Εγκαταλείποντας την Μουσική.....

kilon

Μέλος
Πόντοι
36
Σίγουρα όλοι αγαπάμε την δημιουργία μουσικής αλλιώς δεν θα ήμασταν σε αυτό το φόρουμ. Αλλά έρχονται στιγμές που μπορεί να χρειαζόμαστε μια διακοπή , μικρή ή μεγάλη. Ο λόγοι μπορεί να είναι διαφορετικοί για το καθένα. Έλειψη ελεύθερου χρόνου, οικογενειακές υποχρεώσεις, προσωπικά προβλήματα, έλειψη διάθεσης κτλ.

Εγώ για παράδειγμα τον τελευταίο καιρό συνειδητοποιώ οτι το άλλο μου χόμπυ , τα γραφικά με τραβάει περισσότερο και έχω αρχίσει ήδη να μειώνω το χρόνο που ασχολούμαι με την μουσική και να αυξάνω το χρόνο  που ασχολούμαι με τα γραφικά.

Έχετε περάσει και εσείς απο παρόμοια φάση, και αν ναί γιατί?

Έτσι όπως τα λες έιναι σαν να νιώθεις πως είσαι πλασμένος για τη μουσική και κάτι έγινε.

Είναι φυσιολογικό να σε τραβάνε κ άλλα πράγματα, αφού κανείς μας δεν έχει δοκιμάσει τα πάντα στη ζωή του.

Και τί έγινε αμα σταματήσεις να ασχολείσαι με τη μουσική? Αφού την βρίσκεις περισσότερο με τα γραφικά γιατί να σε προβληματίζει?

Σημασία έχει να περνάμε εμείς καλά με τα χόμπυ μας και όχι να μας υποδουλώνουν.

Ο καθενας περναει καλα, οπου, οπως με οτι τον κανει να περναει καλα. Ειναι ελευθερος να κανει ο,τι του γουσταρει. Το μονο κακο ειναι οτι η μουσικη ΔΕΝ ειναι σαν το ποδηλατο. Αμα την αφηνεις, σε αφηνει κι αυτη...

Τι ειπαμε οτι πουλας????

Καλά να εγκαταλείψω εντελώς την μουσική δεν παίζει. Εξάλλου σκέφτομαι να τα συνδυάσω . [οταν μιλάω για γραφικά εννοώ , 3d graphics , photoshop, concept art, matte paintning etc]. 

Απλώς ήθελα να δώ αν υπάρχουν και άλλοι που έχουν περάσει παρόμοια φάση. 

kilon είπε:
Απλώς ήθελα να δώ αν υπάρχουν και άλλοι που έχουν περάσει παρόμοια φάση. 
βεβαιώσου πρώτα ότι είναι απλώς μια φάση και όχι κάτι μόνιμο, και μετά ξαναρώτα! ;)

Εγώ φίλε kilon καμιά φορά αναγκάζομαι προς χάριν της σχολής μου (Πληροφορική) να παραμερίζω την ασχολία μου με τη μουσική για αρκετό καιρό. Βλέπεις η σχολή μου δεν σου αφήνει και πολύ ελεύθερο χρόνο όταν θέλεις να ασχοληθείς με αυτήν σοβαρά. Μιτζιριάζουμε τις μέρες της βδομάδας με τον elavd για να βρούμε κοινή μέρα και ώρα όπου θα μπορέσουμε να βρεθούμε και να τζαμάρουμε για λίγες ώρες ξεγνοιασιάς. Τι να κάνεις, that's life. Μόνο αν ζεις από τη μουσική μπορείς να αφιερωθείς εξ' ολοκλήρου σε αυτή.

playloud είπε:
Ο καθενας περναει καλα, οπου, οπως με οτι τον κανει να περναει καλα. Ειναι ελευθερος να κανει ο,τι του γουσταρει. Το μονο κακο ειναι οτι η μουσικη ΔΕΝ ειναι σαν το ποδηλατο. Αμα την αφηνεις, σε αφηνει κι αυτη...
+1000000. Τουλάχιστον, συνέχισε να ασχολείσαι με τη μουσική έστω και για λίγες ώρες την εβδομάδα, γιατί αν τα παρατήσεις εντελώς μπορεί να το μετανιώσεις μετά από καιρό. Κάτι ξέρω που σου το λέω...

Costas_SD είπε:
εγω νομιζω οτι ζω για τη μουσικη ;)
+απειρο

εγω παντως νομίζω οτι την έχω για χόμπυ αλλα μάλλον παραμύθι στον εαυτό μου είναι γιατι το χόμπι δεν είναι να ολη μέρα scales,arpeggios,licks,practice κτλ.

Τωρα ένα χρόνο κ το καλοκαίρι που δεν έχω δουλειά κ έχω ολη τη μέρα ξύσε-ξύσε το ξυστό λιώνω κ προοδεύω.Μετα με τη δουλειά μάλλον θα γίνει η παρατησιά η καλή, εκτός αν θα υπάρχουν κίνητρα πρόβας κ λάιβ, που τωρα είναι ελάχιστα πόσο μάλλον μετά με τη δουλειά.

Φίλε trigga σχεδόν όλα τα χομπυ έχουν να κάνουν με προσπάθεια/τεχνική. Ο αθλητισμός? ο μοντελισμός? Το μόντελινγ?  ;D

Πέρα απο την πλάκα, για να είναι ένα χόμπυ ψυγαγωγικό και να σε γεμίζει πρέπει να είναι δημιουργικό. Και κανείς δεν δημιούργησε τίποτα χωρίς προσπάθεια και εξάσκηση.

