Εντονος θορυβος σε ενισχυτη

n4Sha

Νέο μέλος
Πόντοι
18
Γεια χαρα παιδες ! τι καντεμια ειναι αυτη σημερα μωρε? ξεκινησα να παιζω κιθαρα και μου σπαει μια χορδη.(δεν εχω αλλες χορδες) αλλαζω κιθαρα και ο ενισχυτης μου (zoom fire 30) μου κανει εντονο χρατς-χρουτς μολις παιζω τη μπασσα Μι χορδη. γιατι? καιγεται? :P

τον εκλεισα τωρα για λιγο μπας και στρωσει... τσεκαρα ολα τα καλωδια εαν εχουν μπει καλα στα inputs . ολα οκ.  ??? :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
τον ξανανοιξα παλι. δεν κανει τιποτα τωρα... τι ηταν αυτο? πρωτη φορα το κανει!

Ηταν τα τελευταια λογια..........................................

xaxaaaxaxaxxax. να θελει αλλαγη το μεγαφωνο λες?  8)

χμμ... μπάσα μι χρατς χρουτς, υπάρχει μια περίπτωση που ταιριάζει στην περιγραφή αλλά δεν έχει να κάνει με ενισχυτή

τι κιθάρα, χορδές και action έχεις; βάλε παραμόρφωση, και δοκίμασε palm muting με λίγο μεγαλύτερη πίεση για να δεις ξεκάθαρα μήπως τυχαίνει να ακουμπάει η Μι σε μαγνήτη καθώς παίζεις

καμμιά φορά σε les paul πχ με λανθασμένα ψηλά το μαγνήτη, χαμηλό action και καμμιά βίδα να προεξέχει λίγο παραπάνω, συμβαίνει μερικές φορές και όπως και με το fret buzz, γίνεται κυρίως στην πιο χοντρή χορδή που ταλαντεύεται πιο πολύ

...και φυσικά ακούς ακριβώς ένα αναπάντεχο χρατς-χρουτς όπως το περιέγραψες

καλημερα Τεο. οχι ειναι καθαρα θεμα ενισχυτη. καθως παιζω τη μπασσα μι κανει εντονο ασχημο θορυβο... οχι συνεχεια. το κανει για λιγο, σταματαει... αντε μετα παλι..

αλλη μια ωραια μερα ξεκινα με τον χαλασμενο μου ενισχυτη! τον ανοιγω σημερα και επαιζε κανονικα (και με μεγαλη ενταση) στο μισαωρο αρχιζει παλι τους θορυβους... λογικα κατι ζεστενεται και αρχιζει και κανει κουτσουκελες... να φταει το μεγαφωνο? θα προσπαθησω να αγορασω ενα φθηνο να το δοκιμασω... τι αλλο μπορει να ειναι...

να πω σημερα οτι δεν εκανε δυνατο θορυβο μονο στην μι μπασσα αλλα και στη ρε. αυτα....

ευχαριστω εκ των προτερων !

είχα παρόμοιο πρόβλημα σε έναν laney

έκανε χρατς χρουτσ (σαν μεσαία κύματα ραδιοφώνου) όταν έπαιρνε σήμα

μερικές φορές έπεφτε η έντασή του

άλλες φορές έπαιζε κανονικά

ήταν μέσα στην εγγύηση και μου τον έφτιαξαν

μου είπαν ότι ήταν το τροφοδοτικό

σαν μεσσαια κυματα ραδιοφωνου. ναι νομιζω ειναι καλυτερη διατυπωση αυτη.... θα βρω τροφοδοτικο για αυτο το αρχαιο πραμα? νταξει το χω και απο το '07 ...

ευχαριστω παντως!

καλησπερα παιδες ! παιζω καμια ωριτσα + σημερα. με χαμηλες εντασεις... δεν εχω ακουσει το παραμικρο....

εχει κανεις καμια ιδεα περι τινος προκειται! καλο βραδυ καλη συνεχεια!

mediumswing είπε:
είχα παρόμοιο πρόβλημα σε έναν laney

έκανε χρατς χρουτσ (σαν μεσαία κύματα ραδιοφώνου) όταν έπαιρνε σήμα

μερικές φορές έπεφτε η έντασή του

άλλες φορές έπαιζε κανονικά

ήταν μέσα στην εγγύηση και μου τον έφτιαξαν

μου είπαν ότι ήταν το τροφοδοτικό
ειχα κ γω το ιδιο προβλημα σε combo marshall dsl...το πηγα σε μαστορα κ μου ειπε οτι η τροφοδοσια ειχε προβλημα...επισης ειχα κ θεμα στο ποτενσιομετρο της εντασης με χρατς χρουτς (οταν το γυρνουσες),αλλα με ενα σπρευ αερος το καθαρισε.τελικα το εφτιαξαν.

Μάλλον θα χρειαστεί να αλλάξεις τον 1ο (μετά την ανόρθωση) μεγάλο ηλεκτρολυτικό πυκνωτή.

Κόστος πυκνωτή κατω από 5 ευρω.

Κόστος εργασίας απροσδιόριστο.

Αν τον αλλάξεις, άλλαξε και τους υπόλοιπους ηλεκτρολυτικούς.

εντελως τυχαια σημερα ανακαλυψα το volume pot εχει ξεχαρβαλωθει. το στριψα λιγο με το χερι . ανοιγω ενισχυτη και δεν μου κανει το παραμικρο θορυβο μεχριστιγμης.... τολμω να ανοιξω το volume Λιγο παραπνω. να εφταιγε αυτο τελικα? θα παρω αυριο ενα κλειδι να το σφιξω λιγο παραπανω.... μακαρι να ειναι αυτο το προβλημα...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back