DIY electronics - Πόσο εύκολο είναι;

ειπαμε να ξεκιναμε με καπιο πεταλακι...εγω βρηκα ενα αλλα με μπερδεψε λιγο...τι ειναι αφτα τα "Ξ" που εχει παντου τα οποια δεν ειναι ακριβος "Ξ" αλλα η κατω γραμη ειναι μικροτερη;; http://www.schematicheaven.com/effects/boss_ac2_acousticsimulator.pdf και κατι αλλα \\\\ με μια γραμη απο πανω;;;

sedcomet είπε:
ειπαμε να ξεκιναμε με καπιο πεταλακι...εγω βρηκα ενα αλλα με μπερδεψε λιγο...τι ειναι αφτα τα "Ξ" που εχει παντου τα οποια δεν ειναι ακριβος "Ξ" αλλα η κατω γραμη ειναι μικροτερη;; http://www.schematicheaven.com/effects/boss_ac2_acousticsimulator.pdf και κατι αλλα \\\\ με μια γραμη απο πανω;;;
γειωση  και γειωση....  :)

για την ακριβεια (board) ground και (chassis) ground.

θα σου προτεινα να ξεκινησεις με κατι πολυ πιο απλο απο το schematic που παρεθεσες, και να το φτιαξεις σε breadboard. Επισης ενα oscilloscope, function generator kai power supply ειναι εξισου σημαντικα οσο και ενα κολλητήρι.

Απο βιβλια υπαρχουν παρα πολλα. Αν αποφασισεις να παρεις κανενα ξεκινα με το 'eLECTRONICS FOR MUSICIANS' (παλιο αλλα πολυ καλο για αρχη) και μετα αγορασε και το 'The art of electronics' που πολυ απλα ειναι βιβλος!

Με αυτα τα 2 βιβλια μονο, θα εχεις αρκετη 'τροφη' για καιρο  :)

warpie είπε:
Επισης ενα oscilloscope, function generator kai power supply ειναι εξισου σημαντικα οσο και ενα κολλητήρι.
Εδώ υπερβάλλεις λίγο. Μπορείς άνετα να κάνεις και χωρίς αυτά, εκτός αν το πάρεις το θέμα πολύ στα σοβαρά.

Απο βιβλια υπαρχουν παρα πολλα. Αν αποφασισεις να παρεις κανενα ξεκινα με το 'eLECTRONICS FOR MUSICIANS' (παλιο αλλα πολυ καλο για αρχη) και μετα αγορασε και το 'The art of electronics' που πολυ απλα ειναι βιβλος!
Εννοείται πολύ χρήσιμα τα βιβλία, αλλά για κάποιον που αρχίζει καλύτερα και ευκολότερα είναι να ξεκινήσει από τον πλούτο πληροφορίας στο ίντερνετ. Just google it. Έτσι θα μάθει μόνο αυτά που χρειάζεται σε πρώτη φάση και σιγά σιγα θα αυξήσει τις γνώσεις του.

για εσας που ασχολείστε με DYI βρηκα αυτό, για το πως να κάνεις trye bypass τα πεταλακια της boss και επειδή δεν έβρησκα που αλλου να τα παραθέσω σας το δίνω εδώτο link : http://solgrind.wordpress.com/2009/04/15/true-bypass-for-boss/

σύμφωνα με τον τύπο γενικά είναι ευκολο να το υλοποιήσεις

sepultribe είπε:
τελικα την γειωση με τι την συνδεει?
με τις αλλες γειωσεις και ολα αυτα συνηθως στον αρνητικο πολο της μπαταριας (μαυρο καλωδιακι)  ;D ;D

Το κατα ποσο είναι εύκολο εξαρτάται απ'το τι θέλεις να κάνεις... Και δεν εννοώ μόνο το πόσο πολύπλοκο μπορεί να είναι ενα κύκλωμα. Αν θέλεις απλά να αντιγράψεις ένα κύκλωμα τότε ναί είναι σχετικά εύκολο αρκεί να μάθεις να χρησιμοποιείς το κολλητήρι και κανα δυό άλλα εργαλεία. Αν πάλι θές να τροποποιήσεις ένα κύκλωμα πρέπει να αρχίσεις να μαθαίνεις κάποια πράγματα σε θεωρητικό επίπεδο. Αν θέλεις να σχεδιάσεις κάτι δικό σου πρέπει να έχεις μιά καλλή και στέρεη γνώση και κατανόηση του πως λειτουργεί ένα κύκλωμα. Να επισημάνω πως άλλο custom-built και άλλο custom... Εγώ, σε όποιον θέλει να ασχοληθεί, θα πρότεινα να ξεκινήσει από πολύ βασικά και απλά πράγματα όπως παθητικά κυκλώματα για πολύ απλές λειτουργίες ώστε σιγά σιγά να γίνουν κάποια πραγματα κατανοητά. Όπως: τι συμβαίνει όταν έχουμε αντιστάσεις σε σειρά ή παραλληλα, το ίδιο με πυκνωτές, πώς χρησιμοποιούμε εναν double pole double throw διακόπτη, πώς φτιάχνουμε απλά RC και CR φίλτρα, πώς δουλεύει και πως χρησιμοποιούμε ένα ποτενσιόμετρο, πώς μειώνουμε την ένταση ενός σήματος... Ξαναλέω βέβαια πως αν κάποιος θέλει απλά να αντιγράψει κάτι το μόνο που χρειάζεται είναι κολλητήρι κι εξάσκηση.

Παιδιά καλησπέρα και από εμένα,

δυο πραγματάκια θέλω να πω:

ΠΡΟΣΟΧΗ να μην πάθετε καμιά ηλεκτροπληξία, το ρεύμα των ενισχυτών είναι αρκετό για να σας προκαλέσει σοβαρές βλάβες ή και θάνατο. Άμα δεν ξέρετε βασικές αρχές αναλογικών ηλεκτρονικών, αφήστε να ασχοληθεί κανένας άλλος.

Υπάρχουν βαθμίδες ελέγχου από στάδιο σε στάδιο του ενισχυτή ώστε να βεβαιωθούμε ότι θα λειτουργήσει σωστά, χωρίς να καούμε και ότι θα δώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Όταν ακούω σχολεία του στυλ: που μπαίνει η γείωση? τρομάζω στην ιδέα ότι θα πάει να φτιάξει λαμπάτo ενισχυτή.

ΠΟΤΕ όταν ένας ενισχυτής είναι στο ρεύμα και μετράτε, μην ακουμπάτε το δεύτερο χέρι στον ενισχυτή - σασί, γιατί θα ανακαλύπτετε στην πράξη που πάει η γείωση  ;D *αν υπάρχει κάποια διαρροή. Φυσικά μην είστε ξιπόλητοι τώρα που είναι και καλοκαιράκι. *Να επισημάνω  ότι ρεύμα μπορεί να έχει ο ενισχυτής και όταν είναι εκτός πρίζας

Όταν πάτε να βάλετε σε λειτουργιά για πρώτη φορά τον ενισχυτή που φτιάξατε, καλό θα είναι να έχετε ανοικτό το power - standby και τον ενισχυτή χωρίς λάμπες και να χρησιμοποιήσετε ένα πολύπριζο ώστε να τον ανοίξετε από μακριά, ύστερα μόνο προενισχίτριες λάμπες, και τέλος τελικές ΜΑΖΙ με τα ηχεία. κάθε φορά πρέπει να γίνονται και οι ανάλογες μετρήσεις με το πολυμετρο φυσικά. Τώρα αν δεν ξέρετε τι είναι ohm, amper, farad etc. Αφήστε το. Μουσικοί είμαστε όχι ηλεκτρολόγοι, δεν είναι ντροπή να μην τα ξέρετε αυτά.

Πάνω απ'όλα η ασφάλεια σας.

2ον

Ένα ωραίο λίνκ για αρχάριους. δείτε όλα τα βιντεάκια, βοηθάει.

http://tubedepot.com/tubedepottv.html

Για να κανειι κανεις αυτο που θελει με ασφαλεια,οπως ειπαν πολλοι παραπανω,πρεπει να χεις γνωσεις ηλεκτροτεχνιας,και αναλογικων ηλεκτρονικων,και φυσικα ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!!!!!!!Αν οποιοσδηποτε μετα απο λιγη τριβη με καποιο θεμα γινοτανε εξπερ,τοτε πυρηνικα θα φτιαχνανε και στο φουρνο της γειτονιας,η Ελλαδα θα χε εργοστασιο με  διαστημοπλοια κτλ.Το να ακολουθεις πιστα ενα σχεδιο τελικα δεν ειναι και τοσο τεραστιο πραγμα,αρκει να πιανουν τα χερια σου και να σαι προσεκτικος.Τωρα για να καταλαβεις τι ακριβως συμβαινει και γιατι συμβαινει,πρεπει να χεις γνωση μαθηματικων,φυσικης,χημειας,και φυσικα ηλεκτρονικης.

Από που αγοράζετε anuminum κουτιά για τα diy project σας ?

γενικά σε ebay που έψαξα παίζουν τιμές από 8 ευρώ και πάνω..

Θεσσαλονική δεν ξέρω αν πουλάει κάποιος ..αν και δεν νομίζω..

αλλα και απο ebay μήπως είναι πολλά τα 8 ευρά για ένα απλο κουτί ?

Κάνε κανένα αυτοσχέδιο.

Το δικό μου είναι κολόνια STR8.

Aπλά το έχω γυρισμένο από την ανάποδη. ;)

Έβαλα από κάτω στις τέσερις γωνίες τα αυτοκόλιτα που βάζουν κάτω από τις καρέκλες για να μην τρίζουν αφού πρώτα το έβαψα με σπρέι ή όπως θέλει ο καθένας. :D

Απαντωντας στον τιτλο του ποστ θα ελεγα οτι ειναι πολυ ευκολο εφοσον εχουμε

σε μεγαλες δωσεις μερακι, αυτοπεποιθηση και υπομονη.

Σε πολλες περιπτωσεις ομως κανουμε μεγαλη οικονομια χρηματων

και χρονου αγοραζοντας κατι ετοιμο και αναβαθμιζοντας στα σημεια.

Ετσι εχουμε ενα ικανοποιητικο αποτελεσμα επιδοσεων που εχει ομως

περασει απο τα χερια μας (diy) χωρις να εχουμε φτιαξει εμεις κατι απο

την αρχη ως το τελος.

Ενα ευκολο project μπορει να εναι η ανακαλωδιωση του εσωτερικου

μια ηλεκτρικης κιθαρας ή/και του ενισχυτη ! Ενα καταλληλο καλωδιο

μπορει να μας προσφερει μεγαλες δωσεις ακουστικης αναβαθμισης !

modright είπε:
Απαντωντας στον τιτλο του ποστ θα ελεγα οτι ειναι πολυ ευκολο εφοσον εχουμε

σε μεγαλες δωσεις μερακι, αυτοπεποιθηση και υπομονη.

Ενα ευκολο project μπορει να εναι η ανακαλωδιωση του εσωτερικου

μια ηλεκτρικης κιθαρας ή/και του ενισχυτη ! Ενα καταλληλο καλωδιο

μπορει να μας προσφερει μεγαλες δωσεις ακουστικης αναβαθμισης !
Ξέρεις κανένα καλό καλώδιο για το εσωτερικό τη κιθάρας?

kbasilis είπε:
Ξέρεις κανένα καλό καλώδιο για το εσωτερικό τη κιθάρας?
Δοκιμασε το πιο ακριβο θωρακισμενο μικροφωνικο καλωδιο που μπορεις να βρεις

Για να ακουσεις ομως ιδιαιτερες διαφορες πρεπει και το καλωδιο συνδεσης ενισχυτη/κιθαρας να ειναι καπως αποκαλυπτικο αλλιως θα πνιγει το οποιο αποτελεσμα !

