο αυτές που μου επιτρέπει η μπροστά τρύπα δεν πετυχαίνω σωστές αρμονικές. Αν εννοείς πως τις ρύθμισα, έβλεπα αν χρειαζόταν το βαγονέτο να πάει πίσω (στην περίπτωση που η νότα πατημένη ήταν ψηλότερη απο την αρμονική), ξεβίδωνα λίγο τη βίδα κρατώντας το βαγονέτο με μια πένσα, το τράβαγα λίγο πίσω, και μετά βίδωνα-κούρδιζα-ξαναδοκίμαζα... Εξαρτάται τώρα πως είναι το floyd σου... (Οι Τέλε είναι θεικές σε αυτό παρεπιπτόντως, απο πίσω έχουν απλώς βιδες που βιδώνεις-ξεβιδώνεις και ρυθμίζεις κατευθείαν το saddle άμα έχεις δει... αυτά είναι... κολο-φλόυντ...)[/quote']Λύνεται κάπως αυτό;Είχα και εγώ τέτοιο πρόβλημα αλλά δεν το εξάληψα τελείως το περιόρισα κάπως
Να το θέσω αλλίως...
Το ότι δεν μπορείς να βρείς τις σωστές αρμονικές μήπως οφείλεται στην "λάθος" κατασκευή της κιθάρας;
Αυτό αν ξέρει ο sf ας μας πει πως φτιάχνεται αλλά νομίζω οτι απλώς πρέπει να πάρεις άλλο μπράτσο...πρεπει να ειναι και λιγο στραβα περιστροφικα προς τα κατω
Τι εννοείς?* θα φτιαξω τις οκταβες γιατι ετσι οπως ειναι η μι μπασα δε ερχεται με τιποτα , τερματιζει η βιδα πριν γινει μι στο 12..!