Drum Tuning by Bob Gatzen

Melodic drummer είπε:
  ... ωραίο αυτό ... το κρατάω.

Οι αγνές παρθένες βέβαια,μπορούν και αναδεικνύουν τον ήχο κάθε τυμπάνου με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,ασχέτως  κόστους τυμπάνου,εφόσον ξέρεις να κουρδίζεις,βεβαίως,βεβαίως.
Συγνωμη ρε παιδιά, λεμε ότι θελουμε??

Από οσο γνωριζω εδω και μια 40ετια τα δέρματα που βγαινουν στην αγορά για το drumset είναι PVC Δέρματα.

Ποιός και που βρήκε δέρματα άλλου είδους??

μαλλον αυτος που κουρδιζει τα τυμπανα του με αυτο... ;D ;D

tu-2-76e1bb729f96f8d9af972b3096702307.jpg

Nordic, νομίζω ότι ο nioniakis αναφέρεται στα μονόφυλλα, αμαφλάριστα δέρματα και όχι στα φυσικά ...μοσχαρίσια (παρεμπιπτόντως τα πλαστικά δέρματα είναι από mylar (PET) και όχι από PVC - άχρηστη πληροφορία για να κάνω τον έξυπνο ;D).

Νioniakis, δεν ήξερα ότι υπάρχουν και ...τρίφυλλα δέρματα. Είσαι σίγουρος ότι δεν είχες κάτι άλλο στο μυαλό σου;  ;)

Scorpio, αν πάρεις ένα καλό ταμπούρο πιθανότατα θα ακούγεται καλύτερα από το Olympic, αλλά πάλι θα πρέπει να επιλέξεις τα κατάλληλα δέρματα, να το κουρδίσεις σωστά, να ρυθμίσεις καλά τις χορδές κ.λπ. Προσωπικά θα έδινα στο Olympic μια ευκαιρία με τη διαδικασία δοκιμής και σφάλματος.

Αναμένουμε εναγωνίως τα αποτελέσματα.

Haris είπε:
Nordic, νομίζω ότι ο nioniakis αναφέρεται στα μονόφυλλα, αμαφλάριστα δέρματα και όχι στα φυσικά ...μοσχαρίσια (παρεμπιπτόντως τα πλαστικά δέρματα είναι από mylar (PET) και όχι από PVC - άχρηστη πληροφορία για να κάνω τον έξυπνο ;D).
Originally, drumheads were made from animal skin and were first used in early human history, long before records began.

In 1956, Chick Evans invented the plastic drumhead. Plastic drumheads made from polyester are cheaper, more durable, and less sensitive to weather than animal skin. In 1957, Remo Belli and Sam Muchnick together developed a plastic head (also known as Mylar) leading to the development of the Remo drumhead company.

Despite the benefits of plastic heads, drummers in historical reenactment groups such as fife and drum use animal skin heads for historical accuracy. Skin heads are used on most hand drums, including djembes, frame drums and congas, although in recent years, companies such as Remo have begun manufacturing synthetic counterparts for certain hand drums such as congas. Another common material used for drumheads is aramid fiber, such as kevlar. More durable fiber heads are used mostly in marching percussion.

http://en.wikipedia.org/wiki/Drumhead

Τα δερματα φτιαχνονται απο mylar(και αυτό πλαστικό θεωρείται) και PVC.

Εγω προσωπικά μοσχαρίσια δέρματα για drumset δεν έχω βρεί.(δεν μιλάω για τα υπόλοιπα percussion).

Mπορεί κάποιος να μου προτείνει που αγοράζω μοσχαρίσια δέρματα???

ή να αρχίσω να εκτρεφω κατσίκια??

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Αν όντως σε ενδιαφέρει, υπάρχουν ακόμα κατασκευαστές φυσικών δερμάτων για ντράμσετ: http://www.earthtoneheads.com/default.asp

Παρεμπιπτόντως, πώς θα έχεις μοσχαρίσια δέρματα εκτρέφοντας κατσίκια; ;D

Haris είπε:
Προσωπικά θα έδινα στο Olympic μια ευκαιρία με τη διαδικασία δοκιμής και σφάλματος.

