Ενισχυτής πλήκτρων: Αξίζει η αγορά; Προτάσεις;

alter hoh

Νέο μέλος
Πόντοι
16
Για ένα synth αξίζει να αγοράσω ενισχυτή; Τί εναλλακτικές υπάρχουν για δουλειά χωρίς ακουστικά; Αν αξίζει το πράμα, γύρω στα 200-300 euros είναι καλά;

H πιο διαδεδομενη πηγή για να ακούμε τα πλήκτρα και γενικα που ειναι αναγκαια για τα studio ειναι τα monitor....

Προσωπικά δεν θα επελεγα ενισχυτή για keys....γιατί με τα monitor μπορείς να ελεγχεις περισσότερα πραγματα...όπως βαθος....panning...στερεοφωνία....

Για επιλογή monitors δεν θα μπορούσα να σου προτείνω κάτι...Αλλά έχουν γίνει πολύ μεγαλές συζητησεις για αυτό το θεμα αρα με ενα search είσαι καλυμενος...

H πιο διαδεδομενη πηγή για να ακούμε τα πλήκτρα και γενικα που ειναι αναγκαια για τα studio ειναι τα monitor....
Προσωπικά δεν θα επελεγα ενισχυτή για keys....γιατί με τα monitor μπορείς να ελεγχεις περισσότερα πραγματα...όπως βαθος....panning...στερεοφωνία....

Για επιλογή monitors δεν θα μπορούσα να σου προτείνω κάτι...Αλλά έχουν γίνει πολύ μεγαλές συζητησεις για αυτό το θεμα αρα με ενα search είσαι καλυμενος...
+10 φιλε νεμο...δε θα σου συνιστουσα amp για keys...εχω δοκιμασει και δε με ευχαριστησε τοσο οσο ενα μικρο PA με κονσολα της peavey http://www.thomann.de/gr/peavey_messenger_lite.htm

και ενα ακομα παλι της ιδιας εταιριας...λιγο πιο ακριβο αλλα δε θυμαμαι ποιο ηταν για να σου δωσω link...

πιστεψε με εγω που οταν επαιξα δεν ειχα καλο keyboard εβγαζε τρομερο ηχο το 1ο σετ...το δευτερο σετ μαμουσε αλλα δυστυχως δε θυμαμαι μοντελο :(

Αν και πείστηκα για το ότι δεν αξίζει να πάρω ενισχυτή, ωστόσο δεν διαφωτίστηκα αρκετά για το τί θα ήταν προτιμότερο. :? Τί θα ήταν καλό; Αυτοενισχυόμενο ηχείο (παρεπιμπτόντως, πώς λέγεται στα αγγλικά;);;; Μini κονσόλα με δύο μικρά ηχεία (theopa αυτά που μου έδειξες δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλά γκάζια);;; Μonitor;;;

Καλύτερα δώστε μου 3-4 συγκεκριμένα links (όπως ο theopas) και εξηγήστε περισσότερο... :roll:

Τί θα ήταν καλό; Αυτοενισχυόμενο ηχείο (παρεπιμπτόντως' date=' πώς λέγεται στα αγγλικά;);;; [/quote']εμεις γουσταρουμε στα Ελληνικά που είναι καιη γλώσσα μας ! :wink: !!!

Καλύτερα δώστε μου 3-4 συγκεκριμένα links (όπως ο theopas) και εξηγήστε περισσότερο... :roll:
μας διατάζεις; το λέω γιατι δεν είδα πουθενα κανενα παρακαλώ ή κανενα ευχαριστώ ... :roll:

Αν και πείστηκα για το ότι δεν αξίζει να πάρω ενισχυτή' date=' ωστόσο δεν διαφωτίστηκα αρκετά για το τί θα ήταν προτιμότερο. :? Τί θα ήταν καλό; Αυτοενισχυόμενο ηχείο (παρεπιμπτόντως, πώς λέγεται στα αγγλικά;);;; Μini κονσόλα με δύο μικρά ηχεία (theopa αυτά που μου έδειξες δεν ξέρω κατά πόσο είναι καλά γκάζια);;; Μonitor;;;Καλύτερα δώστε μου 3-4 συγκεκριμένα links (όπως ο theopas) και εξηγήστε περισσότερο... :roll:[/quote']

Καλησπέρα φίλε μου,για ενισχυτή πλήκτρων θα κοιτάξεις μόνο εάν παίζεις με group !! Εγώ τον χρειάστηκα για τις πρόβες καθώς και όλοι οι υπόλοιποι (Κιθαρίστες,μπάσο κλπ).

Απο κεί και πέρα PA system χρειάζεται μόνο για live.

Eνώ για προσωπική χρήση προτίνω ένα σετάκι studio monitors-οχι πολλά watt.

Εάν κάνω λάθος διορθώστε με. :wink:

Συμβουλή: Ποτέ μονοφωνία σε synth!!!

Η αλήθεια είναι ότι παίζω σε group. Πάντως, προσανατολίζομαι για ένα PA system, αλλά εξακολουθώ να ζητάω links με προτάσεις σας... Εννοείται ότι θα προτιμήσω active pa system έτσι; Ή κάνω λάθος; ¶ντε μωρέ, διαφωτίστε με!!! :evil:

:lol: :lol: :lol: :lol:

Η αλήθεια είναι ότι παίζω σε group. Πάντως' date=' προσανατολίζομαι για ένα PA system, αλλά εξακολουθώ να ζητάω links με προτάσεις σας... Εννοείται ότι θα προτιμήσω active pa system έτσι; Ή κάνω λάθος; ¶ντε μωρέ, διαφωτίστε με!!! :evil:
:lol: :lol: :lol: :lol:[/quote']

Οχι active, κοίτα για passive καλύτερα. Θα σου βγεί ακριβότερα αλλα τουλάχιστον θα πάρεις το αποτέλεσμα που θες. Υπόψην για passive θα χρειαστείς ενισχυτή,κονσόλα,ηχεία και ίσως κάποιο equalizer.

Εξάρτάτε απο το πόσα λεφτά διαθέτεις.. Τα 300 ευρό που ανέφερες στο 1ο ποστ δεν φτάνουν, ούτε για τα active καθώς θα χρειαστείς 2 ηχεία + μίκτη.

Με 300 ευρό ή πας για μονοφωνία ή για studio monitors

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Η αλήθεια είναι ότι παίζω σε group. Πάντως' date=' προσανατολίζομαι για ένα PA system, αλλά εξακολουθώ να ζητάω links με προτάσεις σας... Εννοείται ότι θα προτιμήσω active pa system έτσι; Ή κάνω λάθος; ¶ντε μωρέ, διαφωτίστε με!!! :evil:
:lol: :lol: :lol: :lol:[/quote']

Οχι active, κοίτα για passive καλύτερα. Θα σου βγεί ακριβότερα αλλα τουλάχιστον θα πάρεις το αποτέλεσμα που θες. Υπόψην για passive θα χρειαστείς ενισχυτή,κονσόλα,ηχεία και ίσως κάποιο equalizer.

Εξάρτάτε απο το πόσα λεφτά διαθέτεις..
Γιατί να πάρω 20 μηχανήματα για μια απλή έξοδο ήχου; Ένα ζευγάρι αυτοενισχυόμενα ηχεία δεν κάνει; Τί εννοείς ότι "θα πάρω το αποτέλεσμα που θέλω"; Με active δεν γίνεται δουλειά; Μέχρι 250 euros υπολογίζω...

Εγώ έβγαλα συμπέρασμα ότι θες PA system για lives ,με ενα ζευγάρι αυτοενισχυόμενα δεν βγένεις τόσο απλά.

Φυσικά και γίνεται δουλειά ,αλλα η δικιά μου άποψη είναι οτι δεν θα πάρεις καλό αποτέλεσμα παρα μόνο ένταση.

