Επιτέλους τέλος... στο demo

Subfire

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Guys, ύστερα από πολύ κόπο(που να ήξερα όταν ξεκινούσα...)έφτασε στο τέλος το πρώτο demo του συγκροτήματος μου.Τελικά αυτό που συμπέρανα είναι ότι το να κάνεις παραγωγή,ειδικά με τα περιορισμένα μέσα που διέθετα για ένα ολόκληρο group(drums,μπάσο,2 κιθάρες και φωνητικά(πρώτα, δεύτερα,κτλ)) είναι μεγάλος μπελάς...(Ευτυχώς βοηθήσατε και εσείς πολύ μέσω του Noiz!)Σας γράφω γιατί απλά χρειάζομαι γνώμες για τη δουλειά αυτή...Όποιος μπορεί ας κοιτάξει στο www.myspace.com/subfiremetal

Υ.Γ. Πάρτε φτιάρια και ξεκινάτε το θάψιμο....!!!!

Είναι ωραία δουλειά, αλλά (αν μου επιτρέπεται δηλαδή) οι φωνές, κατά τη δική μου γνώμη, θα θέλανε λίγο δουλειά παραπάνω. καλή σας συνέχεια !

Εννοείτε ότι σου επιτρέπεται...Εξάλλου γι'αυτό έκανα το θέμα...Για να πάρω καμιά άποψη...Τα δικά μου αυτιά έχουν συνηθίσει στο άκουσμα των τραγουδιών και δεν μπορώ να έχω αντικειμενική άποψη...

Γειαααα....Πολυ ωραια μουσικη εχετε γραψει οντως, η παραγωγη ειναι αξιοπρεπεστατη σε οτι ακουσα, σαν ηχος γενικα λετε αλλα μερικες φορες η χροια των φωνητικων δεν ταιριαζει με το υφος των κομματιων. Πχ στο darkest vision ενω η μουσικη παει να stonarei μπαινοντας τα vocals ειναι πολυ ηπια ενω περιμενεις λιγο γρετζο.Α κ το σολο τα σπαει με την ανατολιτικη χροια και το fuzzarisma στην εξελιξη.Εξυπνο! Το help me παντως χανει πολυ στην εισαγωγη με τα 2πλα φωνητικα. Προσωπικες αποψεις παντως...Σαν καλυτερο βρισκω το freedom to heaven φοβερο ριφακι.

Λιγο περισσοτερο νευρο στα φωνητικα.

Φιλε ειμαι σιγουρος πως οποιος και να κατσει να ακουσει προσεκτικα ολο και κατι θα εχει να προτεινει προς αλλαγη η βελτιωση.Αυτο που πραγματικα ομως μου εκανε εντυπωση και αξιζει να επισημανω ειναι οτι τα τραγουδια σας εχουν ψυχη και ειναι ωραια τραγουδια ρε παιδι μου πως το λενε...και αυτο ειναι που αξιζει κυριως.Ενα μεγαλο μπραβο απο μενα λοιπον.Αναμενω νεα σας.Με μια προσεγμενη παραγωγη και καθε πιθανη βελτιωση ειμαι σιγουρος που θα πατε μακρια.

Υ.Γ "ηχογραφισα" τα τραγουδια σας μεσω myspace για να τα βαλω σε κανα καλοκαιρινο cdaκι συλλογη για το αμαξι.hope you dont mind.Cheers!

λοιπόν μιας και το ζήτησες, εμένα μου ελληνίζουν πολύ τα φωνητικά, και σαν προφορά και σαν χροιά φωνής.. Πιστεύω ότι ο ελληνικός στίχος θα το έδενε καλύτερα το κομμάτι...

πολύ ωραίες ιδέες breaks και η παραγωγή αν εξαιρέσεις τα τύμπανα σε κάποια σημεία είναι πολύ καλή..

λοιπόν μιας και το ζήτησες' date=' εμένα μου ελληνίζουν πολύ τα φωνητικά, και σαν προφορά και σαν χροιά φωνής.. Πιστεύω ότι ο ελληνικός στίχος θα το έδενε καλύτερα το κομμάτι...
πολύ ωραίες ιδέες breaks και η παραγωγή αν εξαιρέσεις τα τύμπανα σε κάποια σημεία είναι πολύ καλή..[/quote']

+1000

Δοκιμαστε κατι με ελληνικο στοιχο .....ετσι για "πλακα" ...ποιος ξερει ...;-)

Φίλε subfire,από μένα +1.000.000

To Help Me τα σπάει.Τα άλλα δεν πρόλαβα να τα ακούσω.

