efe φωνη σαν ηλεκτρικη κιθαρα

philippe

Νέο μέλος
Πόντοι
16
το εχω ακουσει σε καποια ρεφρεν σα numetal και η φωνη ακουγετε παραμορφωμενη σαν ηλεκτρικη κιθαρα ξερετε με ποιο εφε γινετε αυτο;

Μπορείς μήπως να μας πεις κάποιο συγκεκριμένο κομμάτι που έχει αυτό το εφε? Ή ακόμα καλύτερα να ανεβάσεις καποιο κλιπ με το εφέ για να καταλάβουμε για τι ακριβώς πράγμα μιλάμε

Να περάσεις την φωνή από ενισχυτή (ή τουλάχιστον κάποιον εξομοιωτή) κιθάρας δοκίμασες;

oxi talk box αν και αυτο ωραιο ακουγετε αλλα αυτο που λεω ειναι πολυ dirty σαν ηλεκτρικη κιθαρα,θα ψαξω να το βρω να το ακουσετε

Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιο plugin είναι αυτό που κάνει Blend δύο audio πηγές.

Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί ως pattern το ένα δείγμα (πχ ήχος ηλεκτρικής) και βάσει αυτού παίζει τη δεύτερη φράση (πχ φωνή).

Με κάτι τέτοιο θα έκανες πιθανών τη δουλειά σου.

Βέβαια, αυτό που ακούς σε μια ηχογράφηση ενδέχεται να μην είναι κάποιο "έτοιμο" εφέ, αλλά ένας έξυπνος συνδυασμός...

Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ ποιο plugin είναι αυτό που κάνει Blend δύο audio πηγές.
Συγκεκριμένα χρησιμοποιεί ως pattern το ένα δείγμα (πχ ήχος ηλεκτρικής) και βάσει αυτού παίζει τη δεύτερη φράση (πχ φωνή).

Με κάτι τέτοιο θα έκανες πιθανών τη δουλειά σου.

Βέβαια' date=' αυτό που ακούς σε μια ηχογράφηση ενδέχεται να μην είναι κάποιο "έτοιμο" εφέ, αλλά ένας έξυπνος συνδυασμός...[/quote']

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλα... κατι τέτοιο δεν κάνει το vocoder??

Βασικά αυτό είναι. Εκτός αν εννοεί κάτι άλλο

Μπορεί να κάνω και λάθος αλλα... κατι τέτοιο δεν κάνει το vocoder??
Δεν αντιλέγω, αλλά μάλλον έχω στο νου μου κάτι παραπλήσιο...

Τέλος πάντων, την πέφτω και μπορεί να το ονειρευτώ... 8O :? 8)

Καλημέρα σε όλους...

oxi talk box αν και αυτο ωραιο ακουγετε αλλα αυτο που λεω ειναι πολυ dirty σαν ηλεκτρικη κιθαρα' date='θα ψαξω να το βρω να το ακουσετε[/quote']
Μήπως θες κάτι σαν και αυτό που ακούγεται στην αρχή του Shiny Disco Balls των WHO DA FUNK?

Δοκίμασε να φορτώσεις το QuadraFuzz (είναι Distortion plugin του Cubase & Nuendo) φέρε την φώνη εκεί που τη θες, και μετά δώσε της λίγο χαρακτήρα με ένα ελαφρύ compression σε συνδυασμό με έναν απότομο limiter.
Φυσικά δεν δίνω και καμία συνταγή, απλώς παίξε λίγο με αυτό τον τρόπο και πιστεύω ότι θα πάρεις αυτό που θες(φυσικά αν ψάχνεις κάτι σαν αυτό).

my 2 cents.... που λένε και οι Γιαπωνέζοι και πάντα φιλικά...

Τέλος πάντων' date=' την πέφτω και μπορεί να το ονειρευτώ... 8O :? 8)[/quote']
:lol: :lol: :lol: :lol:

Καλημέρα σε όλους...

oxi talk box αν και αυτο ωραιο ακουγετε αλλα αυτο που λεω ειναι πολυ dirty σαν ηλεκτρικη κιθαρα' date='θα ψαξω να το βρω να το ακουσετε[/quote']
Μήπως θες κάτι σαν και αυτό που ακούγεται στην αρχή του Shiny Disco Balls των WHO DA FUNK?

Δοκίμασε να φορτώσεις το QuadraFuzz (είναι Distortion plugin του Cubase & Nuendo) φέρε την φώνη εκεί που τη θες, και μετά δώσε της λίγο χαρακτήρα με ένα ελαφρύ compression σε συνδυασμό με έναν απότομο limiter.

Φυσικά δεν δίνω και καμία συνταγή, απλώς παίξε λίγο με αυτό τον τρόπο και πιστεύω ότι θα πάρεις αυτό που θες(φυσικά αν ψάχνεις κάτι σαν αυτό).

my 2 cents.... που λένε και οι Γιαπωνέζοι και πάντα φιλικά...
βρε εσυ tuxdrum τρελαθηκα γιατι ειπες στην αρχη του κομματιου και στην αρχη του κομματιου ειναι ενας καλογιαλυσμενος ηχος ,μετα το αφησα λιγο και πριν μπει το θεμα λεει δυο τρεις βλακειες και εκει ακουγετε αυτο που θελω!ευχαριστω για τη βοηθεια!!ποτε θες να σου δωσω τα 2 cents;

βρε εσυ tuxdrum τρελαθηκα γιατι ειπες στην αρχη του κομματιου και στην αρχη του κομματιου ειναι ενας καλογιαλυσμενος ηχος ' date='μετα το αφησα λιγο και πριν μπει το θεμα λεει δυο τρεις βλακειες και εκει ακουγετε αυτο που θελω!ευχαριστω για τη βοηθεια!!ποτε θες να σου δωσω τα 2 cents;[/quote']

Χμμμ για να δούμε.... όπως σε βολεύει, μετρήτα,κάρτα, τσεκ :lol: :lol: :lol:

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back