Επιλογή Πεταλιέρας

mindfuck

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα σας,

Είμαι κάτοχος μιας fender squier Affinity Tele με ενισχυτή Line 6 Spider III 15watt,8inch.

Παίζω κοντά 4 χρόνια και θέλω να αγοράσω πεταλιέρα για να πειραματιστώ με την φάση και να ηχογραφώ είτε κατευθείαν απ την πεταλιέρα στον υπολογιστή. Μου αρέσει να παίζω κυρίως rock/progressive rock,blues και metal . Έχετε κάτι να προτείνετε ;

Ευχαριστώ !

mindfuck είπε:
Έχετε κάτι να προτείνετε ;
...να μας πείς πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις περίπου. Υπάρχουν πεταλιέρες από 30 (στις αγγελίες) εώς 1000 ευρώ και πάει λέγοντας...προς τα πάνω!

Καλώς ήρθες

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
θέλω να αγοράσω πεταλιέρα για να πειραματιστώ με την φάση και να ηχογραφώ κατευθείαν απ την πεταλιέρα στον υπολογιστή
 Θα σου πρότεινα, για τους λόγους που έχω υπογραμμίσει, κάτι τέτοιο: http://www.thomann.de/gr/line6_pocket_pod.htm         και κάτι τέτοιο:   http://www.thomann.de/gr/zoom_g3.htm (περισσότερες δυνατότητες)  που δεν είναι πεταλιέρες αλλά πολυεφφέ . Με τον ενισχυτή που θα την κουμπώσεις οι ακριβότερες  είναι πλεονασμός..... Μην τα βλέπεις μικρά, μετράνε.....! Κάνε και μια "βόλτα" από τις αγγελίες, μερικοί τις σκοτώνουν.  Edit: Με ένα γρήγορο ψάξιμο στις αγγελίες σε Line 6...: http://smart.noiz.gr/listings.php?page=1&keyword=line+6&category=22

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
χτυπάς μια gt-10 η hd400 που θα βρεις στα λεφτα σου στις αγγελιες και θα εχεις ενα μηχανημα ειτε για πειραματισμο, ειτε για σοβαρη συνεργασια.... ;)

marathon είπε:
...να μας πείς πόσα λεφτά θέλεις να δώσεις περίπου. Υπάρχουν πεταλιέρες από 30 (στις αγγελίες) εώς 1000 ευρώ και πάει λέγοντας...προς τα πάνω!

Καλώς ήρθες
Με ένα γρήγορο ψάξιμο που έκανα αυτές τις μέρες στις αγγελίες της σελίδας, βρήκα κάτι vox tonelab ,boss κτλπ σε καλές τιμές απο 150 έως 250 ευρό . Μέχρι εκεί πιστεύω καλά είναι εκτός και αν βρω κάτι πιο ακριβό όπου θα μαζέψω λίγα παραπάνω για να το χτυπήσω.

Καλώς σας βρήκα το λοιπόν και σας ευχαριστώ όλους σας για τις απαντήσεις σας μέχρι τώρα

νομιζω οτι η tonelab δεν ειναι και καρτα ηχου για να ηχογραφεις αμεσα στο pc....αν κανω λαθος θα με διορθωσει ο SF....

kkmspm είπε:
νομιζω οτι η tonelab δεν ειναι και καρτα ηχου για να ηχογραφεις αμεσα στο pc....αν κανω λαθος θα με διορθωσει ο SF....
Τις συγκεκριμένες τις έγραψα ως παράδειγμα επειδή τις βρήκα σε καλή τιμή (σε σχέση με αυτή που έχουν ως καινούριες στο εμπόριο ) . Δεν ξέρω αν δουλεύουν και σαν κάρτες ήχου . H ToneLab Se για παράδειγμα δεν έχει usb θύρα , η Ex όμως όπως και η Boss GT 10 έχουν αλλά και πάλι φαντάζομαι ότι και usb θύρα να μην έχουν, μπορείς να πάρεις τα outputs κ με μια εξωτερική κάρτα ήχου να κάνεις δουλειά

mindfuck είπε:
αλλά και πάλι φαντάζομαι ότι και usb θύρα να μην έχουν, μπορείς να πάρεις τα outputs κ με μια εξωτερική κάρτα ήχου να κάνεις δουλειά
Χωρίς να μπω στη διαδικασία να κρίνω ηχητικά τις πεταλιέρες, που αναφέρθηκαν, η ευκολία στην ηχογράφηση, που δίνει η δυνατότητα σύνδεσης μέσω usb, απλά, δεν υπάρχει.

Εμμ... να πάρεις ενισχυτή. Αυτό.

Συγνώμη που θα είμαι "αυτός" σε αυτό το thread, αλλά ειλικρινά... ενισχυτή.

Έκτορας είπε:
Εμμ... να πάρεις ενισχυτή. Αυτό.

Συγνώμη που θα είμαι "αυτός" σε αυτό το thread, αλλά ειλικρινά... ενισχυτή.

Μια και έπεσε η (σωστή και κατ'εμέ) αυτή πρόταση στο τραπέζι, να σου προτείνω μια λύση, που θα συνδυάζει και ποιοτικότερο ενισχυτή και πολυεφέ και δυνατότητα ηχογράφησης σε υπολογιστή:

modelling amp, όπως πχ ο fender mustang.

