Ενισχυτης combo με λιγα watt και καθαρα jtm45 2245

J's conspiracy

Μέλος
Πόντοι
28
Θα ηθελα καποιες προτασεις / ιδεες για καποιον combo 1x12 με λιγα watt, δηλαδη κατω απο 20, με καθαρα σαν του 2245. Τωρα αν θα ειναι μονοκαναλις ή δικαναλος θα το εξετασω αργοτερα καθοτι προεχει να βρω ενα μηχανημα ελαφρυ, να παιζει σε μη εκκωφαντικες εντασεις και να εχει τα προαναφερομενα καθαρα. Εχω ηδη ακουσει τον 1974x.

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
ποπο θηρια, ε!κανουν τα παντα .Ηχητικα βεβαια δεν εχω ιδεα τι λενε .Σιγουρα θα πετανε αλλα θα εχουν το συγκεκριμενο ηχοχρωμα που ψαχνω ?Δηλαδη ο 1974χ ηταν πολυ κοντα αλλα μου ακουστηκε πιο σκληρος(δεν το αναφερω σαν αρνητικο) και σιγουρα αγριευε πολυ πιο γρηγορα.Παραμενει ομως ο πιο ομορφος ενισχυτης που εχω δει .

http://www.proguitar.de/ProGuitar.de/EDT_13_29.html

What... :o

Σε δραχμές περίπου πόσο θα πάει; Δουλειά στην Ελλάδα δύο γενεών;

Σοβαρά τώρα, Νίκο ο 1973χ που έχεις πόσο πολύ απέχει απ' τον jtm45; Είναι οι λυχνίες ΚΤ66 που κάνουν την διαφορά ή η γενική σχεδίαση του κυκλώματος;

Κοιτα και εδω

https://sligoamps.com/

ο τυπος μπορει να σου φτιαξει καποιο tweed deluxe  κυκλωμα με 6L6 & να εισαι πολυ κοντα (Ο JTM 45 ειναι κατα 99% ο Fender Bassman tweed)

ακομα καλυτερα δες αυτο το copy του tweed pro (εχει 15" speaker)..δεν ξερω αν μπορει να στο βαλει σε 12αρα καμπινα,λογικα θα μπορει.

https://sligoamps.com/shop/vintage-amplifiers/tweed-pro-57-5e5a/

ειναι copy αυτουνου  ;D

http://ampwares.com/amplifiers/fender-narrow-panel-tweed-pro/

Σοβαρά τώρα, Νίκο ο 1973χ που έχεις πόσο πολύ απέχει απ' τον jtm45; Είναι οι λυχνίες ΚΤ66 που κάνουν την διαφορά ή η γενική σχεδίαση του κυκλώματος;
απεχει αρκετα,ειναι original σχεδιαση της Marshall ενω o original & o handwired JTM 45 ειναι ουσιαστικα ενας Fender Bassman με ΚΤ66 λυχνιες,ο 2245 EINAI ενας Fender Bassman.... ;D  

αρα προτεινεις κατι σε custom κατασκευη .ρε γαμωτο αυτος ο 1974χ ειναι τελειος .λιγο παραπανω headroom  να 'χε .Γενικα εγω ψαχνω ηχο (οπως και πολλοι αλλοι φυσικα) hendrix ,frusciante να εχω σαν βαση καθαρου ηχου ελαφρως σπασμενου (marshall καθαρα) που θα υπεροδηγω με booster  κι οτι αλλο ακολουθει μετα

αυτος ο 1974χ ειναι τελειος .λιγο παραπανω headroom  να 'χε
μα το εχει,απλα αλλαξε την V2 με μια 12ΑΥ7 (αν παιζεις με το tremolo channel,θα χασεις το τρεμολο βεβαια  ) ή την V1 με μια 12 AY7 (αν παιζεις με το πρωτο καναλι) .

Και ενα πιο efficient speaker θα βοηθουσε,στον δικο μου μενει καθαρος μεχρι το 3 αλλα μετα σπαει το μεγαφωνο (βεβαια στο 3 ειναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ δυνατος,δεν αντεχει ανθρωπος κοντα του)

Σε δραχμές περίπου πόσο θα πάει;
Πρωϊνες,μεσημεριανες ή βραδυνες?  ;D :'(

J's conspiracy είπε:
Γενικα εγω ψαχνω ηχο (οπως και πολλοι αλλοι φυσικα) hendrix ,frusciante να εχω σαν βαση καθαρου ηχου ελαφρως σπασμενου (marshall καθαρα)
Welcome to the club boy  :)

Πάντως εγώ πιστεύω ότι τέτοιο ήχο ίσως μπορούσες να πετύχεις κ με κάποιον μεγάλο tweed pro/super όπως αυτόν που σου πρότεινε ο superfunk. Έτσι θα έχεις κ πιο πολύ clean headroom που ίσως να μην έχει ο deluxe και δεν θα ξεφεύγεις κ σε διαστάσεις/βάρος του twin.

Πρωϊνες,μεσημεριανες ή βραδυνες?  ;D :'(
Well said mr.  ;)

να εχω σαν βαση καθαρου ηχου ελαφρως σπασμενου (marshall καθαρα)
Δεν ειναι "ελαφρα σπασμενος" ο ηχος,πεντακαθαρος ειναι,απλα εχει περισσοτερα υψηλομεσαια απο τον bf Fender & ειναι λιγοτερο scooped .

Επισης πολλα απο τα καθαρα του Hendrix που ακους στους δισκους ειναι απλα...Fender Twin Reverb,οπως και του Frusciante αλλωστε (απο το Blood Sugar Sex Magik τα καθαρα του βγαιναν απο Fender showman/bassman heads & τερατωδεις Marshall Major (ο καθαροτερος ενισχυτης ever ισως) )

Αν επαιρνα εναν class 5 και αλλαζα την πρωτη προενισχυτρια ,θα πλησιαζα στο ηχοχρωμα που ζηταω?

J's conspiracy είπε:
τον εχεις ακουσει απο κοντα ?
Όχι ,αλλά εάν βγαίνει έτσι στο μικρόφωνο και στο youtube  :o

Είναι Plexi τα καθαρά είναι για λίγο ,αμέσως σπάει (απ' ότι λένε) αλά αυτό το σημείο είναι που μου αρέσει στο 1W .

τελικα πηρα τον marshall class 5 .Super ενισχυτης ,δυνατοτερος απο οτι περιμενα .

ΥΓ παντως ο πιτσιρικας στο βιντεο πανω ειναι πολυ καλος και ανετος

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back