Ερωτηση για αγορα απο Thomman.

Κατά τα άλλα δεν λεω ότι 100 είναι λίγα χρήματα, αλλά ίσως το σκεφτόμουν να στηρίξω κάποιον εγχώριο πωλητή
προσωπικά πάντως σε ανάλογο δίλημμα (και χωρίς δεύτερη σκέψη), θα προτιμούσα να μην "στηρίξω" τον Έλληνα μεταπωλητή, αλλά με τα "νταβατζιλίδικα" 100€ θα έπαιρνα ένα ελληνικό πετάλι για να στηρίξω (ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ πλέον) έναν Έλληνα κατασκευαστή ας πούμε... ή αν δεν το χρειαζόμουν θα έκανα ένα service στην κιθάρα μου σε Έλληνα τεχνικό... ή θα έβλεπα μερικά live Ελλήνων μουσικών.. ή στην τελική υπάρχει και το χαμόγελο του παιδιού... και οι γιατροί δίχως σύνορα και... και... και... ;) :)

Πριν προσπαθήσω ήθελα να δω πια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή.
Θα μπορουσες απλα να προσπαθουσες και μονο αν αποτυγχανες να μας ρωτουσες  ;)

Μιλαμε αλλωστε για 15 δευτερολεπτα προσπαθειας

Κατι μου λεει οτι αν προσπαθησεις ΔΕΝ θα αποτυχεις παντως  ;D

Κατά τα άλλα δεν λεω ότι 100 είναι λίγα χρήματα, αλλά ίσως το σκεφτόμουν να στηρίξω κάποιον εγχώριο πωλητή
συμφωνω...φτανει ο...εγχωριος πωλητης να μου πουλησει το ιδιο προιον στην ΙΔΙΑ τιμη με τον Thomann....εκτος βεβαια και αν ειμαι ο Βαρδινογιαννης και δεν ασχολουμαι με ....κατοσταρικα.... ;D

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
amerithanos είπε:
488X2=976 athensproaudio πχ

439x2=878 Thomann

976-878=98 ευρω διαφορά.
Σωστα. Νομιζα οτι βρηκες το ενα μονο 100€ παραπανω, :P και μου εκανε εντυπωση η τοσο μεγαλη διαφορα.

Superfunk είπε:

Ε ναι...

Κι επίσης, μπορείς να πάρεις τηλέφωνο σε κάποιο κατάστημα στην Αθήνα και να τους ρωτήσεις αν μπορούν να σου κάνουν την ίδια τιμή ή έστω να σου κόψουν τόσο ώστε ν'αξίζει να τα πάρεις από εδώ (αν θες ντε και καλά να στηρίξεις το ελληνικό κατάστημα). Ειδάλλως, προχωράς χωρίς δεύτερη σκέψη κι ααααν αποτύχει η αγορά από thomann, τότε το συζητάμε πάλι :)

Στην θέση σου πάντως, δεν θα δεχόμουν να πληρώσω πάνω από 15-20Ε σε ελληνικό κατάστημα.

Superfunk είπε:

συμφωνω...φτανει ο...εγχωριος πωλητης να μου πουλησει το ιδιο προιον στην ΙΔΙΑ τιμη με τον Thomann....εκτος βεβαια και αν ειμαι ο Βαρδινογιαννης και δεν ασχολουμαι με ....κατοσταρικα.... ;D
συγνωμη δηλ

τώρα τα ίδια μεγέθη είναι ο Θωμάς με τον Ελληνα, που ο Θωμάς τα 100 κομμάτια και λιγα λέω τα έχει κάθε μηνα ή που ο κατασκευαστής του τα γυρεύει μπροστά και σε ζεστό χρήμα με cc και με εφορία 29% και με φπα 23%?

Πολλά μαγαζιά που ψωνίζω κοιτάνε όντως τον Θωμά και μετά στη χειρότερη μου βάζουν 15-20 των μεταφορικών του. Αλλά κάπου ό,τι και να γίνει δεν μπορούν να τον πιάσουν και σε κάθε είδος.

Τι να κανουμε,ετσι ειναι η ελευθερη αγορα...ο φθηνοτερος παντα παιρνει τη δουλεια (ειδικα αν μιλαμε για το ΙΔΙΟ προϊον)...παντως ο ΝΑΚΑΣ και αρκετοι αλλοι εχουν καταφερει να εχουν τις ιδιες ,και χαμηλοτερες πολλες φορες,τιμες με τον Θωμα  αρα παντα υπαρχει περιθωριο...

που ο κατασκευαστής του τα γυρεύει μπροστά και σε ζεστό χρήμα με cc
Τωρα για τα cc & την παντελη ελλειψη εμπιστοσυνης του πολιτισμενου δυτικου κοσμου στη χωρα μας....δεν φταιει ο Θωμας για αυτο  ας μη καναμε...επανασταση... και ας μη χορευαμε τσαμικα στο Συνταγμα γιορταζοντας το..ΟΧΙ ...παλι καλα που βαλαμε μυαλο τελευταια στιγμη γιατι οχι μονιτορ Dynaudio...ουτε ηλεΧτρικο ρευμα δεν θα ειχαμε τωρα εκτος ΕΕ και ευρω  ;D ;D

με εφορία 29% και με φπα 23%?
και ο Θωμας τα ιδια εχει

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
pagou είπε:
Παρε τηλεφωνο και πες:

εχω βρει το ζευγος, στο ταδε καταστημα, 100 euro, φθηνοτερα.

Μπορεις να κανεις την ιδια τιμη;

Προσωπικα ρωτω 3 καταστηματα. Εαν δεχτει καποιο αγοραζω απο εκει, εαν οχι απο αλλου.
Έχεις βρει κατάστημα που να έχει δεχτεί?Αν θες στείλε ένα πμ.

Να σαι καλά.

εχεις p.m.

---------------

Το κανω παντου: Θελω αυτο στην τιμη που θα πληρωσω εκει.

Δεν αρεσει σε πολλους, αλλα ειναι εξαιρετικα τιμια λυση, αφου στην τελικη λεφτα παιρνουν χωρις να νιωθω κοροιδο ( και οσοι ειναι 40+ εχουμε νοιωσει πολλες φορες ετσι)

panorios είπε:
Όχι ακριβώς .

http://www.acci.gr/acci/Portals/0/Departments/keme/national/%CE%97_%CE%A6%CE%9F%CE%A1%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%91_%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D_%CE%95%CE%A5%CE%A1%CE%A9%CE%A0%CE%97.pdf

Υπάρχουν θέματα νοοτροπίας στην Ελληνική επιχείρηση αλλά ας μην είμαστε άδικοι.

As of 1 January 2008, Germany’s corporation tax rate is 15%. Counting both the solidarity surcharge (5.5% of corporation tax) and trade tax (averaging 14% as of 2008), tax on corporations in Germany is just below 30%.
https://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Germany#Corporation_tax

τωρα για το συνολικο κοστος μιας επιχειρησης οντως με τις τερατωδεις εργοδοτικες εισφορες που υπαρχουν στην Ελλαδα ειναι 2% μεγαλυτερο απο τη Γερμανια αλλα υπαρχουν και αλλες χωρες τις ΕΕ με πολυ μεγαλυτερη φορολογικη επιβαρυνση απο την Ελλαδα.

Κι ομως,αν ψαξεις βρισκεις και ελληνικες επιχειρησεις που ξεφτιλιζουν τις τιμες του καθε Θωμα σε μερικα προιοντα,παρολα τα cc,τους φορους,τους γλυκαναλατους με τα κρασοποτηρα στο συνταγμα κλπ

http://www.thomann.de/gr/orange_ppc412_andy_dunlop_signature_gitarrenbox.htm

https://www.musicstore.de/en_GR/EUR/Orange-PPC412AD-Angled-Speaker-Enclos-ure-/art-GIT0014311-000

http://www.tseliosmusic.gr/pview.php?product_id=383  (η οποια τωρα απο 849 που ηταν βρισκεται στα 700 στο μαγαζι  http://www.tseliosmusic.gr/#title=%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82&cat=0&manuf=0&page=1&numPages=3&itemsPerPage=16&searchString=&searchScope=all&searchFullText=false&priceRangeLow=0&priceRangeHigh=1000000&usePriceRange=false&tryArrangeByRel=0&onOffer=1&specificId=0&queryUsed=general&masterRefreshFilter=none&pendingMsg=  στην κατηγορια "ηχεια" στους ενισχυτες )

georgekz750 είπε:
Κι ομως,αν ψαξεις βρισκεις και ελληνικες επιχειρησεις που ξεφτιλιζουν τις τιμες του καθε Θωμα σε μερικα προιοντα,παρολα τα cc,τους φορους,τους γλυκαναλατους με τα κρασοποτηρα στο συνταγμα κλπ
ακριβως

