Επιλογη ακουστικων για MIX

george956

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Ενδιαφερεται ενας φιλος για αγορα ακουστικων ημιανοιχτου τυπου για mixing - mastering αξιας ως 150 ευρω, ριξτε καμια προταση  :)

Καλημέρα, για ρίξε μια ματιά σε προηγούμενα απαντημένα θεματα. Έτσι ίσως βρεις πιο γρήγορα τις απαντήσεις που ψάχνεις.

http://www.noiz.gr/index.php?topic=1168.0

Επίσης, για ρίξε μια ματιά γενικότερα στα καρφιτσωμενα θεματα ή κατευθείαν μεσω search στο φόρουμ.

Αν δεν καλυφθεις, συνεχίζεις εδω ;)

@Holystone ευχαριστω για την απαντηση, εχω ηδη διαβασει και ξαναδιαβασα αλλα ειναι πολλες οι προτασεις και δεν ξερω τι να πρωτοδιαλεξω, εν τω μεταξυ βλεπω οτι πολλα απο αυτα που προτεινονται εχουν 85 - 120 ευρω και το φιλαρακι μου δεν εχει προβλημα να δωσει 150 για ακουστικα οσο πιο flat γινεται, αυστηρα για mixing και οχι λιγο απ' ολα, επομενως χρειαζομαι τη γνωμη σας.

Τοτε οι επιλογές ειναι δυο.

Ή

1. Αγοράζεις βάσει των κριτικών που εχεις βρει στο νετ και έχουν τη μεγαλύτερη δημοτικότητα,

Ή

2. Εχεις ακούσει κάποια εσύ απο κοντα και σου αρεσανε και πας και παίρνεις. (Δύσκολο αυτο)

Γιατι, τα ακουστικά, πίστεψε με, ειναι απλα ενα μικροοοο κομμάτι του όλου που εχει να κανει ο φίλος σου για να ακουστεί κατι καλά.

Απο πού να αρχίσω; Σωστή τεχνική ηχοληψίας, σωστό παιξιμο, εμπειρία στις μιξεις, γνώσεις; και γενικά παρα πολλά αλλα πράγματα.

Επίσης, μην ξεχνάς οτι δεν νομίζω να θεωρεί κανεις οτι μιλάμε για το holy grail των ακουστικών, καθώς εκ των προτέρων (αυτο θα το ακούσεις παντού) σωστό μίξ/ μάστερ δεν γινεται με ακουστικά. Απλα υπαρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που εξυπηρετούν αυτο να γινεται με ακουστικά.

Και...πίστεψε με, I 've been there, I come from there.

Holystone είπε:
Επίσης, μην ξεχνάς οτι δεν νομίζω να θεωρεί κανεις οτι μιλάμε για το holy grail των ακουστικών, καθώς εκ των προτέρων (αυτο θα το ακούσεις παντού) σωστό μίξ/ μάστερ δεν γινεται με ακουστικά. Απλα υπαρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που εξυπηρετούν αυτο να γινεται με ακουστικά.

Και...πίστεψε με, I 've been there, I come from there.
Σωστος σε ολα, αλλα επειδη monitors δεν παιζουν, ξεκιναει να παρει, προς το παρον, καποια σχετικα καλα ακουστικα, τα οποια θα του μεινουν σαν βοηθητικα - δευτερη γνωμη - στο μιξ, οταν καποτε αποκτησει monitors.

Eπομενως, μιας και τα περισοτερο δημοφιλη ειναι τα AKG, ποια θα πρεπει να παρει συμφωνα παντα με τις προδιαγραφες που βαζει;

EDIT

Ποια η διαφορα μεταξυ AKG K-141 MKII και AKG K-141;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Τα MKII είναι εξέλιξη των K-141.

Στην θέση του φίλου, θα έπαιρνα φτηνότερα ακουστικά κρατώντας τα χρήματα για μόνιτορς.

