Epiphone Swingster

Είναι πολύ ελαφριά, πολύ λεπτή (η ES έχει τουλάχιστον διπλάσιο πάχος) και καλό ήχο, με λεπτομέρεια αλλά με μέτριους μαγνήτες. Δεν "αναπνέει" τόσο ωραία όσο μια ES. Εργονομικά ήταν καλή χωρίς να μου αρέσει όσο η ES 339. Aστοχίες κατασκευαστικές δεν είδα. Πoλύ περισσότερο όμως μου άρεσε η πρώτη, η οποία δεν έχει τον 3 way switch που ξέρουμε όλοι αλλά σε ορισμένες επιλογές βγάζει θαυμάσιο ήχο. Οι μαμίσιοι μαγνήτες της μοιάζουν με mini humbuckers αλλά έμαθα πως δεν είναι ακριβώς τέτοιοι (?). Έχουν πάντως ιδανικό πάντρεμα με το σκάφος της, και είναι πολύ όμορφη και φτηνή.

Πoλύ περισσότερο όμως μου άρεσε η πρώτη, η οποία δεν έχει τον 3 way switch που ξέρουμε όλοι αλλά σε ορισμένες επιλογές βγάζει θαυμάσιο ήχο. Οι μαμίσιοι μαγνήτες της μοιάζουν με mini humbuckers αλλά έμαθα πως δεν είναι ακριβώς τέτοιοι (?). Έχουν πάντως ιδανικό πάντρεμα με το σκάφος της, και είναι πολύ όμορφη και φτηνή.
ειναι φοβερη κιθαρα,στη Γερμανια πουλιουνται σαν ζεστα ψωμακια... :)

Φυσικα θα προτιμουσα να ειναι Gretch αλλα ειναι καλη προσπαθεια και τα ηλεκτρικα της εχουν πολυ ενδιαφερον!

http://www2.gibson.com/Products/Electric-Guitars/Archtop/Epiphone/Emperor-Swingster.aspx

ETS2ORCB1-Finish-Shot.jpg

Οντος πολύ ωραία! Και είναι μια χαρά και η Epiphone!  :D :D :D

Μιας και μιλάμε για ωραίες Epiphone να πω κι εγώ κάτι:

Πρόσφατα είδα τον κιθαρίστα από την μπάντα "Picos Apicos & The Pina Coladas" να παίζει με αυτή την Epiphone:

http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/113/l_b9b2d04b61b34087a19ed537799f528a.jpg[/img]

Όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα πληροφορίες για αυτό το πολύ ενδιαφέρον μοντέλο της Epiphone (P90s & Bigsby)!

Μήπως ξέρει κανείς καμιά λεπτομέρεια;

Βρε δε λεω αλλα αλλα πραγμα ...η διασημοτητα  ;)Τωρα προσεξα οτι δεν ειναι και απ τις φτηνες! Ισως και καλυτερα...

Οσο για το χαρντ ροκ αμα αρχισει και σφυραει το καπακι απο τις παραμορφωσεις δεν μαζευεται με τιποτα...Την φανταζομαι με λιιιγο ντραιβ  κοντο delay και βεβαια μακρια απ τον ενισχυτη :P

elavd είπε:
Πρόσφατα είδα τον κιθαρίστα από την μπάντα "Picos Apicos & The Pina Coladas" να παίζει με μια τέτοια Epiphone:

http://c3.ac-images.myspacecdn.com/images02/113/l_b9b2d04b61b34087a19ed537799f528a.jpg[/img]

Όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα πληροφορίες για αυτό το πολύ ενδιαφέρον μοντέλο της Epiphone!

Ωραιο πραμα!!!