το ειπα αλλωστε ηδη λιγο παραπανω

.παντως ο ΝΑΚΑΣ και αρκετοι αλλοι εχουν καταφερει να εχουν τις ιδιες ,και χαμηλοτερες πολλες φορες,τιμες με τον Θωμα  αρα παντα υπαρχει περιθωριο..

Superfunk είπε:
https://en.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Germany#Corporation_tax

τωρα για το συνολικο κοστος μιας επιχειρησης οντως με τις τερατωδεις εργοδοτικες εισφορες που υπαρχουν στην Ελλαδα ειναι 2% μεγαλυτερο απο τη Γερμανια αλλα υπαρχουν και αλλες χωρες τις ΕΕ με πολυ μεγαλυτερη φορολογικη επιβαρυνση απο την Ελλαδα.
Δυστυχώς αγαπητέ είναι πολύ περισσότερο από 2%

Η νέα κλίμακα της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης διαμορφώνεται ως εξής:

• 12.001 - 20.000 ευρώ: 0,7%

• 20.001 - 30.000 ευρώ: 1,4%

• 30.001 - 50.000 ευρώ: από 1,4% σε 2%

• 50.001 - 100.000 ευρώ: από 2,1% σε 4%

• 100.001 - 500.000 ευρώ: από 2,8% σε 6%

• 500.001 ευρώ και πάνω: από 2,8% σε 8%

+

1.000 ευρώ τέλος επιτηδεύματος

+

100% προκαταβολή φόρου

Σε μια επιχείριση με κέρδη έως 30.000 ευρώ και φόρο 26% από το πρώτο ευρώ και φπα 23%

Το παιχνίδι είναι χαμένο.

Και θα μου πεις

-Ε να πάει στην Γερμανία να κάνει επιχείρηση.

-Έχεις δίκιο θα σου πω.Να πάει.

;D

Ετσι ειναι αλλα δεν ειναι μονο οι φοροι ,υπαρχουν και αλλες χωρες στην ΕΕ με ακομα μεγαλυτερη φορολογικη επιβαρυνση αλλα βεβαια λειτουργουν στα πλαισια ανταγωνιστικης και ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ αγορας......οχι σε τριτοκοσμικες σοβιετικες οικονομικες συνθηκες οπως αυτες της  Ελλαδας.

Superfunk είπε:
Ετσι ειναι αλλα δεν ειναι μονο οι φοροι ,υπαρχουν και αλλες χωρες στην ΕΕ με ακομα μεγαλυτερη φορολογικη επιβαρυνση αλλα βεβαια λειτουργουν στα πλαισια ανταγωνιστικης και ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ αγορας......οχι σε τριτοκοσμικες σοβιετικες οικονομικες συνθηκες οπως αυτες της  Ελλαδας.
θεωρητικα κάθε κατάστημα είτε θωμάς είτε κοσμάς στην ίδια τιμή αγοράζει.

όπως αναφέρθηκε πιό πάνω με όλα τα βάρη δυσμενή φορολογία, cc, 100% προκαταβολή έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος είναι όλα εις βάρος μας.

Ό,τι και να λέμε κάποιοι δεν ξέρω πως ίσως σε κάααποια προιόντα έχουν ανταγωνιστικές τιμές.

Αλλά δεν είναι ο κανόνας.

και ξεκίνησα λέγοντας θεωρητικά.

διότι δεν παίρνουν όλοι οι έμποροι μεταπωλητές ίδια τιμή από την γιαμάχα πχ.

παίζουν πολλά ρόλο, το πόσα πουλάς, ειδικές συμφωνίες για τετράμηνα περιόδους εορτών κλπ κλπ, τι θα στοκάρεις και τοσα άλλα.

Σε κάποια φάση της ζωής μου έκανα εισαγωγή - αντιπροσώπευση  ενός πολύ σοβαρού cad προγράμματος.

Οι τιμές που μου έδιναν (που είχαν κατατάξει την Ελλάδα στην Κύπρο Μέση ανατολή) ήταν εξ αρχης +12% από την υπόλοιπη κεντρική ευρώπη και ήδη η ευρώπη ήταν 15% κάτω από τις ΗΠΑ.

Όσο περιθώριο κέρδους και να σου δίνανε ....δεν.

όσο (κατά κανόνα δυστυχώς ακόμα) η έννοια της "επιχείρησης" στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με το "απαίδευτο" εμπόριο, με μόνο κριτήριο το "άκοπο" κέρδος, τόσο οι ανάλογες κουβέντες μας θα γίνονται όλο και πιο αμήχανες...

εδώ τόσα χρόνια κρίση και εμείς ακόμα ανοίγουμε επί το πλείστον καταστήματα της μοδός (όπως κάποτε video club), κομμωτήρια και σουβλατζίδικα... τι να λέμε... ::)

ΥΓ. έχοντας περάσει από θέση που με κατέστησε ικανό να γνωρίζω εκ των έσω αθέμιτες πρακτικές (πέραν της υποψιασμένης φήμης), όσο σκέφτομαι πόσες θυγατέρες αντιπροσώπων και εμπόρων έχει προικίσει (μέσω των αισχρών υπερκερδών των πατεράδων τους) ειδικά η γενιά μου, με πιάνει απελπισία... και πια όταν ακούω και από τους σύγχρονους μεσσίες την λέξη καραμέλα "ανάπτυξη", μου ξεφεύγουν πνιχτά κακαρίσματα σαν τον Κωνσταντίνου στην ταινία και ανησυχώ... 8) ;D

npap είπε:
όσο (κατά κανόνα δυστυχώς ακόμα) η έννοια της "επιχείρησης" στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με το "απαίδευτο" εμπόριο, με μόνο κριτήριο το "άκοπο" κέρδος, τόσο οι ανάλογες κουβέντες μας θα γίνονται όλο και πιο αμήχανες...

εδώ τόσα χρόνια κρίση και εμείς ακόμα ανοίγουμε επί το πλείστον καταστήματα της μοδός (όπως κάποτε video club), κομμωτήρια και σουβλατζίδικα... τι να λέμε... ::)

ΥΓ. έχοντας περάσει από θέση που με κατέστησε ικανό να γνωρίζω εκ των έσω αθέμιτες πρακτικές (πέραν της υποψιασμένης φήμης), όσο σκέφτομαι πόσες θυγατέρες αντιπροσώπων και εμπόρων έχει προικίσει (μέσω των αισχρών υπερκερδών των πατεράδων τους) ειδικά η γενιά μου, με πιάνει απελπισία... και πια όταν ακούω και από τους σύγχρονους μεσσίες την λέξη καραμέλα "ανάπτυξη", μου ξεφεύγουν πνιχτά κακαρίσματα σαν τον Κωνσταντίνου στην ταινία και ανησυχώ... 8) ;D
"το γαλα απο μωρό με έκανε παλικάρι

και ο γαλατάς της γειτονιάς αγόρασε Ferrari "

χαχαχαχαχααχαα

Δεν είναι μόνο οι τιμές που κάνουν τον Thomann την προτιμότερη επιλογή. Είναι οι ουσιαστικές εγγυήσεις, είναι το καθαρό money back και είναι και οι τακτικές των ελλήνων εμπόρων/μαγαζιών που κατάφεραν να τσαντίσουν πολύ κόσμο τα προ-internet χρόνια, που πλουτίζανε και σου λέγανε "κι αν σ'αρέσει".

Π.χ. Έχω πετύχει ουκ ολίγα μαγαζιά που θα έπαιρνα κάποιο όργανο και μάλιστα πολύ κοντά σε τιμή Thomann, κι αντί να μου φέρουν την σφραγισμένη κούτα πήγαν να μου πασάρουν αυτό που δοκίμασα. Το "βιτρίνας-δοκιμής". Που ήταν σε μια βιτρίνα επί μήνες ή και χρόνια να το βαράει ο ήλιος, με τα τάστα ήδη μισοφαγωμένα και φυσικά σε τιμή καινούριου ακατέβατη. Ή άλλες τραγικές περιπτώσεις με όργανα με τα οποία η θήκη ήταν πακέτο από την εκάστοτε εταιρία και τα εξυπνοπούλια τις πουλούσαν ξεχωριστά, δεν πα' να τους έδειχνες και το site του Θωμά ή της εταιρίας επί τόπου.

