Ενα ακόμα bass (bundle) thread

Dinosp

Μέλος
Πόντοι
38
Ειμαι εκτός πνεύματος κρίσης, sorry το ξέρω, αλλα μόλις πούλησα ενα αυτοκίνητο που δε χρησιμοποιούσα (εχω της δουλειάς) και λέω να σπρώξω μερικα απο τα φράγκα που πήρα (κοντά στα €2500) για ενα σχετικά φρέσκο όνειρο που θα ήθελα να εκπληρώσω οσο βρίσκομαι στον μάταιο τούτο κοσμο. Να μάθω μπάσο (λίγα βασικά πράγματα με φτάνουν).  

Εχω διαβάσει τα περισσότερα μπασιστικα threads του ΝΟΙΖ (πάνω απο 100 σελίδες). Ξέρω, λιγο πολυ, τι μπάσα έχετε η είχατε και ποια γουστάρετε.... Εχω δει τα καλλιτεχνικά του kwstas79, to aerodyne και κατι ωραία λουλούδατα...

Παραμένω όμως εν πλήρη συγχύσει αθώος.

Οπότε βοήθεια!!

Οι βασικοί μου στόχοι ειναι:

1. Να εχω ενα (επαναλαμβάνω ΕΝΑ) μπάσο.

2. Να γράφει στο headstock fender η odyssey

3. Να το δω και να το δοκιμάσω πριν το πάρω

4. Να ειναι επιπέδου τιμής τουλάχιστον του Am Std.

Τι το θέλω?

Θέλω να μάθω να παίζω αυτα που παίζει ο Roscoe Beck στο ipad app "on the path" (δηλαδή τα πολυ βασικά)

Δε με ενδιαφέρει το value for money... Μιλάμε για αρρώστια όχι για λογική.

Επίσης θέλω ενισχυτή...

Τι να κοιτάξω?

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Α, ρε Ντίνο σε καταλαβαίνω απόλυτα!

Ξέρω ότι αυτό το post μπορεί να θεωρηθεί "άκυρο" (και ίσως θα έπρεπε) γιατί δεν είμαι μπασίστας!

Εγώ πάντως αν μπορούσα, και εαν επρόκειτο μόνο για ένα μπάσο, αυτό θα έπαιρνα κι ας μην γράφει Fender ή odyssey (είναι ο ήχος μου σε όλα που έχουν σχέση με το μπάσο).

http://www.thomann.de/gr/human_base_roxy_b5_opn.htm

Καλησπέρα, θα ελεγα απο τα 2500 ευρώπουλα να διαθέσεις τα 500 για μπάσσο κι ενισχυτή και τα υπόλοιπα να τα δώσεις για μαθήματα. Το να αγοράσεις ενα μπάσσο σαν του "τάδε" μπασσίστα δε σημαίνει οτι θα παίξεις σαν κι αυτον. Καταλαβαίνω το πάθος και την ανάγκη αλλά ο ήχος ξεκινάει απο τα δάχτυλα και την εμπειρία. Σε πρώτη φάση λοιπόν θα σου έλεγα να κοιτάξεις τις αγγελείες το ΝΟΙΖ για κάποιο μπάσσο που να ειναι PJ και για αρχή ενα μικρό "μέσο" για να ακούς τον εαυτο σου. Αν έχεις το πάθος που προαναφέρεις όλα θα πάνε καλά και να πάει στο διάολο κρίση και τα παράγωγά της...

Φιλικά,

Αρης.

AROYLIS είπε:
Καλησπέρα, θα ελεγα απο τα 2500 ευρώπουλα να διαθέσεις τα 500 για μπάσσο κι ενισχυτή και τα υπόλοιπα να τα δώσεις για μαθήματα. Το να αγοράσεις ενα μπάσσο σαν του "τάδε" μπασσίστα δε σημαίνει οτι θα παίξεις σαν κι αυτον. Καταλαβαίνω το πάθος και την ανάγκη αλλά ο ήχος ξεκινάει απο τα δάχτυλα και την εμπειρία. Σε πρώτη φάση λοιπόν θα σου έλεγα να κοιτάξεις τις αγγελείες το ΝΟΙΖ για κάποιο μπάσσο που να ειναι PJ και για αρχή ενα μικρό "μέσο" για να ακούς τον εαυτο σου. Αν έχεις το πάθος που προαναφέρεις όλα θα πάνε καλά και να πάει στο διάολο κρίση και τα παράγωγά της...

Φιλικά,

Αρης.
Δεν προλαβαίνω για μαθήματα, βρε Άρη... Ειμαι πολυ μεγάλος ηλικιακά. Δεν εχει "πρώτη" η "δεύτερη" φάση... Μια και έξω ειναι, λαιμαι...

Το αντικείμενο με ενδιαφέρει... Η αίσθηση του να το εχεις αγκαλιά... το να το κοιτάς... Το να παίζεις κανένα δεκάλεπτο την ημέρα...

Τι ειναι το PJ??? κατι σαν το τρέχον fender deluxe με τους p και j μαγνητες?? Sorry αλλα ειμαι άσχετος

@fusiongtr - ωραίο, +1, θα το ψάξω ...

Dinosp είπε:
Το αντικείμενο με ενδιαφέρει... Η αίσθηση του να το εχεις αγκαλιά... το να το κοιτάς... Το να παίζεις κανένα δεκάλεπτο την ημέρα...
Ακόμα δεν το πήρες και το περιόρισες σε 10λεπτη καθημερινή χρήση; Ελπίζω να έχεις σκοπό να ζήσεις για πάντα, αλλιώς δεν σε βλέπω να το μαθαίνεις το όργανο και είναι και βαρύ (pun may be intended).

kwstas79 είπε:
Ακόμα δεν το πήρες και το περιόρισες σε 10λεπτη καθημερινή χρήση; Ελπίζω να έχεις σκοπό να ζήσεις για πάντα, αλλιώς δεν σε βλέπω να το μαθαίνεις το όργανο και είναι και βαρύ (pun may be intended).
Είπαμε... Να το βλέπω θέλω... Να γίνουμε φίλοι...

"All I Really Want To Do"

I ain't lookin' to compete with you

Beat or cheat or mistreat you

Simplify you, classify you

Deny, defy or crucify you

All I really want to do

Is, baby, be friends with you.

No, and I ain't lookin' to fight with you

Frighten you or tighten you

Drag you down or drain you down

Chain you down or bring you down

All I really want to do

I ain't lookin' to block you up

Shock or knock or lock you up

Analyze you, categorize you

Finalize you or advertise you

All I really want to do

I don't want to straight-face you

Race or chase you, track or trace you

Or disgrace you or displace you

Or define you or confine you

All I really want to do

I don't want to meet your kin

Make you spin or do you in

Or select you or dissect you

Or inspect you or reject you

All I really want to do

I don't want to fake you out

Take or shake or forsake you out

I ain't lookin' for you to feel like me

See like me or be like me

All I really want to do

Is, baby, be friends with you

Έλα, δώσε συμβουλή ρε Κώστα... Και για ενισχυτή, εντάξει?

Dinosp είπε:
fusiongtr - ωραίο, +1, θα το ψάξω ...
Μάλλον είναι ήδη καταργημένο (δεν το βλέπω στο site της human base), οπότε .... ότι προλάβεις!

Άκουσε και τα δείγματα του Θωμά (όχι ότι είναι πάντα αντιπροσωπευτικά, αλλά εδώ ταιριάζουν πολύ με τον ήχο από το βίντεο).

Αν είχα φράγκα ρε μαμώτο!

Πάρε ένα squier p σε χρώμα που να σου αρέσει, να το αγκαλιάζεις, να κάνετε γούτσου-γούτσου, να σε βλέπει η κυρά σου και να αφρίζει από την ζήλια της. Ενισχυτή δεν χρειάζεσαι αρχικά, θα αγοράσεις κάτι μετά τα 3 χρόνια συμβίωσης όπου θα έχεte αποφασίσει αν ταιριάζετε αισθητικά, και θα μπορείτε επιτέλους να εξερευνήσετε ο ένας τον άλλον σε μέρη απόκρυφα. Ελπίζω να βοήθησα.

kwstas79 είπε:
Πάρε ένα squier p σε χρώμα που να σου αρέσει, να το αγκαλιάζεις, να κάνετε γούτσου-γούτσου, να σε βλέπει η κυρά σου και να αφρίζει από την ζήλια της. Ενισχυτή δεν χρειάζεσαι αρχικά, θα αγοράσεις κάτι μετά τα 3 χρόνια συμβίωσης όπου θα έχεte αποφασίσει αν ταιριάζετε αισθητικά, και θα μπορείτε επιτέλους να εξερευνήσετε ο ένας τον άλλον σε μέρη απόκρυφα. Ελπίζω να βοήθησα.
;D ;D ;D

Αν είχα φράγκα ρε μαμώτο!
Can't buy u love, ρε φαζιε...

Ρε γ***το, όλοι στην πλάκα με παίρνουν...

Και καλα με το μπασο ξέρω τι να κάνω... Θα πάω στον Καγμάκη και τον Νακα και θα δω τι παίζει. Η θα δω στις αγγελίες του noiz

Με τον ενισχυτή τι θα κάνω δεν ξέρω...

Dinosp είπε:
;D ;D ;D

Can't buy u love, ρε φαζιε...

Ρε γ***το, όλοι στην πλάκα με παίρνουν...

Και καλα με το μπασο ξέρω τι να κάνω... Θα πάω στον Καγμάκη και τον Νακα και θα δω τι παίζει. Η θα δω στις αγγελίες του noiz

Με τον ενισχυτή τι θα κάνω δεν ξέρω...
Και απο ενισχυτή να διαλέξεις σε πρωτη φάση κάτι οικονομικό. ισως κάτι αποδεύτερο χερι να συμφέρει καλύτερα. Αν πραγματικά όμως ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ να μάθεις πως παίζεται το όργανο θα πρέπει να πάς σε δάσκαλο. Και κατα τη γνώμη μου δεν υπάρχει οριο ηλικίας αλλά θέληση. Και αυτά περι δεκαλέπτου αγκαλιά το μπάσσο αντε να το πείς στον Prestia. Ειναι σαν να λές οτι θα κάνεις δέκα λεπτα την ημέρα bodybuilding επειδη σου αρέσει ο τίτλος του Mr Olympia και τι βαράκια να αγοράσεις για να πετύχεις αυτο το σκοπό.

Φιλικά πάντα και με καθε καλή πρόθεση.

Γεια χαρα και απο μενα.

Θα συμφωνησω με τον παραπανω

και τους πιο παλιους.

Ημουν/ειμαι στην ιδια φαση με σενα.

Δεν ειμαι νεος και ο χρονος μου, πολυ περιορισμενος.

Θα σου προτεινα να παρεις ενα οργανο

απο αυτα που στα λεμε πως

"you can't go wrong".

Εγω πηρα ενα Squire VM Jazz Bass.

Πολυ τιμιο οργανο για τα λεφτα του

και υπαρχουν πολλα αλλα στην "κατηγορια" του

που θα σε βγαλουν πολλα χρονια ασπροπροσωπο.

Το πηρα απο παιδι εδω μεσα,

σε πολυ καλη τιμη και super κατασταση.

Για ενισχυτη διαλεξα ενα μικρο της Ampeg

που μου δινει ηχο για να κανω πρακτικη

και να παιζω σε σπιτι με κανα φιλο. Μεχρι εκει.

Υπερ-αρκετα για το επιπεδο μου.

Ο δασκαλος ειναι μονοδρομος.

Μπορει να φτασεις πολυ μακρυα,

αλλα σιγουρα θα ανεβεις επιπεδο.

Λεω δασκαλο γιατι τα ωραρια μπορουν να αλλαξουν

και να κανεις μαθημα οταν εσυ εχεις χρονο.

Μην δωσεις πολλα λεφτα για αρχη, γιατι:

α. μπορει να το μετανοιωσεις γρηγορα

β. μπορεις να κανεις τα πρωτα βηματα με πολυ λιγοτερα απο ο,τι φανταζεσαι.

Καλη συνεχεια

Τζαμπα του τα λετε ολα αυτα! Θα τα ξοδεψει ολα τα ευρω και θα παρει οτι καλυτερο μπορει!!!  ;D

Μονο εγω σε καταλαβαινω!!!  8)

Χωρις πλακα τωρα! Σκεψου ποσο σοβαρα θες να ασχοληθεις και αξιολογησε ποσα θες να δωσεις!

Για να μη ψαχνεις τζαμπα,να η καλυτερη λυση

το ΑΠΟΛΥΤΟ μπασο (τα κανει ΟΛΑ και συμφερει)

http://smart.noiz.gr/details.php?id=196395

και ενα αξιοπρεπεστατο bundle (αν και συμφωνω οτι για το σπιτι δεν χρειαζεσαι ενισχυτη)

http://smart.noiz.gr/details.php?id=193999

http://smart.noiz.gr/details.php?id=194003

με τα ρεστα πηγαινε διακοπες..... 

θα παρακάμψω την παντελή έλλειψη λογικής σε αυτά που ζητάς, γιατί....μαρέσει!!! ;D ;D ;D

συμφωνώ απόλυτα με ότι λέει ο superfunk αλλα μιας που ο άνθρωπος θέλει να γράφει fender,

και του περισσεύουν 2500€, τι μας νοιάζει εμάς? Γιατι και εγώ σε squier θα σε πήγαινα για μελέτη και ένα Line6 ενισχυτή για το σπίτι και με 3-4 κατοστάρικα θα ήσουν μάγκας...οπότε πάνε πάρε το american std και τον ενισχυτή και τη καμπίνα που σου έδειξε ο superfank πριν τα πάρω εγώ..... και καλό κουράγιο και υπομονή και σε σένα και στη κυρά! Ιδιαιτέρως στη 2η... ;)

1) Άσε τα Odyssey. Είναι για άλλα πράγματα.

2) Αν θες Fender πάρε ένα μεταχειρισμένο MiM αφού πρώτα αποφασίσεις αν θες Jazz ή Precision κοιτώντας τρία πράγματα.

