Diy project: Noiz overdrive

Και γω με 100αρι κολλητηρι το εφτιαξα... Αλλα δε καηκε τιποτα.....

toneless είπε:
Έφτιαξα κι άλλο ένα overdrive για ένα φίλο μου!!

Μήπως να το κρατήσω για μένα τελικά ???  ;D
Κράτησέ το και φτιάξε ενα άλλο...  :P

Εμένα ποτέ δεν μου κάνανε δώρο ενα χειροποίητο overdrive.  ::)

Το γραμματόσημο που κολάει, θα του το στείλεις ταχυδρομικά;;  :P

Όντως ταχυδρομικά θα το στείλω! Θα κολλήσω και κανένα ακόμα για να το πάρουν στο ταχυδρομείο!!  :D;D ;D ;D ;D ;D

kwstas79 είπε:
100 βάττ;;; Αυτό ρε σύ δεν είναι κολλητήρι, ηλεκτροκόλληση είναι!!!
Πράγματι. Βάλε μάσκα...  ;D

Παιδιά, τύπου "πιστολάκι" κολλητήρια κλπ δεν κάνουν.

Εγώ τη δουλεια μου την κανω με ένα 30αρι των 5 ευρώ..μια χαρά (μεχρι να ανατιναχτει καμια μέρα)

Ξεκινάω σήμερα και ένα asymetric να δουμε τι θα βγει.

Α και άλλο ένα κουλό που μου την έδωσε τελευταια.

Το ποτενσιομετρο.

Ειναι σωστά συνδεδεμένο 100% αλλά όταν το ταρακουνάω (οχι απο το 1 στο 10, εννοω όλο το μαραφέτι) έχω τα εξης αποτελέσματα.

α) Δουλέυει κανονικά (μόνο σε μαι συγκεκριμένη θέση γίνεται αυτό)

β) Δε περναει σήμα

γ) Ηχος σαν να είναι μονιμα στο 10 ασχετώς που είναι το ποτενσιομετρο(ακόμα και στο 0)

Εντωμεταξύ ταρακουνουσα το ποτενσιομετρο να πετύχω αυτά τα παραπάνω αποτελέσματα να δώ τι γίνεται σε κάθε περίπτωση...τίποτα..ουτε ακουμπαει κανα καλώδιο ουτε μετακινείται η πλακέτα ουτε ακουμπαει το ποδάρι του ποτενσιομετρου το κουτι..

Δηλαδή χωρίς να βλέπω κάτι να αλλάζει όταν ταρακουναω το ποτενσιομετρο έχω τα τρια παραπάνω αποτελέσματα.

Ρώτησα στο μαγαζί που ψωνίζω και μου ειπαν οτι πιθανότατα το συγκεκριμένο ποτ πάσχει απο οξεια μαλάκυνση...

Υπόψην ότι είναι pot των 50 λεπτών.

Καμια ιδέα άλλη κανείς? ???

Τα ποτενσιόμετρα μπορούν να θεωρηθούν πολύ αυαίσθητα υλίκά αν δεν είσαι πολύ καλός με το κολλητήρι.

Άλλαξέ το και 99% δεν θα έχεις ξανά ίδια προβλήματα.

toneless είπε:
Τα ποτενσιόμετρα μπορούν να θεωρηθούν πολύ αυαίσθητα υλίκά αν δεν είσαι πολύ καλός με το κολλητήρι.

Ιδιως αυτα τα πλαστικα Piher...  (αν υποθετω καλα οτι τα αγορασε απο την τοπικη αγορα ηλεκτρονικων της θεσσαλονικης, μαλλον τετοια θα ειναι)

Αν δεν εχεις σταθερο χερι και λιγη εμπειρια για να μην το ψησεις....  πας για αλλο!  :)

alderbody είπε:

Ιδιως αυτα τα πλαστικα Piher...  (αν υποθετω καλα οτι τα αγορασε απο την τοπικη αγορα ηλεκτρονικων της θεσσαλονικης, μαλλον τετοια θα ειναι)

Αν δεν εχεις σταθερο χερι και λιγη εμπειρια για να μην το ψησεις....   πας για αλλο!  :)

Eισαι θεος....Ακριβώς αυτά τα piher μπλιαχ μακρια τους...

Στανταρ το έκαψα :)

Ξερεις που θα βρώ καλύτερα ποτενσιόμετρα?Γιατί αν κατάλαβα καλά όλοι αυτά έχουν, και δε νομίζω να παραγγείλω απο έξω 2 ποτενσιόμετρα..ίσως καποια στιγμή στο μέλλον μαζί με μερικους διακόπτες αλλά είναι νωρίς ακόμα.

μηπως χρειαζομαι αδεια οπλοκατοχης;Το επογευμα θα παω να αγορασω ενα 30 αρι με μυτη.τελικα το τρανζιστρο κανε;γραφει πανω bc182b305.

28le5c4.jpg

odis13 είπε:
Ξερεις που θα βρώ καλύτερα ποτενσιόμετρα?Γιατί αν κατάλαβα καλά όλοι αυτά έχουν, και δε νομίζω να παραγγείλω απο έξω 2 ποτενσιόμετρα..ίσως καποια στιγμή στο μέλλον μαζί με μερικους διακόπτες αλλά είναι νωρίς ακόμα.
Μαλλον θα πρεπει να παραγγειλεις απ εξω...

Εγω απ'εξω παιρνω.

