Equalizer πεταλι για κιθαρα???

Michael-Amott

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Σκεφτομαι για να μπορεσω να ρυθμισω περισσοτερο τον ηχο της κιθαρας μου,να αγορασω ενα equalizer πεταλακι... :)

Θα δω διαφορα η δεν αξιζει τον κοπο??Εχω την πεταλιερα BOSS ME50...

Εχετε καποιες προτασεις?? :roll:

Εγω εχω σκεφτει τα:

BOSS EQ20

http://www.zzounds.com/item--BOSEQ20

BOSS GE7

http://www.thomann.de/thoiw2_boss_ge7_equalizer_prodinfo.html

Ξερει κανεις μηπως τι διαφορα εχουν ακριβως :?: περα απο το οτι το πρωτο ειναι programmable??Αξιζει η διαφορα στα λεφτα?? :?

Tο ένα είναι ψηφιακό και άρα αποθηκεύει presets, το άλλο δεν είμαι σίγουρος αν είναι αναλογικό, αλλά πιστεύω ότι σαν Boss που είναι και τα δύο στον ήχο λίγες διαφορές θα έχουν, οπότε όποιο και να πάρεις τελικά την ίδια δουλειά θα κάνει. Προτίμησε το ψηφιακό πάντως αν πιστεύεις ότι τα διάφορα presets που έχεις φτιάξει στην ΜΕ50 θα χρειάζονται διαφορετικό EQ.

Έχω όμως την απορία...η ΜΕ50 δεν έχει EQ...εδώ έχουν μερικά πολύ χειρότερα και φθηνότερα πολυεφφέ!

Έχω όμως την απορία...η ΜΕ50 δεν έχει EQ...εδώ έχουν μερικά πολύ χειρότερα και φθηνότερα πολυεφφέ!
Ευχαριστω για την απαντηση!! :D

Tone Modify function offers Preset EQ settings for quick tone editing λεει στο manual δηλαδη εχει καποια ''ετοιμα'' πακετα ρυθμισεων..τα οποια εχω δοκιμασει...απλα ελεγα για βελτιωση και περαιτερω ρυθμιση του ηχου που βγαινει απο την πεταλιερα..

Δηλαδη να κοβω τις μεσαιες στα ρυθμικα μερη και να τις ανεβαζω στα solo μερη κλπ..

Γι'αυτο ανεφερα και την πεταλιερα που εχω μηπως αυτο τελικα που ζηταω υπαρχει ηδη σαν preset..γιατι δεν μπορω να καταλαβω με το αυτι καθε φορα ποιες συχνοτητες ''κοβει'' η boostαρει...

Λες δηλαδη πως δεν θα δω τρομερες διαφορες ε..?

Ευχαριστω για την απαντηση!! :D

Tone Modify function offers Preset EQ settings for quick tone editing λεει στο manual δηλαδη εχει καποια ''ετοιμα'' πακετα ρυθμισεων..τα οποια εχω δοκιμασει...απλα ελεγα για βελτιωση και περαιτερω ρυθμιση του ηχου που βγαινει απο την πεταλιερα..

Δηλαδη να κοβω τις μεσαιες στα ρυθμικα μερη και να τις ανεβαζω στα solo μερη κλπ..

Γι'αυτο ανεφερα και την πεταλιερα που εχω μηπως αυτο τελικα που ζηταω υπαρχει ηδη σαν preset..γιατι δεν μπορω να καταλαβω με το αυτι καθε φορα ποιες συχνοτητες ''κοβει'' η boostαρει...

Λες δηλαδη πως δεν θα δω τρομερες διαφορες ε..?

Από εσένα εξαρτάται το αν θα δεις τρομερές διαφορές...από το πόσο πιστεύεις ή ακούς ότι η ΜΕ50 δεν έχει καλή ισορροπία συχνοτήτων στην έξοδό της. Και πάλι βέβαια το "καλή ισορροπία" είναι σε ένα βαθμό υποκειμενικό για τον κάθε κιθαρίστα. Την πεταλιέρα σου δεν την ξέρω καθόλου, δεν ξέρω τον ήχο της, ούτε τα fx banks που διαθέτει για να σου κάνω συγκεκριμένες προτάσεις.

Σημειώνω όμως ότι λες πως με το αυτί δεν εντοπίζεις εύκολα το τι ακριβώς equalizing γίνεται και καταλαβαίνω πως θέλεις να πετύχεις κάποια στοιχειώδη πράγματα cut και boost μεταξύ ρυθμικών και lead parts. Προτείνω λοιπόν πριν από οποιαδήποτε αγορά να ακούσεις την κιθάρα και την πεταλιέρα σου με προσοχή στον ενισχυτή σου και να δουλέψεις με συνδυασμούς από τα presets της ΜΕ50, του ΕQ του ενισχυτή και του tone knob της κιθάρας σου. Έτσι πιθανώς να λύσεις το πρόβλημα εκ των έσω χωρίς επιπλέον έξοδα και ΣΙΓΟΥΡΑ θα "εκπαιδεύσεις" το αυτί σου να ξεχωρίζει συχνοτικές περιοχές και αν καταλήξεις ότι είναι απαραίτητο το EQ pedal θα μπορείς να τσεκάρεις και να επιλέξεις με ασφάλεια, σίγουρος ότι πήρες αυτό που έψαχνες.

Πέρα από eq δες και για κάποιο πεταλάκι σαν το Booster που βγάζει ο Seymour Duncan. Αν σε ενδιαφέρει η ισορροπία ανάμεσα σε μονούς/διπλούς ίσως είναι ότι χρειάζεσαι άσε που σαν κομπρέσσορ μπροστά από την πεταλιέρα θα κάνει δουλειά ούτως ή άλλως.

φοβερο eq ειναι to mxr - m108 po xo go kai to xo poli kairo...einai ola ta lefta exeis 10 bands boost sto gain kai boost sto volume (+- 12 db)...blepeis terasties diafores sto ixo kai ftiaxnis oti ixo thes...ego pezi na to pouliso to xo vali kai se aggelia kathos sintoma tha paro to tech 21 psa to opoio exi diko tou kalo eq opote den tha to xriasto allo...to dino 100 kai apo germania exi 133 kai apo ellada 160-180...kai an se endiaferi kai i emfanisi sto skotadi ine ola ta lefta ola ta leds pou xi anavoun...

http://www.thomann.de/thoiw2_artikel-176039.html

[email protected]

Εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο??

Michael-Amott πόσο καιρό παίζεις κιθάρα??

Εγώ να ρωτήσω κάτι άσχετο??Michael-Amott πόσο καιρό παίζεις κιθάρα??
Δεν καταλαβαινω σε τι αποσκοπει η ερωτηση... :roll: αλλα βασικα αρχισα με πιανο 6 χρονια συνεχισα με κλασσικη 3 χρονια σταματησα για πανελληνιες και ως φοιτητης πηγα 1 χρονο για ηλεκτρικη και απο τοτε εδω και κανα 3 χρονια ασχολουμαι μονος μου για ηλεκτρικη με βιβλια,ασκησεις κλπ...

Γιατι??... :?:

Απλώς επειδή στον ήχο που βγάζει μια κιθάρα παίζει πολύ μεγάλο ρόλο ο παίκτης.

Δηλαδή πχ αν πάς στη συναυλία του Vai και πάρεις να παίξεις με την κιθάρα του (λέμε τώρα) :lol: δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή πιθανότητα να βγάλεις τον ίδιο ήχο.

Συμπέρασμα? Μην προσπαθείς να φτάσεις κάποιον (διάσημο) ήχο βάζοντας πολλά πετάλια και γενικά εφφέ αλλά προσπάθησε να βελτιώσεις το παίξιμό σου και θα δείς ότι μαζί με το παίξιμο θα βελτιώνεται και ο ήχος που βγάζεις.

Συμπέρασμα? Μην προσπαθείς να φτάσεις κάποιον (διάσημο) ήχο βάζοντας πολλά πετάλια και γενικά εφφέ αλλά προσπάθησε να βελτιώσεις το παίξιμό σου και θα δείς ότι μαζί με το παίξιμο θα βελτιώνεται και ο ήχος που βγάζεις.
Δηλαδη αν καταφερω να παιζω τη χρωματικη στα 200Bpm..οταν κανω solo θα γινεται ''αυτοματο'' boost στις μεσαιες??? 8O 8O :lol: :lol:

Πως μπορεις με το παιξιμο να αλλαξεις τον ηχο σου??