Εκτός αν χόμπυ θεωρείται και το να κάθεσαι στην πισίνα με κοχτέιλ και να σου κάνουν αέρα (πάντα ήθελα να ασχοληθώ με αυτό, αλλά δεν μπορώ. Γιατί?)

Δεν καταλαβαινω ομως γιατι οταν αναφερεστε στη μουσικη βαζετε τον ορο "χομπυ". Αυτο ειναι για σας? Μαλιστα....

playloud είπε:
Δεν καταλαβαινω ομως γιατι οταν αναφερεστε στη μουσικη βαζετε τον ορο "χομπυ". Αυτο ειναι για σας? Μαλιστα....
Ότι δεν είναι επάγγελμα θεωρείται χόμπι. Προφανώς δεν βιοπορίζονται μέσω της μουσικής οι άνθρωποι, άρα η μουσική είναι ένα χόμπι γι' αυτούς. Δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα σου... ::)

Εγω, εκτος απο το οτι ζω απο τη μουσικη (ειμαι full time μουσικος, ας το ομως αυτο) μου ακουγεται πολυ "φτηνο" το χομπυ... Τιποτα αλλο, ο καθενας κανει οτι θελει

playloud είπε:
Εγω, εκτος απο το οτι ζω απο τη μουσικη (ειμαι full time μουσικος, ας το ομως αυτο) μου ακουγεται πολυ "φτηνο" το χομπυ... Τιποτα αλλο, ο καθενας κανει οτι θελει
Καλά, και τι να κάνουμε τώρα; "Δημιουργική ενασχόληση ελεύθερου χρόνου" μήπως σου ακούγεται καλύτερα;  ???

εχει τυχει σε κανεναν να κανει το 'χομπι' του επαγγελμα και μετα να φαει τη πακεταρα που εμεινε χωρις χομπι? ε?  :-X

Πρεπει παντως να εισατε πολυ ματσο χομπιστες για να αγοραζετε gretch και gibson και EJ strat και μπουτικ πεταλια και ενισχυτες, μονο και μονο για να κανετε το χομπυ σας.

Δεν ειμαι ουτε εφοριακος ουτε εγω που θα σας πω τι θα κανετε. Απλα ζηλευω (με την καλη εννοια) γιατι εγω για να παρω αυτα που εχω εφτυσα αιμα, και ειμαι και επαγγελματιας. Μπραβο μαγκες καλα το πατε, αφου δεν εχετε αλλες αναγκες

warpie είπε:
εχει τυχει σε κανεναν να κανει το 'χομπι' του επαγγελμα και μετα να φαει τη πακεταρα που εμεινε χωρις χομπι? ε?  :-X
Συμβαίνουν διάφορα. Π.χ. μπορείς να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα και να ανακαλύψεις ότι οι περισσότεροι "επαγγελματίες" του χώρου συμπεριφέρονται σα χομπίστες, οπότε να αρχίσεις να αδιαφορείς για το επάγγελμα και να στραφείς σε νέα χόμπι. ::) ::)

Πρεπει παντως να εισατε πολυ ματσο χομπιστες για να αγοραζετε gretch και gibson και EJ strat και μπουτικ πεταλια και ενισχυτες, μονο και μονο για να κανετε το χομπυ σας.
playloud, αν δεν υπήρχαν οι χομπίστες, οι bedroomers και τα συναφή, η Gibson θα είχε κλείσει και η EJ Strat δεν θα υπήρχε καν ως μοντέλο.

Alchemist είπε:
Ότι δεν είναι επάγγελμα θεωρείται χόμπι. Προφανώς δεν βιοπορίζονται μέσω της μουσικής οι άνθρωποι, άρα η μουσική είναι ένα χόμπι γι' αυτούς. Δεν καταλαβαίνω που είναι το θέμα σου... ::)
συμφωνω κ εγω με playloud.ειναι θεμα προσωπικων ορισμων φανταζομαι.Προσωπικα προτιμω να χαρακτηριζομαι αποτυχημενος μουσικος παρα χομπιστας αν και δεν αποδεχομαι τη συνδεση με τις οικονομικες απολαβες. :)

οντοπικ: κ εγω εχω παρατησει στο παρελθον.Μια μερα που συνειδητοποιησα οτι δεν μου αρεσε η μουσικη ;D ;D.Προφανως δεν ηταν ετσι αλλα ειχα μπουχτισει με εσω-/εξω-γενεις ψυχαναγκαστικους παραγοντες που μαλλον με κουρασαν (πρεπει να ακουω αυτη τη μουσικη κ να επιβαλλω στον εαυτο μου να μου αρεσει επειδη ειναι καλη κλπ ).Μετα απο λιγο η βιδα ξαναγυρισε στη θεση της κ ειμαστε κουλ.Αν τα ειχα παρατησει δεν θα ειχα κανενα προβλημα γιατι θα το ειχα κανει συνειδητα (ποτε δεν συμπαθησα τη δικαιολογια της ελλειψης χρονου btw) και θα εβρισκα κατι αλλο που με ικανοποιει οπως πχ να τρωω παγωτο. :)

Trending...

Νέα θέματα

Back