e-drummer

vagelism

Musician/Educator
Πόντοι
2,098
Ο μεγαλος Omar Hakim πριν πολλα χρονια ειχε προφητεψει πως, οπως υπαρχει ο ηλεκτρικος κιθαριστας vs ο ακουστικος..μια μερα θα υπαρχει αναγκη για e-drummers..drummers δηλαδη που ενσωματωνουν εν μερη η  παιζουν εξ ολοκληρου  με ηλεκτρονικα τυμπανα στο σετ τους.

Δειτε το σετ που πρεπει να εχεις αν θες να παιξεις σε μια δουλεια οπως η Shakira. Eκτος απο τα ηλεκτρονικα τυμπανα..ειναι σχεδον τα παντα τριγκαρισμενα.

dimsonic είπε:
ευτυχώς που δεν ζει ο Louis Bellson
Μα ο Louis Bellson δεν παιζει με την Shakira  ;D

Οταν πρεπει να καλυψεις dance,house,hip hop,latin και ενα καρο αλλο  ηχους χρειαζεσαι και ηλεκτρονικα τυμπανα.

Btw τον ειχα γνωρισει αυτον τον ντραμμερ οταν ειχε ερθει εδω και με ειχε ξεναγήσει και αυτος και ο κιθαρίστας της στη σκηνη.

Φοβερα συμπαθητικο παιδι και απιστευτος ντραμμερ.

https://www.noiz.gr/index.php?topic=4666.msg58043#msg58043

Εν μέρει έχει δίκο , εν μέρει μάλλον υπερβάλει (και προφανώς καλύπτει το δικό του gas- και καλά κάνει).

Άκουσα μπότες και snare drums  που μου φάνηκαν ΑΝΚΡΙΒΩΣ ίδια, πόσο μάλλον μέσα στον χαμό (να βαράν όλοι) και τη Σακιρα να περφομάρει (θέλω να πώ-εξαιρώ μερικά nerds  ;D ;D- ποιός θα προσέξει (και μάλιστα σε Live )- τη διαφορά ανάμεσα σε δύο (σχεδόν ίδια) snare drums  ;D )

Δεν ξέρω και όλληηηη τη δισκογραφία της Σακίρα, αλλά δεν φρονώ ότι έχει τόσο χαρακτηριστικά τύμπανα σε πολλά κομμάτια της.

LK είπε:
Δεν ξέρω και όλληηηη τη δισκογραφία της Σακίρα, αλλά δεν φρονώ ότι έχει τόσο χαρακτηριστικά τύμπανα σε πολλά κομμάτια της.
εχει πολλα ηλεΧτρονικα χιπ χοπ τυμπανα...

τα μισα και βαλε κομματια της drumbox ηχους εχουν  ;)

Superfunk είπε:
εχει πολλα ηλεΧτρονικα χιπ χοπ τυμπανα...

Ok, με ένα roland v drums...έβγαζε άνετα όλο το σετ.

Οι έξτρα φαμφάρες απλά μου δείχνουν ότι ο τύπος είναι μερακλής και λιγο υπερβάλει (καλά κανει λέμε)

LK είπε:
Ok, με ένα roland v drums...έβγαζε άνετα όλο το σετ.

Οι έξτρα φαμφάρες απλά μου δείχνουν ότι ο τύπος είναι μερακλής και λιγο υπερβάλει (καλά κανει λέμε)
Εχει και ροκιες το σετ,και λατιν και απο ολα,θες και ακουστικα τυμπανα.

Νομίζω οτι ολο αυτό ειναι μερος του σοου (του οπτικού- οχι του ακουστικού).

Δηλαδή νταξ....κάμερα (για το video wall) στον ντραμμερ της σακιρα;...who cares ;D

LK είπε:
Νομίζω οτι ολο αυτό ειναι μερος του σοου (του οπτικού- οχι του ακουστικού).

Δηλαδή νταξ....κάμερα (για το video wall) στον ντραμμερ της σακιρα;...who cares ;D
δεν θεωρω οτι εστησε ενα τετοιο υβριδικο σετ για λογους φαινεσθε Λακη...Αν υπηρχε αυτος ο λογος θα ειχε γεμισει το τοπο με φυσικα τυμπανα κ πιατινια..οχι ηλεκτρονικα...που ετσι κ αλλιως δεν δειχνουν ωραια..

Προσωπικα μου κανει εντυπωση ο σεβασμος και η προσπαθεια αναπαραγωγης της original ηχογραφησης που δινουν αυτοι οι μουσικοι.

Ενα Td 30 h 50 νομιζω οτι εχει πανω στα dw του..κ σαμπλαρει ηχους απο το λαπτοπ

το πραγμα σηκωνει πολλη κουβεντα.

ασχετο δεν τον λες.

καθε αλλο.

πιθανον γουστάρει πιθανον πληρω καλα.

εγω προτιμω τον Carlock παντως.

vagelism είπε:
δεν θεωρω οτι εστησε ενα τετοιο υβριδικο σετ για λογους φαινεσθε Λακη..
Ξέρεις  γιατί το λέω ;(δεν ξέρω- εικάζω) .

Γιατί πιστεύω ότι το σετ της Σακίρα το έβγαζε .....και με ένα drum machine.

Εστησε αυτό το υβρίδιο γιατί ήθελε την (οπτική) αίγλη ενός σετ φυσικών τυμπάνων...για να παίζει (επί της ουσίας τσικι-μπουμ μπουμ- τσαφ τσαφ...στα περισσότερα).

Νομιζω (και δεν έχει άδικο) σε ένα μεγάλο stage , οπτικά μια ηλεκτρονική ντραμς (δεν είμαστε στα 80's)  θα φαινόταν παράτερα ερασιτεχνικη.

ασχετο δεν τον λες.

καθε αλλο.
Ποιός τον είπε άσχετο;

Καρα επαγγελματίας είναι......και γι αυτό πιστεύω ότι το κανει (και όχι μόνο και pure drums aficionado).

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
vagelism είπε:
...Ενα Td 30 h 50 νομιζω οτι εχει ...
TD-50

td-50_main_gal.jpg

Εκτός των άλλων ηλεκτρονικών.

εγω προτιμω τον Carlock παντως.
Και ο Carlock αν επαιζε με την Shakira τα ιδια θα επαιζε... ;)

In fact οποιοσδήποτε επαγγελματιας ντραμμερ το ιδιο θα εκανε και τα ιδια θα επαιζε.

Εγώ νομίζω ότι είναι σαν να μιλάμε (τηρουμένων των αναλογιών) για τον εξοπλισμό του κιθαρίστα ….του Ρέμου.

Αν λοιπόν , στο υποτιθέμενο παράδειγμα, μας έλεγε ο τύπος ότι , έχω αυτά τα πετάλια, αυτό του rooting ....αυτήν την Gibson κουρδισμένη σε open G, γιατί βαράω μια νότα σε ένα τραγούδι, πάνω κάτω τα ίδια συμπεράσματα θα έβγαζα.

1ον Ότι ό τύπος είναι επαγγελματίας και θέλει να κάνει το καλλίτερο δυνατό για το gig (δεν κάνει αρπαχτή).

2ον Ότι είναι και μερακλής και δίνει (καλώς)  έμφαση και στο οπτικό μέρος.

3ον Επί της ουσίας είναι εκ του περισσού όλα αυτά....αλλά εκει η το νόημα της ζωής...στα περιττα  ;D

4ον Μπράβο στον Ρέμο που δίνει δουλειά σε έναν μουσικό, που δεν χρειάζεται.  ;D

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back