Φυσικο δεν ειναι καθολου, αφου ο ενας λειτουργει ταξη Α/Β και ο αλλος Α.Επισης elementary...
Καλα κατα ποσον λειτουργει ο Matchless (& o VOX) σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ταξη Α,επιτρεψε μου να αμφιβαλλω..
αλλα ακομα και αν λειτουργουσε σε ταξη Α αυτο δεν σου δινει περισσοτερο headroom σου δινει καποια ΕΝΤΑΣΗ παραπανω (που ειναι ΑΛΛΟ πραγμα) ,επισης τα λαμπατα rectifier των Matchless δεν ειναι και οτι καλυτερο για μεγαλο headroom
Ισως βεβαια ο ιντερνετικος λογος δεν μας επιτρεπει να συνενοηθουμε,μπορει δηλ.εσυ να αναφερεσαι στην γενικη "ποιοτητα" των καθαρων (που ειναι υποκειμενικη) ενω εγω αναφερομαι καθαρα στο headroom και στο ποσο ενας λαμπατος ενισχυτης δεν "σπαει" οταν τον πουσαρεις
,ο Boogie ας πουμε στο καθαρο καναλι στο ...δεκα,οπου εχει ηδη σκοτωσει τη μιση Αθηνα ;D,παραμενει clean as a whistle ενω ο Matchless εχει βρωμισει του θανατα (αλλωστε για ΑΥΤΟΝ τον ηχο τον αγοραζουν οι περισσοτεροι)
γενικα μιλωντας παντως σπανια θα δεις καποιον να προτεινει εναν ενισχυτη με EL84 για πεντακαθαρο παιξιμο σε υψηλες εντασεις ,οι περισσοτεροι θα σε παραπεμψουν σε εναν 6L6,KT88 (αντε και EL34 στην περιπτωση των HIWATT) ενισχυτη
Να τονισω βεβαια οτι τα καθαρα των EL84 μου αρεσουν σε λογικες εντασεις (κυριως σε υλοποιησεις με ss rectifier οπως ο PΕAVEY CLASSIC & o KOCH Studiotone τον οποιο και εχω) αν και τους λειπει αρκετο απο το bottom end των 6L6
o ιδανικος καθαρος ηχος ειναι για εμενα ενα στερεο σετ απ με εναν ενισχυτη με EL84 (για την γλυκα στις υψηλες συχνοτητες) & εναν ενισχυτη 6L6 (για το "γεμισμα" του ηχου και το punch) σε λογικες εντασεις.