Ωραιο καπακι,ωραιο χρωμα ,θα προτιμουσα τους Ρ90ς κρεμ παντως οπως προειπα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ GRETCH ;D

Thanks nickhigher ;)

Μόλις βρήκα ότι ο συγκεκριμένος κιθαρίστας έχει κάνει review (στα ελληνικά) για τη συγκεκριμένη κιθάρα :)

Εδώ ο εν λόγω κιθαρίστας  ;D. Διάσημο με έκανες!  :P

Δεν είχα αντιληφθεί τη συγκεκριμένη συζήτηση μέχρι τώρα, απλώς επειδή αναφέρθηκε η Wildkat: τρελό value for money! Το Bigsby άπαιχτο, οι μαγνήτες πολύ καλοί, κλειδιά, ηλεκτρικά κλπ. δεν έχουν παρουσιάσει κανένα θέμα. 

Προσωπικά πούλησα τη Stat, έχω την Tele στη θήκη της, κοινώς η "αγριόγατα" έγινε η βασική μου κιθάρα για όλα.

Τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ψάχνεται για σκαφάκι-P90s-Bigsby σε αυτά τα λεφτά (~400 Ευρώ).

themos είπε:

Δεν είχα αντιληφθεί τη συγκεκριμένη συζήτηση μέχρι τώρα, απλώς επειδή αναφέρθηκε η Wildkat: τρελό value for money! Το Bigsby άπαιχτο, οι μαγνήτες πολύ καλοί, κλειδιά, ηλεκτρικά κλπ. δεν έχουν παρουσιάσει κανένα θέμα. 

Προσωπικά πούλησα τη Stat, έχω την Tele στη θήκη της, κοινώς η "αγριόγατα" έγινε η βασική μου κιθάρα για όλα.

Τη συστήνω ανεπιφύλακτα σε όποιον ψάχνεται για σκαφάκι-P90s-Bigsby σε αυτά τα λεφτά (~400 Ευρώ).
Δεν την ανεβαζεις Καλοσκοπη να τη δουμε και εμεις και να την γρατζουνισουμε? :D :D ;)

themos είπε:
Το άξιζες Θέμο ;)

Πολύ καλό το review σου :)

mariopol είπε:
Δεν την ανεβαζεις Καλοσκοπη να τη δουμε και εμεις και να την γρατζουνισουμε? :D :D ;)
Δεν αποκλείεται μέσα στον Αύγουστο.  ;)

Το άξιζες Θέμο ;)

Πολύ καλό το review σου :)
Ευχαριστώ πολύ!  :)

Σορυ που ξεθαβω το θεμα . Μια swingster ειναι οκ και για πιο jazz standard παιξιμο . Δηλαδη ναι μεν θελω να παιξω πραγματα για τα οποια εχει φτιαχτει ( rockabilly , swing κτλ ) αλλα τωρα τελευταια κρυφοκοιταζω προς τη τζαζ οποτε αν παρω μια τετοια κιθαρα θα μπορει να με βγαλει και σε jazz φασεις τυπου wes motogomery , joe pass κτλ  .Επισης πιστευετε οτι θα δενει ηχητικα  σε ακουστικο σχημα μαζι με cajon και μια ακομα ακουστικη ( ισως και κοντρα μπασο ) ?

Και οι...original ροκαμπιλαδες με...τζαζ κιθαρες επαιζαν,μια χαρα jazz θα παιξεις,ετσι κι αλλοιως αν ΞΕΡΕΙΣ να παιζεις τζαζ με οποιαδηποτε κιθαρα παιζεις δεν ειναι αναγκη να ειναι σκαφος ;)

Superfunk αυτη ειναι η πιο σωστη κουβεντα . Ενταξει πιο πολυ για το στυλ . Σε ακουστικη μπαντα που παιζει rockabilly  , swing και τετοια θα πηγαινει ? Τωρα τα παιζω αυτα με απλη ακουστικη

Σε ακουστικη μπαντα που παιζει rockabilly  , swing και τετοια θα πηγαινει ?
εγω ειμαι γεροντας και οταν ακουω "ακουστικη" μπαντα περιμενω ΟΛΑ τα οργανα να ειναι ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ αλλοιως δεν ειναι ακουστικη ειναι.....μικτη... ;D

αν θες να την .....παιζεις ακουστικα ,χωρις ενισχυτη δηλ.,ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back