Εγω δεν το καταλαβαινω αυτο.. :oops:

Περα απο το να παιζεις muted τις χορδες,κολπα με alternate picking,παιξιμο powerchords μονο με downstrokes,χαμηλο κουρδισμα,διαφορετικου παχους χορδες κλπ. εγω δεν ξερω κατι αλλο.. :oops:

Μηπως μπορεις να μας διαφωτισεις λιγακι...?? :roll: :roll:

Προφανώς είναι κάπως άσχετο με το θέμα σου περί EQ αλλά απλώς είναι κάτι που έπρεπε να πω.

Καλύτερο παίξιμο δεν σημαίνει ταχύτερο.

Δεν φαντάζομαι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον Vai ή τον Satriani ακόμα και σε ένα εύκολο κομάτι.

Για να το καταλάβεις καλύτερα προσπάθησε να θυμηθείς τον εαυτό σου και το παίξιμό σου όταν πρωτοάρχισες να παίζεις ηλεκτρική.

Και γενικά πίστεψε με όσο θα περνάνε τα χρόνια, το παίξιμό σου και ο ήχος σου (ασχέτως εξοπλισμού) θα γίνονται όλο και καλύτερά.(όχι απαραίτητα ταχύτερος)

Προφανώς είναι κάπως άσχετο με το θέμα σου περί EQ αλλά απλώς είναι κάτι που έπρεπε να πω.Καλύτερο παίξιμο δεν σημαίνει ταχύτερο.

Δεν φαντάζομαι να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τον Vai ή τον Satriani ακόμα και σε ένα εύκολο κομάτι.

Για να το καταλάβεις καλύτερα προσπάθησε να θυμηθείς τον εαυτό σου και το παίξιμό σου όταν πρωτοάρχισες να παίζεις ηλεκτρική.

Και γενικά πίστεψε με όσο θα περνάνε τα χρόνια' date=' το παίξιμό σου και ο ήχος σου (ασχέτως εξοπλισμού) θα γίνονται όλο και καλύτερά.(όχι απαραίτητα ταχύτερος)[/quote']

Σωστα τα λες οσον αφορα την ταχυτητα (απλα εγω αυτο προσπαθω να επιτυχω αυτη την περιοδο)..αλλα δεν καταλαβαινω και παλι τι θες να πεις..δειν ειμαι ο Vai αλλα δεν ειμαι και τελειως αρχαριος στο ΠΑΙΞΙΜΟ της κιθαρας..απο ρυθμισεις,ηχους,τεχνικα κλπ δεν ξερω τιποτα και γιαυτο ρωταω αλλωστε..

Απλα αυτο που λες ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ αφηρημενο... 8O

Στην περιπτωση που εχω βγαλει το κομματι που θελω να παιξω και απλα δεν με ικανοποιει απολυτα ο ηχος που βγαινει απο τον ενισχυτη σαν ολικο αποτελεσμα...δεν καταλαβαινω σε τι θα βοηθουσαν 5 χρονια παραπανω εμπειριας!!!! :?

Να κρατησω τον εξοπλισμο μου ως εχει και ας μη με ικανοποιει και να περιμενω να 50αρισω?? :?:

Εσυ δηλαδη με τι παιζεις???Με κλασσικη 3/4 που ξεκινησες???

Δεν εχεις κι εσυ οπως ολοι μας ανανεωσει τον εξοπλισμο σου καποια στιγμη??

Εκτος αν εισαι 50αρης..οποτε συμφωνα με τα λεγομενα σου δεν χρειαζεσαι καν εξοπλισμο!! :lol:

Κοίταξε να δείς.

Όλοι μας έχουμε ψάξει και ακόμα ψάχνουμε αυτό το παραπάνω που θα μας βελτιώσει τον ήχο. Αλλά άλλο να πάρεις ένα πεταλάκι distortion και άλλο ένα EQ. Όχι ότι είναι άχρηστο. Αλλά θα συμβάλει ελάχιστα στον συνολικό ήχο.

Επίσης παίζει ρόλο και ο υπόλοιπος εξοπλισμός που έχεις.

Anyway σχετικά με το παίξιμο.

Η εμπειρία παίζει τεράστιο ρόλο στον ήχο που βγάζει μια κιθάρα.

Δεν μπορώ να το εξηγήσω καλύτερα γιατί δεν υπάρχει κάτι παραπάνω να πώ.