Αναμένουμε εναγωνίως τα αποτελέσματα.
Προς το παρόν, δεν υπάρχει περίπτωση για αλλαγή ταμπούρου, άρα θα παίζουν συνεχόμενοι πειραματισμοί με το κούρδισμα και το σφίξιμο-ξεσφίξιμο της χορδιέρας. Με την τώρα κατάσταση πάντως (τσίτα το κάτω δέρμα-τσίτα η χορδιέρα) παίζω το ταμπούρο και μέχρι να το ξαναχτυπήσω βουίζει. Άσε τι γίνεται με το πάνω αριστερό tom... Πανικός στις χορδές όταν το χτυπάω. Και με τα άλλα toms το ίδιο αλλα όχι τόσο πολύ. Άρα κάτι μπορεί να παίζει και με τη μετάδοση του ήχου. Ας αλλάξω και λίγο τις θέσεις τους και βλέπουμε...

Θέλω και εγώ πάντως μοσχαρίσιο δέρμα απο κατσίκι! ;D ;D ;D

Haris είπε:
Αν όντως σε ενδιαφέρει, υπάρχουν ακόμα κατασκευαστές φυσικών δερμάτων για ντράμσετ: http://www.earthtoneheads.com/default.asp

Παρεμπιπτόντως, πώς θα έχεις μοσχαρίσια δέρματα εκτρέφοντας κατσίκια; ;D
Ομολογώ πως δεν ηξερα πως υπαρχουν κατασκευαστες φυσικών δερμάτων.

Πιο πριν ακουσαμε και 3φυλλα δέρματα..(που προσωπικά ούτε και εγω το έχω δει).

Υστερα απο αυτο που άκουσα ημουνα ετοιμος να φυτεψω κελεμπέκια και να βοσκω ζωα..

Κατσίκια.(τα μοσχαρια είναι πιο ακριβα).

Superfunk είπε:
η τελεια συνταγη για ΑΘΛΙΟ ηχο δηλ......παρτο αλλοιως.
:-X :-X :-X Δε ξαναμιλάω... Και έλεγα κάτι δε μου πάει καλα...

Superfunk είπε:
η τελεια συνταγη για ΑΘΛΙΟ ηχο δηλ......παρτο αλλοιως.
Ναι! Ξέσφιξε τις χορδές πάραυτα! Υπάρχει λόγος που λέγεται snare drum και όχι κουβάς. Πολύ θα ήθελα να ρίξω μια ματιά/αυτιά από κοντά στο ταμπούρο σου για να καταλάβω τι παίζει.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μπορεί να βγάλει τουλάχιστον αξιοπρεπή ήχο.

Όσον αφορά το buzz (ή sympathetic buzz) που ακούγεται όταν χτυπάς κάποιο τομ, αφού εχεις κουρδίσει σωστά το κάτω δέρμα, δοκίμασε να ξεσφίξεις λίγο τις 4 βίδες (2 απο κάθε μεριά) που είναι πιο κοντά στην χορδιέρα σου. Για muffling (στο πάνω δέρμα προφανώς), δοκίμασε να βάλεις 1-2 κομματάκια μονωτικής ταινίας πειραματιζόμενος με την απόσταση απο το κέντρο.

tamastarphonicaluminium.jpg

sentientno6 είπε:
Όσον αφορά το buzz (ή sympathetic buzz) που ακούγεται όταν χτυπάς κάποιο τομ, αφού εχεις κουρδίσει σωστά το κάτω δέρμα, δοκίμασε να ξεσφίξεις λίγο τις 4 βίδες (2 απο κάθε μεριά) που είναι πιο κοντά στην χορδιέρα σου. Για muffling (στο πάνω δέρμα προφανώς), δοκίμασε να βάλεις 1-2 κομματάκια μονωτικής ταινίας πειραματιζόμενος με την απόσταση απο το κέντρο.
tamastarphonicaluminium.jpg
Αυτό πρώτη φορά το βλέπω... Δε χαλάς το κούρδισμα έτσι? Αν υποθέσουμε βέβαια ότι είναι σωστό... Να βγάλω το o-ring δλδ? Καλύτερα με ταινία? Ακόμα και πορτοφόλι έχω δεί να χρησιμοποιούν αλλα ποτέ δε το δοκίμασα.