Για σου φίλε!!! Δυστυχώς με τις π_ ρδές δεν βάφονται αυγά. Κι αυτό το λέω, γιατί για να έχεις έναν σωστό και ρεαλιστικό ήχο, πρέπει να τα χώσεις σχετικά. Δηλαδή με 200 η 300 ευρώ τι θα παίξεις τα κάλαντα? Τες πα!! Βρες έστω σε μεταχειρισμένο, τον PV –KB300. Για καινούριο θα κοιτάξεις, στην εταιρία ΟΜΙΚΡΟΝ. Εγω τον χρησιμοποιώ για μόνιτορ περισσότερο, και χρωματίζει το όλο αποτέλεσμα. Έχει πολύ καλά σκασίματα, διαθέτει εκουαλάιζερ, 15ιντσο γούφερ, και μία κόρνα, που βαμάει!!!!είναι καλός. Αν το ψάξεις λίγο, θα βρεις και καλή τιμή. Να ξέρεις ότι το συγκεκριμένο είναι στην αντοχή, σκυλί !!!!!Για πλήρη στέρεο ενίσχυση, θέλεις πολλά φράγκα, και θα σε συμβούλευα, να το αποφύγεις, για τι τα περισσότερα μαγαζιά έχουν ηχητική κάλυψη, και με το ΚΒ-300, θα ζωγραφίζεις πλέων τον ήχο. Γιάννης!!!

ΓιΕγω τον χρησιμοποιώ για μόνιτορ περισσότερο' date=' και χρωματίζει το όλο αποτέλεσμα. [/quote']
Ξέρεις ότι χρωματισμός και μονιτορ δεν πάνε μαζί έτσι;

Για πλήρη στέρεο ενίσχυση' date=' θέλεις πολλά φράγκα, και θα σε συμβούλευα, να το αποφύγεις, για τι τα περισσότερα μαγαζιά έχουν ηχητική κάλυψη, και με το ΚΒ-300, θα ζωγραφίζεις πλέων τον ήχο. Γιάννης!!![/quote']

Μα αν είναι να χρωματίζεις τον ήχο σου, τότε πως θα ξέρεις τι ήχο βγάζει το συνθ; Για σκέψου να ακούς 1 ήχο που δημιούργησες και να λες: πωωωω τι ήχο έβγαλα, και όταν ηχογραφήσεις να ακούσεις άλλο πράμα.

¶ποψή μου τράβα προς μονιτορ και στα λαιβ αν παίζει και κονσόλα (αποκλείεται να μην παίξει έστω μια μικρή) στείλε την έξοδο του συνθ σε αυτήν και από κει θα κάνεις παιχνίδι. Αν δεν δεχτεί ο ηχολήπτης απείλησε την ζωή του και θα βάλει μυαλό! :lol:

Προς boukaw7!!! Γειά χαρά!! Δεν ξέρω αν είσαι χομπίστας ή επαγγελματίας, αλλά θα ήθελα να σου θυμίσω, ότι στα live μαγαζιά, επειδή τις περισσότερες φορές έχεις κόντρα τα μπροστινά ηχεία, τα οπία παίζουν πιστα σάλα, γιατί από τα μόνιτορ της πίστας σκάει η φωνή και τα μπουζούκια, λογικό είναι να μην μπορείς να ακούσεις το πραγματικό ήχο σου. Γιαυτό, πάς το σήμα σου σε ένα δικό σου μίκτη, από εκεί στέλνεις στον ηχολήπτη ( με ρυθμίσεις φλάτ του μίκτη), και φτιάχνεις το μόνιτορ σου έτσι, που να ακούς σωστά εσύ, και τα άλλα παιδιά στο πατάρι. Ήθελα λοιπόν να πω, ότι με τον συγκεκριμένο ενισχυτή(μόνιτορ) εκτός ότι ακούω σωστά, συντελεί θετικά στον ήχο της πίστας. Φιλικά ΓΙΑΝΝΗΣ!!!

