Distortion στο expression pedal;

Yannis Methenitis

Yameth

Jack of all trades
Staff member
Λύσεις
1
Πόντοι
3,578
Παίδες, χτες ανακάλυψα τον... τροχό και θέλω την βοήθεια σας.

Ποιά πεταλιέρα μπορεί να αναθέσει το mix του distortion στο expression pedal;

Δηλαδή όταν είναι κατω πατημένο να είναι full distortion και όσο το ανεβάζεις να καθαρίζει.

Αν έχετε κάποια και το γνωρίζετε, καθώς δεν αναφέρεται στα χαρακτηριστικά που δίνουν στις μπροσούρες και πρέπει να διαβάσω όλα τα manual, σφυρίξτε.

yameth είπε:
Παίδες, χτες ανακάλυψα τον... τροχό και θέλω την βοήθεια σας.
Παίδες, σήμερα αποκαλύφθηκε ότι οι κιθάρες του αφεντικού δεν έχουν volume pot. ;D

Nestoras είπε:
Παίδες, σήμερα αποκαλύφθηκε ότι οι κιθάρες του αφεντικού δεν έχουν volume pot. ;D
Εχουν αλλά δεν είναι στο πόδι! :D Ασε δε που δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.
Ποιά Tonelab απ' όλες το κάνει; Μονο οι μεγάλες; Και μπορείς να αναθέσεις ότι εφέ ή συνδυασμό θες;

Τελευταία επεξεργασία από moderator:
Μπορεί να γίνει με την Boss GT-10. Στο παρακάτω βίντεο δείχνει πως ακριβώς γίνεται.

Το έχω δοκιμάσει στη δική μου πεταλιέρα και δουλεύει.  ;)

Ακριβώς αυτό! Είναι χιλια-διό εφέ που μπορείς να κάνεις με τις αναθέσεις στο expression.

Ποιές μικρότερες πεταλιέρες σε όγκο το κάνουν;

yameth είπε:
Εχουν αλλά δεν είναι στο πόδι! :D Ασε δε που δεν έχουν το ίδιο αποτέλεσμα.

Ποιά Tonelab απ' όλες το κάνει; Μονο οι μεγάλες; Και μπορείς να αναθέσεις ότι εφέ ή συνδυασμό θες;
Έχω την LE και το έχει,όποια είναι το κουμπί EXP-CTL-CHAIN το πατάς και επιλέγεις expression pedal

(το μενού EXP-CTL-CHAIN πέρα από το expression pedal εχει να επιλέξεις πιο εφέ θέλεις για το control switch και άλλα που δεν τα δοκίμασα ακόμα)

αν το θέλεις να δουλεύει ή όχι και σε πιο από τα εφέ θέλεις να δουλεύει.

Λογικά πέρα από τις SE και Le που είναι μεγάλες όποια T,L έχει το συγκεκριμένο (EXP-CTL-CHAIN)θα σου κάνει την δουλειά.

επειδη εχεις αφησει ανοικτο το χρηματικο οριο και θες νικρο μεγεθος,αυτο το κανει κ η zoom g2,1u!

delta66 είπε:
+1

(ή δεν εχουν αυτα που πρεπει)

+2

ακριβώς. Αφεντικό, το ότι δεν είναι στο πόδι, το καταλαβαίνω απόλυτα. Εκεί όντως, βολεύει παραπάνω.

Αλλά... γιατι το κάνεις περίπλοκο; Βάζοντας ένα οποιοδήποτε volume pedal με τα σωστά pots μπροστά από οποιαδήποτε μορφή παραμόρφωσης (distortion / OD / fuzz)  μπορείς να καθαρίζεις τον ήχο σου μια χαρά ( σε συνάρτηση πάντα με την μορφή της παραμόρφωσης και τους μαγνήτες στην κιθάρα σου). Γιατί μπλέκεις με μίξη dry / distorted ήχου;

Εκτός και αν κάτι δεν κατάλαβα καλά, οπότε συγνώμη...

Διότι το θέλω για συνεχή χρήση κατα τη διάρκεια ενός σόλο π.χ. αλλά και γιατί είμαι φαν της σχολής πεταλιών όπως το Moller της T-Rex και το Voodoo lab Sparkle Drive που επιτρέπουν τη μείξη καθαρού ήχου με το overdrive.

Πέραν αυτού αν δεν δοκιμάσεις, δεν ξέρεις. Κι εγώ παίζω απο το '71 με volume, πεταλάκια και λάμπες. Ετσι κι αλλιώς αυτά είχαμε μόνο τότε.

Εχω καταλήξει στο σημερινό μου σεταπ όμως να χρησιμοποιώ εκτενώς μια μικρή πεταλιέρα συν κάποιο πετάλι ovedrive/boost εξωτερικό. Αυτή η λεπτομέρεια της ανάθεσης στο expression μου κεντρίζει το ενδιαφέρον λοιπόν και θέλω να το κοιτάξω.

Τι στο καλό... τυχαία λέει ο τίτλος της κατηγορίας Guitars and Amps, "Ασφαλώς και υπάρχει χώρος για τα... ατέλειωτα θέματα που "βασανίζουν" τους κιθαρίστες." :D

ακομα και η παλια gt-8 το κανει. απλα οριζεις το assing του exp pedal να ελεγχει το gain "knob"

RP1000 και γενικά όλες οι πεταλιέρες της σειρας rp που έχουν expression pedal εχουν αυτη τη δυνατοτητα.Δηλαδη αντιστοιχεις το distortion στο πεταλι,βάζεις το πόσο παραμόρφωση θα έχει κατεβασμενο και ποση ανεβασμένο και αυτό υπολογίζει όλα τα in between επιπεδα.Μια χαρα.

όλες οι (μεγάλες) πεταλιέρες κάνουν assign φιλοw αδμιν. ιμχο δεν αξίζει να δώσεις ~400€ για να πάρεις μια τέτοια (η Μ9 το κάνει μια χαρά πχ), αλλά ούτε και 100-150 για να παίζεις με τα φτηνα μόντελινγκ επειδή κάνουν μια απλή δουλίτσα όπως αυτή που θες.

Και επειδή κσερο πόσο υπέφερες για να βρεις χροια distortion της αρεσκείας σου θα σε έλεγα να κοιτάξεις κάποιον μοντίφικα να σου βάλει ένα expession στο πεταλάκι που έχεις καταλήξεις  ;)

Σε θεωρητικά θέματα, η πσηφιακι θα ειναι πολύ καλύτερη γιατί μπορείς να ορίσεις 2 παραμέτρους σε 1 expression, και καταλαβαίνεις οτι θέλεις με το ίδιο exp να κατεβαίνει λίγο το βολουμέ όσο ανεβάζεις το γκέιν :)

πσιτ, εντιτ : http://experimentalistsanonymous.com/board/index.php?topic=148.0

Ευχαριστώ πολύ παίδες!

Ωραία ιδέα φίλος blue, μόνο που θα πρέπει να το έχω σχεδόν μόνιμα ανοιχτό το πετάλι. Επίσης ποιός κόβει πεταλάκι 250 ευρώΝ; Ισως αν κανω καποιο DIY...

Οι πεταλιέρες βολεύουν απο κάθε άποψη εφ όσον είναι και το σωστό μέγεθος. Ξέρεις το πόσο φανατικός είμαι στο να χωράει σε tank bag μοτοσυκλέτας. Στη μικρή της Boss την ME-20 που εχω και... χωράει, δεν υπάρχει η δυνατότητα ανάθεσης παραμέτρων στο expression pedal. Σκέτο volume/wah. Είναι προ πΣηφιακής εποχής.

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back