Ενισχυτή ηλεκτρικής κιθάρας

Dimitris Blioumis

Νέο μέλος
Πόντοι
3
Ενισχυτή ηλεκτρικής κιθάρας

Καλημέρα.

Παίζω ηλεκτρική κιθάρα περίπου 4 χρόνια κάτοχος πλέον grade5

Ήρθε η ώρα για αντικατάσταση του ενισχυτή μου FENDER 20WATT μαζί

με μία πεταλιέρα TONE LAB.

To μπάζετ ανέρχεται απο 500-600. Κάποια πρόταση ????

Τι ήχους θέλεις να βγάλεις? Θες να τους βγάλεις μόνο από τον ενισχυτή ή θα χρησιμοποιηθούν και πετάλια για τον σκοπό αυτόν? Για το υπνοδωμάτιο ή για τζαμ με άλλους?

Αυτή τη στιγμή παίζω στο σαλόνι του σπιτιού και εκεί θα παραμείνω. Με ενδιαφέρει  να παίζω και από τα πεταλάκια  . Αυτό που με καίει ποιό πολύ είναι ο ήχος μου να είναι ποιό ποιοτικός όχι τόσο η επντασή και να μπορώ από παραμόρφωση να πηγαίνω σε καθαρό ήχο στην διάρκεια του τραγουδιού Βλέπε one Metallica . 

Τι πετάλια έχεις?

Και σε τι ένταση παίζεις στο σαλόνι?

Vox tone lab Πεταλιερα και την ένταση την έχω στο 3 !!!

6339532A-5A59-40AD-8D21-58572408F59E.jpeg

63F05A01-6941-4CAC-9A84-311D296490C9.jpeg

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εάν αγοράσεις καλύτερο ενισχυτή (πχ έναν BOSS KATANA), θα εχεις μια μεγάλη βελτίωση στον ήχο. Ένα καλό καθαρό κανάλι θέλεις και 12ιντσο μεγάφωνο. Με 250-300 ευρώ έχεις καθαρίσει. Δεν αξίζει να δώσεις περισσότερα για να εχεις ήχους από την πεταλιέρα αυτήν, νομίζω. 

Πιθανόν να μη χρειάζεται καν να αγοράσεις ενισχυτή, αλλά ένα καλό αυτοενισχυόμενο ηχείο/καμπίνα όπου θα συνδές την πεταλιέρα απευθείας εκεί.

Υπάρχει κάποιος να με βοηθήσει με τις ρυθμίσεις για το συγκεκριμένο ενισχυτή και πεταλιέρα. Έχω φάει πολλές ώρες και πολλές φορές τα μούτρα μου 

Ευχαριστώ 

9137F345-E1E4-4365-BCD5-7EF268FBE6D8.jpeg

BF0AEDF6-9356-43B7-9E41-987DAECD4A89.jpeg

Πρώτα ρυθμίζεις το καθαρό σήμα στον ενισχυτή. Να έχει το μπασακι του και να μη ξυρίζει.

Στην πεταλιερα απενεργοποιεις προσομοιώσεις ενισχυτή, καμπίνας και μικρόφωνου (εάν υπάρχουν), και χρησιμοποιείς μόνο τα drive και τα εφέ.

Δοκιμαζεις πχ τα presets που έχει, και παίζεις λίγο με το eq της περαλιερας. 

Θα σου πάρεις ατελείωτες ώρες μέχρι να μάθεις να ρυθμίζεις τον ήχο σου. Η αναζήτηση αυτή δεν τελειώνει ποτέ.

Ενυσχητής

GAIN στο 2

VOLUME στο 3

Voice στο tweed  

Treble στο 1

Bass στο 1

Fx level 0

fx level off

Πι ρυθμίσεις στον ενισχυτη

pedal στο metal dist

amp στοuk 90

modulation off

delay off

reverb arena

αυτές τις ρυθμίσεις έχω. Κάποια γνώμη 

Επειδή ήδη έχουν γραφτεί κ προταθεί διαφορα στο θρεντ αυτό να σου πω κ εγώ τη γνώμη μου.

Ο ενισχυτής που έχεις δεν είναι ο,τι καλύτερο κ στο έχουνε πει. Θέλει αναβάθμιση σε κάτι με 12αρι.

Η πεταλιερα που εχεις, ακόμα κ τώρα, τόσα χρόνια μετά την κυκλοφορία της στέκεται καλά για τα εφέ της. Οι ήχοι που θες να βγάλεις όμως δεν στηρίζονται σε εφέ. Τα ντραιβ της (στο πεντάλ σεκτιον) είναι καλά όχι όμως για την κατεύθυνση που θες. Τα hi gain amp sim της κ δεν είναι καλά κ για να δουλέψουν σωστά πρέπει να τα συνδυάσεις στην λούπα ενισχυτή.

