ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!η Fender εκανε compound radius!

Superfunk είπε:
αν εχεις κανει καλη δουλεια στα ΤΑΣΤΑ (που ειναι και το σημαντικοτερο,πολυ σημαντικοτερο απο το radius)
ναι αλλά η ταστοδουλειά δεν είναι σεταπ και δε γίνεται στο σαλόνι  :)

Πάντως με τις τιμές που πάει η ταστοδουλειά και η αλλαγή ταστων και τις τιμες του dv είμαι σχεδόν σίγουρος πως όταν "τελειώσουν" τα τάστα και θέλουν αλλαγή θα βάλω λίγα ευρώ ακόμα και θα αγοράσω μια classic player.  8)

AL PACINO είπε:
κοιταξτε εννοω πραγματικα χαμηλο action...οπως σε μια ibanez vai για παραδειγμα...

superfunk,λες οτι μπορω να εχω τετοιο σετ απ σε 9.5 radius και να κανω bend 3-ημιτονιου και να μην κοβεται η νοτα?λογικο δεν ειναι να αγγιξει στην "κορυφη" του επομενου ταστου?κανω λαθος ρε παιδες?
Δεν ξέρω τι action έχει η Vai... μπορείς να μας πεις τα factory standards?

Σε δικές μου κιθάρες με 10άρι radius, με 4/64" στο 12ο τάστο, έχω πάνω από 3-ημιτόνιο καθαρό bend (η 25th έχει χαμηλότερο action με την ίδια συμπεριφορά, αλλά 12άρι radius). Χαμηλότερα δεν θα πήγαινα γιατί χρειάζεται και λίγη αίσθηση στα bends... Αν παίζεις neoclassical βέβαια, την κάνεις... "σαύρα", εξάλλου με το gain δεν ακούγονται και τριξίματα.  ;D

Δηλ. μόνο σε μένα αρέσει το <<ψηλούτσικο>> action?. 

οκ το ''ψηλουτσικο'' σου δινει σκασιμο και τονο αλλα οταν ερθει η ωρα για κανα λεγκατο και τιποτα γρηγορα μερη τοτε τι κανουμε?

την χρυση τομη ψαχνουμε.και μαλλον λεγεται επαγγελματικο σετ απ.

θα επιμεινω ομως οτι το compound radius ειναι μεγαλη βοηθεια...

εγω θεωρω οτι το compoung radius ειναι καθαρα ψυχολογικο θεμα.

απλα πιστευεις οτι η κιθαρα θα ειναι πιο ευκολη οποτε αφου εισαι πιο κουλ παιζεις καλυτερα.

7 κιθαρες εχω με διαφορετικα Radius απο 7,25 μεχρι 14 και ποτε δεν καταλαβα διαφορα....

bluezlick είπε:

απλα πιστευεις οτι η κιθαρα θα ειναι πιο ευκολη οποτε αφου εισαι πιο κουλ παιζεις καλυτερα.

7 κιθαρες εχω με διαφορετικα Radius απο 7,25 μεχρι 14 και ποτε δεν καταλαβα διαφορα....
+100000000000

bluezlick είπε:

μπραβο....

κερδισα ψηλε?

bluezlick είπε:

στο τζαμ με τους φουλ χαουζ επαιζες μπλουζοπαπαδες με τελε με 7,25 ... αρα δεν εχει σημασια οντως για σενα!

οι vagabond ομως ειναι για να βγαζεις σπιθες απ το μανικι!  ;)

δε με λες σακη μαν με τι ενισχυτες παιζεις ντουντ/??

argytar είπε:
δε με λες σακη μαν με τι ενισχυτες παιζεις ντουντ/??
εναν Telegun εχω

μην ρωτας πολλες λεπτομεριες δεν σκαμπαζω πολλα.....

μαρσαλοκατασταση ειναι παντως!  ;D

thunder50-2.jpg

ΧΑΛΑΜΕ ΤΟ ΤHREAD  :P

The Genius Loci είπε:
Δεν ξέρω τι action έχει η Vai... μπορείς να μας πεις τα factory standards?
Δεν ξέρω τι action μπορεί να έχει, αλλά το σίγουρο είναι ότι το radius είναι λίγο μακριά από τα 9άρια και τα 10άρια που λέτε..

http://www.ibanez.com/ElectricGuitars/model-UV777

http://www.google.gr/search?hl=el&client=firefox-a&hs=OiJ&rls=org.mozilla:el:official&channel=s&ei=3Qe9S-3UJJOImgPsup29CA&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&ved=0CAUQBSgA&q=430+mm+to+inches&spell=1

AL PACINO είπε:
εισακουσθηκαν οι προσευχες μου και η fender εκανε 9,5 με 14 (!!) compound radius μανικια.