α) Τι πλάτος θέλεις να έχει το nut (μικρότερο είναι του JAzz) και το πάxoς του μπράτσου (ήτοι πως σου κάθεται στο δικό σου χέρι)

β) Αν θέλεις ήχο Jazz (2 μαγνήτες και με περισσότερες παραμετροποιήσεις) ή Precision (1 μαγνήτης αλλά με περισσότερο τσαμπουκά)

γ) Ποιο από τα δύο σχήματα σου αρέσει και σε ποιο χρώμα.

3) Πάρτου μια καλή μαλακή θήκη, αξιοπρεπή καλώδια και σοβαρό strap. Τα λίγα έξτρα που θα δώσεις στις μικρές λεπτομέρειες θα τα μνημονεύσεις πολλές φορές στο μέλλον.

4) Από ενισχυτές πάρε έναν μικρό, φθηνό class-d κεφαλάκι με έξοδο ακουστικών και ότι άλλες ευκολίες έχει. Ο Markbass Little Mark 250 ας πούμε είναι καλός αλλά χωρίς ακουστικά. Ο TC BH250 φαίνεται μια χαρά. Και με ακουστικά, Tuner, USB, Pre-post DI και κάτω από €300.

5)Όταν τα πάρεις και τα μάθεις σιγά σιγά, πας και στο Γαλάτσι και δοκιμάζεις μια φθηνή και ελαφριά EDEN (10άρα ή 12άρα) καμπίνα ή μέχρι τότε βρίσκεις κάτι αντίστοιχο από τις αγγελίες.

Και είσαι τσίφτης κι ομορφόπαιδο χωρίς να σκάσεις πολλά.

6) Τώρα, με τα πολλά που σου έμειναν, αν δεν θες να ξεκινήσεις να το σκαλίσεις μόνος σου, βρίσκεις ένα καλό παιδί από τα τόσα που έχει το Noiz στις Αγγελίες και ξεκινάς μαθήματα με το μαλακό.

Αν πέραν των μαθημάτων εσύ θες μόνο 10 λεπτά τη μέρα να παίζεις, παίζε 10 κι αναφορά δεν δίνεις σε κανέναν αλλά δεν είναι τόσο που δεν θα μάθεις γρήγορα ή πολλά αλλά αν του δίνεις μόνο 10' σημαίνει ότι δεν υπάρχει κι έρωτας.. ;).. Τουλάχιστον προς το παρόν  ;D.

Και για αυτό ήρεμα, σταθερά βήματα ώστε να μην υπάρξει και οικονομική απογοήτευση when the thrill is gone.

Καλησπερα,

Αν θες να ακουσεις και την γνωμη καποιου που ηταν ακριβως στην ιδια θεση με εσενα πριν απο περιπου ενα χρονο και οχι και τοσο μικρο ηλικιακα, να σου προτεινω να παρεις ενα μεταχειρισμενο μπασο (κατι ποιοτικο αλλα οχι τοσο ακριβο σαν και αυτα που βλεπεις) και αφου κατασταλλαξεις μετα απο αρκετα μαθηματα με δασκαλο (απαραιτητο γιατι μετα ολα φαινονται πολυ πιο ευκολα και ευχαριστιεσαι περισοτερα πραγματα), πας και χτυπας την μπασαρα που πλεον εισαι σιγουρος οτι θελεις.

Περι ενισχυτη, να σου πω οτι περυσι απο το NOIZ πηρα μεταχειρισμενο Line 6 175w me 150 Ευρω, αχρησιμοποιητος και με πολλες δυνατοτητες.

Το μονο σιγουρο ειναι οτι δεν θα παιζεις μονο 10 λεπτα την ημερα αλλα πολυ περισοτερο.

Ελπιζω να τα πετυχεις ολα γρηγορα και να αρχιζεις να απολαμβανεις.

Φατα ολα τα λεφτα! Αφου γουσταρεις να σκασεις 2500 για την γκαβλα σου, σκαστα!

Και παρτα ολα καινουρια! Πιο πολυ θα τα γουσταρεις!

Παρε αυτο http://www.thomann.de/gr/fender_50s_precision_bass_2tsb.htm

και αυτο http://www.thomann.de/gr/ampeg_v_4b_bass_head.htm

και αυτο http://www.thomann.de/gr/ampeg_svt210av.htm

παρε και ενα καλο καλωδιο και μια βαση για να το χαζευεις οταν δεν θα παιζεις και εκλεισες.

Οποτε και Fender θα εχεις που θελεις και ειναι και καλυτερο ποιοτικα απο το American Std και λαμπατο Ampeg ενισχυτη θα εχεις και μια πολυ αξιολογη καμπινα.

Trending...

Νέα θέματα

Back