Diy project: Noiz overdrive

panafana είπε:
Λοιπόν το έφτιαξα αλλά δεν περνάει σήμα!! τα τζακς που έχω είναι με 3 επαφές το καθένα και είναι και τα 2 μονοφωνικά. Τί συνδέω σε κάθε επαφή του τζακ??
Πρεπει να πηρες jack με n.c. tip (πρεπει να 'ναι μαυρα και να γραφουν "Japan" στο πλαι...)

μελετησε λιγο το σχηματακι ειναι πολυ σαφες για το τι συνδεεις. Προτεινω να παρεις ενα στερεοφωνικο για το input αλλιως πρεπει να βαλεις διακοπτακι για την τροφοδοσια.

panafana είπε:
Λοιπόν το έφτιαξα αλλά δεν περνάει σήμα!! τα τζακς που έχω είναι με 3 επαφές το καθένα και είναι και τα 2 μονοφωνικά. Τί συνδέω σε κάθε επαφή του τζακ??
Ούτε truebypass έχεις?

Πάνε σελίδα 75 να μάθεις για τις επαφές των jack.

Και πες μας τι έκανες  8)

επισης κάτι ακόμα. έχω βάλει μετά την R3 ενα ποτενσιόμετρο για γκειν. αυτό πώς το συνδέω γιατί εκεί πρέπει να έχω κάνει πατατιά. και οταν λέει γείωση στο σχήμα τί σημαίνει αυτό οσον αφορά τη σύνδεση που πρέπει να κανω?

panafana είπε:
επισης κάτι ακόμα. έχω βάλει μετά την R3 ενα ποτενσιόμετρο για γκειν. αυτό πώς το συνδέω γιατί εκεί πρέπει να έχω κάνει πατατιά. και οταν λέει γείωση στο σχήμα τί σημαίνει αυτό οσον αφορά τη σύνδεση που πρέπει να κανω?
Συνδεεις μεσαιο ποδαρακι στην R3 και ενα απ' τα ακριανα...

panafana είπε:
Πάνε σελίδα 74 εκεί φαίνεται πως είναι ενωμένο το μεσαίο με το ακριανό.

Το άσπρο καλώδιο είναι αυτό που έρχεται το σήμα προς το ποντεσιόμετρο δλδ. από το τρανζίστορ πάει το άσπρο όπως το βλέπεις και το μπλε πάει για γείωση  8)

panafana είπε:
Αν και εγώ το gain το έβαλα στην R2 με ισάριθμο με την αντίσταση πάντα ποντεσιόμετρο.

Στην R3 έχω τρίμερ ποντεσιόμετρο που το γυρνάς με κατσαβίδι και όσο χαμηλώνω αντήσταση τόσο πιο πολύ gain έχω  8)

Να σας παρουσιασω και τη (1η) δικη μου εκδοχη...

Ειναι η μια απ'τις δυο εκδοσεις(για τη δευτερη αναμενω οσσονουπω τα υλικα) και το εχω φτιαξει με κεραμικους πυκνωτες, καρμπον αντιστασεις και το διακοπτη 2 σταδιων να εναλλασει διοδους 1N4001 & κοκκινα led.

Να σημειωσω πως η δευτερη εκδοση θα εχει MKT πυκνωτες, metal film αντιστασεις, διακοπτη δυο σταδιων να εναλλασει πυκνωτες, gain pot και ενας διακοπτης 3 σταδιων, αυτη τη φορα(on-off-on), που θα εναλλασει διοδους 1N914 & μπλε led & τιποτα για μεγαλο gain.

Επισης κατι "ωραιο" αισθητικα που θα γινει ειναι οτι θα βγουν στην επιφανεια τα led τα οποια θα αναβοσβηνουν αναλογα με το παιξιμο (εννοειτε οτι δεν θα υπαρχει led ενδειξης λειτουργειας).

2012-06-21_16-57-33_593.jpg

2012-06-21_16-58-05_207.jpg

2012-06-21_16-59-35_462.jpg

lefos21 είπε:
Να σας παρουσιασω και τη (1η) δικη μου εκδοχη...

Ειναι η μια απ'τις δυο εκδοσεις(για τη δευτερη αναμενω οσσονουπω τα υλικα) και το εχω φτιαξει με κεραμικους πυκνωτες, καρμπον αντιστασεις και το διακοπτη 2 σταδιων να εναλλασει διοδους 1N4001 & κοκκινα led.

