- Πόντοι
- 18
τελικα εμεινα "μπουκαλα" ? 
Και τελικά με τα 500 max θες και καμπίνα?ibanezas1980 είπε:solid state...
Είμαι υπερ των κλασσικών ήχων κι εγώ, και παίζω με λάμπα κεφαλή 120 watts... αλλα μη γελιόμαστε...για να έχεις επιλογές ήχου με κλασσικό tube amp ή solid state πρέπει να ξοδέψεις πολλά...zakky είπε:Εγω παλι πιστευω πως εφοσον εχεις κατασταλαξει στο ειδος που θελεις να παιζεις και γουσταρεις να αναπαραγεις το ηχοχρωμα των ποζερ τραγουδιων, το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να καταληξεις σε κλασικους ενισχυτες, που βγαζουν κλασσικους ηχους... Κατα την δικη μου αποψη, οσο και αν την θεωρουν καποιοι αιρετικη, οι ψηφιακες εξομειωσεις καμπινων και κεφαλων ειναι πολυ fake σε σχεση με αυτο που θελεις να πετυχεις... Κοιταξε τις κλασσικες επιλογες αν εισαι σιγουρος οτι θελεις να παιξεις τετοια μουσικη... Αν παλι θελεις να βγαζεις και αλλα γουστα, τοτε οι ενισχυτες αυτοι θα σε περιορισουν, οποτε μπορεις να στραφεις και σε λυσεις οπως οι Line6 που ανεφερε και ο φιλος παραπανω... Τελικα τι θελεις να παιζεις? Αποφασισες? Γιατι οσο ρολο παιζει ο ενισχυτης αλλο τοσο -αν και προσωπικα νομιζω σε πολυ μικροτερη αναλογια - παιζει και η κιθαρα.... Οποτε μην κολλας σε αυτο μονο, αλλα και στον συνδιασμο αυτων των δυο...
Συμφωνώ, αλλά θα χρειαστεί ή πολύ καλή πεταλιέρα, ή ακόμα ένα custom pedalboard με αρκετα variations overdrives (περίπου 3-4 μπορεί και 5 πεταλάκια) και τα κλασσικά υπόλοιπα modulation κτλ κτλginargiros είπε:Καλύτερη λύση είναι μία κεφαλή με καλό καθαρό και μετά με 1-2 πετάλια ή πεταλιέρα ο ήχος έρχεται εκεί που θέλει.
Nα ρωτήσω ποια, πού και με ποια settings στις εντάσεις?vavel80 είπε:Είμαι υπερ των κλασσικών ήχων κι εγώ, και παίζω με λάμπα κεφαλή 120 watts...
Το κάπου διάβασα εμπεριέχει τον κίνδυνο της εσκεμένης παραπληροφόρησης ή ακόμη και της διαφήμισης. Αν τον έχει ο φίλος μου ή εγώ υπάρχει άμεση άποψη μπορώ να σου πώ ότι έχει αρκετά καλά βρωμικοκαθαρά, κλπ λεπτομέρειες πχ μαχογκανυ για όλα κάνει.....mscmkr είπε:@studio54GR
Οι προτάσεις, συνήθως, δεν γίνονται επί της βάσης "πάρε αυτό, το άκουσα, σε καλύπτει". Κυρίως επειδή το γεγονός ότι "το άκουσα" εγώ δεν σημαίνει τίποτα. Μπορεί να είμαι έμπειρος/άπειρος, shredder/slowhand, επαγγελματίας/bedroom player, πεταλάκιας/προενισχυτάκιας κ.ο.κ. και στην τελικά να ακούω εντελώς διαφορετικά από ό,τι ο ερωτών.
Από την άλλη, αν κάπου έχω διαβάσει καλά λόγια για κάτι (είτε ενδιαφέρομαι κι εγώ, είτε όχι), γιατί να μην το προτείνω στον ενδιαφερόμενο, ώστε να το ψάξει ο ίδιος και να αποφασίσει ο ίδιος; Δηλαδή να διευρύνω κατά κάποιον τρόπο τις επιλογές του.
Φυσικά!bloody_sunday είπε:Nα ρωτήσω ποια, πού και με ποια settings στις εντάσεις?
Ίσως είναι off-topic, αλλά το πόσταρα σε άσχετο θέμα και δεν θέλω να πάει αδιάβαστο. Μου φάνηκε πάρα πολύ ενδιαφέρον, κυρίως από τον καλλιτέχνη που προέρχεταιvavel80 είπε:για να καλύψεις πολύ μεγάλο ή απλά μεγάλο φάσμα ήχων με μια κεφαλή και μια καλή καμπίνα απαιτούνται περισσότερα χρήματα-πετάλια-προενισχυτές-εφφέ κτλ.
No prob bloody sunday ;Dbloody_sunday είπε:Eυχαριστώ Vavel (και εγώ ήμουν οφτόπικ που ρώτησα).![]()