χρησιμοποιώ τα Audio Technica ath-m40...

αχρωμάτιστα, πλήρως ισορροπημένα συχνοτικά, με πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και ξεκούραστα... μετά από την ακρόαση (απλή ή μέσω χρήσης σε studio) δεκάδων μοντέλων σε διάφορες κατηγορίες τιμής κατέληξα σε αυτά ως "best buy" για την τσέπη και τις (αρκετά υψηλές) ηχητικές ανάγκες μου και θα τα αντικαθιστούσα μόνο με κάποια πραγματικά hi end πολλαπλάσιας τιμής...

η πιστότητα των χροιών και η αίσθηση που αφήνει ο ήχος τους θυμίζουν καλό monitor ηχείο και ναι (με μικρές σύντομες αναφορές σε οποιοδήποτε ηχείο για το panning και τους "χώρους") μπορεί κάποιος να μιξάρει με αυτά άνετα ένα αξιοπρεπέστατο σπιτικό demo (ή φυσικά να τα χρησιμοποιήσει και για οποιαδήποτε εργασία σε ένα επαγγελματικό studio)...

όπως λοιπόν καταλαβαίνεις, προτείνω πριν καταλήξει σε μια απόφαση αγοράς, να ακούσει και αυτά ο φίλος σου... :)

edit.

ΥΓ κάποια στιγμή θα μιξάρω και ένα κομμάτι μόνο με αυτά και θα το ανεβάσω για κουβεντούλα... 8)

npap είπε:
χρησιμοποιώ τα Audio Technica ath-m40...
Κοιτα να δεις που πριν μια εβδομαδα μου σπασαν τα δικά μου (AKG), και σκεφτόμουν τι να πάρω (όταν μαζέψω κάνα φράγκο) ;D

Thanx!

LK είπε:
Κοιτα να δεις που πριν μια εβδομαδα μου σπασαν τα δικά μου (AKG), και σκεφτόμουν τι να πάρω (όταν μαζέψω κάνα φράγκο) ;D

Thanx!
και εγω ψηνομαι με αυτα που έγραψε ο npap τώρα αν και εχω τα AKG.

Και αυτό στη λίστα του Αη Βασίλη.

Εγω ειμαι πλούσιος, ειναι ευτελές το ποσο για εμένα.  χαχαχαχαχα λολ 

cos_dr είπε:
Εγω ειμαι πλούσιος, ειναι ευτελές το ποσο για εμένα.   χαχαχαχαχα λολ 
Πάρε και για εμένα ένα τότε θείο. ;D ;D ;D

LK είπε:
Πάρε και για εμένα ένα τότε θείο. ;D ;D ;D
θα σε παρω για νομικο συμβουλο και στην αμοιβη θα περασουμε και το ζευγος.

Καλησπερες και από μένα  8)

Αν και χρήστης AKG K-55 εδώ και 4 χρόνια όλο έλεγα να πάρω κάτι καλύτερο και ότι θα πάρω Beyerdynamic αλλά ακούγοντας από πολύ κόσμο καλή κριτική για αυτά που λέει ο Npap, μπορώ να πω ότι άλλαξα πλεύση και πάω και εγώ για τα Audio Technica ath-m40 αν τα οικονομικά μου το επιτρέψουν αλλιώς θα πέσω μια σκάλα κάτω στα Audio Technica ath-m30x.

