Abraxas' date=' πρώτα απ'όλα να πω κάτι που έχουν πει και άλλα παιδιά. Σε αρκετά ζητήματα έχεις πολύ λογικά επιχειρήματα, κι ακόμα κι αν διαφωνώ μαζί σου σίγουρα υπάρχει θέμα συζήτησης, γιατί προτείνεις πολύ λογικά πράγματα. Όμως ορισμένες φορές "χαλάς" τα posts σου χωρίς λόγο. Η χρησιμοποίηση της λέξης φασίστας για κάτι εντελώς άσχετο λες και είμαστε 10 χρονών ήταν μια τέτοια περίπτωση.[/quote']
Μενέλαε, να διαβάζεις σε παρακαλώ πιο προσεκτικά όσα γράφω. Εγώ μίλησα για φασίζουσα
νοοτροπία και ιδεολογία.
Το αν χαλάω ή όχι τα posts μου ποσώς με ενδιαφέρει, και αυτό δεν θέλω να το πάρεις προσωπικά... σε όποιον δεν αρέσει το στυλ μου, tough luck.
Επειδή όμως έμαθα (πιστεύω) να ξεχωρίζω την ουσία, τις πιο πολλές φορές προσπαθώ να πάω 'κάτω' από το 'στυλ' και να δω αν έχει να πει κάτι ο άνθρωπος απέναντί μου.
Στο θέμα τώρα. Με βρίσκεις σύμφωνο στη δια βίου αφαίρεση διπλώματος σε ορισμένες περιπτώσεις. Και κατανοώ πλήρως και τη διαφωνία σου στο θέμα της φυλάκισης. Όμως η διαφωνία μου είναι βασικά η εξής: εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι ένας υποδειγματικός πολίτης θα οδηγήσει σαν αλήτης. Αν σκέφτομαι τους διπλανούς μου, θα τους σκέφτομαι και στον τρόπο που οδηγώ. Όχι ότι αποκλείεται να κάνω λάθη, και μάλιστα και χοντρά καμιά φορά, αλλά τέλος πάντων σίγουρα δε θα κάνω αναστροφή στην αττική οδό, και πέραν αυτού αν κάνω κάποια μαλακία α) θα φροντίσω να μην την επαναλάβω και β) θα είναι κάποιο ΛΑΘΟΣ, και όχι απλή αδιαφορία.
Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι μπορεί κάποιος να είναι ΟΚ σε όλες τις εκδηλώσεις της ζωής του (εργασία, οικογένεια, περίγυρος, κλπ) και στο τιμόνι να συμπεριφέρεται με το χειρότερο δυνατό τρόπο. Αυτό είναι αποτέλεσμα κυρίως παρατήρησης και εμπειρίας και έχω δεκάδες παραδείγματα.
Ωστόσο η σημαντική παράμετρος είναι πως δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε κάποιον σαν αλήτη ή εγκληματία ΓΕΝΙΚΩΣ λόγω της συμπεριφοράς του στο δρόμο. Εκεί κάνει το σφάλμα (ή το έγκλημα) με βάση αυτό πρέπει να τιμωρηθεί.
Αυτή η ικανότητα πλάγιας σκέψης μπορεί να επεκταθεί και για τις δημοσιεύσεις στο φόρουμ. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να το λέω.
Όταν διαφωνώ με κάποιον, ή τον χαρακτηρίζω, αναφέρομαι σ'αυτά που γράφει και στην persona του στο φόρουμ. Δεν μπορεί να γίνεται ψυχανάλυση με υλικό τα forum posts.
Ως προς το παράδειγμα των Τεμπών. Κοίτα βασικά είναι μάλλον γελοίο (σε εμένα τον άσχετο, βέβαια) το "με ενδεχόμενο δόλο" να μπαίνει σε κάθε βαριά κατηγορία. Όχι πρακτικά, αλλά ακούγεται γελοίο, μάλλον θα έπρεπε να αλλάξει η ορολογία. Πέραν αυτού, πιστεύω ότι ευθύνη για το συγκεκριμένο δυστύχημα υπάρχει στην εταιρία, στον οδηγό (δε με νοιάζει αν είχε 160 παιδιά να θρέψει, όταν δέχεσαι να οδηγήσεις μια νταλίκα που ξέρεις ότι δεν είναι σωστά φορτωμένη -ή τουλάχιστον που ΠΡΕΠΕΙ να ξέρεις- φταις ΚΑΙ εσύ), αλλά σε τεράστιο βαθμό φταίνε όλες οι κωλοκυβερνήσεις μας, που έχουν αφήσει ένα τεράστιο μέρος της ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ρε γαμώτο χωρίς προστατευτικό τοιχείο στη μέση!! Εντάξει βέβαια είναι προφανές ότι οδηγούν ΑΝΘΡΩΠΟΙ και πρέπει να καθορίζουν την οδήγισή τους με βάση αυτά τα στοιχεία, αλλά...
Συμφωνώ 101% σε όλα όσα λες παραπάνω, ειδικά για τις ευθύνες του κράτους. Δεν υπάρχει καμμία δικαιολογία, όπως δεν υπάρχει και για εταιρία/οδηγό. Απολύτως καμμία.
Και εδώ θα ήταν μάλλον αλλιώς τα πράγματα, από την άποψη του παραδειγματισμού, αν η δικαιοσύνη έκλεινε καμμιά 10αριά εταιρίες μεταφορών για παραβάσεις, δε νομίζεις; Δεν θα βάζανε μυαλό οι υπόλοιποι;
'Ολα αυτά βέβαια είναι εν πολλοίς θεωρητικά, καθώς προϋποθέτουν κράτος που να λειτουργεί... :roll: