Αν έχεις ακολουθήσει την κλασσική συνδεσμολογία αυτά είναι ανάποδα και ευθύνεται στο ότι δεν έχεις ήχο.Επίσης αν τον διακόπτη τον έκανες true bypass ακόμα και με ανάποδα τα τζακ θα είχες κανονικά ήχο με το κύκλωμα κλειστό(ίσως αυτό σε έκανε α πιστεύεις ότι τα έβαλες σωστά).korman709 είπε:ok,το γνωριζω αυτο,που ειναι για την εισοδο,για την εξοδο ποια ειναι η συνδεσμολογια?σε ποιες ακιδες?
υ.γ το μονο τζακ ειναι =εισδος
το στερεο το εχω σε εξοδο...
To stereo πάει στην είσοδο αν βάλεις μονοφονικό καρφί θα δεις ότι η μία αγκίδα του jack βρίσκει στην γείωση του καρφιού(αν το καρφί ήταν stereo τότε θα ήταν στο "δεύτερο σήμα") τότε θα βρεις την επαφή του και θα κολλίσεις την γείωση της μπατρίας.vidshark7 είπε:Καλησπέρα σε όλο το φόρουμ. Από χτες κι εγώ προσπαθώ να φτιάξω το εν λόγω πεταλάκι, αλλά μέχρι τώρα χωρίς αποτέλεσμα (λογικό, καθώς πρώτη φορά ασχολούμαι με diy electronics κτλ.) Όπως καταλαβαίνετε, έχω κάποιες απορίες:
1) Ποιο jack πάει που; (Stereo - Είσοδος / Mono - Έξοδος ??) Και πού ακριβώς κολλάω τις γειώσεις;; Έχω μπερδευτεί ταμάλα..
2) Επίσης πολύ μπέρδεμα έπεσε με τον διακόπτη. Μπορεί κάποιος να ανεβάσει φωτό - είτε από τον δικό του διακόπτη, είτε σε σχεδιάγραμμα- τι ακριβώς κολλάω πού, να είναι λίγο πιο κατανοητά για μένα (σκράπας γαρ..)
Αυτά προς το παρόν, και συγγνώμη για το πρήξιμο και την ασχετοσύνη μου.
Edit:
Και κάτι που ξέχασα να ρωτήσω(εγκυκλοπαιδικά):
Έχω βρει ποτενσιόμετρο και λογαριθμικό και γραμμικό. Ποια η διαφορά τους; Όποιο και να χρησιμοποιήσω θα βγει η δουλειά;
Η γείωση του καρφιού πάει στην επαφή (jack) η οποία είναι η "τρύπα" του jack(δεν ήξερα πως αλλιώς να το πω ;D).kbasilis είπε:To stereo πάει στην είσοδο αν βάλεις μονοφονικό καρφί θα δεις ότι η μία αγκίδα του jack βρίσκει στην γείωση του καρφιού(αν το καρφί ήταν stereo τότε θα ήταν στο "δεύτερο σήμα") τότε θα βρεις την επαφή του και θα κολλίσεις την γείωση της μπατρίας.
Πρέπει να φύγω τα υπόλοιπα άλλη στιγμήsorry :-\
ωραίες πληροφορίες ευχαριστούμεIlluvatar είπε:...Έτσι,άλλαξα την R2 με άλλη να δώ αν αλλάζει το gain.Και βάζοντας μία 10k,o ήχος απο vintage με πήγε ετελώς βρώμικο.Λοιπόν δοκίμασα και μία 1K και έγινε χαμός.Γιαυτο άλλαξα τελικά την R2 με ένα ποτενσιόμετρο 47Κ και μία αντίσταση 880Ω.Το gain ποτενσιόμετρο στο τέρμα,έχει πεντακάθαρο ήχο,καπου στη μέση τέλειο βρώμικο και μετά χώνει βρώμικο...
47άρι pot είναι πιο καλό αν θυμάμαι καλά.vidshark7 είπε:Καλησπέρα παιδιά! Τελικά το πεταλάκι δούλεψε! Όμως όπως ειπώθηκε και μένα μου ακούστηκε αρκετά μουντό και αρκετά "μπασάτο". Οπότε έχει συνέχεια η δουλειά. Στο thread διάβασα πως αυτό λύνεται με αλλαγή πυκνωτών. Όσο "μεγαλύτεροι" τόσο πιο μπάσο περνάει (καλά δεν τα λέω?) Οπότε τι πυκνωτές μπορώ να χρησιμοποιήσω έτσι ώστε να πέσει κατά πολύ αυτή η μουντάδα και να υπάρχει λίγο παραπάνω treble?? Και τέλος για gain control -όπως διάβασα- μπορώ να αντικαταστήσω το R2, με ένα ποτενσιόμετρο 22k? (λογαριθμικό και αυτό??) Πώς όμως το συνδέω αυτό στο κύκλωμα;(Ποια πινάκια χρησιμοποιώ κτλ..)
Ευχαριστώ και πάλι όλους όσοι βοήθησαν και ειδικότερα τους kbasilis και toneless !
*Κλιπάκια και φωτογραφίες θα ανεβάσω όταν το τελειώσω ολοκληρωτικά...![]()