Ο μόνος τρόπος να το καταλάβεις μόνος σου είναι να παίξεις μαζί με έναν καλό κιθαρίστα (όχι Vai αλλά να έχει 10-15 χρόνια ηλεκτρικής) με τα ίδια ακριβώς πράγματα .(μία ο ένας μία ο άλλος)

Και ναι ένα κομμάτι που βγάζεις τώρα, αν το ηχογραφίσεις και το ξανακούσεις μετά από 2-3-5-10 χρόνια θα λές τι μαλακίες έπαιζα τότε...

Τέλοςπάντων θα σταματήσω να επειμένω και να σου χαλάω το θέμα.

Οτιδήποτε παραπάνω καλύτερα να το πούμε μέσω πμ.

Και γενικά πίστεψε με όσο θα περνάνε τα χρόνια' date=' το παίξιμό σου και ο ήχος σου (ασχέτως εξοπλισμού) θα γίνονται όλο και καλύτερά.(όχι απαραίτητα ταχύτερος)[/quote']
Δεκτόν όσον αφορά το παίξιμο και τον ήχο που καθορίζεται από το πόσο καλά παίζει κανείς. Όμως ο ήχος δεν καθορίζεται μόνο από αυτό, αλλά και από τον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί κανείς και ΚΥΡΙΩΣ από το ΠΩΣ τον χρησιμοποιεί. Όπως καταλαβαίνουμε όλοι όσο μεγάλος παίκτης και να είσαι τα δάχτυλά σου δεν κάνουν multiband EQ, αλλά μπορείς να βελτιωθείς κάνοντας τις νότες σου να ακούγονται καθαρές, χωρίς πρίμα τριξίματα!!!

Το να αραδιάζεις μπροστά σου μια 15αριά πεταλάκια και στην πλάτη σου να "κάθονται" δύο 4x12 καμπίνες και 10 προενισχύσεις δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες/groups που διαθέτουν προσωπικό ήχο στηρίζονται και σε fx και έχουν τεράστια rigs. (π.χ. Edge, Gilmour κ.α.)

Και δεν είναι απαραίτητο να γίνεις πρώτα παιχταράς και μετά να αποκτήσεις εξοπλισμό. Εγώ συχνά εύχομαι να είχα από όταν ξεκίνησα να παίζω (7-8 χρόνια πριν) μια καλή κιθάρα για να μην γ**** τα χέρια μου σε καυσόξυλα και έναν ενισχυτή αξιοπρεπή τόσο ώστε να μπορώ να αντιλαμβάνομαι 100% τον ήχο που έβγαζα!

Όσο για τα fx αυτά κανείς δεν τα αγοράζει όλα μαζί, αλλά τα προσθέτει σιγά-σιγά στοιχεία μέχρι να δημιουργήσει το rig που τον καλύπτει!

Νομίζω ότι το αρχικό ερώτημα ήταν για να λυθεί ένα 'πρόβλημα' που υπήρχε (επίτηδες βάζω εισαγωγικά) με τον ήχο που άκουγε τελικά ο φίλος... τι σχέση έχει αυτό με τεχνικές και εμπειρίες;

Ακόμα και αν παίζεις 3 ζαβές νότες το λεπτό αν δεν σου κάνει ο ήχος που έχεις τότε... κλάφτα χαράλαμπε...

Επομένως, παρά το ότι πιστεύω ο dj προσπαθεί με καλές προθέσεις να προειδοποιήσει εναντίον του GAS όταν τα χέρια δεν είναι έτοιμα, θα συμφωνήσω με τον john ότι πρέπει να έχουμε τα καλύτερα όργανα που μπορούμε να αγοράσουμε... είτε γιατί είναι χόμπυ και μπορούμε οικονομικά, είτε γιατί είναι επάγγελμα και, δυστυχώς, δεν μπορούμε διαφορετικά. :? Και για τον ηλεκτρικό κιθαρίστα ακόμα και η πένα είναι 'όργανο'.

Εγώ (για να επιστρέψω στο θέμα μας) θα σου πρότεινα το πάμφθηνο (33¤) και αξιοπρεπέστατο 7-band EQ της Danelectro "Fish & Chips".

Το έχω και είμαι πολύ ευχαριστημένος ;)

Παραθέτω και ένα παλιό θέμα, όταν έψαχνα κι εγώ πετάλι EQ

8)

EQ700 ήθελα να πω. Το έχει ακούσει κανένας; Είναι λίγο ακριβό βέβαια :D 22 ΕΥΡΩ

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back