EMG 81 VS Seymour Duncen Blackout

WildchildGR είπε:
Τελικά παράγγειλα απο thomann τους blackout..ξέρετε κάποιο κατάστημα στην Θεσσαλονίκη που μπορεί να κάνει καλά την αλλαγή,γιατι εγώ δεν ξέρω τίποτα απο τέτοια..
Mπορείς να πας στον Telegun, στο στενό απέναντι από τη ΔΕΗ στην Αγ. Δημητρίου, ή στον Τσέλιο, στη Ναυαρίνου. Όπου και να πας βασικά θα στον βάλουν (τον μαγνήτη :P), δεν παίζει πρόβλημα.

Last edited:
Jasemeister είπε:
  Όπου και να πας βασικά θα στον βάλουν
Που'σαι Κώστα να δεις την κατάντια μας...
Εδώ είμαι αγαπητέ, και πραγματικά σοκαρίστηκα από αυτήν την διαπίστωση.

Όντως στο ελλάντα όπου και να πας θα στον βάλουν;

Έτσι εξηγούνται οι εγγλεζάρες μη-άτριχες τουρίστριες;

Φρίττω, πραγματικά.

Αίσχος.

To

Jasemeister είπε:
Ο LiveWire Metal είναι άλλος μαγνήτης και όντως υπάρχει εδώ και καιρό.

Τώρα για το πως ακούγεται δεν ξέρω...
Τον έχω 20 χρόνια στην κύρια κιθάρα μου, και μου χει κάνει μεγάλη ζημιά... Όποιον άλλο μαγνήτη έχω παίξει μου φαίνεται απλώς νωθρός, ψόφιος...

Όπως λέει και το λινκ που δίνεις:

It has a screaming voice with amazing mid-range punch that produces thick, dark chords and hard-hitting leads. Incredibly aggressive output. Will overdrive most amps. [...] The Metal humbucker does not produce true clean tones.

μετα απο εκτενη ακουσματα στο web και ζωντανα πολλων μεταλ μαγνητων (γιατι θελω να παρω και εγω) οι emg κατεληξα πως εχουν αρκετα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ηχο λες και περνάνε απο υπολογιστη..για βαρια παιξιματα με πολλα μπασα και πριμα και καθολου μεσαια απο τον ενισχυτη μου..μου ακουγονταν πολυ "φτωχοι" σε σχεση με τους 498Τ και 490R..

πιστευω πως υπαρχουν πολυ καλυτεροι μαγνητες για βαρυ μεταλ (οπως οι blackouts) και αναρωτιεμαι πως τοσοι κιθαριστες τους χρησιμοποιουν ακομα (βλεπε hammet,hedfield) σε αντιθεση με τον zakk wylde που για τα "βζιν,γκροΟυαν, ΖζσταοΟν ;) --αρκετα εφετζιλικια το  επιβαλουν

Κοίτα, οι active μαγνήτες γενικά δεν έχουν και πολύ σχέση με τους passive, και γι'αυτό ίσως σου ακούγονται πιο "ηλεκτρονικοί". Το θέμα είναι όμως πως τους συγκρίνεις με gibson μαγνήτες, που είναι passive, και αρκετά καλοί και γεμάτοι passive. Τώρα γνώμη μου είναι πως είναι καλοί οι EMG, τους blackouts δεν τους συμπαθώ ιδιαίτερα, αλλά είναι εντελώς ανούσια η σύγκριση active με passive.

Τώρα όσον αφορά τον Wylde, ο τύπος δεν έχει και πολλά εφφέ. Απ'όσο έχω δεί απλά ένα τιγκαρισμένο marshall έχει κι ένα wah, συν την les paul με τους EMG...

συμφωνω πως η συγκριση passive me active ειναι "λαθος", απλα οι emg 81 ας πουμε εχουν πολλα μεσαια , λιγα πριμα αλλα και πολυ λιγα μπασα..αρα δεν μπορεις να εχεις ογκο και βαρυ (=μπασο) ηχο στην Bridge θεση, αλλα αν βαλεις mia les paul με 498Τ σε ενα pre amp πεταλι , ουσιαστικα ειναι σαν να εχεις active (ή της βαλεις ενα στυλ emg afterburner) τους κανεις active ουσιαστικα.

απλα δεν καταλαβαινω γιατι για παραδειγμα ο headfield που παιζει με ++μπασα εχει τους emg 81?? αν και σε studio φωτογραφιες (paparazzi και ετσι..) και οι δυό τους εχουν gibson..μηπως ειναι αυτες οι συμφωνιες - χορηγιες .. που χαλανε την δουλεια..?? λεω εγώ μήπως?? :)

Βασικά οι active έχουν τη δυνατότητα να "σπρώξουν" λίγο παραπάνω έναν ενισχυτή (που παίρνει, έτσι?) και εκτός αυτού έχουν και τις χαρακτηριστικές αρμονικές, το high output (οι περισσότεροι) κλπ.

