Epiphone Swingster

Superfunk

Guitar Tech
Πόντοι
2,368
Για καποιο λογο δεν μου ανοιγει ουτε το σαιτ ουτε το βιντεακι οποτε...επιφυλασομαι :D

Το σάιτ ούτε εμένα μου ανοίγει, το βιντεάκι το είδα πάντως. Πολύ ενδιαφέρουσα, κάτι σαν poor man's Gretsch με έξτρα συνδεσμολογίες? H αλήθεια είναι πως χάθηκα λίγο με το ψιλοχάος των parallel και split μαγνητών. Αν υπάρχει σε ωραία χρώματα Ι'm in!! Aν και πάντοτε κοιτούσα και τις Electromatic...

Αν υπάρχει σε ωραία χρώματα
τα χρωματα (με εξαιρεση αυτο)

http://www.epiphone.com/press/P_EmpSwingster_WR.jpg

ειναι λιγο μαπα (μαυρο flame... :P (αισχρο) & Gretsch orange(μετριο)  ) & η ελειψη Pickguard ειναι οντως ενοχλητικη αισθητικα.

emperor%20swingster.jpg

H αλήθεια είναι πως χάθηκα λίγο με το ψιλοχάος των parallel και split μαγνητών
δεν εχει split απλα τα δυο πηνια του καθε μαγνητη μπορουν να συνδεθουν Parallel (Για περισσοτερο twang & λιγοτερη εξοδο)  & in series.

Kαι γιατί μας το λέτε τώρα κ. Ζούπερφανκ? Αυτό το διαμάντι είναι ήδη διαθέσιμο στους γνωστούς Γερμαναράδες!

1953931_800.jpg

love.gif

Hello!

Μανάρα η Epiphone Swingster !

Επειδή με ενδιαφέρει το θέμα θα ήθελα παρακαλώ τη γνώμη σας (και plz μη γελάτε χο!)

Με την Epiphone Swingster μπορείς γενικά να παίξεις πέρα από blues και jazz πιο hard rock ήχους [ξέρω ότι είναι πολύ γενική ερώτηση]?

Ποιές είναι οι κύριες διαφορές από μια Epiphone DOT ES 335?

Σας ευχαριστώ πολύ!

:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

Τα παντα μπορεις αλλα θελει προσοχη στο Feedback αν το παρακανεις στο gain & στην ενταση μια και η κιθαρα ειναι εντελως κουφια και δεν εχει sustain block οπως η 335 (απο την αλλη ουτε ο Ted Nudget ουτε ο Billy Duffy που επαιζαν με εντελως κουφιες κιθαρες ειχαν ποτε προβλημα,αλλα ειχαν και απο 10 τεχνικους ο καθενας)..

Για να μη κουραζεσαι αν εισαι γκαζοφονιας και παιζεις δυνατα πολυ κοντα στον ενισχυτη (και "κοιταζοντας" τον) η σε μικρα παλκα, αστην καλυτερα θα ταλαιπωρηθεις...

Οι full hollow έχουν πρόβλημα με το feedback σε μεγάλεις εντάσεις, όχι μόνο αν είσαι φάτσα στον ενισχυτή, αλλά ακόμα και στα εμπρόσθια monitors, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να τη βγάλεις σε normal live καταστάσεις. Όσο για τις semi, προσωπικά έχω δεί πως (στις περισσότερες) είναι μύθος το feedback, εκτός πια κι αν χρησιμοποιείς τεράστιες ποσότητες gain, όπου ακόμα και solid κιθάρες βγάζουν feedback (οκ, οι ενισχυτές είναι, αλλά you get the point  :P).

Superfunk είπε:
Τα παντα μπορεις αλλα θελει προσοχη στο Feedback αν το παρακανεις στο gain & στην ενταση μια και η κιθαρα ειναι εντελως κουφια και δεν εχει sustain block οπως η 335 (απο την αλλη ουτε ο Ted Nudget ουτε ο Billy Duffy που επαιζαν με εντελως κουφιες κιθαρες ειχαν ποτε προβλημα,αλλα ειχαν και απο 10 τεχνικους ο καθενας)..

Για να μη κουραζεσαι αν εισαι γκαζοφονιας και παιζεις δυνατα πολυ κοντα στον ενισχυτη (και "κοιταζοντας" τον) η σε μικρα παλκα, αστην καλυτερα θα ταλαιπωρηθεις...
Σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου!

Χμμμμμμμμμμμ θα ήθελα να τσεκάρω το She Sells Sanctuary (αν και μάλλον ο Billy Duffy παίζει me Gretsch Falcon)!

Superfunk θεωρείς 'περιοριστικά' τα 20 frets?

Thanx again !

