Ελεγχος γνησιοτητας FENDER STRAT USA

Nestoras είπε:
Άρα '88 και αλλαγμένο pickguard.
Ίσως...

Μπορεί να είναι και προγενέστερη, καθώς σύμφωνα με τα διάφορα σχετικά sites, η σειρά Ε 400000 πιάνει από το ΄84 ως το ΄87.

Το 1988 ξεκινά να αριθμεί από το Ε 800000. 

anastasio είπε:
Nestora μια τελευταια ερωτηση , το boat style body εβγαινε μονο εκεινη την περιοδο και εβγαινε σε american η υπηρχε και μεξικανικη boat style?
δεν υπηρχανε τοτενες μεξικανικες Fender.

Το μανικι ειναι του 88 ,οταν το ελυσα ειδα εχει σφραγιδα jul 88.Δεν με απασχολει το μπρατσο.

Για την γνησιοτητα του σωματος συζηταμε,μηπως εκει εγινα μεταγενεστερη αλλαγη.

το σωμα ειναι μια χαρα.

αποτελειται,αφου ειναι sunburst,απο 7-8 κομματια poplar και μια φλυδα alder μπροστα και πισω για να φαινεται ωραιο το finish,ετσι τα φτιανανε τοτενες,απο βαρος πως παει?

Superfunk είπε:
αποτελειται,αφου ειναι sunburst,απο 7-8 κομματια poplar και μια φλυδα alder μπροστα και πισω για να φαινεται ωραιο το finish,ετσι τα φτιανανε τοτενες,απο βαρος πως παει?
Σωστός και ...

Μπορεί να είναι και προγενέστερη, καθώς σύμφωνα με τα διάφορα σχετικά sites, η σειρά Ε 400000 πιάνει από το ΄84 ως το ΄87.
Δεν υπήρχε American std πριν το 1987.

Nestoras είπε:
Δεν υπήρχε American std πριν το 1987.
Για να το λες έτσι θα είναι.

Όμως στα σχετικά με την αρίθμιση των Fender sites, το 1988 το ξεκινάνε από Ε 800000. 

Οπότε αν δεχθούμε την εκδοχή τους, το Ε 48**** σαν serial number παραπέμπει από '84 ως '87.

ΥΓ: Άβυσσος η αρίθμιση της Fender ;D

Αλλά θα μου πεις, η πρώτη φορά είναι που κάνουμε... CSI Fender;

Moυ το 'χε κάνει δώρο η πεθερούλα μου.  :D

a.r.d.f.jpg

Nestoras είπε:
Moυ το 'χε κάνει δώρο η πεθερούλα μου.  :D
Δεν λέω, καλό είναι... Αλλά να σου κάνει δώρο και μια stratocaster.

Κοτζάμ γαμπρό τους δώσαμε (και ΤΙ γαμπρό, Sir) να μην του πάρει και μια κιθάρα σαν του εξωφύλλου;  8) ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Δεν λέω, καλό είναι... Αλλά να σου κάνει δώρο και μια stratocaster.

Κοτζάμ γαμπρό τους δώσαμε (και ΤΙ γαμπρό, Sir) να μην του πάρει και μια κιθάρα σαν του εξωφύλλου;  8) ;D
Moυ έκανε πρό γάμου τη κιθάρα της φωτό. :P

Μετά γάμου ... βιβλιαράκι. :-X

anniversary.jpeg

Nestoras είπε:
Moυ έκανε πρό γάμου τη κιθάρα της φωτό. :P

Μετά γάμου ... βιβλιαράκι. :-X

Α χα... Ώστε ξηγήθηκε starocaster η πεθερούλα. Μπράβο της.

