Ερωτηση για humbucker μαγνητες

doubletrouble

Μέλος
Πόντοι
78
Για αρπαγμένο, το πρώτο είναι στανταράκι...

δε μας λες και ποια Greco LP έχεις για να σου πούμε αν αξίζει τον κόπο η αλλαγή:)

cyclo είπε:
δε μας λες και ποια Greco LP έχεις για να σου πούμε αν αξίζει τον κόπο η αλλαγή:)
εχω μια χωρις s/n open O series(κορεατικη μαλλον) του 85. Για την αλλαγη ειμαι σιγουρος οτι θα αξιζει...αλλιως δεν θα την εκανα...

Σ'αυτά τα λεφτά θα έπαιρνα και τα 2 σετ να τα δοκιμάσω. Είναι πολύ καλά σετ. Αν μάλιστα προτιμήσεις με διαφορά το ένα από τα 2, πουλάς το 2ο σετ όλο και κάποιος θα βρεθεί να το αγοράσει.

Για αυτό που θες το πρώτο θα σου κάνει οχι μόνο αυτό που θες αλλά και πολλά άλλα αν χρειαστείς!! ;) (Όχι καφέ δε φτιάχνει ;D ;D)

doubletrouble είπε:
Θελω να αλλαξω μαγνητες σε μια greco lp...ειμαι αναμεσα σε 2 σετ της seymour duncan...αυτο http://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_sshjb_jazz_rodded_humbucker.htm

η αυτο http://www.thomann.de/gr/seymour_duncan_ssh59_set_vintage_blues_bk.htm

Για blues,jazz,αλλα και για λιγο αρπαγμενο ηχο...οποιος εχει γνωμη και μπορει ας βοηθησει...

ευχαριστω!
Αυστηρα μεταξυ των δυο θα επαιρνα το δευτερο.Και εξηγουμαι:

Ο Jazz μπορει να λεγεται ετσι αλλα αυτο δεν σημαινει οτι εχει Jazz προσανατολισμο. Μην σε επηρρεαζει η ονοματολογια. Ειναι πολυ πριμος μαγνητης αν λαβει κανεις υποψιν του το οτι ειναι διπλος (αυτο μπορει να εινια καλο για μερικους και κακο για αλλους) και στα δικα μου αυτια ακουγεται αρκετα clean και ισως clinical για les paul neck θεση. Οσον αφορα στον κλασσικο JB ισχυουν τα γνωστα. Εχει μεγαλο output (που δεν ξερω αν ειναι θεμιτο για αυτα τα δυο ειδη που αναφερεις, κατα τη γνωμη μου οχι παντως) ασθενικα μπασα, και παρα πολυ εντονες τις high mid συχνοτητες που ισως ειναι και ενοχλητικες. Ειναι ο κλασσικος 80's ηχος.

Μετα απο αυτα καταλαβαινεις οτι οσον αφορα το blues σκελος προτιμω το δευτερο σετ το οποιο σου παρεχει τον κλασσικο vintage paf les paul ηχο. Μια παρατηρηση για τον 59n. Eιναι λιγο μουντος στα μπασα του.

Θα σου προτεινα για neck δυο ακομα εναλλακτικες: τον εξαιρετικο (απο τους καλυτερους που κυκλοφορουν) seth lover, και για texas blues (σκεψου ΖΖ top) με πιο εντονα μεσσαια απο τον 59, τον Pearly Gates.

+1 στον Φεντεριαρη για τις περιγραφες του.Προσωπικα,το αγαπημενο μου duncan combo για all around medium gain φαση ειναι jazz neck με '59 bridge.Aν και λατρευω τον '59 σε θεση bridge,τον βρισκω καπως θολο και "μπουκωμενο" στη θεση neck...για τη θεση αυτη,που εκ φυσεως ειναι πιο δυνατη και εντονα μπασατη,πιστευω οτι η διαυγεια του jazz,σε συνδιασμο με τα καπως κομμενα μπασα του δενουν πολυ ωραια

Να θέσω κ εγώ μια ερώτηση: θέλω να αντικαταστήσω τον bridge humbucker (JB) με κάποιον άλλο που να έχει vintage προσανατολισμό κ μάλλον τείνω προς κάποιον με alnico2 bar.

Μου αρέσει αρκετά ο Pearly Gates. Σκέφτομαι κ για τον Stag Mag, γιατί η κιθάρα σπλιτάρει κιόλας.