Καλο ειναι να φτιαξεις απο το ιδιο υλικο και καλωδιο συνδεσης ενισχυτη/κιθαρας

Τα καταφερνεις με καλωδια και κολητηρι ?

modright είπε:
Δοκιμασε το πιο ακριβο θωρακισμενο μικροφωνικο καλωδιο που μπορεις να βρεις

Για να ακουσεις ομως ιδιαιτερες διαφορες πρεπει και το καλωδιο συνδεσης ενισχυτη/κιθαρας να ειναι καπως αποκαλυπτικο αλλιως θα πνιγει το οποιο αποτελεσμα !

Καλο ειναι να φτιαξεις απο το ιδιο υλικο και καλωδιο συνδεσης ενισχυτη/κιθαρας

Τα καταφερνεις με καλωδια και κολητηρι ?
Στην δικιά μου έχω καλώδια  liycy που έχουν και διπλή(μια είναι το μπλενταζ) θωράκιση μιας και κάνουν και για μεταφορά δεδομένων

kbasilis είπε:
Στην δικιά μου έχω καλώδια  liycy που έχουν και διπλή(μια είναι το μπλενταζ) θωράκιση μιας και κάνουν και για μεταφορά δεδομένων

Καλη σου μερα και καλη χρονια !

Το γνωριζω το καλωδιο που εχεις ομως χωρις να το εχω δοκιμασει,

σε τετοια εφαρμογη, θα ελεγα οτι χρειαζεται αλλαγη γιατι η θωρακιση του ειναι τυπικη !

Λογω της ιδιαιτεροτητας της ηλεκτρικης κιθαρας χρειαζεται ενα καλωδιο με ιδιαιτερα αποτελεσματικη θωρακιση η οποια να προκυπτει απο το καταλληλου υλικου μπλενταζ

(χαλκος) και την εσωτερικη γεωμετρια των αγωγων !

Το καλωδιο συνδεσης κιθαρας/ενισχυτη που εχεις ?

modright είπε:
Καλη σου μερα και καλη χρονια !

Το γνωριζω το καλωδιο που εχεις ομως χωρις να το εχω δοκιμασει,

σε τετοια εφαρμογη, θα ελεγα οτι χρειαζεται αλλαγη γιατι η θωρακιση του ειναι τυπικη !

Λογω της ιδιαιτεροτητας της ηλεκτρικης κιθαρας χρειαζεται ενα καλωδιο με ιδιαιτερα αποτελεσματικη θωρακιση η οποια να προκυπτει απο το καταλληλου υλικου μπλενταζ

(χαλκος) και την εσωτερικη γεωμετρια των αγωγων !

Το καλωδιο συνδεσης κιθαρας/ενισχυτη που εχεις ?
Έχεις να μου προτίνεις κάποιο συγκεκριμένο για το εσωτερικό της κιθάρας με καλή θωράκιση αλλά και σήμα?

Το lyciy που έχω βάλει έχει δύο θωρακίσεις μία με το μπλεντάζ το οποίο το τοποθετώ για γείωση και μέσα από το μπλεντάζ υπάρχει ένα υλικό του οποίου μου διαφύγει το όνομα αλλά εμφνισιακά είναι κάτι σαν τα νάυλον που έχουν τα φυλτράκια για τον καπνό.

Το καλώδιο κιθάρας ενισχυτή είναι το http://www.conducfil.com/NovaWeb/ARCHIVOS/08896%20I.pdf

Και τα βύσματα neutrik

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις
6
Εμφανίσεις
2K

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back