Ε, μετά γάμου τι ήθελες; Τον είχαν δέσει τον... γάιδαρο. Βιβλιαράκι και πολύ ήταν  ;D

Πάντως περίεργο... Δεν θυμάμαι να σε δει ποτέ με αυτή την κιθάρα  ::)

Είναι κάποιο μήνυμα για την πεθερά;  ;D ;D ;D

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Πάντως περίεργο... Δεν θυμάμαι να σε δει ποτέ με αυτή την κιθάρα  ::)

Είναι κάποιο μήνυμα για την πεθερά;  ;D ;D ;D
Την κρατάει καινούρια αν χρειαστεί να την επιστρέψει!  ;)  ;D ;D ;D

anastasio είπε:
Nestora lucky guy...και ειναι και σε ωραιο χρωματακι η κιθαρα.
Έτσι... έτσι...

Εικόνισμα πρέπει να τις έχει- και την πεθερά και την κιθάρα  :D

Ακούς Νέστορα, την κιθάρα της πεθερούλας και τα μάτια σου  8)

Terry RoscoeBeck5 είπε:
Έτσι... έτσι...

Εικόνισμα πρέπει να τις έχει- και την πεθερά και την κιθάρα  :D

Ακούς Νέστορα, την κιθάρα της πεθερούλας και τα μάτια σου  8)
Μετά τον 1329/1983 η προίκα καταργήθηκε. Το   προικόον αυτοδίκαια επιστρέφει στην πεθερά.

;D :P :P

Κατά τα λοιπά , ως κάτοχος του (το οποίο πλήρωσα ΜΟΝΟΣ μου γιατί δεν με παίρνει καμία) :

69-195-thickbox.jpg

Επιβεβαιώνω ότι ΔΕΝ υπήρχε stratocaster  HSS το 1988  8)

Τέλος:

Τα σώματα ηταν boat style για να μην σκάβεις όταν αλλάζεις μαγνήτες.  ;)
"swimming pool" or "bath tub" rout το λέμε εμείς στην φέντερ  ;D

anastasio είπε:
μεχρι ποια χρονια εβγαζε σωματα ....bath tub η fender.
". Other subtle changes were also made to the guitars over the years, but the basic shape and features of the Strat have remained unchanged. In the 1970s and 1980s, some guitarists began modifying their Stratocasters with humbucking pickups, especially in the bridge position, to create what became known as a "Fat Strat". This was intended to provide a thicker tone preferred in the heavier styles of hard rock and heavy metal. The popularity of this modification grew and eventually Fender began manufacturing models with a bridge humbucker option (HSS), denoted and separated from the original triple single coil by the title of "Fat Strat", as a reference to the humbucker's distinct sound, as well as models with dual humbuckers (HH), better known as "Double Fat Strats". Fender also started making Stratocaster pickguards specially designed for guitar bodies routed for HSH (humbucker-single-humbucker) and HHH (humbucker-humbucker-humbucker) pickup configurations.

Since 1998, many high-end US-made Fender Stratocasters such as the American Deluxe, American, Hot Rodded American, American Special and American Standard series came with an HSH pickup rout instead of a "swimming pool" (or "bath tub") cavity to increase the total amount of wood that actually can resonate, producing a more complex tone. The HSH rout allows players to modify their pickups to the most often seen after-market configurations without re-routing or cutting into their guitar's body, while maintaining more wood than a "swimming pool" rout."

To σίγουρο είναι , με βάση τα παραπάνω, ότι επίσημα η fender, ακολουθωντας την μέχρι τότε πρακτική  του "modification" που έκαναν χρήστες, ΞΕΚΙΝΗΣΕ  το 1998 (δεν ξέρω πότε ή αν σταμάτησε) το
ΗSH αντί για το "swimming pool" rout (δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι ταυτόχρονα το σταμάτησε [το "swimming pool" rout] το 1998).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Εγω συνεχιζω μεχρι να εξαντλησω το θεμω.

αυτο που φαινεται στην  φωτο πιο κατω ειναι το Bi-Flex?

εαν ειναι ετσι bi flex εχουν μονο τα american σωματα ,εστι δεν ειναι?

Αρα με αυτο επιβεβαιωνεται οτι το body ειναι αμερικανικο.

αρ1.jpg

Τωρα που γυριζει μπορει να μου εξηγησει καποιος τι ρολο παιζει αυτη η εξτρα τρυπα στο σωμα?

Παρόμοια θέματα

Trending...

Νέα θέματα

Back