dunlop volume pedal

J's conspiracy

Μέλος
Πόντοι
28
καλησπερα παιδια ,μια ερωτηση για οποιον ξερει

το dunlop volume pedal οταν βρισκεται στη θεση 0,πρεπει να ακουγεται το σημα λιγο ή να μη ακουγεται τπτ ?

siatrani είπε:
καλησπερα παιδια ,μια ερωτηση για οποιον ξερει

το dunlop volume pedal οταν βρισκεται στη θεση 0,πρεπει να ακουγεται το σημα λιγο ή να μη ακουγεται τπτ ?
αν το ζητουμενο ειναι να μπει στην λουπα λαμπατου ως μαστερ βολιουμ πρωτα τσεκαρε αν ο ενισχυτης σου με το βολιουμ στο μηδεν βγαζει ηχο... αν βγαζει ενα ελαχιστο ηχο , αυτο δεν μπορεις να το μηδενισεις με το πεταλι...

ok παιδια,σας ευχαριστω

αυτο παντως που παρατηρησα ειναι οτι στο καθαρο οταν εχω συνδεσει μονο το volume

,δεν χαμηλωνει εντελως .οταν το συνδεσω volume-wah-distortion (πεταλι) χαμηλωνει σχεδον τελειως και οταν αλλαζω καναλι και βαζω το drive δεν χαμηλωνει σχεδον καθολου παρα αλλαζει το gain του drive

οταν το συνδεσα στο effect loop ,δεν υπηρχε καν ηχος ,εκτος απο ενα βουητο

αυτο που ειχε ενδιαφερον ηταν οταν το συνδεσα αναποδα και λειτουργουσε σαν tone control ..

η αρχική ερώτηση έγινε επειδή υποπτευόσουν πως είναι χαλασμένο?

γιατί σύμφωνα με το manual και με αυτά που γράφεις..μάλλον κάτι δεν πάει καλά...

αλλά αν σε ικανοποιεί εσένα...;D

δεν με ικανοποιει απλα ηθελα να δω μηπως αυτη ειναι η φυσιολογικη του αποκριση

Το εν λογω πεταλι, δεν μηδενιζει τελειως τον ηχο.καπου στο youtube υπαρχει καποιος που εξηγει γιατι γινεται αυτο και δειχνει και μια μοντα για να το αλλαξεις.Προσωπικα δεν το εχω πειραξει δεν με ενοχλει καθολου που δεν μηδενιζει τελειως ο ηχος.

Ένα λινκ, πως να αλλάξεις το κορδόνι και να το σετάρεις,

Αν δεν χρειάζεσαι καινούργιο κορδόνι απλά σετάρισέ το έτσι ώστε τέρμα κλειστό να μην ακούγεται τίποτα.

myster_maze είπε:
Ένα λινκ, πως να αλλάξεις το κορδόνι και να το σετάρεις,

Αν δεν χρειάζεσαι καινούργιο κορδόνι απλά σετάρισέ το έτσι ώστε τέρμα κλειστό να μην ακούγεται τίποτα.
Dr. Maze κάπου χάθηκες... Νομίζω μιλάμε για dunlop Volume Pedal!  :)

τελεια ευχαριστω !

μιας και ειμαστε εδω ,γνωριζει καποιος να μου εξηγησει τι παιζει με τα 25k ohm κια τα 250?

passive & active volume pedals?

Όχι και τα δύο volume pedals, 25K και 250Κ, passive είναι απλά για άλλη χρήση το καθένα.

Αν το volume pedal είναι ακριβώς μετά την κιθάρα σου τότε 25Κ για active κιθάρα και 250Κ για passive. Αν το έχεις μετά από buffered πετάλι ή True Bypass πάντα ενεργό ή στο effect loop τότε πάλι 25Κ.

Ωστόσο υπάρχουν και active volume pedals αλλά φαντάζομαι η ερώτησή σου είναι καθαρά για την διαφορά 25Κ και 250Κ των passive.

Αν η Strat σου είναι passive και το volume pedal το βάλεις αμέσως μετά την κιθάρα σου τότε με το 250Κ θα είσαι ok. Ναι, το Dunlop είναι 250Κ!

Επίσης (μιας και γίνονται ωραίες αναφορές για τα V.P.) τα Volume Pedals με 250k ποτενσιόμετρα, αναφέρονται επίσης και ως high impedance volume pedals (και low τα αντίστοιχα 25αρια).

Στο θέμα σου τίποτα! Απλά το αναφέρω γιατί πολλά πετάλια του εμπορίου αναφέρονται έτσι  (με high - low) και όχι με τις τιμές των pots.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back