Λυπαμαι φίλε μου αλλα στο αρμονιο/πιανο/synth- σε αντίθεση με την κιθάρα -δε μπορεις να μαθεις μουσικη απο ΤΑΜΠΛΑΤΟΥΡΕΣ και νουμεράκια και πρέπει να μάθεις ΝΟΤΕΣ και ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΑ.Macubert είπε:Έπειτα μπορείς να μαθένεις από video ή ταμπλατούρες κάποια κομμάτια και έτσι θα μάθεις συνχορδίες και σολάκια.
Από πότε φίλε μου ο όρος ''ελευθερία'' στη μουσική σημαίνει ''ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΔΕΙΑ'' και ''ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΩ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΥ'';Macubert είπε:jobforacowboy, επειδή αυτή η μέθοδος (του όχι ωδείο) όπως είπα έχει δοκιμαστεί, σίγουρα όχι από εσένα απ'ότι φαίνεται, μην είσαι τόσο απόλυτος. Η μουσική είναι ελευθερία προπάντων. Αν βέβαια parginos θες να ασχοληθείς με το πιάνο απλά για να παίζεις μπορείς απλά να ακολουθήσεις την ιδέα του φίλου από πάνω. :
Όσο για τις ταμπλατούρες ήταν λάθος μου, εννοούσα τα ακόρντα. ;D
ninja είπε:Από πότε φίλε μου ο όρος ''ελευθερία'' στη μουσική σημαίνει ''ΟΧΙ ΣΤΑ ΩΔΕΙΑ'' και ''ΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΝΩ ΟΤΙ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΩ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΒΑΖΕΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΟΥ'';
Επίσης λες ότι αν θέλει πιάνο να πάει στο ωδείο, ενώ αν θέλει αρμόνιο να μάθει μόνος του.
Εννοείς ότι το αρμόνιο είναι εύκολο και το πιάνο δύσκολο;Σε πληροφορώ λοιπόν αγαπητέ μου ότι το αρμόνιο, αν το μάθεις όπως πρέπει να το μάθεις και όχι ''μπακάλικα'' όπως οι περισσότεροι, είναι εξίσου δύσκολο όπως όλα τα όργανα και πολύ δυσκολότερο από πολλά.
Λοιπόν για να μη λέμε αερολογίες, θα ήταν καλό να μην αποθούμε τον κόσμο που θέλει πραγματικά να μάθει από τους δασκάλους κα τα ωδεία.
Μουσική μπορεί να σου μάθει μόνο το ωδείο ή ο δάσκαλος μουσικής και όχι το youtube.
Αυτά.