Σήμερα εκεί που καθόμουν σκέφτηκα οτι τόσο καιρό δεν αξιώθηκα να ανεβάσω κι εγώ κανένα κλιπάκι για την rp1000 ;D
σύνδεσα λοιπόν την πεταλιέρα με το καλώδιο USB στο PC, για μόνιτορ συνδεσα τα ηχεία του PC στο output (θεση mix) και άνοιξα το Ardour για ηχογράφηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ!
1) οι 5 ήχοι που χρησιμοποιώ ήταν φτιαγμένοι για χρήση στο input ενισχυτή, χωρις προσομοιώσεις καμπίνας, και το output switch στο 1/4" amp. Για την ηχογράφηση απλά τους αντέγραψα σε μια άλλη μπάνκα και απλά τους έβαλα προσομοιώσεις καμπίνας, στον καθένα αυτή που μου ταίριαζε περισσότερο, χωρις πολλά-πολλά ψαξίματα. Κατα συνέπεια, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, με πιο πολύ ψάξιμο.
2) (ως συνήθως) δεν είχα ετοιμάσει κάτι για το "ντεμο" επομένως παίζω όλο τα ίδια και τα ίδια και κάνω πολλά λάθη, με συγχωρείτε για αυτό.
Λεπτομέρεις για το κλιπάκι τώρα...
-Όπως είπα παίζω με 5 ήχους, 5 "ντεμο" κλιπς μεταξύ των οποίων αφήνω ένα σεβαστό κενό (κατά τις γραφές του Longshadow που είχα διαβάσει κάποιου ;D)
-Η κιθάρα είναι η (ποια άλλη?) Schecter C1 classic, ιδανική για true vintage tone και καλή για μεταλ
-Στους περισσότερους ημικαθαρούς ήχους, εχω στο preset και distortion pedal που ενεργοποιώ απο την πάνω σειρα της πεταλιέρας, όπως και reverb, delay, modulation, compressor. Ακούστε προσεκτικά γιατι βάζω/βγαζω διαφορα πάνω απο τον βασικό ήχο
-Προσέξτε και τις αλλαγές μαγνητών. Οι ενισχυτές είναι ρυθμισμένοι με τόσο gain ωστε στις θέσεις του επιλογέα 2,4 (split) που πέφτει το output, να είναι καθαρό και στις θέσεις humbucking να βρωμίζει αισθητά
ήχος 1:
Vox AC30 με καμπίνα VNTG4x12 (celestion vintage30) distortion pedal TS808
ήχος 2:
Gibson GA40 με καμπινα GBSN1x12 (τη δικια του) distortion pedal
ibanez TS9
ήχος 3:
fender 57 deluxe με καμπίνα TWIN2x12 (απο blackface twin reverb) distortion fulltone OCD
ήχος 4:
Gibson GA40 με καμπίνα BMAN4x10 (απο tweed bassman) distortion pedal TS808
ήχος 5:
Carvin Legacy με καμπίνα VNTG4x12 (celestion vintage30) distortion pedal TS808 μονιμα ανοιχτο
αυτα
EDIT-το συνημμένο ήταν αρκετά μεγάλο οπότε αναγκάστηκα να το μετατρέψω απο wav σε mp3 :-[
rp1000_5sounds.mp3