Μωρέ βασικά το παιδί ζήτησε κάτι να ακούει το συνθ τι ήχο βγάζει, καθώς μέρι τώρα την έγαζε με ακουστικά. Μετά ανέφερε ότι παίζει και σε μπάντα. Οπότε καλύτερα μονιτορ να ακούει τους ήχους του.

Εξάλλου ανέφερε τπτ για πίστες και μπουζούκια;

Παιδιά ήμαρτον, δε παίζω σε μπουζουκόμπαντα (μπλιαχχχ!!!... - sorry αν πάω κόντρα στις προτιμήσεις σου ρε vikto95 :lol: ), σε progressive rock σχήμα είμαι...

Boukaw7, όταν λες μόνιτορ εννοείς active... passive... Για εξήγα λίγο...

active καλύτερα. Έχουν ενσωματωμένο ενισχυτή και γενικότερα προτιμώνται και για λόγους ότι είναι ήδη σωστά στημένα, δλδ δεν κινδυνεύεις αν πάρεις κάποιον ενισχυτή πέραν από αυτούς που σου προτείνει ο κατασκευαστής να έχεις προβλήματα στην ποιότητα του ήχου

Από την άλλη τα passive είναι πιο φθηνά για να ξεκινήσεις, αλλά αν σκεφτείς το κόστος μαζί με ενισχυτή, τότε μία ή άλλη είναι.

Για να καταλαβω....Γιατί μαλλον σε μπλέξαμε παρα σε βοηθησαμε με αυτα που σου ειπαμε....

1) Εσυ θελεις να ακούς τι παίζεις σωστά και να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία σου σε home studio φασή...

2) Θελεις να κανεις προβες σε δυνατος και τσιτωμενες εντασεις?

3) Θα τα χρησιμοποιήσεις σε live κατευθείαν ως πηγή ή θα χρησιμοποιείς κονσολά μπλαμπλαμπλα....?

4) Πόσα λεφτα θες να δώσεις....?

Αυτά...

Για να καταλαβω....Γιατί μαλλον σε μπλέξαμε παρα σε βοηθησαμε με αυτα που σου ειπαμε....
1) Εσυ θελεις να ακούς τι παίζεις σωστά και να χρησιμοποιήσεις τα ηχεία σου σε home studio φασή...

2) Θελεις να κανεις προβες σε δυνατος και τσιτωμενες εντασεις?

3) Θα τα χρησιμοποιήσεις σε live κατευθείαν ως πηγή ή θα χρησιμοποιείς κονσολά μπλαμπλαμπλα....?

4) Πόσα λεφτα θες να δώσεις....?

Αυτά...

1) Ναι

2) Ναι

3) Κατευθείαν ως πηγή. Εννοείται ότι η πηγή αυτή θα είναι ο επιστρεφόμενος ήχος μου έτσι; Από κει και πέρα, ο ήχος αυτός θα βγαίνει και στη κονσόλα του ηχολήπτη...

4) Το πολύ 300-350 euros.

Για πείτε μου τώρα που καθάρισε το τοπίο... :lol:

(1)- Μόνο ζευγάρι studio monitor, εκτός και αν εννοείς πρόβες για το σπίτι που θα σε βολέψει ο ενισχυτής περισσότερο. Αν εννοείς ηχογράφηση θα χρειαστείς studio monitor έτσι κι αλλιώς για να ακούς τη μίξη από τον υπολογιστή.

(2,3,4)- Ενισχυτής και μονοφωνικός για πρόβες και να ακούς εσύ. Μεταφέρεται εύκολα και έχει πολυ καλό ήχο σε σχέση με αυτοενισυόμενο ηχείο. Κοίτα κάτι από αυτά. Αν μπορέσεις πήγαινε και να τα ακούσεις.

http://www.thomann.de/gr/roland_kc60_keyboardverstaerker.htm

http://www.thomann.de/gr/roland_kc150_keyboardcombo.htm

Παίζει και αυτό αν εμπιστεύεσαι την Behringer.

http://www.thomann.de/gr/behringer_k3000fx.htm

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back