Diy project: Noiz overdrive

Θενξ, εισαι αρχοντας. το μονο μου προβλημα ειναι οτι δεν μπορουσα να βρω DPDT διακοπτη ουτε 9(για led) ουτε 6 επαφες. καμια προταση?

φτανω στην 28 σελιδα και ενδεχεται σημερα να το τελειωσω το θεμα  ;D ;D ;D..

το σαββατο λεω να παω για ψωνια και να κανω την κατασκευη και σκευτομαι να εφαρμωσω τις εξης μοντες

1) να βαλω παραλληλα στην R3 μια 560Ω που ανοιγοκλεινει με διακοπτακι (για Gain boost)

2)Gain pot αντι για την R2

3) να συνδεσω οπως στο σχημα ενα δευτερο τρανσιστορ

darlingt.gif

λενε οι μοντες η να το αφησω καλυτερα;;

το 1) μου φανηκε πολυ ενδιαφερον και θα ηθελα να το κανω κι εγω...

αμα το πετυχεις κανε ενα ποστ που θα λεει πως τα συνεδεσες.

το ενα ακρο της R3 συνδεεται με μια αντισταση (ιση με την R3 ,560Ω) .. το ακρο της αντιστασης αυτης παει σε ενα διακοπτακι δυο επαφων που ανοιγει κλεινει το μερος αυτο του κυκλωματος. Και απο την ελευθερη επαφη του διακοπτη παει στο αλλο ακρο της R3 καλωδιο.

Ετσι οταν ειναι ανοιχτο το κυκλωμα αυτο υπαρχει μαι 560Ω παραλληλα με την R3 αρα στη θεση της R3 βρισκεται ισοδυναμη αντισταση 280Ω αρα θα αυξηθει το Gain.. Τωρα η υλοποιησει θα γινει εντος Σ/Κ...

τωρα αυτο που φοβαμαι ειναι αν χρησιμοοπιησω ολες τις παραπανω μοντες οταν εχω το πεταλι σε Full gain setting αν θα αντεχουν τα υλικα και αν θα δουλευει το διπλο τρανσιστορ στο συγκεκριμενο κυκλωμα  ;D ;D

Σημερα ξεκινησα το αθλημα του DIY electronics αλλα μερικες συγκυριες με αναγκαζουν να αναβαλω την κατασκευη του ΤΗΕ NOIZ :'( :'( :'( (Πχ. στο μαγαζι μου εδωσαν λαθος αντιστασεις  ;D ;D) .. εχω ολοκληρωσει παντως το κουτι με τα ποτενσιομετρα , τους διακοπτες και τα βυσματα ..

τα ποτενσιομετρα μου ειχαν μακρυ επιλογεα (οπως της εικονας ) και τα εκοψα σε ποιο μικρα ... (δεν εχω βρει ακομα καλωδιο) πειραζει;;;; ;D ;D ;D ;;;

οταν λες αλλες αντιστασεις?Αν ειναι στο 1/2 watt δεν πιραζει,καθως κι αν ειναι λιγο διαφορετικες οι τιμες παλι δεν πιραζει.Απλα θα εχει καπως διαφορετικο ηχο απο τα αλλα.Αλλα θα δουλευει.Εκτως κι αν μιλαμε για τεραστια διαφορα.Π.χ. εμενα μου εδωσαν 560.000 Ω αντι για 560 και εσπαγα το κεφαλι μου να καταλαβω τι φταιει που δεν παιζει.

και εμενα μου εδωσαν 560Κ ...  ;D ;D ;D

παλι καλα ομως που της ειχαν ανακατεμενες και επρεπε να ψαξω τις τιμες τους με το χρωμα και δεν προχωρησα στην κατασκευη  ;D ;D

επισης εχει παραληφθει και η 2.2Μ οποτε.... δυσκολα θα το κανω να παιζει......

τεσπα

Πηγαινε οποτε εχεις χρονο και ξαναπαρε οσες σου λιπουν απο αλλου.Ενα μαγαζι στα εξαρχεια Φανος στο ονομα,ενδείκνυται για τετοιες αγορες μιας και ειναι τσεκαρισμενο οτι εχει τα απαραιτητα και ειναι και συνεργασιμοι απο πολλα ατομα στο φορουμ.        Ευτυχως που το παρατηρησες,γιατι εγω τις εβαλα κανονικα πανω στο κυκλωμα. :D

Μακαρι να μπορουσα να επισκευθω το εν λογω καταστημα αλλα δυστυχως με αποτρεπει η αποσταση μου απο την ελληνικη προτευουσα καθως ανερχεται σε τουλαχιστον 500χιλιομετρα εκ των οποιων τα περισσοτερα ειναι πανω στην θαλασσα (μενω κρητη)  ;D ;D ;D

Και στην ομορφη κωμοπολη που κατοικο δεν υπαρχει τετοιο κατστημα αλλα θα κανω μια προσπαθεια να βρω... παντως αλλη φορα θα παραγγελνω απο ιντερνετ  ;D ;D

Δυσκολευομαι να πιστεψω οτι δεν υπαρχει ενα αξιοπρεπες μαγαζι με ηλεκτρονικα σ'ολο το νησι αλλα ναι αυτη ειναι η καλυτερη λυση(internet),αρκει να χεις υπομονη.Εγω 3 βδομαδες περιμενω να ρθει η παραγγελια απο το banzai.Παντως για τα περισσοτερα που θα χρειαστεις σε καλυπτει μια χαρα,εκτως αν θες κανενα περιεργο τρανζιστορ προιστορικων εποχων.

