- Λύσεις
- 1
- Πόντοι
- 688
- Ιδιότητα
- Κιθάρα
Είπα να δοκιμάσω αυτόν τον ενδιαφέρων τρόπο που περιέγραψε ο Δημήτρης, σε μικρή κλίμακα, πάνω σε ένα βασικό ακόρντο και με σύνολο πέντε κανάλια.
Πρώτα αράδιασα τις λούπες από τα τύμπανα και έγραψα πάνω την κιθάρα, μια και έξω. Έπειτα έγραψα το μπάσο (εκεί έκανα λίγες διορθώσεις), και την ρυθμική κιθάρα. Στο τέλος έβαλα και λίγο συνθ σαν πλάτη. Μια ώρα μου πήρε περίπου το όλο πείραμα. Μπορεί να μην έχει κυρίως θέμα και κλασική δομή, αλλά σίγουρα το διασκέδασα.
Dim's Way.mp3
Πρώτα αράδιασα τις λούπες από τα τύμπανα και έγραψα πάνω την κιθάρα, μια και έξω. Έπειτα έγραψα το μπάσο (εκεί έκανα λίγες διορθώσεις), και την ρυθμική κιθάρα. Στο τέλος έβαλα και λίγο συνθ σαν πλάτη. Μια ώρα μου πήρε περίπου το όλο πείραμα. Μπορεί να μην έχει κυρίως θέμα και κλασική δομή, αλλά σίγουρα το διασκέδασα.
Dim's Way.mp3
Είναι ο τρόπος που δουλεύω τα 2 τελευταία χρόνια και θα έλεγα το έχω εξελίξει.
Βασικά ξεκινάς με ένα Beat στα τύμπανα και αραδιάζεις έναν αυτοσχεδιασμό στο βασικό σου όργανο για 5-10 λεπτά. Μετα συνεχίζεις με δεύτερο όργανο, το μπάσο που ουσιαστικά αυτοσχεδιάζεις με τον εαυτό σου, χωρίς προετοιμασία φυσικά, γιατί χάνει τη φρεσκάδα του. Αν δεν κάτσει καλά το αλλάζεις μετά με midi bass.
Εδώ έμεινε το βασικό μπάσο.
Τα δυο βασικά όργανα αποτελούν τη βάση. Στη συνέχεια ενορχηστρώνεις με τα συνοδευτικά υποστηρικτικά όργανα. Αυτό είτε είναι για μένα guitar synth ή πλέον σχεδόν πάντα πλήκτρα γιατί πιάνω τον εαυτό μου να παίζει συχνά τα ίδια.
Προσθέτεις κάτι που μπορεί να ταιριάξει ή από τα βασικά όργανα επιλέγεις φράσεις που μπορούν να θεωρηθούν θέμα ή θέματα και τα ντουμπλάρεις είτε ώς έχουν ή ως δεύτερη φωνή. Ενδιαμέσως προσθέτεις φράσεις συνδετικές απο φράση σε φράση ή από όργανο σε όργανο.
Τα άλλα στάδια είναι:
1. διόρθωση λαθών
2. επανάληψη μέτρων που δεν ταιριάζουν στο σύνολο όπως διαμορφώνεται
3. κόψιμο μέτρων που κάνουν κοιλιά ή τραβάνε πολύ σε λάθος κατεύθυνση
4. οργάνωση δομής θέματος, ή επανάληψη θεμάτων, αλλαγών, γεφυρών
5. Επιλογή εισαγωγής και τέλους
6. Ταίριασμα τυμπάνων με το σύνολο