Στα χρήματα, που δίνεις (μέχρι €250, αν κατάλαβα καλά), θα βρεις κάτι τέτοιο, σίγουρα:

http://www.thomann.de/gr/fender_mustang_ii_v2.htm

mustafank είπε:
Μια και έπεσε η (σωστή και κατ'εμέ) αυτή πρόταση στο τραπέζι, να σου προτείνω μια λύση, που θα συνδυάζει και ποιοτικότερο ενισχυτή και πολυεφέ και δυνατότητα ηχογράφησης σε υπολογιστή:

Στα χρήματα, που δίνεις (μέχρι €250, αν κατάλαβα καλά), θα βρεις κάτι τέτοιο, σίγουρα:

+1

mustafank είπε:

+2

mustafank είπε:

Η άποψη του ενισχυτή είναι σαφέστατα σωστή . Δεν την είχα κατά νου μέχρι τώρα γιατί σκεφτόμουν πως αν plug-άρω την πεταλιέρα στο pc κάνω μια χαρά τη δουλειά μου με τους ήχους που μου παρέχει αυτή χωρίς κανένα πρόβλημα αλλά απ ότι βλέπω αρκετοί επικροτείτε την ιδέα του ενισχυτή οπότε άρχισα να το σκέφτομαι και αυτό σαν πιο πιθανό ενδεχόμενο... anyway, έχεις/τε και τίποτα άλλο να προτείνετε πέρα απ τον mustan ; (απλώς για να τσεκάρω κ να έχω την δυνατότητα της επιλογής κ να μη παω τελείως στα τυφλά ).

αν θας μπεις στην διαδικασια ενισχυτη ειμαι 1000% σιγουρος οτι θα μετανιωσεις που πηρες 40w τρανζιστορ.

τουλαχιστον πηγαινε στον

http://www.thomann.de/gr/fender_mustang_iii_v2.htm

να μπορεις να τον δουλεψεις κ σαν ενισχυτη περα απο μεσo εγγραφης στο pc.

Η hd σειρά της line 6  είναι εξαιρετική σε αυτό που θες. Έχω το hd500 και το χρησιμοποιώ ως κάρτα ήχου ή πάνω σε εξωτερική κάρτα ήχου ή πάνω σε pa. Πολύ καλός ήχος, πολύ καλό looper, αρκετά καλά εφέ. Πλέον νομίζω πως η line6 έκοψε τα φτηνά μοντέλα σε πεταλιέρες οπότε πας για 5 κατοστάρικα της 500x ή για κάποιο φτηνοτερο desktop. Έχεις monitor?

Το σκέφτηκα το θέμα του ενισχυτή και μέχρι τώρα καταλήγω στο ότι ,για την ώρα τουλάχιστον, δε ξέρω κατα πόσο θα τον χρειαστώ. Πως το εννοώ, έχω σκοπό όλη την δουλειά, είτε απλά τζαμάρω για την πάρτη μου στο σπίτι είτε ηχογραφώντας στο σπίτι περνώντας κατευθείαν την πεταλιέρα στην κάρτα ήχου. Ξέρω ότι αυτό μπορώ να το κάνω κάλλιστα και με τους ενισχυτές που προτείνατε παραπάνω κ σας ευχαριστώ για αυτό αλλά 1) τον ενισχυτή (κυρίως τον 100watt) δε θα τον χρησιμοποιήσω σε κάτι παραπάνω πχ ενα live τουλάχιστον για τώρα και όταν έρθει εκείνη η ώρα θα χρειαστώ σίγουρα και καποια πεταλιέρα εκτός απο δυνατό ενισχυτή οπότε γιατί να μη "χτυπήσω" τώρα μια καλή πεταλιέρα στα 200-250 ευρό ,που στο εμπόριο θα την βρω τουλάχιστον 400-500 ; Και τον ενισχυτή τον αγοράζω αργότερα που αν εχω μαζέψει κ παραπάνω χρήματα, μπορώ να πάρω κ κάτι καλύτερο... Εσείς τι λέτε ; Αν είναι λάθος κάπου το σκεπτικό μου διορθώστε με

mindfuck είπε:
είτε απλά τζαμάρω για την πάρτη μου στο σπίτι
Δηλαδή αυτό θα το κάνεις κουμπώνοντας την πεταλιέρα στον μικρό και χαμηλής ποιότητας spider με το 8άρι;

Κρίμα είναι αλλά αν αυτό σε καλύπτει...

Η αλήθεια είναι ότι και γω δεν πολυγουσταρω ενισχυτή modeling. Μια καλή πεταλιερα θα τη δουλέψεις και με καλό ενισχυτή στο μέλλον ενώ τον modeling τον τρως.

Επίσης η πεταλιερα έχει και looped και παίζει και live πάνω σε pa...

gdevelek είπε:
Δηλαδή αυτό θα το κάνεις κουμπώνοντας την πεταλιέρα στον μικρό και χαμηλής ποιότητας spider με το 8άρι;

Κρίμα είναι αλλά αν αυτό σε καλύπτει...
Κυρίως κουμπώνοντας το στην κάρτα ήχου με ακρόαση απ τα μονιτορ... Δεν διαφωνώ καθόλου στο θέμα ενισχυτή το σκεπτικό μου είναι καθαρά απο θέμα τι με συμφέρει οικονομικά. Όπως το σκέφτομαι δηλαδή, γιατί να μη πάρω απο εδώ , τώρα, μια πεταλιέρα στα μισά και ... χρήματα απ ότι θα την βρω στο εμπόριο (με την προϋπόθεση ότι θα είναι κ σε καλή κατάσταση ) και να αφήσω τον ενισχυτή για αργότερα που ούτως η άλλως για μεταχειρισμένο δε βρήκα κάτι και θα πάρω καινούριο οπότε και η τιμή του κατα πάσα πιθανότητα για ένα εξάμηνο, δε θα αλλάξει δραματικά ... Δεν έχω καταλήξει κάπου,μπορεί αύριο να παω όντως για καινούριο ενισχυτή . Για αυτό το άνοιξα και το θέμα για να ακούσω τις απόψεις σας αλλά πρέπει να σκεφτώ και το τι με συμφέρει από άποψη οικονομικών

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back