Ντράμς για αρχάριο παιδί

billXTX

Νέο μέλος
Πόντοι
1
Καλησπέρα στη παρέα! Θέλω να ρωτήσω πια ντράμς είναι κατάλληλα για να μάθει ο πιτσιρικάς μου τα ηλεκτρονικά ή τα κλασικά.; Επίσης κλείνω προς τα ηλεκτρικά καθώς μένω σε διαμέρισμα και το θέμα ήχου είναι πολύ σημαντικό. Αλλά δεν ξέρω πως να ξεκινήσει και ποια θα είναι η σωστή αγορά

Αν μιλάμε για το τυπικό διαμέρισμα, με γείτονες πάνω-κάτω-δίπλα-απέναντι, ορθώς κοιτάζεις για ηλεκτρονικό set. Αλλιώς οι γείτονες θα είναι το δεύτερο κατά σειρά πρόβλημα σας, γιατί όσοι ζείτε μαζί με τον μικρό στην ίδια στέγη θα έχετε πάρει τα μυαλά στα χέρια πολύ πριν έρθει η Αστυνομία, το Λιμενικό και το Τμήμα Ηθών.

Δάσκαλος υπάρχει στο κάδρο; Θα είναι ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει το παιδί, θα χτίσει καλές συνήθειες και (αν μιλάμε για ωδείο) θα έχει και πρόσβαση στο real deal για να ξεμπουκώνει.
Ο δάσκαλος λογικά θα έχει εικόνα για το οικονομικότερο κομμάτι της αγοράς των ηλεκτρονικών drums.

Κανονικα σε κανονικο σπιτι :ROFLMAO: πολυ απλα δε γινεται, το ξεχνας.

Πολυ σημαντικο το ωδειο, για τη σωστη τεχνικη που ειναι ΚΡΙΣΙΜΟΤΑΤΗ για την ιδια τη σωματικη υγεια του παιδιου, και την προσβαση σε κανονικο σετ: Τα ηλεκτρονικα και ειδικα τα προσιτα, δε δινουν ουτε την αισθηση, ουτε την ηχητικη αποκριση των κανονικων. Ειναι καλα για το ρυθμικο practice, αλλα για να βαρεσεις ολοκληρωμενα οχι.

Επισης, να ξερεις οτι και τα ηλεκτρονικα σπανε @@ οταν εισαι στον ιδιο χωρο, :ROFLMAO: , ακομα και με ακουστικα οταν φορας, απλα δε σπανε @@ σε ολο το τετραγωνο :ROFLMAO: . Δηλαδη να τα υπολογιζεις να μπουν στο δωματιο του παιδιου, αλλιως σε βλεπω να τα πετας απο το παραθυρο, ΟΚ ειναι και θεμα ανθρωπου ισως, ποσο ευαισθητος ειναι στους συνεχoμενους χτυπους.

Α, και ΙΜΗΟ οι επιλογες ειναι roland και yamaha. Tα ηλεκτρονικα τυμπανα ειναι ιδιαιτερα ευαισθητες συσκευες, μην μπεις στον πειρασμο να παρεις καμια φτηνομαρκα, δεν αξιζει το ρισκο.

Θα έλεγα να κοιτάξεις ηλεκτρονικά σε mesh kit, καλύτερη αίσθηση. Πχ: https://www.thomann.de/gr/millenium_mps_750x_e_drum_mesh_set.htm

Έτσι κι αλλιώς αν ξεκινήσει μαθήματα το πιο σημαντικό κομμάτι εξάσκησης θα είναι το drum pad. Εγώ έχω αυτό και είναι αξιοπρεπέστατο: https://www.thomann.de/gr/meinl_mpp...gqFS7uOT2ZxKm1Yu6uDWP6ZgHjglds1hoCTzkQAvD_BwE

Πολύ πριν τα ηλεκτρονικά drums όλοι οι drummers εξασκούνταν σε παρόμοιες επιφάνειες, καθώς είναι πρακτικά αδύνατο να έχεις ακουστική ντραμς σπίτι. Το practice pad έχει προσπαθήσει να το κάψει πολλές φορές η σύζυγος, που δείχνει και το πόσο εκνευριστικό μπορεί να γίνει το τσίκι-τσίκι μετά από κάποια ώρα.

Βέβαια δεν είναι και βιολί :)

Για πιο αναλυτικές πληροφορίες βάλε budget, ηλικία παιδιού, αν σε ενδιαφέρουν και μεταχειρισμένα κλπ...

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Ακόμα δεν υπάρχει δάσκαλος ούτε ωδείο.. λογικά από Σεπτέμβριο θα τον πάω ωδείο.. για ηλεκτρονικα πχ κάτι σε millennium καινούρια κάπου στα 250 ή μεταχειρισμένα Roland Yamaha behringer στα ίδια χρήματα; Έχω ένα αρμόνιο korg pa50 παίζω με αυτό μπας και τους αρέσει και τους παρακίνησω για αρμόνιο και ο μικρός κόλλησε με ντράμς και η μικρή με το φλάουτο.. ότι νάνε θα με τρελάνουν τα κ@ολ@ομωρα🤪

Προτείνω αυτό: https://noiz.gr/NOIZ628878/

φυσικά καμία σχέση με τον πωλητή.

πιθανότατα θα χρειαστείς κι ένα σκαμπό

ΥΓ Υπάρχει κι αυτό που ο πωλητής λέει ότι είναι πρακτικά καινούργιο και είναι η αναβαθμισμένη έκδοση:

Αγόρασε πρόσφατα ο ντράμερ μας αυτό το σετ για να παίζει στο σπίτι.Πολυ καλά ακούγονται.

Ως ντράμερ, ψηφίζω ακουστικό σετ σε συνδυασμό με practice pad και δάσκαλο/ωδείο.

Υπάρχει και η λύση ακουστικά ντραμς και από πάνω practice pads / dampers, κάτι σαν αυτά: https://www.thomann.co.uk/hq_percussion_so0244_fusion_sound_off_pack.htm

Καθώς επίσης και πιατίνια χαμηλής εντάσεως πχ αυτά

Στη χειρότερη, μπορείς στα ακουστικό σετ να αλλάξεις τα δέρματα με mesh heads.

Συμφωνώ με τους παραπάνω ότι και τα ηλεκτρονικά έχουν θόρυβο, κάποιες φορές πιο εκνευριστικό από τα ακουστικά. Θα προτιμούσα στο διπλανό μου διαμέρισμα να ήταν ένας (καλός) ντάμμερ με ακουστικό σετ και να το ακούω κανονικά παρά τα practice pads ή τα ηλεκτρονικά που ακούγεται σα να καρφώνει κάποιος χωρίς ήχο οργάνου.
Επίσης, δε νομίζω να υπάρχει παίκτης που γουστάρει περισσότερο την αίσθηση ενός (φτηνού) ηλεκτρονικού σετ σε σχέση με ένα ακουστικό. Είναι σημαντικό, ειδικά για κάποιον που ξεκινάει, να τον ενθουσιάζει το όργανο. Άμα το παιδί δεν ψήνεται για ηλεκτρονικά, μπορεί τελικά να τα βαρεθεί σύντομα.

Απαντήσεις

Trending...

Back