Ερώτηση για DIY βάψιμο sunburst σε strat

Δεν είναι αυτό relic.

Εσύ μιλάς για τις φυσικές φθορές (που πλέον γίνονται επίτηδες), για ραγίσματα, μικρά σκασίματα και επιμήκεις "ραβδώσεις" λόγω μεταβολών θερμοκρασίας.

Αυτό που σου λέω εγώ είναι ότι εκεί που θες να κάνεις μια επιφάνεια flat μετά από πολύ μικρό διάστημα αρχίζεις και παρατηρείς πολύ μικρά "βαθουλώματα" στο βερνίκι εκεί ακριβώς που είναι οι πόροι.

Και αυτό επίσης για κάποιους είναι επιθυμητό αλλά είναι ένας τρόπος φινιρίσματος με λάδι (βλέπε Warwick) δεν υπάρχει λόγος να μπλέξεις με νίτρο για να βλέπεις τους πόρους του ξύλου.

Εσύ λες κάτι τέτοιο (ακραίο παράδειγμα)

DSCF3837.jpg

+1 sealer πολυ πολυερουθάνης και μετα βαφη με νιτρο.

Σκληραίνει πολυ καλυτερα και προστατευει το ξυλο για μια ζωη,

το καλυτερο relic γινειται στο νιτρο φυσικα - με τα χρονια.

Ετσι μιας και παιζω μεταλ περισσότερο θα φτιαξω μια jaguar  μπορει και μια tele με αυτο το τροπο να τις εχω για τα γεραματα που θα εχω ξεκουτιανει  και θα παιζω οτι να ναι  ;D ;D ;D

Καλη επιτυχια

Sofison, σώστός κατάλαβα τι λες. Και η εικόνα είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελα να συμβει κάποτε στο κιθαρόνι 8) Αλλά για μεγαλύτερη σιγουριά μπορώ να συνεχίσω με το sealer που έχω και ξεχνάμε το relic look. Σωστά τα κατάλαβα?

Dimdim είπε:
Sofison, σώστός κατάλαβα τι λες. Και η εικόνα είναι ακριβώς αυτό που θα ήθελα να συμβει κάποτε στο κιθαρόνι 8) Αλλά για μεγαλύτερη σιγουριά μπορώ να συνεχίσω με το sealer που έχω και ξεχνάμε το relic look. Σωστά τα κατάλαβα?
Αν βάλεις τελικό βερνίκι νίτρο τότε με τον καιρό θα έχεις ένα φυσικό ρελικάρισμα αλλά πιθανόν να μην δεις ποτέ ξύλο γυμνό, κάτι το οποίο για τα γούστα μου είναι θεμιτό.

Τι είδους ξύλο είπαμε ότι είναι το σώμα ?   

Ok το πιασα! alder είναι το σώμα...

(μπράβο για το βάψιμο που έχεις κάνει στην κιθάρα στο link που έχεις δώσει!πολύ εμφανίσιμη η κυρία!)

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back