Για να μην σπαμαρουμε πολυ το θρεντ αν μπορω να βοηθησω σε κατι στηλε μου π.μ.

Παιδια δεν μπορω να δω το αρχικο ποστ.Βοηθεια κανεις?

8 ηθελα να μαθω τι αλλαζει εαν χρησιμοποιηθει γραμικο ποτενσιομετρο στ αρχικο κυκλωμα

ενα ποτενσιομετρο κι8αρασ κανει?

μπορουν να χρισιμοποιηθουν διαφορετικα τρανζιστορ?ολλα αθτα γιατι δεν βρηκα τ απαραιτητα υλικα...

μπορεις να βαλεις αλλα tranzistors αρκει να ειναι ιδιου τυπου(npn) η τουλαχιστον ετσι εχω καταλαβει εγω.Οπως και αντιστασεις με παρομοιες τιμες.Απλα το αποτελεσμα θα ειναι καπως διαφορετικο.Το ποτενσιομετρο απ'οτι ξερω πρεπει να ειναι λογαριθμικο,αλλιως δεν κανει.

Ειπα να ποσταρω εδω μιας και ειναι σχετικο και για το thread αλλα και με το diy γενικα.

Σημερα πηγα στο Φανο στα εξαρχεια να παρω τα υλικα για το νοιζ od για να κανω μια νεα πιο εξελιγμενη εκδωση του με ολες αυτες τις μοντες που εχουν αναφερθει,και προς μεγαλη μου χαρα βρηκα Α pots αντι για τα συνιθισμενα πλαστικα με το μαρκουτσι,και από Δευτερα θα εχει και 3pdt ποδοδιακοπτες απο τους γνωστους.

επιτελους και εγω το εφτιαξα ...

χθες το βραδυ ειχα παραγγειλει τις αντιστασεις και μετα βγηκα για μπυρα και κατα τις 11:30 που γυρισα επιασα δουλεια ... μια παρα ειχα τελειωσει και επεσα για υπνο και τωρα το δοκιμασα... αρχικα δεν δουλευε και το ανοιξα και τοτε δουλεψε ... εφταιγε το οτι το ποτενσιομετρο ακουμπουσε στο τζακ... επισης δεν δουλευει η μοντα με την παραλληλη 560Ω στην R3 αλλα δεν πειραζει ... το μεγαλο προβλημα ειναι οτι εχω επιλεξει πολυ μικρο κουτι και εβαλα πολυ μακρυα καλωδια και για να κλεισει πρεπει να το τυλιξω με ταινια

φωτος:

http://img600.imageshack.us/i/dscn1913s.jpg

http://img202.imageshack.us/i/dscn1916p.jpg/

http://img819.imageshack.us/i/dscn1915j.jpg/

σορρυ για την μορφη αλλα δεν μπορω να τα αποθηκευσω αλλιως

οταν παω να τις βαλω σαν ο απλος εντιτορ γυρναει το ποστ μου στην αρχικη του μορφη ενω ο εκτενης εντιτορ με πεταει σε μια κενη σελιδα...

Ηχητικα τωρα δινει αρκετη ενταση στο κυκλωμα και αν κατεβασω το βολιουμ πεφτει λιγο το γκειν και δεν θελω  ;D ;D

Απο χρεια δινει αυτο το Crunch των marhsall λογω των λεντ υποθετω.... θα το δοκιμασω εκτενως και ισως γραψω και καποιο Εμ πι θρι να ανεβασω το απογευμα

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
επανερχομαι καθως με προβληματιζει κατι...  ;D

Για να δω αν δουλευει ο διακοπτης και φταιει κατι αλλο μετραω το κατω ποδι του τρανσιστορ με το ground της πλακετας και ολα δουλευουν κανονικα στην μια κατασταση εχω ~560Ω στην αλλη ~280 ...... μετα μετραω το κατω ποδι του τρανσιστορ με τον μαυρο πολο της μπαταριας και δεν μου βγαζει τιποτα η μετρηση ... μετα δοκιμαζω με το σασι και παλι τιποτα ... λετε να ειναι φτιαγμενο απο καποιο μη αγωγιμο μεταλλο η δεν παιζει

ευχαριστω προκαταβολικα  ;D

8 δουλεψει με διαφορετικου τυπου ποτενσιομετρο μεχρι να βρο λογαριθμικο?

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back