Επιλογη jazz κιθαρας.

για τσεκαρε τις αγγελιες...εχει μια ΩΡΑΙΟΤΑΤΗ  ;) GRETCH...

asprados είπε:
Για τις Hagstrom έχει άποψη κάποιος εδώ μέσα;

Αυτή π.χ. --> http://www.thomann.de/gr/hagstrom_viking_tb.htm

ή και αυτή--> http://www.thomann.de/gr/hagstrom_hj800.htm

Όποιος έχει προσωπική πείρα με κάποιο από αυτά τα όργανα, ας δώσει τα φώτα του..
Μια χαρά κιθάρες και κάτι περισσότερο αν σκεφθείς το value for money. Είμαι κάτοχος εδώ και ένα σχεδόν χρόνο αυτής εδώ: http://www.thomann.de/nl/hagstrom_hj500_bk.htm και κατά τη γνώμη μου μπορείς να παίξεις τα πάντα εκτός ίσως από metal.

Δεν είναι αναγκαστικά jazz κιθάρα, αλλά μπορεί να γίνει με τις κατάλληλες χορδές και το κατάλληλο set-up. Εγώ π.χ. δεν παίζω jazz (δεν νομίζω και να παίξω ποτέ  ;)), την έχω με 10άρες roundwound χορδές και χαμηλό action και την χρησιμοποιώ μια χαρά για indie/alternative pop-rock πράγματα.

Δύο ζητήματα ίσως πρέπει να έχεις κατά νου:

1. Τα full hollow-body μοντέλα της Hagstrom έχουν αρκετά λεπτές ταστιέρες που σε πολλούς (όπως και σε μένα) στην αρχή φαίνονται περίεργες και άβολες. Εμένα μου πήρε 1-2 βδομάδες τουλάχιστον να την συνηθίσω μιας και είχα μάθει στην φαρδιά ταστιέρα της SG, εν τέλει πάντως "τα βρήκαμε" και τώρα πια "τα λέμε" πολύ συχνά σε πρόβες και live.

2. Ακούω συχνά και από αρκετούς πως οι μαμίσιοι μαγνήτες δεν είναι καλοί (αν και προσωπικά δεν συμφωνώ απόλυτα). Αυτό διορθώνεται χωρίς ιδιαίτερα έξοδα (π.χ. GFS) αλλά καλό είναι να ακούσεις πριν αγοράσεις ώστε να κρίνεις ο ίδιος.

Superfunk είπε:
Εδω μας μπερδευεις λιγακι...πως ειναι δυνατον μια semi hollow κιθαρα με κλιμακα Gibson και...διπλους (αντε και με Ρ90) να σου...θυμιζει...strat.... ???

JAZZY γινεται οποιαδηποτε κιθαρα,ειδικα αν της βαλεις flatwound χορδες.

Προσωπικα η αγαπημενη μου κιθαρα για τετοιο ηχο ειναι αυτον τον καιρο αυτη

http://www.eastwoodguitars.com/

(με flatwound χορδες φυσικα)
Απλα εννοω οτι ειναι πιο κοντα ενα semi παρα ενα foul hollow body σε μια strat τωρα την λογικη δεν μπορω να την εξηγησω αλλιως αλλα ετσι μου φανηκε. Και σκεφτομαι οτι αφου εχω την strat ας ειναι το αλλο οργανο εξειδικευμενο.

Παντως μου ηταν πολυ δυσκολο να καταλαβω τα οργανα με τις χορδες και τα σετ απ που ειχαν.. :(

Τελικα απορριπτω τα semi και κοιταω μονο foul hollow

Αρα εχουμε τις Cort που δεν εχω δει ακομα και την ibanez http://www.thomann.de/gr/ibanez_af95vls.htm που μου εκανε ενα κλικ  δεδομενου οτι θα σεταριστει και θα εχει αλλες χορδες.

Την joe pass epiphone δεν την βρηκα καπου να την δοκιμασω αλλα εχω ακουσει καλα λογια

Νομιζω οτι ο bluezlick εχει μια Cort yorktown αν μπορει να πει δυο λογια

jonn είπε:
Τα full hollow-body μοντέλα της Hagstrom έχουν αρκετά λεπτές ταστιέρες που σε πολλούς (όπως και σε μένα) στην αρχή φαίνονται περίεργες και άβολες.
Εννοείς υπερβολικά λεπτό μανίκι, που μετά από αυτό πιάνεις μια Ibanez και νομίζεις ότι παίζεις με κλασσική. ;D

Επίσης παρατηρώ ότι οι Hagstrom όλο και ακριβαίνουν τελευταία (η HJ600 έχει 655€ στον Thomann, όχι ακριβώς αυτό που θα έλεγα value for money)...

