- Πόντοι
- 1,643
είχα δώσει προτεραιότητα στα 271mkII σε σχέση με τα M50x κυρίως για τα τονισμένα χαμηλά των δεύτερων που είναι και το βασικό ντεζαβανταζ τους συγκριτικά, όταν πρόκειται για mix...JohnGam είπε:Αυτό σημαίνει ότι και μεταξύ M40x - M50x προτείνεις τα M40x; Μεταξύ M40x και K271 ποιά η γνώμη σου, αν έχεις;
Εκτιμώ από τώρα την απάντησή σου αν και όταν έχεις χρόνο να απαντήσεις και περιμένω ένα θέμα που είπες σκέφτεσαι να γράψεις για mix με ακουστικά!
εδώ μιλάω για αυτά που πλέον χρησιμοποιώ σπίτι μου εδώ και κάποιους μήνες (αλλά και όπου χρειαστώ) και είναι τα ATH-M40fs... εφάμιλλα σε συχνοτική ισορροπία, έλεγχο χαμηλών και ανάλυση με τα 271, αλλά πιο "μουσικά" και εργονομικά πιο άνετα με συνέπεια όπως λέω και παραπάνω να τα χρησιμοποιώ και για ακρόαση μουσικής...
τα 40x δεν τα έχω ακούσει όπως ματαείπα, αλλά μια και μάλλον φορούν τους "ίδιους" 40ηδες drivers, υποθέτω λογικά θα προσομοιάζουν σε ήχο με τα fs και στα χαμηλά τους...
γι αυτό και πρόσφερα τα δικά μου (μια και δεν κυκλοφορούν πλέον) για σύγκριση σε όποιον ενδιαφέρεται... εννοείται ότι αν τα ακούσω κι εγώ κάπου θα μεταφέρω την άποψή μου για όποιες διαφορές αν υπάρχουν...
το θέμα για mix θα το κάνω με αυτά (fs), μεταφέροντας εκτός από την άποψή μου και το ηχητικό αποτέλεσμα για να κρίνετε και πιο αντικειμενικά...
δυστυχώς ακόμα (ενώ ψάχνω) δεν έχω βρει ένα song με dry isolated tracks ώστε να χει και νόημα... όταν πέσει κάποιο στα χέρια μου θα το κάνω σε προτεραιότητα, γιατί έχουν και για μένα ενδιαφέρον τα συμπεράσματα από ένα mix αποκλειστικά με ακουστικά (που δεν έχω κάνει τα τελευταία χρόνια)...