Έχει κάποιος πιο συγκεκριμένη άποψη;

Ας μη μείνουμε μόνο στους Seymour Duncan, είμαι ανοιχτός, γιατί ψάχνομαι...

Για να μην ανοίγω νέο τόπικ....

Έχω αυτήν

e96b_3.JPG

και θέλω να βάλω πάνω αυτούς

11303-03-wh_1444_detail.jpg

This is a BRAND NEW SET of Seymour Duncan SHPR-1n&b P-Rails Humbucker - White. Until now, if you wanted humbucker, P-90, and vintage Strat® tones, you’d have to haul three guitars to the gig. Enter P-Rails™. It’s a full-size humbucker that splits to either a full-size P-90 or a special Alnico-powered single-coil Rail pickup. The humbucker sound is full and expansive, owing to the mis-matched coil configuration. The P-90 is a super fat. And the Rail coils, when used together, sound like the “2” and “4” positions in a great Strat.

Λένε τίποτα ή να προτιμήσω αυτούς:

http://www.rockfieldpickups.com/swv.html#

ή μηπως αυτούς???

The Seth Lover is like going back to 1958 and purchasing a brand new '58 paf humbucker!  It is an exact recreation of that pickup right down to the maple spacer inside the pickup.  Wound on the exact same LEESONA winding machine Gibson used to wind all of the 50's pafs!  Seymour bought the LEESONA from Gibson when they moved to Nashville from Kalamazoo!

NICKEL covers and black mounting ring included. 

Vintage style single conductor cable.

Traditional polepiece spacing for Gibson Les Paul and ES-335 guitars.

Άλλες προτάσεις?

Η κιθάρα παίζει απίστευτα με τους μαγνήτες που φοράει πάνω (ο Αμερικάνος μου έστειλε και τους μαμά) και θα το σκεφτώ πολύ να τους αλλάξω....

Όμως με τρώει για τους SD δεν τους έχει δουλέψει κανείς ρε παιδιά???

Τους συγκεκριμένους p-90 rails και γω είμαι περίεργος να τους ακούσω.

Πού είναι αυτός ο SF όταν τον χρειάζεσαι ρε παιδί μου??? κανένας φίλος του δεν τους δοκίμασε?

Μαλλον σε κόβω να κάνεις εσυ την δοκιμή... Είναι καινούργιοι απ'όσο ξέρω αυτοί οι μαγνήτες και δεν νομίζω να τους έχει τεσταρει κανείς ακόμα... ::)

@ Zeppelin

SD 59 reverse στο μπράτσο και Pearly στη γέφυρα έχει η δική μου η ............. tele.

Απόλυτα ικανοποιημένος.

Θα σου απαντήσω μόνο για τους Seth Lovers, γιατί τους άλλους δεν τους έχω ακούσει.

Κατ' αρχάς είναι Alnico II. Aυτό εμένα μου αρέσει γιατί ξεμπασάρει αρκετά τις Gibson, αλλά αυτός ο ήχος δεν αρέσει απαραίτητα σε όλους αφού είναι αρκετά διαφορετικός από τους "κλασικούς" Alnico V.

Σε αυτό το στυλ, θα κατέτασα τους Seth Lovers στην κατηγορία Μέτριοι/Καλοί. Σίγουρα θα τους προτιμούσα απο τους Αlnico II pro που είναι στην ίδια κατηγορία, αλλά θεωρώ ότι οι Antiquities είναι αρκετά καλύτεροι (=πιο στρογγυλοί), ενώ οι Bareknuckle Stormy Mondays είναι καλύτεροι από όλους τους προαναφερθέντες (=πιο πολύ σκάσιμο, δεν λασπώνουν ποτέ), και αρκετά φθηνοί επίσης, τώρα που έπεσε η λίρα.

Oι πιο "αυθεντικοι" P.A.F που έχω ακούσει ήταν οι Woletone Dr. Vintage (νομίζω ότι δεν βγαίνουν πια όπως παλιά, μιας και ήταν προιόν συνεργασίας δύο κατασκευαστών)

Άλλη μια πρόταση λίγο πιο high gain και high-fi ήχο σε Alnico II, είναι οι Jason Lollar High Wind, τους οποίους όμως δεν έχω ακούσει.

Κορυφαίοι μαγνήτες επίσης αλλά σε άλλη εντελώς κατηγορία τιμής είναι οι Tom Holmes H450-H455 (τα καλύτερα βρώμικα σε P.A.F) και οι RS/Lindy Fralin True 60s (τους περιμένω).

Trending...

Νέα θέματα

Back