Ζητω εκ των προτερων κατανοηση για το πρηξιμο

αλλα αν αυριο πανε ολα καλα και ειναι οπως τα βλεπω θα γυρισω με μια yorktown!!

καλησπέρα notlrac και καλώς μας ήρθες!  ;)

Πρώτα απ όλα θα συμφωνήσω απόλυτα με την επιλογή σου να κοιτάξεις τελικά μόνο για full-hollow κιθάρες μιας και παρόλο που (όπως είπε και ο Superfunk) jazz παίζεις με ότι βρεις μπροστά σου, η αίσθηση ενός jazzbox είναι αναντικατάστατη και σίγουρα βοηθάει το παίξιμο!

Από κει και πέρα οι κιθάρες που εχω ξεχωρίσει κυρίως για την τιμιότητα και την χρηστικότητα τους είναι οι ibanez και οι cort στην κατηγορία που σ ενδιαφέρει. Οι δύο εταιρίες έχουν την ίδια φιλοσοφία κατασκευής και τα πάνε αρκετά καλά και με το feedback. Προσωπικά θεωρώ της ibanez ότι φέρνουν πιο πολύ σε αυθεντικά jazzboxes λόγω ήχου και αίσθησης στο παίξιμο. Κρίμα που δεν έρχονται με flat χορδές απ τη μάνα τους και που ο τρίμης τις έχει σε τέτοια κατάσταση. Όντως αδικούνται πολύ.

Εγώ εχω την af125nt εδώ και 2.5 χρόνια και ακόμα δεν εχω βρει άλλη κιθάρα που να με κάνει να μετανιώσω για την επιλογή μου!

Αν θελήσεις τελικά να ανεβείς ένα κλικ σε χρήματα αλλά αρκετά σε ποιότητα τότε προτείνω peerless ή eastman. Η peerless που δοκίμασες δεν ενδείκνειται για τζαζ. Είναι gretch φιλοσοφίας και έχει καθιερωθεί στον χώρο της rockabilly και rock n roll. Άλλου παπά ευαγγέλιο. Δοκίμασε τις τζαζοκιθάρες τους. είναι εκπληκτικά όργανα που αξίζουν πολύ παραπάνω απ όσο κοστίζουν. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και στα βιντεάκια του matt otten στο youtube να καταλάβεις τι εννοώ. Τέλος προσπάθησε πάλι να δοκιμάσεις την joe pass. Αν και εμένα δεν μου έδωσε αυτό που έψαχνα, υπάρχουν αρκετοί που την θεωρούν μονόδρομο στην κατηγορία της!

Ελπίζω να βοήθησα!

Υ.Γ. Ένα είναι σίγουρο! Οποία κιθάρα κι αν πάρεις σίγουρα θα ακούγεται καλά στον ενισχυτή σου! ;)

Εννοείς υπερβολικά λεπτό μανίκι, που μετά από αυτό πιάνεις μια Ibanez και νομίζεις ότι παίζεις με κλασσική. ;D[/quote/

Ναι μανίκι εννοώ, αν και παρά το ότι συνήθισα το υπέρ-λεπτό μανίκι της HJ-500, τα D-shaped Ibanez μανίκια ακόμη μου φαίνονται άθλια και άβολα.

Τελικα πηρα την Cort!!!!

Η κιθαρα απο το πρωτο πιασιμο με κερδισε καθως η ποιοτητα της ξεπερνα για πλακα αντοιστοιχες που δοκιμασα, χαρακτηριστικο- τα tones δεν κανουν λουνα παρκ οταν τα γυριζεις! και το σωμα ειναι απλα απιστευτο σε αισθηση. Ωραιο φινιρισμα, στιβαρο οργανο με ΥΠΕΡΟΧΟ μπρατσο!! Και επιτελους ενα σκαφακι με φλατ χορδες απο τη ''μαμα'' του!!

Να ρωτησω κατι, πως θα καταλαβω τι νουμερο χορδες φοραει? Στο επισημο site δεν αναφερει κατι. Ισως ειναι 12αρες αλλα δεν ειμαι σιγουρος

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Με γεια!

Αλλος ενας Cort fan  ;D

Μεγεθος χορδων δεν γνωριζω (και η δικια μου ειχε απο "τη μανα της") - αλλα μαλλον 11αρες πρεπει να ναι.

Ημουν fan απο την αγορα της ακουστικης!!

Μου φαινονται πολυ σκληρες η Μι και η Σι για 11αρες μιας και εχω 11αρες στην ακουστικη

Να πω ακομα οτι ημουν μεταξυ της Source (335 style) και της yorktown και τις δοκιμαζα και η Source  ηταν επισης εκπληκτικη!

Τελικα οι Cort εχουν αποδειχτει πολυ καλα value for money οργανα.

Εχω και μια ηλεκτρικη (M520) που πραγματικα βαζει κατω πολλα οργανα μεγαλυτερης αξιας.

Αντε, καλοπαιχτη!  :)

καλοφόρετη notlrac!

Πολύ καλή επιλογή! Όντως πολύ καλοφτιαγμένη αν και το μπράτσο της μου φέρνει αρκετά ibanez (καλο είναι αυτό!)! Σίγουρα σ αυτα τα λεφτά είναι απ τα λίγα όργανα που δεν θα χρειαστεί να ψαχτείς για αντικατάσταση για πολύ καιρό!  8)

Σε ευχαριστω πολυ if it is!

Ειναι ευκολο μπρατσο αλλα πιο παχυ απο των ibanez. Νομιζω της Cort ειναι ''C shape'' ενω των ibanez ''D shape''. (αν λεω καμια κοτσανα διορθωστε!) . Τουλαχιστον εμενα μου φαινονται διαφορετικα.

Τους μαγνητες ρυθμισα καπως γιατι ηταν τοσο ψηλα που αρπαζαν τα πριμα ασχημα ειδικα σε μεγαλη ενταση και τα μπασα μπουκωναν.

Θα ηθελα να ρωτησω κατι για τις χορδες που θα βαλω,

Θα βαλω  τις George benson ή καποιες swing (κατι τετοιο). Παρατηρω οτι στις Benson υπαρχουν δυο σετ 12αρες ενα με 012-016-020-028-039-053 και ενα με 012-016-020-030-038-053

Επειδη δεν εχω εμπειρια πανω σε φλατ χορδες προτεινετε κατι? Ή να δοκιμασω ενα απο τα δυο σετ και βλεπουμε?

Επισης επειδη με τους ιδρωτες δεν τα παω καλα αυτες γενικα κρατανε, γιατι ειναι και ακριβες!? Υπαρχουν φλατ τυπου  Elixir?

notlrac είπε:
Θα βαλω  τις George benson ή καποιες swing (κατι τετοιο). Παρατηρω οτι στις Benson υπαρχουν δυο σετ 12αρες ενα με 012-016-020-028-039-053 και ενα με 012-016-020-030-038-053

Επειδη δεν εχω εμπειρια πανω σε φλατ χορδες προτεινετε κατι? Ή να δοκιμασω ενα απο τα δυο σετ και βλεπουμε?
Οι Benson είναι πανάκριβες και δεν ξέρω αν είναι σκόπιμο να τις δοκιμάσεις στην παρούσα φάση. Καλύτερα να δεις πρώτα τις κλασικές επιλογές από Pyramid και Thomastik-Infeld:

http://www.thomann.de/gr/pyramid_gold_medium_heavy_flatwound.htm

http://www.thomann.de/gr/thomastik_js112_jazz_strings.htm

Δες και τις dogal οταν τις βρεις και συγκρινε τες κιολας με τις αλλες που θα δοκιμασεις.Μεγαλη διαφορα.

όντως δεν υπάρχει λόγος να πάρεις τις benson. Είναι διπλή τιμή απ τις απλές thomastik και η μόνη διαφορά είναι στο πάχος μερικών χορδών του σετ. Φοράω τις απλές πολύ καιρό και είναι πολύ καλές. Τις άλλες μάρκες (εκτός d'addario που θα σου πρότεινα ούτε να τις δοκιμάσεις) δεν τις βρίσκεις πάντα εύκολα στην Ελλάδα.

@trigga

Ποια είναι η διαφορά των dogal απ τις άλλες; ακούγονται πολλά γιαυτές αλλά πότε δεν τις πέτυχα μπροστά μου.

Ναι ισως ειναι υπερβολη ειδικα μεχρι να κατασταλλαξω.

Να ρωτησω κατι αυτες οι μαρκες που λετε κυκλοφορουν γενικα υπαρχει καποιο συγκεκριμενο μαγαζι? Γιατι σε οσα ψωνιζω μεχρι τωρα χροδες δεν εχω δει τετοιες μαρκες

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back