Δεν την εχω ψαξει 'βαθυτερα', αλλα δεν νομιζω οτι εχει τιποτα καλυτερο απο piher.

paidia , tha xekinisw kai egw na kataskebasw afto to exeretiko overdrive...

metraei poli...

oso diabasa to topic kai oso prolaba n adiabasw giati pragmatika eliosa !!! den ida na anaferete to "raster" (den eimaikai sigouros)... tha protina opios tha ithele na piraxei tis sixnotites exodous i eisodous allazontas tous piknotes tha mporouse na efarmosi to kikloma sto raster kai na topotheti diaforous piknotes xoris na xriazete na tous kolaei kai na tous xekolei...

twra tha exete keinourio mpela ...... emena!!! :D :D :D :D

lol.....

Καλος τονα. Οσο πιο πολλοι τοσο πιο καλα....  ;D

Υ.Γ. μην γραφεις με Γγροικκλλεισσ  ;)

Προκειται να ξεκινησω την κατασκευη ενος δευτερου πεταλιου, και εχοντας διαβασει ολα οσα εχουν αναφερθει εχω 2 ερωτησεις:

1)αναφερθηκε πως μπορουμε να τοποθετησουμε περιστροφικο διακοπτη για την εναλλαγη αναμεσα σε διαφορετικου τυπου διοδους. Πως θα ζητησω εναν τετοιο διακοπτη και ποια περιπου η συνδεσμολογια του?

2)επειδη σκεφτομουν να φτιαξω ουσιαστικα 2 κυκλωματα στο ιδιο πεταλι και να αλλαζουν με αλλον ενα DPDT διακοπτη που θα τοποθετηθει σε σειρα με τον on/off (ουσιαστικα σαν να εχω 2 καναλια στο πεταλι) αυτο που πε προβληματιζει ειναι πως θα ειναι συνδεδεμενη η μπαταρια (ή αν χρειαστει δυο μπαταριες)

Ελπιζω καποιος πιο ειδικος απο μενα να μπορει να μου δωσει τα φωτα του! :)

Είναι κάπως σπάνιο να βρεις στην ελληνική αγορά περιστροφικό διακόπτη.

Στην ουσία αποτελεί ενα σύνολο απο 2-3 διακοπτάκια, το οποίο είναι απλά σε μορφή "ποτενσιόμετρου".

Την ίδια δουλειά θα κάνεις και με ενα απλό διακόπτη.

Σχετικά με τη μπαταρία, δεν θα έχεις πρόβλημα.

Eκεί που συνδέεται το κόκκινο καλώδιο του 9v κλίπ, βάλε άλλο ενα καλώδιο, να δίνει ρεύμα στο δεύτερο κύκλωμα.

Ευχαριστω πολυ!Θα το δοκιμασ με απλο διακοπτη. Οταν (και αν ;D ;D) θα καταφερω το noiz dual overdrive θα ανεβασω φωτογραφιες!

Εγω έφτιαξα ένα δευτερο, αλλα assymetric clipping που βγήκε μακράν καλύτερο απο το πρώτο..αυτή τη στιγμή είναι σε περιοδεια σε φίλους για εντυπώσεις.

Του έβαλα και gain ποτενσιομετρο αντι της r2, αλλά δε δουλευει και τόσο καλά...μηπως να βάλω στην r3?Και όχι λογαριθμικό?

odis13 είπε:
Εγω έφτιαξα ένα δευτερο, αλλα assymetric clipping που βγήκε μακράν καλύτερο απο το πρώτο..
Τί διόδους χρησιμοποίησες;

Εβαλα μια 1Ν4007 μαζι με μια 1Ν34

Ενα άλλο που έκανα και είχε δυο 1Ν4007 βγήκε fuzzy, όχι και τόσο ωραιο...

Οπότε μάλλον η 1Ν4007 δεν είναι ότι καλύτερο.

Θα φτιαξω κάποια στιγμή άλλο ένα με μια 1Ν34 και αλλη μια να αντικαταστήσει την 4007..ίσως καμια 4148..ίσως καμια περιεργη εξωτική κουρδισμένη που ξέμεινε σε κανα μαγαζί απο τη δεκαετια του 70!

Του έβαλα και gain ποτενσιομετρο αντι της r2, αλλά δε δουλευει και τόσο καλά...μηπως να βάλω στην r3?Και όχι λογαριθμικό?
Με ενα φιλο ηλεκτρολογο που το συζητουσα μου ειπε πως καλυτερο ειναι γραμμικο ποτενσιομετρο για το gain.Εγω παντως στην R2 θα το χρησιμοποιησω.

torque είπε:
Με ενα φιλο ηλεκτρολογο που το συζητουσα μου ειπε πως καλυτερο ειναι γραμμικο ποτενσιομετρο για το gain.Εγω παντως στην R2 θα το χρησιμοποιησω.

Ναι και εγώ κάπου διαβασα ότι τα λογαριθμικά είναι καλυτερα για tone volume και τέτοιες δουλειες.

Γεια χαρα!Χτες εκανα τη πρωτη μου προσπαθεια και το noiz overdrive πηρε σαρκα και οστα(σε ραστερ για ευκολες αλλαγες).Συμπαθητικο μπορω να πω για πρωτη κατασκευη.Θα ηθελα ομως κατι με περισσοτερο gain.Αν ξερει καποιος(toneless??) ας προτεινει κατι αξιολογο και δοκιμασμενο..thnx

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back