Ακριβως,στο τελικο σταδιο εχει jj kt88-66Superfunk είπε:συνηθως ευθυνεται η σχεδιαση του ενισχυτη,το tonestack του αλλα και οι τελικες λυχνιες,μηπως ο 150αρης φοραει ΚΤ88?
Ακριβως,στο τελικο σταδιο εχει jj kt88-66Superfunk είπε:συνηθως ευθυνεται η σχεδιαση του ενισχυτη,το tonestack του αλλα και οι τελικες λυχνιες,μηπως ο 150αρης φοραει ΚΤ88?
Συμφωνώ ότι κατ' αρχάς μιλάμε για ανόμοια κυκλώματα. Μπορεί να παίζουν πολλοί παράγοντες. Παρόλα το μεγαλύτερο wattage τείνει να ακούγεται σαν "όγκος" και "punch" και φυσικά όχι σαν μεγάλη διαφορά έντασης αφού για να διπλάσιάσεις την ένταση πρέπει να δεκαπλασιάσεις απ' όσο θυμάμαι την ισχύ. Στις περισσότερες των περιπτώσεων πολύ μεγαλύτερο ρόλο παίζει το sensitivity των μεγαφώνων της εκάστοτε καμπίνας σου στην τελική σου ένταση, παρά η ισχύς του ενισχυτή σου.Superfunk είπε:συνηθως ευθυνεται η σχεδιαση του ενισχυτη,το tonestack του αλλα και οι τελικες λυχνιες,μηπως ο 150αρης φοραει ΚΤ88?
εμ,ειδες ο παλιος? ;Dntroulis είπε:Ακριβως,στο τελικο σταδιο εχει jj kt88-66
Τυχαιο... δεν νομιζω ;DSuperfunk είπε:εμ,ειδες ο παλιος? ;D
μονο και μονο αυτο αρκει...
Καλυτερη απο ποια αποψη? Ενταξει με αλλαγη μαγνητων θα γινει πιο ευελικτη αλλα η γεφυρα παιζει τοσο μεγαλο ρολο που θα καταλαβει διαφορα στον ηχο σε ενισχυτη σε καθαρο και βρωμικο? Ρωταω επειδη εχω την ιδια και εχω και κατι χρηματα που ανυπομονουν να φυγουνgpiad είπε:με αλλαγη μαγνητων και γεφυρας πισω θα γινει ακομα καλυτερη
Nαι υπάρχει διαφορά. Όπως αν βάλεις locking πχ στην κιθάρα αυτή την αισθάνεσαι να σφίγγει και να γίνεται πιο άμεση στην αττάκα, έτσι κι αν βάλεις μια Tonepros σε μια Gibson συμβαίνει κάτι ανάλογο σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια. Στις χειρότερες κιθάρες βελτιώνει και λίγο το sustain. (Οι καλές έχουν άπειρο από μαμά έτσι κι αλλιώς). Σε άλλους, κυρίως τους πιο hard rockers και πάνω αρέσει πολύ αυτή η μόντα. Εγώ προσωπικά τις σιχαίνομαι.Bbullet59 είπε:Καλυτερη απο ποια αποψη? Ενταξει με αλλαγη μαγνητων θα γινει πιο ευελικτη αλλα η γεφυρα παιζει τοσο μεγαλο ρολο που θα καταλαβει διαφορα στον ηχο σε ενισχυτη σε καθαρο και βρωμικο? Ρωταω επειδη εχω την ιδια και εχω και κατι χρηματα που ανυπομονουν να φυγουν![]()
Με συγχωρείς, θα ήθελα να ρωτήσω τί εννοείς με αυτό. Εγώ με τη μικρή μου εμπειρία από active μαγνήτες δεν είχα κάποιο θέμα, ούτε tone loss...Jasemeister είπε:Με τους 85/81 (και γενικά τους active διπλούς) δεν βολεύει το volume knob. Δεν αντιδρούν όπως ένας passive.
Λίγο σουρεάλ να κάνω quote τον εαυτό μου ;DJasemeister είπε:Η πιο πρακτική μέθοδος είναι να δουλεύεις κατευθείαν από το το κανάλι του καθαρού για να μειώσεις το input level ώστε να μην υπεροδηγείς την προενίσχυση, μετά μέσω EQ να φέρεις τον ήχο όσο μπορείς προς single coil και μετά εφέ (reverb, delay/echo, flanger, chorus, κτλ).
Ok, αν και μου φαίνεται πάλι ότι έχει να κάνει με άλλα κομμάτια του set up και των ρυθμίσεων παρά με τους ίδιους τους μαγνήτες.Jasemeister είπε:Για θέμα πρακτικότητας μιλάω καθαρά
Πρέπει να φέρεις το volume πολύ χαμηλά για να έχεις usable clean και τυπικά δεν ωφελεί μιας και τα EQ και εφέ που έχεις στο drive ή το distortion (απ'τo οποίο κάνεις roll-off) δεν βοηθάνε. Οπότε IMO: