Engl powerball 2-invader-steve morse-fireball

treloagori

Νέο μέλος
Πόντοι
18
γεια χαρα ενδιαφερομαι για εναν απο αυτους τους ενισχυτες...εκτος απ τα χαρακτηριστικα τους λαμπες,καναλια που τα εχω βρει θα με ενδιεφερε καποια αποψη απο προσωπικη εμπειρια με τα μηχανηματα αυτα...

δεν με ενδιαφερει να κανει παπαδες το μηχανημα ουτε να εχει 453 καναλια απλα να ξερω ποιος εχει τον ''καλυτερο'' βρωμικο ηχο...δεν εννοω καφριλες αλλα καλο  διαυγη βρωμικο ηχο....

επισης  αν γνωριζουμε σε ποιον απ τους αλλους engl βασιζεται το βρωμικο του morse...

Έχω παίξει με τον POWERBALL II και μάλιστα την περίοδο που καιγόμουν να δοκιμάσω ENGL. Τελικά, όταν τον δοκίμασα απαγοητεύτηκα πλήρως.Να διευκρινίσω πάντως ότι έπαιξα σε σχετικά χαμηλές εντάσεις (volume καναλιού περίπου στο 3 και master περίπυ στο 2-3). Είναι και 100άρης, πόσο να τον ανοίξεις?

Anyway, μην ξεφεύγω. Αυτό που διαπίστωσα κατευθείαν είναι ότι ο ενισχυτής έχει μηδέν bottom end, μηδέν μπάσα, ένα άψυχο πράγμα. Επιπλέον ο ήχος ήταν πολύ πλαστικός/ψηφιακός για τα γούστα μου (και μ'αρέσει ο ήχος των Nevermore, φερ'ειπείν που παίζει με ENGL ο loomis). Το μόνο κανάλι που μου φάνηκε αρκετά καλό ήταν το crunch κανάλι. Το καθαρό ήταν αδιάφορο και τα 2 lead κανάλια όπως περιέγραψα προηγουμένως.

Το μόνο καλό που το προσδίδω σαν ενισχυτή είναι το αρκετά καλό αποτέλεσμα που δίνει σε ηχογράφηση στο 4ο κανάλι.

Σε αυτά τα λεφτά (και ακόμα λιγότερα) υπάρχουν πολύ καλύτερα κεφάλια κατ'εμέ. Ο POWERBALL II μου έβγαλε κάτι το φτηνιάρικο. Κρίμα γιατί κι εγώ είχα στρέψει όλες μου τις ελπίδες για ποιοτικό ήχο προς τα εκεί.

BGkakos είπε:
Σε αυτά τα λεφτά (και ακόμα λιγότερα) υπάρχουν πολύ καλύτερα κεφάλια κατ'εμέ.
Βασικα επειδη εχω δοκιμασει τελευταια τα παντα και ο συγκεκριμενος ηταν ο μονος που μου αρεσε , μπορεις να μου πεις ποια αλλα κεφαλια βρισκεις καλυτερα και πιο φθηνα γιατι ψαχνομαι αυτο το διαστημα...

2 που μου ήρθαν τώρα στο μυαλό είναι οι:

Orange rockerverb 50 (έχω παίξει με τον συγκεκριμένο και έχει ένα απ'τα καλύτερα και φυσικά distortion κανάλια που έχω ακούσει σε κεφαλή. Και μιλάμε για βαρβάτο σφιχτό ήχο.Έχει επίσης φοβερό καθαρό κανάλι-υπόψιν στην κιθάρα μου έχω EMG, ε ακόμα και μ'αυτούς τα σπάει το καθαρό, στα μείον του, το ότι είναι 2κάναλος)

http://www.thomann.de/gr/orange_rockerverb_50h_mkii.htm

Bugera 333/333xl (δεν ξέρω ποιο απ'τα 2-δεν ξέρω αν έχει διαφορά αν έχει ή όχι το xl. Τον άκουσα από κοντά και μπορώ να πω πως το βρώμικο κανάλι του με άφησε με το στόμα ανοιχτό. Για τα άλλα κανάλια δεν ξέρω αλλά ο φίλος για βρώμικο κανάλι μίλησε. Βέβαια μετά μπαίνει στην μέση το όλο θέμα περί αξιοπιστίας bugera)

http://www.thomann.de/gr/bugera_333.htm

Επίσης να μην ξεχάσω τον Blackstar Series 1 100 ο οποίος έχει 1000 φορές καλύτερα καθαρά απ'τον powerball II. Συγκεκριμένα έχει τα καλύτερα καθαρά που έχω ακούσει σε ενισχυτή με την κιθάρα μου (με EMG).

Το δεύτερο βρώμικο κανάλι του (παρόλο που είναι κυρίως rock ενισχυτής) ειδικά σε συνεργασία με ένα overdrive πετάλι είναι πιο βαρβάτο,φυσικό και smooth απ'του ENGL και έχει bottom end να φάνε και οι κότες.

http://www.thomann.de/gr/blackstar_series_one_100.htm

Δηλαδη πιστευεις οτι υπαρχει συγκριση μεταξυ των engl και ειδικα του powerball που εχουν παιξει τοσοι γνωστοι καλλιτεχνες με τους bugera ? δεν επιτιθεμαι απλα ρωταω γιατι μου εκανε εντυπωση...

Επισης το βρωμικο καναλι του orange ειναι αρκετο για καποιον που παιζει metal ας πουμε ?

απλα ρωταω ετσι ? no offence !!!

Το ξέρω ότι ακούγεται τρελό δεδομένων αυτώς που λες για το πόσοι παίζουν με ENGL και την διαφορά στο κόστος τους αλλά μια δοκιμή ίσως σε κάνει να το δεις κι εσύ έτσι. Αν βγάλεις απ'το μυαλό σου (όχι εσύ, γενικά εννοώ) μάρκες, τιμές κ.λ.π. και εμπιστευτείς μόνο τα αυτιά σου τότε θα εκπλαγείς. Υπόψιν, όλα αυτά που λέω αφορούν τον ήχο και μόνο. Δεν αφορούν υλικά κατασκευής, αξιοπιστία και τέτοια.

Για τον Orange  το drive κανάλι του είναι πολύ στιβαρό και κάνει άνετα για metal. Μην ψαρώνεις απ'το όνομα της εταιρίας (εγώ την είχα κυρίως για rock ενισχυτές να φανταστείς και ήμουν έτσι όταν έπαιξα μαζί του  :o ) ή απ'την εμφάνισή του (η οποία δεν μ'αρέσει εμένα προσωπικά).

κοιτα εχω δοκιμασει τον powerball ... και εχω παθει πλακα... μου αρεσε παρα πολυ... δηλαδη ενας ενυσχητης που εχει και καθαρο και βρωμικο καναλι , κατι το οποιο δεν βρισκεις ευκολα σε ενυσχητη...

θα κοιταξω και τους οραντζ... αλλα μου κανει εντυπωση που δεν σου αρεσε ο παουερμπολ.

οταν λες μποτομ εντ τι εννοεις ?

Δεν ξέρω να δώσω τον ακριβή χαρακτηρισμό του bottom end αλλά εγώ τον αντιλαμβάνομαι σαν "ογκώδη μπασίλα". Δεν έχει σχέση με το μπάσο στο eq του ενισχυτή.

Αν εσένα σ'αρέσει ο powerball τότε δεν θα σου πω εγώ ούτε κανείς άλλος αν είναι καλός. Εγώ απλά είπα την γνώμη μου για τα δικά μου γούστα με βάση τα δικά μου αυτιά. ;)

BGkakos είπε:
Εγώ απλά είπα την γνώμη μου για τα δικά μου γούστα με βάση τα δικά μου αυτιά. ;)
ναι ρε παιδι μου νταξει δεν λεω... απλα μου εκανε εντυπωση που δεν σου αρεσε γιατι οταν τον ακουσα μου αρεσε πολυ... Δηλαδη περισοτερο απο τον dual recto ας πουμε... και απο τον single , και απο τον 6505+ και γιαυτο απορησα... Ουτως η αλλος ολες αυτες οι αναλυσεις ειναι πολυ στο μικροσκοπιο αφου ειναι δυνατον να βγαλεις πολυ καλους ηχους απο ολους αυτους του ακριβους και καλους ενυσχητες....

Το ακριβό δεν συνεπάγεται πάντα και κάτι το καλό/ποιοτικό (ηχητικά εννοώ, το τονίζω πάλι μην παρεξηγηθώ- κατασκευαστικά και σε αξιοπιστία ο ENGL μπορεί να είναι ο καλύτερος).

Με τον ENGL έπαιξα 2-3 φορές για να δω τον ήχο του live και άλλες 2-3 για να ηχογραφήσω. Όπως είπα και πριν, στην ηχογράφηση ο ήχος του είναι αρκετά καλός αλλά και πάλι όχι αυτό που θα ήθελα ακριβώς. Ακόμα και στην ηχογράφηση βγάζει μια ελαφριά πλαστικίλα (πολύ λιγοτερη απ'ό,τι live)  ενώ αντίθετα, το bottom end κάπως εμφανίζεται απ'το πουθενά, δεν ξέρω πώς-ίσως απ'το μικρόφωνο (αλλά και πάλι όχι όπως θα το ήθελα εγώ προσωπικά). Live τον ήχο του τον θεωρώ απαράδεκτο για τα λεφτά του.

