Αυτό δε δείχνει ευγένεια και ανωτερότητα πνεύματος που θα διέκρινε έναν ευφυή άνθρωπο' date=' αλλά φανατική προσκόληση στο [b']γράμμα του νόμου και οπαδισμό[/b].
Αλλά το ότι οι Γερμανοί συνηθίζουν να φέρονται σαν κοπάδι δεν είναι κάτι νέο... :roll:
Γιατί βλέπεις αυτοί δεν ξεκίνησαν όλους τους παγκόσμιους πολέμους της Ανθρωπότητας, οπότε δεν κουβαλάνε και τα ανάλογα συμπλέγματα... :roll:
Εδώ έχουμε να κάνουμε με ουσιαστικά ζητήματα Παιδείας και μακρόπνοης πολιτικής/κοινωνικής οργάνωσης. Δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνουν ποτέ αυτά στην Ελλάδα...
1. Συμφωνώ ότι η αντίδραση μπορεί να είναι τραβηγμένη, αλλά οι νόμοι υπάρχουν για να ακολουθούνται ΕΚΤΟΣ φυσικά εάν κάτι έρχεται σε άμεση αντίθεση με τα πιστεύω μας (πορείες, απεργίες κλπ - γίνονται παντού) ή με το σύνταγμα, τα ανθρώπινα δικαιώματα κλπ. Η μαγκιά του να ακολουθεί ο καθένας όποιον νόμο θεωρεί σωστό είναι μάλλον ελληνικό προνόμιο και η "λογική" αυτή είναι αηδιαστικά εγωκεντρική και βλακώδης. Δηλαδή εγώ δε θα κάνω ότι μου πουν οι άλλοι (πχ να μην πίνω όταν οδηγώ), αλλά εγώ θα ΕΠΙΒΑΛΩ στους πάντες αυτό που πιστεύω (δηλαδή ότι και να έχω πιει είμαι ακόμα νηφάλιος και ακίνδυνος).
2. Υποθέτω ότι αυτό είναι για πλάκα. Αλλιώς μιλάμε για άπειρο ρατσισμό, και δεν έχω καταλάβει τέτοιες απόψεις από εσένα.
3. Το ίδιο, και επίσης: πώς σχετίζεται αυτό; Και στην τελική δεν είναι καιρός να σταματήσουμε να κατηγορούμε τους "γερμανούς" για πραγματα που έγιναν πριν γεννηθούνε οι περισσότεροι από τους τωρινούς κατοίκους αυτής της χώρας; Αλλιώς να αρχίσουμε και για τους έλληνες που υποδούλωσαν τη μισή ασία με το μέγα αλέξανδρο, και που επέφεραν τον απόλυτο σκοταδισμό στη μεσόγειο με το βυζάντιο - περίοδο που εκθειάζουμε κι από πάνω!!
4. Συμφωνώ απόλυτα. Το να μην παρκάρεις πάνω σε ράμπα για ανάπηρους (δεν το έχω κάνει ΠΟΤΕ και έχει τύχει να μη βρίσκω άλλη θέση για ΜΙΑ ΩΡΑ, αλλά ορισμένα πράγματα είναι υποχρέωσή μας ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ) ή στο πεζοδρόμιο (καθημερινή συνήθεια σε πολλούς), το να μην πετάμε κάτω τα σκουπίδια μας (το οποίο ΠΟΤΕ δε θα καταλάβω πώς το κάνουν, εγώ δε ΜΠΟΡΩ να ανοίξω πχ ένα αναψυκτικό και μετά να πετάξω κάτω το κουτάκι) είναι θέμα παιδίας. Το να μην οδηγείς πιωμένος (προφανώς και μου έχει τύχει να πιω παραπάνω, και πήρα ΤΑΞΙ, δεν είναι και τόσο δύσκολο), το να είσαι ευγενικός με τους άλλους και το να μην κάνεις πουστιές στις ουρές στα φανάρια (πράγμα το οποίο με εξοργίζει όσο τίποτα στον κόσμο, και θα μαστίγωνα ΕΥΚΟΛΑ άνθρωπο για αυτο το πράγμα), το να ΜΗΝ περνάς το κωλοφάναρο όταν δε φτάνεις να περάσεις απέναντι ώστε να ΜΗΝ κλείσεις την κάθετη ροή αυτοκινήτων και να ΜΗ δημιουργήσεις συμφόρηση, το να δίνεις προτεραιότητα σε άλλους και να αφήνεις τον κακομοίρη που περιμένει μισή ώρα γιατι κανένας ηλίθιος δεν τον άφησε να βγει από το στενάκι στο δρόμο, αυτά είναι θέματα παιδίας, και είναι η ΒΑΣΗ της δημοκρατίας που υποτίθεται ότι έχουμε.
Διάφοροι διατείνονται ότι "εμείς" δημιουργήσαμε τη δημοκρατία. Είναι πολύ αστείο, ειδικά όταν δε σεβόμαστε κανέναν, ούτε τους συμπολίτες μας που έχουν κάποια αναπηρία, ούτε τους γείτονές μας, ούτε τον χ άγνωστο στο δρόμο που τον καθυστερούμε και χάνει ένα ολόκληρο φανάρι που μπορεί να κάνει και 3 λεπτά να ξανα ανάψει απλά για να κερδίσουμε εμείς 5 δευτερόλεπτα περνόντας με πορτοκαλί για να μείνουμε στη μέση της διασταύρωσης. Αυτή ή οδηγική συμπεριφορά κατά τη γνώμη μου μας χαρακτηρίζει τον καθένα ξεχωριστά και το μέσο επίπεδο πολιτισμού της πόλης μας, και δείχνει αν είμαστε όντως δημοκράτες ή @@. Μπορεί να ακούγομαι υπερβολικός, αλλά όταν βάζεις τον εαυτό σου πάνω από τους άλλους κλέβοντάς τους την ουρά ή κλείνοντάς τους το δρόμο είσαι ΜΕΓΑΛΟΣ καραγκιόζης και είναι αστείο να τολμάς να μιλάς για δημοκρατία. Κι εγώ έχω περάσει ουρά σε φανάρι 1-2 φορές στα 5 χρόνια που οδηγώ αλλά υπήρχε επίγουσα ανάγκη, το έκανα μόνο 1-2 φορές και ζήτησα συγνώμη από τον προηγούμενο.