Digitech RP500-1000 - GSP1101

Status
Not open for further replies.
Καλημέρα

IraklisZS είπε:
τέλος πάντων, εσύ william δεν θα έπρεπε να ποστάρεις, θα έπρεπε να ηχογραφείς! ;D;D;D
Προσπάθησα χθές το απόγευμα, αλλά κάτι δεν πήγε καλά με την εγκατάσταση των MIDI Drivers της RP και έτσι δεν την είδε.

Ήθελα πρίν φτιάξω ήχο να κάνω τα updates και μετά να να ηχογραφήσω.

Έκανα εγκατάσταση σε περιβάλλον Win 7 Ultimate 32Bit. Οι audio drivers τα πήγαν καλά, αλλά στο MIDI μου τα σκ@τωσε, καθώς έψαχνε και στο CD αλλά και στο δίαδίκτυο, αλλά τίποτα. Οπότε καμία επαφή το PC με την RP.

Παρ'όλα αυτά την άκουσα και την "άκουσα" ;D με 2 διαφορετικές κιθάρες πάνω στον μικρό Micro Cube.

Όπως έχετε ήδη πει, απ'τα έτοιμα προγράμματα και μόνο (σαν αρχή) ο ήχος ήταν πάααρα πολύ καλός και άνευ θορύβων.

Εκεί που θα διαφωνήσω μαζί σας είναι οτι έχετε γράψει οτι τα καθαρά του δεν είναι τόσο καλα. Εγώ απ'αυτό που άκουσα (μέχρι στιγμής) μπορώ να πω οτι τα καθαρά του είναι μια χαρά καθαρότατα και επίσης ο ήχος της "ακουστικής" είναι εφάμιλος των fishman TSV, VMV κλπ και δεν είναι υπερβολή αυτό που λέω.

περαστικα σου ...και που να ακουσεις σε καλο ενισχυτη......... ;D

προχτες επαιξα live ο τρελος μεσα σε σπιτι...(ναι το εχουμε κανει california εδω κατω στο Ηρακλειο)..2 4χ12 παρακαλω...εγω με gsp kai marshall 20/20...περαστικα τους!

ignantios είπε:
περαστικα σου ...και που να ακουσεις σε καλο ενισχυτη......... ;D
Χαχαχα! Αύριο θα την πάρω στην πρόβα.

Έχεις καμία ιδέα τι παίζει με τους MIDI Drivers και δεν τους βλέπει?

WilliamSats είπε:
Χαχαχα! Αύριο θα την πάρω στην πρόβα.

Έχεις καμία ιδέα τι παίζει με τους MIDI Drivers και δεν τους βλέπει?
οχι ΒΑΣΙΛΗ εμενα αμεσως εκανε update κλπ....καλο ειναι να το κανεις το update εχουν διορθωσει καποια πραγματακια..............αλλα μεχρι να την ψαξεις εχεις χρονο...............στο mix ή amp την συνδεσες?

ενδιαφερομαι και εγω για αγορα πεταλιερας και με αυτα που εχω διαβασει  μαλλον παω για rp 500-1000. το θεμα ειναι οτι δεν θελω τα τρομερα hi gain θελω να πω οτι η rp κανει πιο πολυ για μεταλ καταστασεις.

johnny guitar είπε:
ενδιαφερομαι και εγω για αγορα πεταλιερας και με αυτα που εχω διαβασει  μαλλον παω για rp 500-1000. το θεμα ειναι οτι δεν θελω τα τρομερα hi gain θελω να πω οτι η rp κανει πιο πολυ για μεταλ καταστασεις.
οχι κανει για οτι εχει drive απλα εκει ειναι που δειχνει δοντια...........αλλα και οι rock ενισχυτες που εχει ειναι μια χαρα............ ;)

αυτο σου αρεσει καθολου σαν ηχος?θα σου πω μετα γιατι ρωταω ;D

εχω εντοπισει ενα patch με rectifier γυρω στο 75 το gain και τελειως scooped (δε στο κρυβω οτι αυτο ανησυχισε-παροοτι στις προβες ακουγεται μια χαρα) ..τρεχω configuration σεταρω to gsp για tube power amp ( ναι εχει να διαλεξεις ---tube/ss power amp) και ημουν ετοιμος..το μονο που χρειαστηκε ηταν να κλεισω το deep switch tou marshall γιατι το low end ηταν εξωφρενικο...

και μενα το βιντεο απο πανω με τετοιο ηχο ειναι mesa boogie ,καμπινα rectro 4x12 scooped το e.q και οχι πολυ gain ;)

ignantios είπε:
οχι ΒΑΣΙΛΗ εμενα αμεσως εκανε update κλπ....καλο ειναι να το κανεις το update εχουν διορθωσει καποια πραγματακια..............αλλα μεχρι να την ψαξεις εχεις χρονο...............στο mix ή amp την συνδεσες?
Θέλω να κάνω update πριν προχωρήσω σε ήχους, αλλά αν δεν εγκατασταθούν οι MIDI drivers δεν την βλέπει το πισι.

Στο amp, πολύ καλύτερα απο το mix. Στο mix μου φάνηκε κάπως weak και με λίγο "τζιζ", στο amp ήταν πολύ καλύτερο, με περισσότερο όγκο και σκαστό ήχο στα mid-overdrive.

πολυ καλος ο ηχος

βασικα την θελω πιο πολυ για Jazz-rock-fusion και λιγο post rock.

απο εφε τι λεει.

johnny guitar είπε:
πολυ καλος ο ηχος

βασικα την θελω πιο πολυ για Jazz-rock-fusion και λιγο post rock.

απο εφε τι λεει.
πιστευω θα σε καλυψει πληρως...........και τα εφφε ειναι μια χαρα μην περιμενεις διατημικα εφφε κλπ....λογικα πραγματ chorus,flanger,phaser,treomolo,harmonizer κ.α

ignantios είπε:
πιστευω θα σε καλυψει πληρως...........και τα εφφε ειναι μια χαρα μην περιμενεις διατημικα εφφε κλπ....λογικα πραγματ chorus,flanger,phaser,treomolo,harmonizer κ.α
Ναι σιγουρα δεν θελω διαστημικα απλα να ειναι καλα.ειχα και εγω μια tonelab η οποια μου αρεσε αλλα την εδωσα για πεταλια τα οποια δεν τα πηρα και μπηκα στον πειρασμο για rp.

johnny guitar αν δεν  σε ενδιαφερουν high gain ηχοι παρε μια tonelab καλυτερα,η ακομα καλυτερα(εγω αυτο θα κανω εχω ακυρωσει 2 φορες το gsp1101 ) μια m13

εχουν περασει σχεδον ολες οι πεταλιερες απ τα χερια μου,η μαλλον απ τα ποδια μου και για τα λεφτα της ειναι η καλυτερη...τουλαχιστον εχεις 12 πεταλια που μπορεις να χρησιμοποιεις...φαντασου να αλλαζεις μπανκα για να εχεις univibe η γιατι θες αλλο delay πιο αργο...ειναι τρελο σπασιμο τουλαχιστον σ εμενα ηταν το μεγαλο προβλημα σε καθε πεταλιερα...φυσικα το τελειο ειναι ενα gforce και midi controller αλλα παει ο κουκος αηδονι...για μενα τουλαχιστον που δεν θελω τρελλες ποιοτητες εφφε αλλα απλα πραγματακια ολα μπροστα μου η Μ13 ειναι ο επομενος στοχος μου...

Ευχαριστω πολυ για τη γνωμη σου βασικα ειχα το pod x3 (δεν εχω ακουσει τη m13)και δεν μου αρεσαν τα εφε(γνωμη μου) πιστευω πως θα εχει διαφορα το x3 me to m13.

αν δεν σου αρεσαν αυτα μην περιμενεις να σου αρεσουν της digitech...κι εγω ειχα την x3 και οπως και καθε πεταλιερα αν την ρυθμισεις σωστα θα σου κανει παπαδες...ισως δεν την εψαξες καλα...μην βαζεις ιδια κατηγορια το x3 με την m13...απ οτι γνωριζω ειναι καλυτερη ποιοτικα...και πρακτικα φυσικα που σε μια πεταλιερα ειναι το Α και το Ω....εαυ ειπες πως δεν θες τρελλα εφφε...ειναι κριμα να δωσεις λεφτα και να ξαναχρειαστεις κι αλλα πεταλακια...κανε ενα search στο youtube συγκρισεις original πεταλιων με τις προσωμοιωσεις και θα παθεις πλακα...μην περιμενεις τρελλη ποιοτητα απ την digitech...ουτε φυσικα απ την Line 6 αλλα τα πεταλια της με τις 4 επιλογες και με τσιμπημενη τιμη εχουν χρηιμοποιηθει απο πολλους καλιτεχνες και πανω σ αυτα ειναι βασισμενη η m13...αν θελησεις και προσωμοιωσεις ενισχυτων τοτε παω πασο...οπως σου ειπα για μενα προσωπικα προεχει η πρακτικοτητα και να εχεις 12 πολυ καλα πεταλια μπροστα σου ειναι παραπανω απο ικανοποιητικο..αν βολευεσαι με μονο 5 εφφε μπροστα σου  που εχουν οι digitech αλλαζει το πραγμα...

treloagori είπε:
αν δεν σου αρεσαν αυτα μην περιμενεις να σου αρεσουν της digitech...κι εγω ειχα την x3 και οπως και καθε πεταλιερα αν την ρυθμισεις σωστα θα σου κανει παπαδες...ισως δεν την εψαξες καλα...μην βαζεις ιδια κατηγορια το x3 με την m13...απ οτι γνωριζω ειναι καλυτερη ποιοτικα...και πρακτικα φυσικα που σε μια πεταλιερα ειναι το Α και το Ω....εαυ ειπες πως δεν θες τρελλα εφφε...ειναι κριμα να δωσεις λεφτα και να ξαναχρειαστεις κι αλλα πεταλακια...κανε ενα search στο youtube συγκρισεις original πεταλιων με τις προσωμοιωσεις και θα παθεις πλακα...μην περιμενεις τρελλη ποιοτητα απ την digitech...ουτε φυσικα απ την Line 6 αλλα τα πεταλια της με τις 4 επιλογες και με τσιμπημενη τιμη εχουν χρηιμοποιηθει απο πολλους καλιτεχνες και πανω σ αυτα ειναι βασισμενη η m13...αν θελησεις και προσωμοιωσεις ενισχυτων τοτε παω πασο...οπως σου ειπα για μενα προσωπικα προεχει η πρακτικοτητα και να εχεις 12 πολυ καλα πεταλια μπροστα σου ειναι παραπανω απο ικανοποιητικο..αν βολευεσαι με μονο 5 εφφε μπροστα σου  που εχουν οι digitech αλλαζει το πραγμα...
σωστος,  βασικα θελω να ακουσω τοσο την Rp που εχω ακουσει πολυ καλα πραματα τοσο την m13 που ειναι φοβερα βολικη, πριν κανω κινηση θα το ψαξω.

σήμερα απέκτησα τον Genz-Benz El Diablo 60c

με series fx loop.. να πω πως η πεταλιέρα ταιριάζει φοβερά με τον ενισχυτή, βέβαια και ο ενισχυτής ο ίδιος απλά ΤΑ ΣΠΑΕΙ αλλά μιλάμε τα εφέ, τα πετάλια ακόμα και οι προενισχύσεις (προσομοιώσεις ενισχυτών) της rp ακούγονται απίστευτα!

τη χρησιμοποιώ με απενεργοποιημένες τις καμπίνες και το κουμπάκι στο 1/4amp

Status
Not open for further replies.

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back