Η μουσική είναι μια χαρά.Στα φωνητικά η προφορά δεν μου άρεσε σε ελάχιστα σημεία.Συνεχίστε έτσι

πολυ ωραιο το γενικο ακουσμα!!!! δε ξερω γιατι άλλα ο ηχος κατι μου θυμιζει απο misfits..... στην ηχογραφηση μπορει να οφειλεται.... αλλα πολυ καλο.... :wink:

Λοιπόν, με κάθε καλή πρόθεση, έχω να πω ότι το γενικό αποτέλεσμα μου άρεσε αρκετά. Οι κύριες παρατηρήσεις που έχω να κάνω με ένα πρώτο άκουσμα, είναι:

- όπως ειπώθηκε, το θέμα της προφοράς. ¶λλους τους νοιάζει πολύ, όταν ακούνε ένα αγγλόφωνο συγκρότημα, άλλους λιγότερο. Εγώ είμαι από τους... πρώτους! :lol: Και στο συγκεκριμένο τομέα, νομίζω έχετε πολλά περιθώρια βελτίωσης

- τα σόλο της κιθάρας, σε κάποια σημεία είναι ανούσια και (ίσως και) αχρείαστα. Σύμφωνα με τα γούστα μου πάντα...

Αυτά για αρχή, δεν έχω προλάβει να τα ακούσω πιο προσεκτικά.

Πάντως, η γενική εικόνα που αποκόμισα είναι πραγματικά θετικότατη.

Μ' άρεσε ο ήχος της κιθάρας, το μπάσο πολύ ενδιαφέρον και η παραγωγή καλή. Ως καλύτερο των τεσσάρων ψηφίζω χαλαρά το Darkest Vision! Θυμίζει (με την καλή έννοια) κάτι από Load!

Thanx και για τα καλά λόγια αλλά και για τις παρατηρήσεις!!!Σίγουρα σε μια δεύτερη προσπάθεια θα τις λάβω πολύ σοβαρά υπόψιν!

Πέρα από αυτό ήθελα να σημειώσω ότι τα drums τα ηχογραφήσαμε σε ένα studio στην Αθήνα ενώ όλα τα άλλα σε ένα υπόγειο.Δυστυχώς στο studio δεν έγινε καλή δουλειά.Στο υπόγειο που είχαμε διαθέσιμο πέρασα τις 15 μέρες τα χριστούγεννα και τις 15 μέρες του Πάσχα...Τελικά κατάλαβα ότι η παραγωγή ειδικά όταν είναι η πρώτη φορά, παίρνει πολύ χρόνο και κόπο! Αυτά όλα σας τα λέω γιατί μόνο αρκετοί από εσάς που έχουν κάνει κάτι ανάλογο, μπορούν να καταλάβουν τι πέρασα(κουβάλημα, πολύωρες ακροάσεις με κρύο,κτλ)!!!!

Ξέρετε πολλές λεπτομέρειες μετά το τέλος φαίνεται ότι μπορούν να διορθωθούν όμως εκείνες τις ώρες πραγματικά η κούραση και το άγχος για ολοκλήρωση δεν το επέτρεψαν!

Ελπίζω να άξιζε τον κόπο!!!Περιμένω και άλλες παρατηρήσεις!!!

Καλημερα!ετυχε να ακουσω και εγω μια και περναγα απο εδω σημερα...Το help me μονο ακουσα.λοιπον δεν εχω καμια σχεση με το ειδος αλλα στην αρχη το κομματι "γκρουβαρει" για μενα και μ'αρεσει αυτο.στη συνεχεια χωρις παρεξηγηση τα φωνητικα νομιζω χρειαζονται αλλαγη...μηπως πρεπει να βρεθει καποιος αλλος?

αντε γεια σας καλημερα

Θελετε να μας πειτε με τι έχεται κανει την ηχογραφηση και γενικά την παραγωγή...Και εγώ ειμαι σε αντιστοιχο στάδιο και πιθανα να με ενδιέφερε...

Καταρχήν μπορώ να σας πω τι μηχανήματα είχα στη διάθεση μου...

Εκτός από το pc(Intel 3Ghz,1Gb)έχω την κάρτα ήχου E-MU 1820.Αρκετά καλή κάρτα, πολύ ευχαριστημένος από αυτή. Όπως είπα ξανά τα drums τα ηχογραφήσαμε σε studio και αυτό δεν ήταν καλή επιλογή. Μακάρι να είχα μια προενίσχυση σαν την M-audio octopre, να την συνδέσω στην κάρτα και να έγραφα και τα τύμπανα μόνος. Θα γινόταν καλύτερη δουλειά.

Από μικρόφωνα έχω το Fostex mc-10st. Καλή επιλογή για τα χρήματα αυτά. Με αυτά έγραψα τις φωνές και την ηλεκτροακουστική.

Το μπάσο πήγε κατευθείαν μέσω DI στην κάρτα,οι κιθάρες γράφτηκαν καθαρές στο Nuendo, και ύστερα πρόσθεσα τις βρόμες. Υπόψιν ότι η βρόμα είναι μια μίξη από Guitar rig και την πεταλιέρα μου(μια Boss me-50).

Από εφφέ, αρκετά guitar rig, waves, και κάτι άλλα που δεν θυμάμαι τώρα.

Αν θυμηθώ ή χρειάζεστε επιπλέον λεπτομέρειες θα ξαναpostάρω...

www.myspace.com/subfiremetal

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back