Ένα youtube κανάλι που αξίζει (Rick Beato)

fusiongtr

Φάσιον ο Παλαιοχορδίτης
Πόντοι
4,208
Έπεσα τις προάλες πάνω σε κάποια βίντεο που μου έκαναν εντύπωση.

Συνειδητοποίησα αργότερα ότι ήταν όλα από το κανάλι του κύριου Rick Beato (ψάξτε τον, αξίζει).

Μεγάλη ποικιλία θεμάτων, από θεωρία, αρμονία, κινηματογραφική μουσική, σύγχρονες τάσεις, κλπ.

Και τα κάνει πενηνταράκια, τα εξηγεί καλά και απλά.

Σαν πρώτη γνωριμία με αυτό το κανάλι, βάζω δύο βίντεο στα οποία προσπαθεί να αναλύσει πτυχές του ύφους του Pat Metheny.

Απολαύστε

Φυσικά δεν έχω καμία σχέση με τον Rick Beato (δεν διαφημίζω), όμως λόγω του πολύ μεγάλου ενδιαφέροντος του καναλιού του, θα επανέλθω με άλλα βίντεο από αυτό, διαφορετικής θεματολογίας.

Ένα άλλο πάρα πολύ καλό video-μάθημα από τον Rick, που ασχολείται με την αρμονική μινόρε κλίμακα.

Έτσι θα έπρεπε να μελετάμε κλίμακες κύριοι, είναι εργαλειάρα, όχι πάνω κάτω όσο πιο γρήγορα μπορούμε.

Όσοι νομίζετε ότι γνωρίζετε πολύ καλά την εν λόγω κλίμακα επειδή την χρησιμοποιείτε σολιστικά, ρίξτε μια ματιά, μπορεί να σας ανοίξει άλλους ορίζοντες.

Φοβερό μάθημα (ακούς Φώτη?  ;D). 8)

Καλά αυτός ειναι φοβερός δάσκαλος. Τον παρακολουθώ ανελλιπώς. Ωραίο θρεντ. 

fusiongtr είπε:
Φοβερό μάθημα (ακούς Φώτη?  ;D). 8)
  Όντως φοβερό μάθημα Στράτο, το κακό είναι ότι έχω να πιάσω κιθάρα σχεδόν δύο (2) μήνες.... :-[ :-X

cigaret13 είπε:
το κακό είναι ότι έχω να πιάσω κιθάρα σχεδόν δύο (2) μήνες.... :-[ :-X
Γιατί, αυτόν τον είδες με κιθάρα? ;D ;D ;D

Δεν πειράζει Φώτη.

Μάζευε εσύ, κι όταν την πιάσεις θα είναι αλλιώς. :)

Αυτό που με ενδιαφέρει εδώ, είναι η κατανόηση του τι κάνει κάποιος με μια κλίμακα (στην περίπτωση αυτή είναι η αρμονική μινόρε), πώς μπορεί να την χρησιμοποιήσει, και να την μελετήσει.

Κοίταξε (και εσύ και όλοι και εγώ μαζί) πώς φτάνει κάποιος σε ακκόρντα που θυμίζουν αριθμό κινητού (όπως πολύ χαρακτηριστικά είχε γράψει ο Σπύρος Δ.), απλά και μόνο συνδυάζοντας τις 7 νότες μιας κλίμακας.

Αν είχες και ένα midi keyboard και έπαιζες-έγραφες μια συγχορδία από όλες αυτές, ενώ έπαιζες-έγραφες μια άλλη από αυτές με την κιθάρα, πάνω από ένα μπάσο (άλλη νότα της κλίμακας), μπορούσες να πετύχεις ένα πολύ "avant garde" αποτέλεσμα, σολάροντας μόνο πάνω σε μια (χιλιοφορεμένη από gypsy μέχρι neometal) κλίμακα. ;)

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
cigaret13 είπε:
  Όντως φοβερό μάθημα Στράτο, το κακό είναι ότι έχω να πιάσω κιθάρα σχεδόν δύο (2) μήνες.... :-[ :-X
Οχιιιιιιιιιιι. Μη κλεισεις τη καριερα σου τοσο νωρις.

otto## είπε:
Μην ανησυχείς, με ένα τηλέφωνο (πάρε την πόντια και πες της ότι ο Φώτης ετοιμάζει ένα κομμάτι γι' αυτήν αλλά δεν "στρώνεται" να το γράψει) λύνονται όλα. ;D

otto## είπε:
  Όχι βρε μην ανησυχείς, ένα διάλειμμα κάνω, φορτίζω μπαταρίες! Θα επανέρθω δριμύτερος....μείνε συντονισμένος!!!!  8) 8) 8)  ;D ;D ;D

fusiongtr είπε:
Μην ανησυχείς, με ένα τηλέφωνο (πάρε την πόντια και πες της ότι ο Φώτης ετοιμάζει ένα κομμάτι γι' αυτήν αλλά δεν "στρώνεται" να το γράψει) λύνονται όλα. ;D
  Μπάαααα, με την "αποχή" μου μάλλον ησύχασε..... :-\  Ηρέμησε από τα πάνε-έλα μου με το λάπτοπ αγκαλιά στο σπίτι, για την μίξη και παραγωγή των αριστουργημάτων μου.. :angel:

Πάρτε και και μια πολύ ωραία συνέντευξη με τον (phrasing master) Scott Henderson.

Αύριο το πρωί με τον καφέ, κάτι ενδιαφέρον. :)

Καλά ο τύπος έχει δώσει μέσα σε ένα χρόνο υλικό για μελέτη καμιάς πενταετίας!!!

Ειδικότερα κάποια  μικρά πραγματάκια που λέει κάποιες φορές μέσα στα βίντεο, και κυρίως πάνω στο πιάνο , είναι όλα τα λεφτά!!

Άλλο ένα video που ίσως δώσει "τροφή" σε κάποιους.

Ξαναλέω ότι έτσι θα έπρεπε να μελετάμε τις κλίμακες.

Mια συνεντευξη που με ξενυχτησε χτες αλλα αξιζει.

Ο Steve μιλαει για τα παντα εκτος απο την κιθαρα του.

Απο το πως προσεγγιζει την μουσικη βιομηχανια, τις early days του με τον Ζαππα σαν trancriber, τις πολυρυθμιες αλλα και το Vinnie Colauita.

Check it out

Τι να πει κανεις για τον Glenn Ballard αλλα και για τον Daniel Lanois

Γουσταρα παρα πολυ αυτες τις δυο αναλυσεις..

Ειμαι σιγουρος οτι θα ακούσετε με αλλο αυτι αυτα τα κομματια..μολις δειτε αυτα τα δυο videos.

Tnx Rick

πολυ ενδιαφερον επεισοδιο σχετικα με το "over produced " τελικα....every breath you take των Police.

Μια καλή απάντηση στο ερώτημα "πότε το γρήγορο/δύσκολο παίξιμο έχει αξία, ή σε τι διαφέρει ο γρήγορος μουσικαράς από τον γρήγορο φαφλατά".

Όπως λέει κι ο Σπύρος ο Δέλτας ...

To shred or not to shred?

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back