Diy project: Noiz overdrive

Τσέκαρε μήπως το stereo jack έχει διακόπτη επάνω του, ίσως χρειάζεται να το αφαιρέσεις.

Επίσης, κοίτα προσεχτικά και τις 3 συνδέσεις που έχει επάνω του.

Σύμφωνα με το σχέδιο, εαν το jack δεν είναι σε μεταλλικό κουτί, τότε δεν γειώνεται όπως αναφέρεις, ακόμη και αν είναι το jack επάνω.

rocka cola είπε:
ψιλομπερδευτικα με ολα αυτα που λες...

ο λογος που απανταω ειναι επειδη και εγω ειχα το ιδιο προβλημα και η λυση ηταν να κοψω το μεταλικο ελασμα στο tip του output του πεταλιου.Aν και το δικο σου εχει απο μεσα ενα αχριστο σιδερακι,απλα κοψε το,και ολα θα ναι οκ.Αυτο...

Ελπιζω να βοήθησα λιγακι.
Η μαλακια μου ηταν οτι ειχα συνδεσει το καλωδιο του σηματος στον δεκτη αυτου του ελασματος αντι για τον δεκτη του TIP και για αυτο ακουγα ενα ασθενικο σημα  ;D ;D ;D

Τσέκαρε μήπως το stereo jack έχει διακόπτη επάνω του, ίσως χρειάζεται να το αφαιρέσεις.Επίσης, κοίτα προσεχτικά και τις 3 συνδέσεις που έχει επάνω του.

Σύμφωνα με το σχέδιο, εαν το jack δεν είναι σε μεταλλικό κουτί, τότε δεν γειώνεται όπως αναφέρεις, ακόμη και αν είναι το jack επάνω.
Εγω επειδη ηθελα να δουλευει και εξω απο το κουτι (η αν το εβαζα και σε αλλο κουτι, οχι μεταλλικο.) ειχα ενωσει την γειωση απο το αλλο βυσμα με τον αρνητικο της μπαταριας κατευθειαν ενω θα επρπεπε να το ειχα ενωσει στη γειωση που παει απο το βυσμα στο σασι (δηλαδη με τον 3ο ακροδεκτη που κανονικα επρεπε να ειναι κενος εφ'οσων ειναι σε μεταλλικο κουτι) αρα λογικα οταν αυτα ηταν ενωμενα τα πεταλια ξοδευανε μπαταρια συνεχεια...

αλλα τωρα τα διορθωσα ολα και αναμενω να υλοποιησω το επομενο προτζεκτ  ;D ;D ;D

Όπως θα έλεγε και o bloody... τώρα πρέπει να μας δείξεις photos.  ;D

avalon είπε:
http://img535.imageshack.us/img535/3579/dscn1924q.jpg

http://img11.imageshack.us/img11/7294/dscn1923lj.jpg

παλι μου κανει νερα το νοιζ.. και την αλλη φορα καθε φορα που τις εβαζα σαν να εμφανιζονται κατευθειαν (με κωδικα) οταν εκανα προεπισκοπιση με πετουσε σε μια λευκη σελιδα και οταν το ποσταρα δεν γινοταν τιποτα  >:( >:( >:( >:(

toneless είπε:
Βασίλη,

όπως βλέπω το κύκλωμα μπορείς να κουμπώσεις επάνω ενα οποιοδήποτε npn darlington (π.χ MPSA13) ή φτιάξε κάποιο αν σου περισεύουν τρανζίστορ...

Για να πειραματιστείς με το νέο τρανζίστορ, παίξε με την R2 (π.χ απο 10K έως και 56Κ).

Εαν θες κάποιον άλλον ήχο αλλά πάνω στο ίδιο πετάλι...

τότε αφαίρεσε τη R1 (2.2M) και στη θέση της βάλε μια δίοδο silicon ή γερμανίου με τη κάθοδο στο πυκνωτή C1 και την άνοδο στο τρανζίστορ.

Σε αυτή τη περίπτωση, άσε επάνω τις άλλες 2 διόδους για δοκιμή και κατόπιν βγάλτες απο το κύκλωμα ...και μετά κάνε κανα ποστ να μας πεις ποιό απο τα δύο σου άρεσε περισσότερο.  ;D

Το hfe όταν έχεις μόνο ενα τρανζίστορ είναι καθαρά υποκειμενικό, ότι σου ακούγεται καλύτερα, δεν υπάρχει λάθος ούτε συγκεκριμένη πρόταση...
Thanks Νίκο, θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω!!!

rocka cola είπε:
τι μοντες εχεις κανει στο καινουριο?Μεγιες!
2 transistor σε darlington διοδοι πυριτιου και 2 ποτενσιομετρα 100Κ εναντι ενος 100Κ και ενος 48 που εχω στο αλλο  ;D

Γεια σας μια ερώτηση μόνο , μπορεί κάποιος να δοκιμασεί τα σχέδια πρώτα σε δοκιμαστικό πίνακα ή είναι πολύ περιπλοκο;

Ευχαριστώ.

Aν καταλαβαινεις πως λειτουργει το breadboard δεν ειναι καθολου δυσκολο.

Επιπλεον, εχεις την δυνατοτητα να δοκιμασεις ευκολα τροποποιησεις, χωρις το κολλα-ξεκολλα που θα ειχες διαφορετικα. ;)

μαλλον πρεπει να παρω ενα τετοιο τοτε...γιατι εγω κανω το κολα ξεκολα.