Τώρα για hetfield, hammett και σια είναι πασίγνωστο πλέον το θέμα με τα endorsements. Με gibson ηχογραφούν μονίμως οι τύποι...

Τώρα για hetfield, hammett και σια είναι πασίγνωστο πλέον το θέμα με τα endorsements. Με gibson ηχογραφούν μονίμως οι τύποι...
α γεια σου!

Παρεπιμπτόντως οι SD να ξέρετε δουλέυουν στα 18 βολτ αν θυμάμαι καλά.Το οποίο κατατάσει τον active αυτον "πιο κοντά" στους passive  απο ότι τον 81.Λίγοτερο κομπρεσαρισμένος ήχος και πιο "ανοιχτος" γενικότερα.Αν βάλετε μπαταρία επιπλέον στον 81 σε σειρά το αποτέλεσμα παίζει να είναι και εφάμιλο.

Όλα αυτά υποθετικά πάντα...

ax1ss είπε:
α γεια σου!
Παραθέτω απ'το Guitar World, τεύχος Ιουλίου 2007:

"I went to the (ESP) warehouse, and I remember checking out a bunch of necks that they had lying around, holding each one and getting the feel of it. I chose one, and at the time I was really in love with the headstock that the Jackson Soloist had. So I said to the ESP guys, can you build me this kind of neck with that kind of headstock"...περιγράφει την κιθάρα πάνω στην οποία βασίστηκε η KH-2..."Ι remember waiting for about six or eight months. The guitar came and I was blown away by the quality, the feel and the sound. I took that guitar on tour and into the studio with me to record And Justice For All [1998].

"A little more pragmatic was ESP's next signature model, the KH-3, introduced in 1991. 'I always liked the Les Paul Junior body shape', Hammet explains. 'So I said, let's take that shape, put a couple of EMG 81s and a Floyd Rose in it. I thought that Les Paul Junior shape would be perfect for the Floyd Rose, so I made sure the body was thick enough for a Floyd. I played that on the Black Album [Metallica, 1991]. I remember taking it into the studio a week after I got it and recording guitar solos with it."

Και 2 βιντεάκια απ'την εποχή του Black Album:

Kατά βάση χρησιμοποιούν ότι τους κάθεται καλύτερα εκείνη την ώρα....

Το μαυρο προβατο των Les Paul, ελαφρως customized. Αντι των p90 (κορυφαιος παρολαυτα) και burstbucker 3, οι EMG p60 και 85, μαζι με το booster PA2 (στην θεση ενος tone control). Με χορδες everly 12-60, κουρδισμενη δυο τονους κατω σε ντο. Ετσι, για την τρελα... [/img]

Αν και EMGholic τσεκαρε αυτούς.

http://www.rockfieldpickups.com/fat_ass.html

Ενας γνωστός τους έβαλε σε μια Ibanez και έπαθε πλάκα. Δεν νομίζω να εισάγωνται στο "χωριό" μας, αλλα στο internet τους βρίσκεις εύκολα και σχετικά φθηνά.

απλά ακου τα κλιπ και βγάλε μόνος σου συμπέρασμα.

zputsam είπε:

Ενας γνωστός τους έβαλε σε μια Ibanez και έπαθε πλάκα. Δεν νομίζω να εισάγωνται στο "χωριό" μας, αλλα στο internet τους βρίσκεις εύκολα και σχετικά φθηνά.

KAI telegun approved!  ;)

darshan είπε:
Το μαυρο προβατο των Les Paul, ελαφρως customized. Αντι των p90 (κορυφαιος παρολαυτα) και burstbucker 3, οι EMG p60 και 85, μαζι με το booster PA2 (στην θεση ενος tone control). Με χορδες everly 12-60, κουρδισμενη δυο τονους κατω σε ντο. Ετσι, για την τρελα... [/img]
άσχετο αλλά αν είναι η bfg, την χτύπαγα άνετα

zputsam είπε:

Αυτούς τους φοράνε από τη μανα τους κάποιες BC Rich. Στο εμπόριο δεν τους είχα δει ποτέ σκέτους (οταν ψαχνόμουν).

X-minor είπε:
KAI telegun approved!  ;)
Ξέρεις φίλε, αυτή τη συζήτηση την έκανα με το Μήτσο μέσα στο χειμώνα που πέρασε. Αυτός μου είπε για τους Rockfield και για τον κοινό μας φίλο που τους "φόρεσε" στην Ibanez του.

zputsam είπε:
Ξέρεις φίλε, αυτή τη συζήτηση την έκανα με το Μήτσο μέσα στο χειμώνα που πέρασε. Αυτός μου είπε για τους Rockfield και για τον κοινό μας φίλο που τους "φόρεσε" στην Ibanez του.
;D Μια απ'τα ίδια φίλε!

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back