Tα fs ειναι discontinued αλλα παρολαυτα μπορεις να βρεις κανενα ζευγαρι καπου. Στο amazon παντως τα x αυτη τη στιγμη ειναι σε πολυ χαμηλη τιμη, δεν ξερω για ποσο ακομα

67$=63 ευρω δηλαδη

http://www.amazon.com/Audio-Technica-ATH-M40x-Professional-Monitor-Headphones/dp/B00HVLUR54/ref=dp_ob_title_ce

ενω τα fs παιζουν στα 127$=120 ευρω

http://www.amazon.com/Audio-Technica-ATH-M40FS-Professional-Precision-Headphones/dp/B0002D03ZW

Επισης εδω εχει ενα ηχητικο συγκριτικο με διαφορα ακουστικα μεταξυ των οποιων και αυτα τα 2

Merci npap ,πάω να τα ακούσω ότι ετοιμαζόμουν για αντικατάσταση των k99.

cigaret13 είπε:
Με μπερδεύει το "x"...
δυστυχώς δεν τα έχω ακούσει τα x... εγώ έχω τα fs που τώρα είναι discontinued από ότι βλέπω... οπότε μόνο used μπορείς να τα βρείς ή στο amazon που λέει ο Βαγγέλης... τα x όμως φαίνεται να φέρουν τους ίδιους οδηγούς και οι διαφορές στα specs είναι επουσιώδεις... η λογική λέει ότι θα προσομοιάζουν στον ήχο (όχι λόγω specs φυσικά), αλλά δεν μπορώ και να το υπογράψω (και κακώς δεν τσεκάρισα ότι τα δικά μου δεν κυκλοφορούν ακόμα πριν τα προτείνω)... ::)

άμα κάποιος σας βέβαια θέλει να του τα δανείσω για μια σύγκριση πριν καταλήξει στα x ευχαρίστως...

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
μετά από κάποια mail και πμ που δέχτηκα με ερωτήσεις, να διευκρινίσω και δημόσια κάποια από τα πράγματα που ρωτήθηκα για να αποφευχθούν παρανοήσεις...

- όχι... κανένα ακουστικό (ούτε αυτό φυσικά) μπορεί να αντικαταστήσει πλήρως ένα καλό μόνιτορ ηχείο για επαγγελματικού επιπέδου mixing... εκτός βέβαια από ειδικές συνθήκες π.χ. binaural recording τεχνοτροπίες (ηχογραφήσεις που έχουν σκοπό την αναπαραγωγή αποκλειστικά σε ακουστικά)... όπως είπα και την πρώτη φορά μιλάμε για home καταστάσεις συμβουλεύομενοι πάντα περιστασιακά και κάποιο ηχείο για το pan και τα reverb...

- σημαντικό ρόλο παίζει και ο προενισχυτής στο τελικό αποτέλεσμα... δεν θα ακούσετε το ίδιο σε έναν καλό phones preamp και στην on board του laptop σας

- ναι... το ATH-m40fs δεν είναι μόνο για επαγγελματική χρήση... είναι "μουσικότατο" και μου ΄χει χαρίσει (στέλνοντας πρώτα την Σοφία για ύπνο) πολλές απολαυστικές ακροάσεις (ειδικά με jazz και κλασική) βραδιές...8)

- τέλος, ειδικά αν πρόκειται να αντικαταστήσετε κάποια άλλα ακουστικά που ήδη χρησιμοποιείτε, πάρτε τα μαζί σας για να συγκρίνετε στο ίδιο pre πριν προχωρήσετε σε οποιαδήποτε αγορά (του m40 ή κάποιου άλλου)...

π.χ. ο εκλεπτυσμένος "μαλακός" ήχος των AT μπορεί να ξενίσει κάποιους που έχουν "εθιστεί" στον πιο "επίπεδο" και πιο "τραχύ" ήχο που (κατά κανόνα) έχουν τα AKG στις μόνιτορ εκδόσεις τους...

ΥΓ. ειδικά στο σπιτάκι μας που τον κύριο λόγο (πρέπει να) έχει η τέρψη και η ατομική μας "παραξενιά", δεν αγοράζουμε γουρούνι στο σακί επειδή μας το πρότεινε κάποιος npapάρας ;D σε κάποιο φόρουμ... ΠΑΝΤΑ ΑΚΟΥΜΕ προσεκτικά πριν την αγορά...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back