τερμα τα ψηλα set up και τα bends που η νοτα κοβεται!

ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩ

http://www.fender.com/products/search.php?partno=0119102720
Ευτυχώς γιατί τα εξηκοστατέταρτα στα 180bpm με παίδευαν με το flat radius... ;D ;D ;D

Superfunk είπε:
...επισης ποτε μου δεν συμπαθησα και το χαμηλο action,χανει "ζωντανια" η κιθαρα στον καθαρο ηχο.
+απειρα,επιτελους βρισκω καποιον να συμφωνουμε σε αυτο

Επισης κατι εμαθε η fender απο τις θυγατρικες charvel που πουλιουνται σαν ζεστα κουλουρια και παραμιλανε ολοι με το 12-16'' compound radius τους

bluezlick είπε:
εναν Telegun εχω

μην ρωτας πολλες λεπτομεριες δεν σκαμπαζω πολλα.....

μαρσαλοκατασταση ειναι παντως!  ;D

thunder50-2.jpg

ΧΑΛΑΜΕ ΤΟ ΤHREAD  :P
niiice !!!!

οσο για το ραντιους και την τσαρβελ... παλι τα λεφτα στη φεντερ πανε ακομα και οταν αγορασεις καινουρια Γρετς! Δεν εχω δοκιμασει ποτε compound εχω κολλησει στο 9.5 για φεντερ και 12 για γκιμπσον... μου φαινεται ενδιαφερον παρ ολα αυτα!!

To θέμα είναι τι λένε οι καινούργιοι N3 Noiseless? Προς το παρόν δεν έχω ιδέα.. Για το compound radious έχουν λεχθεί σχεδόν όλα. Το θεωρώ καλή κίνηση πάντως. Το radious σε συνδιασμό και με το action (ούτε εμένα μου αρέσει το πολύ χαμηλό action) καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το playbility του οργάνου.

Πάντως άλλο το να λέμε ότι με όλα τα όργανα μπορείς να παίξεις και άλλο το δεν έχει διαφορα καμία αν το όργανο έχει radious 7,25 ή 14. Υπάρχει διαφορά! Παλιά θα έλεγα ότι προτιμώ πολύ flat μανίκια με μεγάλο radious. Τελευταία, αναθεωρώ. Ίσως το 9,5  στα modern C shape της  Fender να είναι ιδανικό.

Εξαρταται παντα απο το ΤΙ παιζεις & ΠΩΣ παιζεις,εμενα ας πουμε το πιο "κουραστικο" μπρατσο ειναι ενα λεπτο μπρατσο με 14" radius & το πιο ξεκουραστο ενα full U shape (1" all the way) με 7 1/4" radius (& το 9αρι δεν με πειραζει) & jumbo frets.

Για αυτο αλλωστε υπαρχουν τοσα πολλα διαφορετικα ειδη radius & neck profiles. ;),γιατι δεν ειναι ολοι οι παικτες το ιδιο,ουτε εχουν τα ιδια γουστα.

Συνήθως οταν συζητάω το θέμα radius προσπαθώ να το συνδέω πάντα με τα μέγεθος των τάστων και το πάχος/σχήμα του μπράτσου. Για παράδειγμα δεν με βολεύει το modern C με medium jumbo και 9.5" ενώ με jumbo είναι οκ.

Οκ καλή η κίνηση της Fender, καλύτερα να έχεις επιλογές παρά να μην έχεις κι ας μην είναι κάτι κοσμογονικό. Προσωπικά θεωρώ οτι το compound βολεύει στις στρατοκιθάρες για όσους θέλουν να έχουν Floyd Rose μιας και τα saddles ενος Floyd δεν μπορο'ύν να ακολουθήσουν την "τυπική" κούρμπα 9.5" της Fender και επιπλέον στα πρώτα τάστα διατηρεί κάπως καλύτερα την "αίσθηση" της strat στα ακκόρντα.

Για τα σηκώματα και μενα μου σβήνουν οι νότες καμιά φορά στις Strat αλλά έχει να κάνει περισσότερο με το ότι δεν έχει γίνει leveling στα ταστα.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back