X-minor είπε:
Οι full hollow έχουν πρόβλημα με το feedback σε μεγάλεις εντάσεις, όχι μόνο αν είσαι φάτσα στον ενισχυτή, αλλά ακόμα και στα εμπρόσθια monitors, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να τη βγάλεις σε normal live καταστάσεις. Όσο για τις semi, προσωπικά έχω δεί πως (στις περισσότερες) είναι μύθος το feedback, εκτός πια κι αν χρησιμοποιείς τεράστιες ποσότητες gain, όπου ακόμα και solid κιθάρες βγάζουν feedback (οκ, οι ενισχυτές είναι, αλλά you get the point  :P).
Thanx φίλε μου ! Πολύ σημαντικό αυτό που είπες για το feedback semi hollow bodies !

Koutsobox είπε:
Superfunk θεωρείς 'περιοριστικά' τα 20 frets?
Θα έπαιζες Vai σε αυτήν την κιθάρα; Κρίμα δεν είναι; ;D

kultura είπε:
Είσαι πολύ σωστός !

Rock and roll !

kultura είπε:
Καλά άλλο hard rock που λέει ο άνθρωπος κι άλλο Vai! Το ίδιο είναι το cat scratch fever με το blue powder?  ;D

Αν είχα το rig (και έπαιζα και στα αντίστοιχα venues βέβαια!) να παίζω με hollow θα το'κανα! Κι οι semi μια χαρά είναι!  :)

X-minor είπε:
Καλά άλλο hard rock που λέει ο άνθρωπος κι άλλο Vai! Το ίδιο είναι το cat scratch fever με το blue powder?  ;D

Αν είχα το rig (και έπαιζα και στα αντίστοιχα venues βέβαια!) να παίζω με hollow θα το'κανα! Κι οι semi μια χαρά είναι!  :)
.....I got it from some kitty next door

Μακάρι να μπρούσα να παίζω Vai! Blood and Tears φορέβαααααααααα !

X-minor είπε:
Οι full hollow έχουν πρόβλημα με το feedback σε μεγάλεις εντάσεις, όχι μόνο αν είσαι φάτσα στον ενισχυτή, αλλά ακόμα και στα εμπρόσθια monitors, οπότε είναι μάλλον δύσκολο να τη βγάλεις σε normal live καταστάσεις. Όσο για τις semi, προσωπικά έχω δεί πως (στις περισσότερες) είναι μύθος το feedback, εκτός πια κι αν χρησιμοποιείς τεράστιες ποσότητες gain, όπου ακόμα και solid κιθάρες βγάζουν feedback (οκ, οι ενισχυτές είναι, αλλά you get the point  :P).
Συμφωνώ, όμως το feedback δεν είναι μύθος στις semihollow - υπάρχει αλλά είναι μεγαλύτερο από τις solid, και πιο ήπιο και ελεγχόμενο από τις hollow. Αν μάθει κανείς να το ελέγχει και το ενσωματώσει στο παίξιμό του, αποτελεί ένα από τα ωραιότερα και πιο μουσικά κόλπα στο οπλοστάσιο ενός κιθαρίστα...

Δεν αναφέρομαι στο "αρμονικό" feedback που όντως παράγουν οι semi αλλά στο ενοχλητικό - δεκαοχτώ οκτάβες και φεύγα - που βγάζουν οι full hollow όταν αρχίσουν οι... δονήσεις!  ;D

Προσωπικά με όσες semi έχει τύχει να παίξω κατάφερα κι έβγαλα ένα πολύ μουσικό feedback, απόλυτα ελεγχόμενο και χωρίς την "πάλη" της hollow. Ξαναλέω όμως πως δεν μιλάω για εξαιρετικά πολύ gain.  :)

Ποτέ δεν χρειάζεται εξαιρετικά πολύ gain (κλασσικό λάθος των πιτσιρικάδων). Aν και semihollows χρησιμοποιούνται πολύ συχνά για άγριες καταστάσεις... Wolfmother, Queens of the Stone Age, Foo Fighters κλπ. Οι hollow όπως αυτή που συζητάμε δεν είχαν φτιαχτεί για τέτοιες χρήσεις (θα μου πεις, ήταν οι semis?) Aν και τίποτα δεν αποκλείεται με τις hollows - απλά ρωτήστε τον Malcolm Young...  ;)

Η παρούσα με ενδιαφέρει ιδιαίτερα και την λαμβάνω σοβαρά υπόψη μου, αν τελικά δεν πάρω μια εκ των δυο αυτών...

http://www.thomann.de/be/hoefner_hctclub_sb_contemporary.htm

http://www.thomann.de/be/hoefner_hctvth_sb_verythin_contem.htm

με τις οποίες έχω παίξει εδώ και κανένα εξάμηνο και μου άρεσαν πολύ.

Τη δεύτερη τη σκεφτόμουν κι εγώ... Για πες εντυπώσεις!

Trending...

Νέα θέματα

Back