Και ουκ ολίγες φορές που η όποια εγγύηση πάει περίπατο και την βγάζουν ντεμέκ λάδι προσφέροντάς σου ένα τσάμπα σετάρισμα ξέρω γω (πλην χορδών κιόλας  ::) ). Που το κάνω στο δεκάλεπτο και μόνος μου σπίτι.

Από παπάτζα άλλο τίποτα, οπότε καμία στήριξη της τοπικής αγοράς. Όπως έστρωσαν να κοιμηθούν.

X-minor είπε:
Δεν είναι μόνο οι τιμές που κάνουν τον Thomann την προτιμότερη επιλογή. Είναι οι ουσιαστικές εγγυήσεις, είναι το καθαρό money back και είναι και οι τακτικές των ελλήνων εμπόρων/μαγαζιών που κατάφεραν να τσαντίσουν πολύ κόσμο τα προ-internet χρόνια, που πλουτίζανε και σου λέγανε "κι αν σ'αρέσει".

Π.χ. Έχω πετύχει ουκ ολίγα μαγαζιά που θα έπαιρνα κάποιο όργανο και μάλιστα πολύ κοντά σε τιμή Thomann, κι αντί να μου φέρουν την σφραγισμένη κούτα πήγαν να μου πασάρουν αυτό που δοκίμασα. Το "βιτρίνας-δοκιμής". Που ήταν σε μια βιτρίνα επί μήνες ή και χρόνια να το βαράει ο ήλιος, με τα τάστα ήδη μισοφαγωμένα και φυσικά σε τιμή καινούριου ακατέβατη. Ή άλλες τραγικές περιπτώσεις με όργανα με τα οποία η θήκη ήταν πακέτο από την εκάστοτε εταιρία και τα εξυπνοπούλια τις πουλούσαν ξεχωριστά, δεν πα' να τους έδειχνες και το site του Θωμά ή της εταιρίας επί τόπου.

Και ουκ ολίγες φορές που η όποια εγγύηση πάει περίπατο και την βγάζουν ντεμέκ λάδι προσφέροντάς σου ένα τσάμπα σετάρισμα ξέρω γω (πλην χορδών κιόλας  ::) ). Που το κάνω στο δεκάλεπτο και μόνος μου σπίτι.

Από παπάτζα άλλο τίποτα, οπότε καμία στήριξη της τοπικής αγοράς. Όπως έστρωσαν να κοιμηθούν.
Δεν έχεις άδικο να θυμώνεις αλλά η αλήθεια, όπως πάντα, είναι κάπου στη μέση. Μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά και θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά στο τέλος, πλην του Νάκα, που τα πουλάει όλα. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στα Εξάρχεια και έχω ψωνίσει κατά καιρούς κιθάρες και εξοπλισμό από πολλά μαγαζιά εδώ γύρω (Καγμάκη, Νάκα, Ζοζέφ, Τρίμη, Μάτσικα κλπ κλπ). Την πρώτη μου κιθάρα την είχα πάρει πριν 15 χρόνια σχεδόν από τον Ζοζέφ Χαριλάλου Τρικούπη και Καλλιδρομίου και ακόμα θυμάμαι πόσο καλά ήταν τα παιδιά εκει και πόσο καλή ήταν η τιμή. Επίσης έχω και κακές εμπειρίες.

Το χειρότερο πάντως που θυμάμαι από τα Ελληνικά μαγαζιά τις "καλές μέρες των παχέων αγελάδων " δεν ήταν οι τιμές αλλά η αντιμετώπιση. Δηλαδή λίγοι είναι οι επαγγελματίες που σε κέρδιζαν και σε έκαναν να αισθανθείς άνετα να αγοράσεις, πολλοί σε αντιμετωπίζαν σαν αναλώσιμο πελάτη και άσχετο που τους τρώει το χρονο ενώ περιμένουν τον Πορτοκάλογλου να πάει.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back