Έρευνα Αγοράς για Κάρτα Ήχου (Οπτική Είσοδο, 192/24)

Trolley

Computer Tech
Λύσεις
1
Πόντοι
928
Ψάχνω για μια κάρτα ήχου που να έχει οπτική είσοδο (όχι ADAT) και σε αυτή την είσοδο να μπορεί να δεχθεί μέχρι 192/24, να συνδέεται δε με τον υπολογιστή μέσω USB. Είδα ότι υπάρχει μία RME (ίσως πάνω από μία), κάποιες Focusrite και.. συνεχίζω να ερευνώ. Έχει κανείς να προτείνει κάποια εναλλακτική λύση, ίσως κάποιο μικρό DAC; Από τις διαθέσιμες κάρτες, ποια θα προτείνατε ή έχετε ήδη;

Δεν πίστευα ότι θα το πώ, αλλά έχοντας δοκιμάσει την Behringer U-Phoria UMC202HD , προτείνω με κλειστά μάτια την Behringer UMC1820
Χαζομάρα που δεν την πήρα, αλλά ήθελα 2 κάρτες και προτίμησα να κάνω split τα λεφτα...αλλά δεν νομίζω να φτάνει στα 192....

Δυστυχώς, αυτή δεν ανεβαίνει στα 192, αλλά πέραν αυτού, θα την αγόραζα άμεσα. Περιέργως, είναι και εύμορφη.

Ευχαριστώ (in aeternum) !!!

Το "ευχαριστώ" παραμένει, καθότι πρόκειται για κουκλί.

Αλλά, μελετώντας, φαίνεται πως η USB πόρτα, δεν είναι πόρτα που στέλνει κάτι στον υπολογιστή, αλλά κάποιο είδος "Input". Ζήτησα (με email) σχετική διευκρίνιση από την κατασκευάστρια εταιρεία, και θα ενημερώσω αντιστοίχως.

Η λογική αυτών των desktop DAC συνήθως είναι ότι μέσω USB συνδέεις την συσκευή αναπαραγωγής σου (συνήθως κάποιο non-hifi device όπως laptop, κινητό κλπ) και χρησιμοποιείς την έξοδο ακουστικών. Οπότε το USB είναι digital audio input (και τροφοδοσία).

Οπότε το USB είναι digital audio input (και τροφοδοσία).

Ναι έτσι φαίνεται.
Εγώ όμως χρειάζεται να μπορώ να "ηχογραφήσω" ότι έρχεται από το optical input, οπότε είμαι ακόμη σε διαδικασία έρευνας να υποθέσω;

Τότε θα υποθέσω ότι περιορίζεσαι σε κάρτα ήχου. Δεν έχω και την πιο πλήρη εικόνα του τι παίζει με τα DAC στην αγορά αυτή τη στιγμή, αλλά έχω την εντύπωση ότι σχεδόν όλα ακολουθούν την λογική μιας απλής δρομολόγησης όπου έρχεται digital ήχος μέσω USB/Optical/whatever και φεύγει αναλογική line-level έξοδος μέσω headphone jack.

Βέβαια αν έχεις ήδη κάποια κάρτα ήχου μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο DAC και να στείλεις για ηχογράφηση στην κάρτα του υπολογιστή το line level output του.

Βέβαια αν έχεις ήδη κάποια κάρτα ήχου μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο DAC και να στείλεις για ηχογράφηση στην κάρτα του υπολογιστή το line level output του.

Το όλο σκεπτικό, είναι να μην γίνει αναλογικό το σήμα σε κανένα στάδιο πριν "ηχογραφηθεί". Αλλιώς, ναι, έχω πολύ εξοπλισμό καθώς και ακριβά DAC, αλλά χωρίς τη δυνατότητα να συνδεθούν με τον υπολογιστή.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back