Να σημειωσω πως η δευτερη εκδοση θα εχει MKT πυκνωτες, metal film αντιστασεις, διακοπτη δυο σταδιων να εναλλασει πυκνωτες, gain pot και ενας διακοπτης 3 σταδιων, αυτη τη φορα(on-off-on), που θα εναλλασει διοδους 1N914 & μπλε led & τιποτα για μεγαλο gain.

Επισης κατι "ωραιο" αισθητικα που θα γινει ειναι οτι θα βγουν στην επιφανεια τα led τα οποια θα αναβοσβηνουν αναλογα με το παιξιμο (εννοειτε οτι δεν θα υπαρχει led ενδειξης λειτουργειας).
Οππ να χαρώ :) Μπράβο ωραίο!!!

Κάτι να ακούσουμε όταν μπορέσεις 8)

Να φτιαξω πρωτα και το αλλο και με την πρωτη ευκαιρια να κανω και μια συγκριση...

Ακόμη δεν κατάλαβα πώς συνδέεται το τζακ με 3 επαφές. μπορείτε να μου εξηγήσετε τί κανει η μεσαία και τί οι 2 ακριανές και πώς μεταφράζονται με βάση το αρχικό σχήμα?

Όπως κοιτάς το σχήμα από το τρανζίστορ πας στην δεξιά άκρη του ποντεσιομέτρου(η μια άκρη της αντίστασης που δεν έβαλες 560Ω).

Στο ποντεσιόμετρο κάνεις μια ένωση το μεσαίο με το αριστερό ποδαράκι(εγώ έβαλα κομάτι από ποδαράκι πυκνωτη μιας και τα κόβουμε).

Στο αριστερό ποδαράκι μπαίνει επίσης και το καλώδιο που θα πάει στην γείωση εκεί που θα ήταν το άλλο ποδαράκι την αντίστασης που δεν μπήκε 560Ω δίπλα στην δίοδο.

panafana είπε:
Ναι αυτό το κομμάτι το κατάλαβα για το τζακ ρωτάω
Ωχ χίλια συγνώμη.

Εκεί που πάει μαύρο καλώδιο είναι γειώσεις και με το μπλ είναι το σήμα 8)

Το δικό μου όμως δεν έχει 2 αλλά 3 επαφές! πήρα και το πολύμετρο τώρα και μου κάνει μπιπ στα 2 από τα 3. Τί κάνω? πού συνδέω τι?

Και επίσης τη μπαταρία την βάζω στο διακόπτη με τις 9 επαφές ή στο τζακ όπω έχει το αρχικό σχήμα?

panafana είπε:
Το δικό μου όμως δεν έχει 2 αλλά 3 επαφές! πήρα και το πολύμετρο τώρα και μου κάνει μπιπ στα 2 από τα 3. Τί κάνω? πού συνδέω τι?
Αν είναι σαν αυτό της σελίδας 75 όπως το κρατάει απο την τρύπα δηλ η ακίδα προς τα επάνω είναι το σήμα.

Δηλ αν βάλεις ένα καρφί το πάνω μέρος του καρφιού μετά το μαύρο(μόνωση σήμα-γείωση)

θα κάνει επαφή με αυτή την ακίδα του jack.

Το άλλο είναι το σώμα η τρύπα με τα πασα δηλ είναι σώμα

panafana είπε:
Και επίσης τη μπαταρία την βάζω στο διακόπτη με τις 9 επαφές ή στο τζακ όπω έχει το αρχικό σχήμα?
όπως το σχήμα  8)

Δηλαδή το μακρύ ποδι του τζακ είναι το σήμα και όλα τα άλλα γείωση.

Ευχαριστώ!

Ναι βάλε και το καρφί από το καλώδιο να το δεις κιόλας.

Περιμένουμε φώτος  8)

Λοιπόν έχω ήχο στο μπιαπας και στο ανοιχτό αλλά παραμόρφωση γιοκ. μονο όταν κοπανάω απότομα βγάζει μια στιγμιαία υποψία ντραιβ. Ενα σημείο που δεν κατάλαβα στο σχήμα είναι η R3 k D1. Πάνε και οι 2 στην ίδια γείωση? Αν ναι σε ποιά (ιν ή αουτ)? Αν όχι συνδέονται μεταξύ τους?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back