Παιζει κανα βοηθητικο βιντεακι για το πως χειρίζεται αυτο το breadboard γιατι εγω μονο

ψωμι ξερω οτι κοβουν σ'αυτα?

:D

Ριξε μια ματια εδω:

http://en.wikipedia.org/wiki/Breadboard

Με λιγα λογια, οι τρυπες στις καθετες γραμμες δεξια και αριστερα (αναμεσα στις μπλε και κοκκινες γραμμες) ειναι βραχυκυκλωμενες με καθε κουκιδα πανω και κατω τους. Συνηθως χρησιμοποιουνται για τροφοδοσιες και γειωσεις.

Οι τρυπες στο κεντρο (Α-E, F-J, 1-63) ειναι βραχυκλωμενες οριζοντια ανα πενταδες.

Επισης παρατηρησε οτι το αυλακι στο κεντρο διακοπτει την συνδεση μεταξυ των δυο πενταδων, και ας βρισκονται στην ιδια οριζοντια γραμμη. Πανω στο αυλακι τοποθετουνται τα ολοκληρωμενα.

Δες την φωτο που εβαλα, αν και με το λινκ πανω θα κατατοπιστεις πληρως. ;)

solderless_breadboard_3001.JPG

Παιδιά σόρυ αλλά θα κάνω μια ερώτηση που έχει πιθανόν απαντηθεί.

Απλά το post έχει γίνει χάοτικό και δεν μπορώ να το ξαναδιαβάσω όλο!

Από τι εξαρτάται η διαφορά στον ήχο που θα έχουμε αν χρησιμοποιήσουμε ένα άλλο NPN transistor?

Η διαφορά είναι όντως ανεπαίσθητη ή μπορεί να αλλάξει αρκετά τον ήχο?

Για παράδειγμα τι μπορεί να ακούσω διαφορετικό αν βάλω τώρα π.χ. ένα BC639 που έχω διαθέσιμο?

Ευχαριστώ και συγχαρητήρια για όλο το θέμα!

Ε, ενα τρανζίστορ είναι. Βάλτο να πάει το παλιάμπελο... και ότι βγεί. :P

Ναι, αλλάζει ο ήχος, αλλά το πετάλι είναι απλό για να μπορέσει κάποιος να το κατασκευάσει και κατόπιν να πειραματιστεί σε αυτό. Οπότε, πές μας εσύ αν σου άρεσε το "μπεσεδάκι" που έχεις...

Λοιπον το mod με τα 2 tranzistors σε darlington το εφαρμοσα στο καινουριο Νoiz OD που εφτιαξα και ειναι εντυποσιακο.Απλα ο ηχος του πεταλιου ειναι πιο στρογγυλός.Ουτε τα treble χυριζουν ουτε τα μπασσα φαζαρουν τοσο.Εβαλα 2 απο τα 2Ν3904. 

toneless είπε:
Ε, ενα τρανζίστορ είναι. Βάλτο να πάει το παλιάμπελο... και ότι βγεί. :P

Ναι, αλλάζει ο ήχος, αλλά το πετάλι είναι απλό για να μπορέσει κάποιος να το κατασκευάσει και κατόπιν να πειραματιστεί σε αυτό. Οπότε, πές μας εσύ αν σου άρεσε το "μπεσεδάκι" που έχεις...

Απλά ήμουν ανυπόμονος γιατί δεν βρήκα αμέσως το 2Ν39 και είπα να βάλω ένα άλλο...

:)

Τελικά το βρήκα και θα το κάνω (αν βρω επιτέλους λίγο χρόνο :Ρ ) με ακριβώς τα ίδια parts. Θέλω να ακούσω τον ήχο που πρότεινες για να έχω ένα μέτρο σύγκρισης για μελλοντικές αλλαγές.

Υ.Γ. Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο δύσκολο και επώδυνο (10,50 ευρώ έδωσα!) να βρεις έναν διακόπτη της προκοπής. Και ήταν και 6 επαφών.. οπότε no LED..

:)

στην Ελλαδα τοσο τους πουλανε οι ατιμοι.Εγω με 10 αγοραζω τον 9pin.Αλλα και παλι 2πλα λεφτα απο banzai.Aν εχει τροπο να αγορασεις απο Internet παρε 3-4 για τα επομενα Project σου αλλιως αμα ειναι για ενα πεταλι χαλαλι το 10ρικο.

τώρα να ρωτήσω σε πια σελίδα είναι οι οδηγίες .... θα με παρεξηγήσετε ;; :)

Εχω ηδη πεταλιερα αλλα το εχω ψησει τρελα να το φτιαξω με ενα φιλαρακι! ;)  Τρομερο αρθρο!  ;) Ελπιζω να τα καταφερω......!  Που ακριβως μπορω να τα βρω οοοοοοοολα αυτα για Αθηνα μιλωντας για να μην τρεχω απο δω και απο κει?  :P

Φιλε seldoon η ερωτηση σου εχει απαντηθει 100φορες μεσα στο thread.Για Αθηνα πηγαινε στο Φανο στα Εξαρχεια.Ειναι στο δρομο που ειναι το ΑΝ κλαμπ χαμηλα ομως κατεβαινοντας προς πλατεια Κανιγκος(η Κανιγγος?).Αν θες κατσε να διαβασεις το thread γιατι εκτως οτι θα σου ληθουν πολλες αποριες,θα παρεις και ιδεες για το project σου.Καλα μαστορεματα!

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back