Ναι! Ξέσφιξε τις χορδές πάραυτα! Υπάρχει λόγος που λέγεται snare drum και όχι κουβάς. Πολύ θα ήθελα να ρίξω μια ματιά/αυτιά από κοντά στο ταμπούρο σου για να καταλάβω τι παίζει.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι μπορεί να βγάλει τουλάχιστον αξιοπρεπή ήχο.
Με το κινητό δε νομίζω να καταλάβεις πολλά απο τον ήχο του ταμπούρου. Μόνο αυτό έχω για ηχογράφηση, για τη πλάκα μου βέβαια... Απλά να το "βάζω" πάνω απο κομμάτια να δω τι έπαιζα...  ::)

Nordic είπε:
Συγνωμη ρε παιδιά, λεμε ότι θελουμε??

Από οσο γνωριζω εδω και μια 40ετια τα δέρματα που βγαινουν στην αγορά για το drumset είναι PVC Δέρματα.

Κλασική περίπτωση του ... τί κάνεις Γιάννη? ... Κουκιά σπέρνω! ???

Superfunk είπε:
μαλλον αυτος που κουρδιζει τα τυμπανα του με αυτο... ;D ;D

tu-2-76e1bb729f96f8d9af972b3096702307.jpg
... μάγος είσαι? ;)  Scorpio ... τί κλειδί χρησιμοποιείς για τις βίδες?

Haris είπε:
Νioniakis, δεν ήξερα ότι υπάρχουν και ...τρίφυλλα δέρματα. Είσαι σίγουρος ότι δεν είχες κάτι άλλο στο μυαλό σου;  ;)
οχι δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι εχω κατι αλλο στο μυαλο μου ::) ;D

@BlackScorpio  σε στιγμες απογνωσης,μπορεις να χρησιμοποιησεις ηλεκτρολογικη ταινια(τις γνωστες μαυρες,που μερικοι χρησιμοποιουν για να συγκρατησουν τις χαρτοπετσετες πανω στο δερμα-απο τις κορυφαιες επινοησεις της συγχρονης μηχανικης ;D),πανω στην χορδιερα και καθετα προς τις χορδες,ετσι ωστε η ταινια να τις κρατα σε επαφη με το κατω δερμα.επελεξε το κεντρο.

,μπορεις να χρησιμοποιησεις ηλεκτρολογικη ταινια(τις γνωστες μαυρες,που μερικοι χρησιμοποιουν για να συγκρατησουν τις χαρτοπετσετες πανω στο δερμα-απο τις κορυφαιες επινοησεις της συγχρονης μηχανικης ),πανω στην χορδιερα και καθετα προς τις χορδες,ετσι ωστε η ταινια να τις κρατα σε επαφη με το κατω δερμα.επελεξε το κεντρο.
ο Χριστος και η Παναγια! :o

τι του λες του ανθρωπου?

ταμπουρο θελει οχι ΤΑΠΕΡ.....

;D ;D ;D ;D Nioniakis εγω θα πρότειναι να βάλω χαρτοταινία καθ'όλο το μήκος των χορδών, να βγάλω αυτο το ταμπούρο και να βάλω τη φριτέζα της μαμάς... Γ@μ@το θα ηταν. Χωρίς πλάκα τώρα, σιγα σιγα που απογευματιάζει, θα δοκιμάσω κανα 2 τρόπους να διορθώσω το χάλι που έχω για ταμπούρο (που μάλλον δε φταίει αυτο αλλα εγω και οι πατέντες μου) και βλέπουμε.

Melodic drummer είπε:
  Scorpio ... τί κλειδί χρησιμοποιείς για τις βίδες?
Το κλασσικό κλειδάκι που ήρθε με το set..http://www.drumstore.gr/productsdesc.php?id=1146 Βέβαια εμένα δεν είναι pearl αλλα premier, ετσι είναι πάντως... Έχει σημασία MD?

Χαλάρωσα τη χορδιέρα, ξετσίτωσα λίγο το κάτω δέρμα και μπορώ να πω ότι ακούγεται μια χαρά πλέον το ταμπούρο... Ακόμα βουίζει αλλα είναι αμελητέος ο θόρυβος όταν χτυπιέμαι! ;D

Έτσι μπράβο! Μην φοβάσαι να πειραματίζεσαι.

Απαντήσεις

Νέα θέματα

Back