VKz είπε:
egw otan epsahna na agorasw enishiti iha akousei ston trimi ton series one 100, ston logotheti tous engl fireball & powerball kai orange thunder, thunderverb, rockerverb kai sto guitar store tous marshall vintage modern,dsl,tsl! to siberasma mou kata tin gnwmi mou itan pws o monos pou borei na agkixei tous engl sta vromika itan o blackstar..o orange mou fanike edelws diaforetikos mazi me tous marshall(kala logiko)..to vromiko tou fireball mou arese perissotero apo tou powerball (den ine akrivws ta idia) kai ine kai pio oikonomikos kai twra pou ton ehw ime iperefeuharistimenos! ama katevaseis to volume tis proenishisis kai dinamwseis ton teliko akous ton alithino iho hwris na trizei to tetragwno!

an kai sou proteinw na agoraseis ton savage pou gia mena ine oneiro zwis na ton parw kapoia stigmi (ala ine akrivos distihws)..twra oso gia bugera ehw akousei tous 6262 kai 333XL, o 6262 ine idaniki apomimisi tou 5150 (axizei 100% ta lefta tou) kai o 333XL ehei para polu vroma(pio polu gia thrash styl mou ekane peripou)..kai oi 2 axizoun ta lefta tous ala kata tin gnwmi mou ine ali katigoria apo ta terata tis engl..opion engl kai na pareis tha meineis polu euharistimenos pistevw..

proswpiki gnwmi

V
φιλε μου καλως ορισες... γραφε ελληνικα αν θες...

ο fireball πως σου φενεται στα καθαρα ? ας πουμε ο ποουερμπολ εχει πολυ καλα καλα καθαρα... για εμενα...

Οποιος ψάχνει hi gain metal ενισχυτή καλό είναι κατα τη γνώμη μου να περιμένει πρώτα να κυκλοφορήσει ο blackstar series one S106L6 και να τον ακούσει.

Με 4 κανάλια και 6L6 λάμπες και πιο μέταλ ήχο απο τον S100 πρέπει να είναι φοβερός

και λογικά δεν θα έχει απαγορευτική τιμή φαντάζομαι περι τα 1500.

Στα video που έχει ανεβάσει η blackstar στο youtube ο ενισχυτής σπέρνει.

Παίζει να είναι απο τις πολύ λίγες εταιρίες που φτιάχνουν τόσο καλά demo videos για τους ενισχυτές τους.

treloagori είπε:
επισης  αν γνωριζουμε σε ποιον απ τους αλλους engl βασιζεται το βρωμικο του morse...
Στη Special Edition βασίζεται εξ'ολοκλήρου ο ενισχυτής,κρατώντας μονο τα specs που ζήτησε ο Steve Morse,όπως λάμπες EL34 σαν standard αντι για 6L6 της SE,3 κανάλια αντί για 4 της SE,κλπ.που μπορείς να τα δείς στο site της  ENGL.

Απ'τους 3 που ενδιαφέρεσαι,θα σου πρότεινα τον Steve Morse.

Αυτή τη στιγμή έχω 4 ENGL,αλλά τους είχα κατά καιρούς,όλους.

Σε παλιότερο  post  μου μπορείς να διαβάσεις περισσότερα για τις απόψεις μου

http://www.noiz.gr/index.php?topic=180871.10

Εχω εντελώς διαφορετική άποψη για:

ο ενισχυτής έχει μηδέν bottom end, μηδέν μπάσα, ένα άψυχο πράγμα. Επιπλέον ο ήχος ήταν πολύ πλαστικός/ψηφιακός

Επίσης να μην ξεχάσω τον Blackstar Series 1 100 ο οποίος έχει 1000 φορές καλύτερα καθαρά απ'τον powerball II.
Τον Powerball I τον είχα 4 χρόνια κι έχω κάνει πάνω απο 40 ανοιχτά live.Ο ενισχυτής σκοτώνει.Για κάποια περίοδο,έπαιζα  με Special Edition + Powerball, σε σπλιταρισμένη 4χ12,όπου στην SE είχα τον βασικό ήχο,και  στην Powerball τα εφφέ.Απλά killer sound.

Αν και εκτός των επιλογών σου μιας και αναφέρθηκε ο Rockerverb 50, o οποίος ταιριάζει σε αυτό που λές:

...δεν εννοω καφριλες αλλα καλο  διαυγη βρωμικο ηχο....
Όσα γκάζια και να του βάλεις οι νότες παραμένουν ευκρινείς.Φοβερό μηχάνημα.Το μόνο που με χαλάει σε αυτόν είναι το υπερβολικά ευαίσθητο reverb που έχει.

Θα συμφωνήσω ότι μπορείς να παίξεις metal,γιατί ο ενισχυτής έχει τα απαραίτητα γκάζια, αλλά δεν έχει χροιά metal

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back