Κοινώς...ναι δουλεύει καλά μπροστά από λαμπατο ενισχυτή, αλλά όχι για αυτό που το θέλεις εσύ . 

Δε θα προτείνω κάτι συγκεκριμένο, αλλά έχει υπόψιν σου πως αν πουλήσεις την tonelab κοντά στα 120, το μπάτζετ σου ανεβαίνει στα 600-720. Με αυτά τα λεφτά βρίσκεις λύσεις να παίξεις ο,τι θες 

Αν κ νομίζω πως με την απειρία που έχεις στο να φτιάξεις ήχο, θα ήταν πολύ ρίσκο να τα δώσεις όλα αυτά τα χρήματα πριν μάθεις κάποια πράγματα. Γι αυτό αν κ εγώ θα πήγαινα σε εντελώς άλλη λύση, πιστεύω πως η καλύτερη επιλογή, που να παίζει κ χαμηλά καλά, να παίζει τα πάντα κ να εξοικειωθείς στο να φτιάχνεις ήχο, είναι ο Κατανα που σου προτάθηκε πιο πανω

dojo του RGT.

Εκεί το πήγαινα, γι' αυτό ρώτησα.

Γιατί λοιπόν δεν ρωτάει ο φίλος μας έναν tutor στο RGT, ο οποίος να ξέρει τι παίζει ή θέλει να παίξει ο φίλος μας, σχετικά με τις ρυθμίσεις, και τις πιθανές προτάσεις?

Θεωρώ ότι ο δάσκαλός μου, είναι ο πρώτος που θα ρωτούσα σε μια τέτοια περίπτωση.

Ειδικά στο θέμα των ρυθμίσεων και του ήχου.

Οι επιλογές είναι αρκετές για αγορά νέου ενισχυτή.

Θεωρώ επίσης ότι το 12άρι μεγάφωνο δεν είναι μονόδρομος, εκτός αν θέλει κάποιος big sound.

Και το 10άρι είναι μια χαρά.

Εδώ άλλοι παίζουν με κάτι modelling ενισχυτές με 8άρια μεγάφωνα, και είναι ικανοποιημένοι.

Το θέμα είναι η ένταση που μπορεί να παίξει στο σαλόνι, αν είναι μόνος του, αν υπάρχουν κι άλλοι που μένουν στο σπίτι και δεν αντέχουν την ένταση, κλπ.

Το πρόβλημα νομίζω βρίσκεται στο ότι δεν μπορεί να ρυθμίσει "σωστά" τον εξοπλισμό του.

Οπότε δεν ξέρουμε αν όντως δεν τον καλύπτει ο συγκεκριμένος συνδυασμός ενισχυτή-πεταλιέρας που έχει.

Επίσης, αυτό θα είναι πρόβλημα στην αξιολόγηση που θα κάνει για νέο εξοπλισμό.

Δεν έχει τα κατάλληλα κριτήρια.

Και τελευταίο, άφησα το ότι ακόμα και πολύ καλλίτερο εξοπλισμό να πάρει, πιθανότατα δεν θα μπορέσει να τον αξιολογήσει σωστά και σίγουρα να τον εκμεταλλευτεί όπως πρέπει.

Προτείνω να περιμένει κάποια grade ακόμα, ή μέχρι να μπορέσει να χρησιμοποιήσει/αξιολογήσει "σωστά" τον υπάρχοντα εξοπλισμό του.

Καλημέρα και ευχαριστώ σε όσους ασχολήθηκαν και έγραψαν

την γνώμη τούς.

Σίγουρα δεν έχω την εμπειρία και ούτε δουλεύω επαγγελματικά.

Όσο περνάει ο καιρός όμως καταλαβαίνω πώς πρέπει να βελτιώσω

όσο μπορώ την ποιότητα του ήχου είτε με τον υπάρχοντα εξοπλισμό 

ή με κάποιο καινούριο. Έχω και την άποψη του δασκάλου και σε καταστήματα έχω ρωτήσει αλλά είμαι σίγουρος πως και μια τρίτη 

γνώμη θα με βοηθούσε στην απόφασή μου.

Ενας μικρος λαμπατος high gain ενισχυτης ειναι οτι πρεπει για να παρεις την παραμορφωση απο το "βρωμικο" καναλι, οπως πχ ο Marshall DSL5cr (o 20ρης ειναι πολυ δυνατος για σπιτι... ) και επειτα παιρνεις τα time-based εφε απο την πεταλιερα που ηδη εχεις, συνδεδεμενη στο effects loop.

Προτεινω να δοκιμασεις τους παρακατω (ο Joyo ειναι hybrid):

Joyo Zombie II – Thomann Elláda

Marshall DSL5CR – Thomann Elláda

my 2 cents...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back