• Καλώς ήρθατε στο νέο forum! Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]. Διαβάστε και το σχετικό thread.

EMG vs. Seymour Duncan - Active vs. Passive Pickups

• Thread starter Thread starter RayDTutto
  • Start date Start date
  • Απαντήσεις Απαντήσεις 27
  • Εμφανίσεις Εμφανίσεις 7K

RayDTutto

Re di tutto e di nessuno
16 Οκτωβρίου 2007
10,763
134
0
56
Αθήνα
Ιδιότητα
  1. Κιθάρα
  2. Μπάσο
Σύγκριση που βρήκα στο Youtube

1o μέρος

Last edited by a moderator:
Πάρα πολύ ωραία videos!

Thanks mscmkr!

Στο πρώτο video θέλω να προσθέσω στο 1.02 κ αυτό:

T_handson_guitar.jpg

εκτός από τα τεχνικά θέματα (θόρυβος κτλ) στην ουσία τα active pickups είναι πιο bright ενώ τα passive πιο warm και "γλυκά" στον ήχο.

Στα δικα μου αυτια οι Seymour ηταν πιο "κακοι" στη βρωμια ενω ταυτοχρονα ειχαν περισσοτερη γλυκα στα καθαρα.Μαλλον αυτους θα επελεγα δηλαδη.Παντος νομιζω οτι η συγκρηση θα ειχε μεγαλυτερο νοημα αν γινοταν πανω στην ιδια κιθαρα με διαφορετικους μαγνητες.

Πολυ καλη η προσπαθεια που εκανε το παλικαρι αλλα και στο clean που εγραψε οτι θα παιξει , πιστεψα οτι θα ακουγα τις ιδιες μεταλοριφιες ,στο καθαρο καναλι ομως.Μεγας καφρος με την καλη...

duncan δαγκωτο και με διαφορα....πεντακαθαρος και τον φοραω και εγω στην ibanez μου ....μαμτος

οι emg ειναι οι 81 που ξυρίζουν με 4 λεπίδες και χωρίς αφρό, οι SD είναι οι JB που είναι εξαιρετικοί. Όντως οι SD ακούγονται καλύτερα, αλλά νομίζω πως η σύγκριση είναι άδικη. Οι 85 ή οι 60 (με 18V) θα τα πήγαιναν καλύτερα.

Μας αδίκησε η διαιτησία.

Πολύ ενδιαφέρον θα είχε αν έκανε σύγκριση με τους καινούρους blackouts που λιβανίζω αυτόν τον καιρό που η εταιρία υποστηρίζει ότι έχουν όλα τα πλεονεκτήματα και τον μεν και των δε.Μάλιστα στην ιστοσελίδα των ντανκαν αναφέρεται εμμέσως..."the other usa company that mades active pickups" ή κάπως έτσι τέλος πάντων  ;D ;D ;D Έχει πάει την τεχνολογία ένα βήμα μπροστά πιστεύω.H EMG επαναπαύτικε η αλήθεια.Ο #7 των Slipknot άλλαξε τους EMG και έβαλε blackouts κάτι θα ξέρει  ;D

Εγώ έχω αγαπημένους μαγνήτες και στις δυο εταιρίες.Όσο για το ότι οι Seymour ακούγονται πιο κακοί έχει να κανει με το ότι το EQ τους είναι διαφορετικό.Πίστεψτε με δεν θέλετε να ακούσεται κακούς EMG.

παντος επειδη εχω και τα 2 σετ μαγνητες οντος οι emg δεν κανουν καθολου θορυβο οταν δεν παιζεις αλλα στην usa rr-1 που εχω ακριβως με την ιδια digitech που εχει ο τυπος και με το noizgate on δεν εχω καθολου θορυβο και το λεω επειδη ειπε οτι even digitechs noizgate couldnt reduce the noise η κατι τετοιο!

Δεν νομιζω οτι αυτη η συγκριση εχει καποιο νοημα. Συγκρινονται δυο εντελως διαφορετικες κατηγοριες μαγνητων, αν ηταν πχ EMG και Blackouts τοτε θα ηταν πιο σωστο. Εμενα προσωπικα μου αρεσουν και οι duncan και οι EMG εξαρταται ομως απο το τι θελω να παιξω εκεινη την ωρα.

garrett είπε:
παντος επειδη εχω και τα 2 σετ μαγνητες οντος οι emg δεν κανουν καθολου θορυβο οταν δεν παιζεις αλλα στην usa rr-1 που εχω ακριβως με την ιδια digitech που εχει ο τυπος και με το noizgate on δεν εχω καθολου θορυβο και το λεω επειδη ειπε οτι even digitechs noizgate couldnt reduce the noise η κατι τετοιο!
μπορεί η κιθάρα σοθ να έχει καλίτερο shieldiing απο την king.εγώ έχω την dk2 dinky και εχο πάλι λίγο θόρυβο με τον jb ακομα και με noise gate on

ρε παιδιά κανενας απο εσάς εχει δοκιμάσει το "κόλπακι" που λέει στο τέλος του 2ου βίντεο, για μείωση του θορύβου απο τους SD όταν δεν παίζεις ????? ???

Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς πως θα το κάνω και εγώ γιατι απο τα λίγα αγγλικά που ξέρω δεν έβγαλα και πολύ άκρη !!!! ;D

Ευχαριστώ guys !!!!

Αυτο που λεει οτι κανει ειναι οτι βάζει διπλο στρώμα αλουμινένιου ελάσματος στη πισώ οψη απο το καπακι με τα ηλεκτρικα και στην συνεχεια με ενα καλωδιο γειώνει το καπάκι με το ποντεσιόμετρο του volume. Το δευτερο που κανει ειναι οτι αφαιρει το καπακι απο τα ελατηρια του τρέμολο διοτι δημιουργει παρέμβολες. Αν δεν εισαι σε θέση να το κανεις ο ιδιος και πας την κιθαρα σε ενα καταστημα με servise δεν προκείτε να σε χρεώσουν ακριβα, δεν κατι το ιδιαιτερο και σαν υλικό και σαν διαδικασια το να σου βάλει ενα καλώδιο για γείωση. Ο θορυβος επίσης μπορει να ειναι αιτια επειδη οταν παιζεις η κιθαρα σου βρισκετε κοντα σε ηλεκρομαγνητικό πεδιο (ηχεία,οθονη υπολογιστή, υπολογιστης ακομα και διακόπτη ρευματος) οποτε δεν παιζει ρολο η συγκεκριμενη γείωση,διοτι μπορει να υπαρχει ηδη στην κιθαρα σου.

Ακου και τις γνωμες των αλλων παιδιών,εμπειρικά σου τα λεω κι εγώ ισως να μην στεκει ορθα η σκεψη μου.

Φιλικά Χρήστος  :)

Αυτο που δεν φαινεται απο το βιντεο και ειναι σημαντικο για οσους παιζουν αυτου του ειδους την μουσικη ειναι το ποσο καλυτερα ακουγεται η καθε νοτα μεσα σε μια συγχορδια με τους emg και τοσο πολυ γκαζι, (καθως και το οτι ο JB ειναι οτι χειροτερο για palm muting στιε μπασεσ χορδες με το ασθενικο του μπασο...αλλα αυτο δεν εχει να κανει με active h passive)

Σας ευχαριστώ ρε παιδιά !!!! Να 'στε καλά... σκεφτόμουν να το κάνω μόνος μου με ένα κολλητήρι για καλώδια...

Δεν ξέρω θα δω...  ;)

lofring είπε:
ααα και θα συμφωνήσω με τον φίλο fenderiadh για το αδύνατο μπάσο των JB ....
Αυτο διορθωνεται καπως;Eιχα διαβασει καπου για αλλαγη ποτενσιομετρων ωστε να κοπουν τα πολλα πριμα αλλα αυτο απο την αλλη δεν θα κανει το μαγνητη πιο muddy;Mε πιο χοντρες χορδες ισως;Παντως πιστευω ειναι χειροτερο ενας μαγνητης να ειναι παραπανω μπασατος απο το κανονικο παρα να ειναι λιγοτερο μπασατος απο το κανονικο (αν και ψιλα γραμματα ειναι αυτα αλλα κουβεντα να γινεται).Για δωστε μου τα φωτα σας  (μη δω κανα λαμπατερ ;D)...

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα